Kokina Haberleri

Yılbaşı çiçeği kokinanın bakımı nasıl yapılır? Kokina nasıl yetiştirilir?

Sevdiklerine hediye etmek için bir buket çiçek hazırlatmayı düşünenler, buket içerisine kokina çiçeği eklenmesini de isteyebilirler. Minik kırmızı meyveleriyle yeşile renk katan kokina, sonbahar temalı çiçek buketlerinde hoş bir görünüm sağlayabilir. Ayrıca evinin dekoruna çiçek eklemeyi düşünen kişiler için de uygun bir bitkidir. Peki, kokinanın bakımı nasıl yapılır? Kokina nasıl yetiştirilir?

Kadin 29-12-2023 00:48

Kokina (Yılbaşı çiçeği) nedir? Yılbaşında neden kokina alınır? Kokina çiçeğinin anlamı, hikayesi ve özellikleri

Kırmızı meyveleri ve yeşil yaprakları ile kokina çiçeği, adını Yunanca 'kırmızı' anlamına gelen 'kokino' sözcüğünden alır. Yeni yıl döneminde tezgahlarda sıkça rastlanan bu çiçeğin pek çok anlamı bulunur. Peki, yılbaşının sembolü olan kokina çiçeği nedir?

Kadin 29-12-2023 00:46

Yılbaşı çiçeği nedir? Yılbaşı çiçeğine ne ad verilir?

Yılbaşının vazgeçilmez objelerinden, aralık ayında tezgahlarda görülen ve "yılbaşı çiçeği" olarak da bilinen kokina çiçeğine yılın son günlerinde ilgi artar. Yılbaşı ruhuna en çok yakışan çiçekler arasında olan kokina, 31 Aralık gecesine kadar evleri süslemeye devam eder. Peki yılbaşı çiçeği nedir?

Kadin 29-12-2023 00:45

Yılbaşı yaklaşırken evini süslemek isteyenlere en güzel süs önerileri

Yeni yıl yaklaşırken evler yılbaşı konseptli dekorasyon ürünleriyle süslenmeye başlıyor. Kardan adam figürlü süslerden yılbaşı ağacına, kokinalardan aydınlatmalara kadar pek çok ürün; yeni yıl coşkusunu yaşam alanlarına taşıyor. Siz de evinizi yeni yıl konseptiyle süslemek, dekorasyonunuza renk katmak isterseniz harika bir listeyle karşınızdayız. Gelin, birbirinden güzel yeni yıl süslemelerini birlikte inceleyelim.

Haber 20-12-2022 13:49

Kokina

Kokina Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kokina Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bütün yıl boyunca uğur getirir! Ev aldırdığına inanılan kokina çiçeğinin faydaları

Aralık ayında caddelerde sokaklarda her yerin ışıl ışıl olması ve yeni yıl hazırlıkları birçok kişiyi mutlu eden etkenler arasında bulunuyor. Her yıl Aralık ayının vazgeçilmez çiçeği olarak görülen kokina çiçeği kapış kapış alınıyor. Kokina çiçeğine çok sayıda anlam yükleniyor. Kokina çiçeği olan kişiye ev aldırdığına inanılan kokinanın faydaları saymakla bitmiyor.

Kadin 19-12-2022 17:16

100 TL'ye ev sahibi olmak isteyenler akın ediyor! '1 yıl boyunca solmazsa...' Yılbaşı çiçeği kokinaya ilgi büyük

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen ve her yıl bu dönemlerde büyük ilgi gören kokina yeniden tezgahları süslemeye başladı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de yılbaşının simgelerinden olan kokina çiçeği büyük ilgi görüyor. Çiçekçi Yıldıran Arslan, 1 demette 6 kokina bulunduğunu ve fiyatının 100 TL'den başladığını söyledi. Öte yandan kırmızı tomurcuklu görüntüye sahip kokina çiçeğinin ev sahibi yaptığına inanılıyor. Yılbaşına günler kala sosyal medyada çok sayıda kullanıcı yeniden bu inancı dile getirdi.

Trend 17-12-2022 13:51