Köpük Banyosu Haberleri

Uzmanlar banyo bombalarını cinsel organlara zarar vereceği yönünde uyarıyor

Son yıllarda banyo yaparken sıklıkla kullanılan suda eriyen banyo bombası olarak adlandırılan nemlendirici ürünlerin cinsel organlara zarar verdiği öne sürüldü. Uzmanlar, renkli ve kokulu efervesan tablet şeklinde suya bırakınca çözülen banyo bombalarını kullanırken dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Haber 27-05-2022 10:31

Şehir efsanesi haline gelmişti! Yatmadan hemen önce neden duş yapmamalısınız?

Uzun ve yoğun geçen bir günün ardından sıcak bir duş yaparak yatağa girmek herkesin alışkanlıkları arasındadır. Halk arasında sıcak duşun uykuyu olumlu yönde etkilediği söylenir. Ancak görünüşte sağlıklı olan bu alışkanlık, yarardan çok zarar sağlıyor olabilir. Peki neden mi? İşte cevabı...

Kadin 04-10-2021 16:26

Alışkanlıkları değiştirme zamanı! Gece duş yapmanın vücuda etkilerine inanmayacaksınız

Bunaltıcı yaz sıcaklarında en ferahlatan ve rahatlatan aktivitelerden biri duş almaktır. “Kızgın kumlardan adeta serin sulara geçiş” sözüyle anlatılabilecek bu rahatlama hissini çok iyi biliyorsunuz. Peki günün hangi zaman diliminde duş almak daha iyidir? Bu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü?

Trend 18-08-2021 11:38

Küvetler neden genellikle bir kişinin boyundan daha kısa oluyor?

Yorgun geçen bir günün ardından sıcak banyo kadar rahatlatıcı bir başka eylem düşünülemez. Banyo yapmanın rahatlatıcı etkisi üzerine yapılan araştırmalar stres ve yorgunlukta önemli bir azalma olduğu ortaya koydu. Ancak standart küvetlerin boyutu genellikle bacaklarınızı uzatabilecek kadar uzun değildir. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Trend 18-05-2021 16:32

Japonya’da yaygın olan gelenek! Geceleri banyo yapmayı tercih ediyorlar

Japon kültürü tarihsel süreç içerisinde yok olmaktan günümüze kadar ulaşmayı başaran birçok geleneğe ev sahipliği yapar. Uzun banyo törenleri de bu geleneklerden bir tanesi olarak bilinir. Yeni yapılan araştırmalara göre sıcak bir banyo veya duş almak uyku düzeni üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Japonya’da yaşayan insanlar ise bu tespiti yüzyıllar öncesinde yaparak akşamları banyo yapmayı bir rutin haline getirmiştir.

Trend 04-05-2021 14:17

Duş alırken herkesin yaptığı ve alışkanlık haline getirdiği 5 hata!

Duş almak yoğun geçen bir günün ardından pek çok kişi için “Kızgın kumlardan serin sulara dalma” hissini yaratır. Herkesin duş sırasında kendisine özgü oluşturduğu alışkanlıklar vardır. Kimileri duş sırasında şarkı söylerken, kimileri ise soğuk suyu kullanır. Temelde aslında duş sırasında çok sayıda şeyi yanlış yaptığınızı biliyor muydunuz?

Trend 25-03-2021 11:12

3 ayın yorgunluğunu attılar! Hamamlar açıldı vatandaş kese ve masaja koştu

Koronavirüs yasakları dolayısıyla 3 aydır kapalı olan hamam ve SPA'larda yasaklar Bursa'da kalktı. 3 aydır hamam ve SPA'ya gidemeyen vatandaşlar soluğu buralarda aldı. İşletme müdürü, ''Köpük banyosu, sauna, buhar odası, masaj ve havuz hizmeti veriyoruz. 3 aydır hamama gidemeyen vatandaşlar buraya gelerek 3 ayın yorgunluğunu atıyor" dedi.

Haber 06-03-2021 10:03

Banyo yaparken kese yapmanın yararları nelerdir?

Kese denildiğinde çoğu kişinin aklına ilk olarak hamam gelir. . Fakat kese yapma işini kendi evinizde uygulayabilirsiniz. Üstelik sağlık açısından pek çok faydası bulunuyor. Peki banyo yaparken kese yapmanın yararları nelerdir?

Haber 21-09-2006 10:15