Kör Haberleri

Şekerleme yapmak istedi hayatı karardı! Et yiyen parazit yüzünden tek gözüm kör oldu

Uyku sayesinde gün boyunca yorulan vücudumuzu ve zihnimizi dinlendirebiliyoruz. Ancak nadiren de olsa uyku sırasında yaşanan olumsuzluklar tüm sağlığı etkileyebiliyor. Florida'da yaşayan bir adam ufak bir şekerleme sırasında gözden kaçan bir hatanın ardından et yiyen parazit nedeniyle tek gözünün kör kaldığını açıkladı.

Haber 21-02-2023 09:40

Sadece kurabiye yapmak istemişti! Bir anda yüzünde patladı... Neredeyse kör kalıyordu!

Gözlerimiz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Dışarıdan gelen ani maddeler ve olaylar göz sağlığımızı derinden etkileyebiliyor. 19 yaşındaki bir öğrenci, kurabiye yapmak isterken yüzüne patlayan çikolata nedeniyle günlerce görme kaybını yitirdiğini ve gözlerinin nasıl açıldığını anlattı.

Haber 23-01-2023 13:44

62 yaşında hayatının şokunu yaşadı Kör oldum çıktım Ameliyatlar bitmek bilmeyince...

Trabzon'da 62 yaşındaki Sebahattin Aydın, katarakt şikayetiyle bir özel hastaneye gitti ve 4 defa ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarından ardından sol gözünün enfeksiyon kaptığını, görme yetisini kaybettiğini ve gözünden alınan numunelerin de incelenmek üzere başka hasta ismiyle devlet hastanesine gönderildiğini iddia eden Aydın suç duyurusunda bulundu. Hastanelere adli ve idari soruşturma başlatılırken özel göz hastanesi ve devlet hastanesinden açıklama geldi.

Haber 10-12-2022 11:29

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Saç boyası kör kalmasına neden oldu

Saçların görünüşü birçok kadının oldukça ilgisini çekiyor. Saç boyası tüm görünümü değiştirebiliyor. Ancak saç boyasının içerisinde bulunan kimyasal maddeler sağlığı büyük riske atıyor. Saçı boyarken yapılan ufak hatalar büyük problemlere dönüşebiliyor. Olivia Stegin, isimli genç kız saç boyarken başına gelen kaza sonucu kör kaldı.

Kadin 02-11-2022 10:05

Kör

Kör Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kör Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Farkında değiliz ama bu besinler körlüğe yol açıyor! Sağlığınız için uzak durun

Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...

Haber 19-10-2022 07:55

Basit görülen unutkanlık kör kalmasına neden oldu: Lens kullananlar dikkat!

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Göz sağlığını korumak daha iyi görebilmek için önem taşıyor. Görme problemleri yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle gözlük, lens gibi çözümler bulunuyor. Lens kullanımından yapılan bazı hatalar körlüğe neden olabiliyor. Marie Mason isimli kadın duş sırasında gözünde unuttuğu lensler nedeniyle kör kaldı.

Haber 11-10-2022 11:05

17 yaşında kör kaldı! Korkunç gerçeği testler ortaya çıkardı: Sebebi ise herkesin bayılarak yediği yiyecek

İngiltere’de gündem 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden bir genç. 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden genç üzerinde yapılan tetkikler korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Ciddi oranda vitamin ve mineral eksikliği yaşayan gencin beslenme planı ise tamamen kızarmış, hazır ürünlerden oluşuyordu. Beslenme hataları yüzünden hasta olan çocuk ilk kez 14 yaşında doktora gitti. Doktorların tavsiyesine kulak asmayan genç, hayatına görme yetisini kaybetmiş şekilde devam edecek.

Haber 01-10-2022 20:56

Neredeyse kör oluyordu! Saç boyası yüzünden başına gelenler dehşete düşürdü

Saçlarda zamanla beyazlamalar meydana gelebiliyor. Kadınlar saç renklerinden sıkıldığı için veya beyazlıkları kapatmak için sık sık saçını boyuyor. Saç boyalarının içinde bulunan kimyasalların vücuda birçok zararı bulunuyor. Shanika McNeil isimli bir kadın saçını boyadıktan sonra başına gelenleri paylaşarak saçını boyamak isteyen herkesi uyardı.

Haber 28-08-2022 14:47

Farkında olmadan kör kalabilirsiniz! Eksikliği büyük sıkıntı

Görme kaybı yaşlanmanın bir sonucu olsa da farkında olmadan bunu hızlandırabilirsiniz. Aslında, yaygın bir vitamin eksikliği körlüğün önde gelen nedenlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Beslenme programınıza yeteri kadar A vitamini dahil etmediğinizde kör kalabilirsiniz. A vitamini eksikliğinin önüne geçmek için A vitamini açısından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin.

Haber 13-08-2022 14:47

Doğumdan sonra körleşmeye başladı! Her gün görüşünü biraz daha kaybeden talihsiz anne anlattı

Londra'dan Sylvia Chengo, doğumdan sonra görüşünü kaybetmesiyle başlayan kabusunu anlattı. 33 yaşındaki iki çocuk annesi ve içerik üreticisi, gözün orta tabakasının iltihaplanmasına neden olan, göz ağrısına ve görmede değişiklik ve kayıplara neden olabilen bir durum olan Üveit hastalığı ile nasıl yaşadığını paylaştı.

Trend 01-08-2022 18:22