Kokina (Yılbaşı Çiçeği) Haberleri

Kokina (Yılbaşı çiçeği) nedir? Yılbaşında neden kokina alınır? Kokina çiçeğinin anlamı, hikayesi ve özellikleri

Kırmızı meyveleri ve yeşil yaprakları ile kokina çiçeği, adını Yunanca 'kırmızı' anlamına gelen 'kokino' sözcüğünden alır. Yeni yıl döneminde tezgahlarda sıkça rastlanan bu çiçeğin pek çok anlamı bulunur. Peki, yılbaşının sembolü olan kokina çiçeği nedir?

Kadin 29-12-2023 00:46

Yılbaşı çiçeği nedir? Yılbaşı çiçeğine ne ad verilir?

Yılbaşının vazgeçilmez objelerinden, aralık ayında tezgahlarda görülen ve "yılbaşı çiçeği" olarak da bilinen kokina çiçeğine yılın son günlerinde ilgi artar. Yılbaşı ruhuna en çok yakışan çiçekler arasında olan kokina, 31 Aralık gecesine kadar evleri süslemeye devam eder. Peki yılbaşı çiçeği nedir?

Kadin 29-12-2023 00:45

Yılbaşı yaklaşırken evini süslemek isteyenlere en güzel süs önerileri

Yeni yıl yaklaşırken evler yılbaşı konseptli dekorasyon ürünleriyle süslenmeye başlıyor. Kardan adam figürlü süslerden yılbaşı ağacına, kokinalardan aydınlatmalara kadar pek çok ürün; yeni yıl coşkusunu yaşam alanlarına taşıyor. Siz de evinizi yeni yıl konseptiyle süslemek, dekorasyonunuza renk katmak isterseniz harika bir listeyle karşınızdayız. Gelin, birbirinden güzel yeni yıl süslemelerini birlikte inceleyelim.

Haber 20-12-2022 13:49

Bütün yıl boyunca uğur getirir! Ev aldırdığına inanılan kokina çiçeğinin faydaları

Aralık ayında caddelerde sokaklarda her yerin ışıl ışıl olması ve yeni yıl hazırlıkları birçok kişiyi mutlu eden etkenler arasında bulunuyor. Her yıl Aralık ayının vazgeçilmez çiçeği olarak görülen kokina çiçeği kapış kapış alınıyor. Kokina çiçeğine çok sayıda anlam yükleniyor. Kokina çiçeği olan kişiye ev aldırdığına inanılan kokinanın faydaları saymakla bitmiyor.

Kadin 19-12-2022 17:16

100 TL'ye ev sahibi olmak isteyenler akın ediyor! '1 yıl boyunca solmazsa...' Yılbaşı çiçeği kokinaya ilgi büyük

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen ve her yıl bu dönemlerde büyük ilgi gören kokina yeniden tezgahları süslemeye başladı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de yılbaşının simgelerinden olan kokina çiçeği büyük ilgi görüyor. Çiçekçi Yıldıran Arslan, 1 demette 6 kokina bulunduğunu ve fiyatının 100 TL'den başladığını söyledi. Öte yandan kırmızı tomurcuklu görüntüye sahip kokina çiçeğinin ev sahibi yaptığına inanılıyor. Yılbaşına günler kala sosyal medyada çok sayıda kullanıcı yeniden bu inancı dile getirdi.

Trend 17-12-2022 13:51

Yılbaşından kalan etleri değerlendirebileceğiniz efsane tarifler

Yılbaşı gecesi veya başka özel günlerde sevdikleriniz için güzel sofralar kurdunuz, muhabbetler ettiniz ve bu özel günleri neşeyle geçirdiniz. Peki sofranızdan kalan tavuk veya hindi etlerini atacak mısınız? Tabii ki hayır! Kalan etleri birbirinden pratik ve lezzetli tariflerle değerlendirebilirsiniz. İşte yapımı kolay, lezzeti olay beyaz et tarifleri.

Yemek 23-02-2022 10:23

Milli Piyango 2022 Amorti bilet sorgulama! Amorti kazanan numaralar için geri sayım (2022 Milli Piyango amorti sonuç sorgulama)

Milli Piyango 2022 Amorti bilet sorgulama için bekleyiş sürüyor. Büyük ikramiyenin sahibini bulacağı saatte Milli Piyango Amorti 2022 sonuçları da belli olacak. 17.00'de milli piyango çekişi başlarken gözler ise saat 23.00'deki çekilişte.120 Milyon TL'nin hayalini kuranlar biletine amorti çıkıp çıkmadığını da merak ediyor. 2022 Milli Piyango Amorti kazanan numaralar açıklanınca haberimizde yer alacak. Peki, Milli Piyango Amorti sorgulama nasıl yapılır? İşte amorti bilet sorgulama detayları...

Finans 31-12-2021 21:44

Ev sahibi olmak isteyen bu çiçek için sıraya giriyor: Üzerinde meyveleri kalıyorsa...

Bilecik'te 18 yıldır çiçek satan Sertaç Sezer, kokina çiçeği kasım ve aralık ayında çıkıyor ve yılbaşına kadar sürekli satılan bir çiçek türü olduğu söyledi. Halk arasında bu çiçeği alan ve bir daha yıl sonuna kadar çiçeğin kırmızı meyvelerin kalması halinde ev sahibi olunacağı söylendiğini anlatan Sezer, "Birçok vatandaş ev sahibi olmak hayaliyle kokina çiçeğini almak için sıraya giriyor" dedi.

Haber 28-12-2021 11:03

Ev sahibi yaptığına inanılan kokina (yılbaşı çiçeği) satışları patladı! Çiçekçiye akın ediyorlar

Halk arasında yılbaşı çiçeği olarak bilinen, bir diğer adı ise "kokina" olan çiçeğin şans getirdiğine inanılıyor. Birçok vatandaş ev sahibi olmak hayâliyle kokinanın demedini 25 liraya alıyor. Kokina çiçeğinin alıcısını ev sahibi yaptığına dair inancın tamamen yalan olduğunu söyleyen çiçek satıcısı Mesut Tok, "Ben bu işi 1989 yılından beri yapıyorum, hiç kokinadan ev aldığımı hatırlamıyorum" dedi.

Haber 11-12-2021 10:37