Körlük Haberleri

Arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştılar! İstediklerini vermeyince kabusu yaşattı... Evini basıp yüzüne deterjan atarak gözlerini kör etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde 26 yaşındaki Kaley Renae Medina isimli bir kadın bu ayın başlarında bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla 61 yaşında ismi açıklanmayan bir adamla tanıştı. Adamdan 2 bin dolar (yaklaşık 57 bin 704 TL) isteyen Medina, yaşlı adamın istediğini vermemesi üzerine evini bastı. Ardından ise deterjanı yüzüne atarak adamın gözlerinin kör olmasına neden oldu.

Trend 23-11-2023 08:50

Şekerleme yapmak istedi hayatı karardı! Et yiyen parazit yüzünden tek gözüm kör oldu

Uyku sayesinde gün boyunca yorulan vücudumuzu ve zihnimizi dinlendirebiliyoruz. Ancak nadiren de olsa uyku sırasında yaşanan olumsuzluklar tüm sağlığı etkileyebiliyor. Florida'da yaşayan bir adam ufak bir şekerleme sırasında gözden kaçan bir hatanın ardından et yiyen parazit nedeniyle tek gözünün kör kaldığını açıkladı.

Haber 21-02-2023 09:40

Sadece kurabiye yapmak istemişti! Bir anda yüzünde patladı... Neredeyse kör kalıyordu!

Gözlerimiz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Dışarıdan gelen ani maddeler ve olaylar göz sağlığımızı derinden etkileyebiliyor. 19 yaşındaki bir öğrenci, kurabiye yapmak isterken yüzüne patlayan çikolata nedeniyle günlerce görme kaybını yitirdiğini ve gözlerinin nasıl açıldığını anlattı.

Haber 23-01-2023 13:44

Güzelleşmek isterken kör oldu: Kendisine ve ailesine verdiği zararın farkında değil! Kremlerin bilinmeyen tehlikesi

Cilt bakımı için çok çeşitli ürünler ve tarifler uygulanıyor. Dünya üzerinde birçok kişi yüzünü beyazlatmak için farklı bakım ürünleri kullanıyor. Ancak uzmanlar bu kremler hakkında uyarılarda bulunuyor. Cilt bakımında cilt beyatlatıcı krem kullanan bir kadın kremin içeriğinde yer alan kimyasallar nedeniyle kör kaldı.

Haber 17-12-2022 14:45

Körlük

Körlük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Körlük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Önemsiz görülen ufacık bir kıymık nedeniyle hayatını kaybediyordu! Komaya girmesine sebep oldu

Gün içerisinde yapılan rutin işlerde ufak yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bu yaralanmalar genellikle önemsiz görülüyor. En sık karşılaşılan durumlar arasında bulunan kıymık batması da önemsiz görülen yaralanmalar arasında bulunuyor. Ancak bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İngiltere'de yaşayan bir genç eline batan kıymık nedeniyle komaya girdiğini ve kısmi kör kaldığını paylaştı.

Haber 09-12-2022 16:13

Bu kadarı da olmaz dedirtti! Gözlerine yaptırdığı dövme hüsranla sonuçlandı! Kör kalabilir

Dövme seven kişiler vücutlarının çok çeşitli yerlerine dövme yaptırıyorlar. Dövmenin sağlık için büyük problemler oluşturmadığı bilinse de yanlış alanlarda riskli durumlara yol açabiliyor. Gözlerine mavi ve mor renkte dövme yaptıran bir kadın kör kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu paylaştı.

Kadin 07-12-2022 10:06

Mutfağın kapısından sokmayın! Herkesin içtiği o içecek körlük riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı büyük ölçüde tehlikeye atabiliyor. Özellikle faydalı sandığımız gıdaların zararlı çıkması oldukça şaşırtıyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla tüketilen bir içeceğin 'geri dönüşümsüz körlük' riskini artırabileceğini buldu.

Haber 30-11-2022 09:25

Uzmanlar uyarıyor! Omega 3 kaynağı körlüğe neden olabilir

Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor.

Haber 13-11-2022 11:46

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Saç boyası kör kalmasına neden oldu

Saçların görünüşü birçok kadının oldukça ilgisini çekiyor. Saç boyası tüm görünümü değiştirebiliyor. Ancak saç boyasının içerisinde bulunan kimyasal maddeler sağlığı büyük riske atıyor. Saçı boyarken yapılan ufak hatalar büyük problemlere dönüşebiliyor. Olivia Stegin, isimli genç kız saç boyarken başına gelen kaza sonucu kör kaldı.

Kadin 02-11-2022 10:05

Farkında değiliz ama bu besinler körlüğe yol açıyor! Sağlığınız için uzak durun

Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...

Haber 19-10-2022 07:55

Körlüğün tedavisi uzayda mı? Bu deney, umut ışığı olabilir!

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Birçok göz hastalığı ise körlüğe yol açabiliyor. Bu sorun, milyonlarca insanı etkiliyor. En yaygın olanları için bilinen bir tedavi ise henüz bulunmuş değil. Ancak uzayda yapılan bir deney körlük tedavisi için devrim niteliğinde olabilir.

Haber 10-10-2022 10:50

Hiç aklınıza gelmez ama banyo alışkanlığınız diyabet riskinizi artırıyor

Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.

Haber 06-10-2022 12:00

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Çok dikkat edin! Giderek artan lazer operasyonlar körlüğe yol açabilir

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Gözde yaşanan problemlerin giderilmesi için çeşitli operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlar arasında bulunan lazer tedavisi kalıcı görme kayıplarına neden olabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda artan lazer tedavileri hakkında uyarıyor.

Haber 25-09-2022 11:47

Fark etmiyorsunuz ama içten içe zehirliyor! Direkt diyabete yol açıyor

Toplumda en sık görülen hastalıklardan olan diyabet başka hastalıkları tetikleyerek ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Diyabet hastalarının hayatları boyunca beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yediğimiz bazı yiyecekler diyabete yol açıyor.

Haber 16-09-2022 12:04

Yansıması bile mahvediyor! Umursamadı, kör kaldı!

Güneşin teknolojik aletlerdeki yansıması kalıcı göz hasarına neden olabilir. İspanya'daki doktorlar, görme bozukluğu ve kör noktaları olan hastaları mercek altına aldı. Güneş gözlüklerini takılmasını ve parlakken telefonlara bakmaktan kaçınılmasını istediler. Farkında olmadan telefon ve tabletlerinin ekranından güneşin yansımasına maruz kalanlardan birinin retinasında hasar oluşurken diğerinde ise kalıcı göz hasarı oluştu.

Haber 07-09-2022 11:34

Kan şekeri yüksekliğine dikkat edin! Çok ciddi sonuçları var

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 30-08-2022 09:23

Neredeyse kör oluyordu! Saç boyası yüzünden başına gelenler dehşete düşürdü

Saçlarda zamanla beyazlamalar meydana gelebiliyor. Kadınlar saç renklerinden sıkıldığı için veya beyazlıkları kapatmak için sık sık saçını boyuyor. Saç boyalarının içinde bulunan kimyasalların vücuda birçok zararı bulunuyor. Shanika McNeil isimli bir kadın saçını boyadıktan sonra başına gelenleri paylaşarak saçını boyamak isteyen herkesi uyardı.

Haber 28-08-2022 14:47

Hemen doktora koşun! Körlüğe neden olabilir

Göz en hassas organlarımız arasında üst sırada bulunuyor. Çok çeşitli göz hastalıkları var. Göz şikayetlerinin ihmal edilmesi körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar çeşitli göz problemleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-08-2022 12:02

Körlüğü tedavi edebilir! Kornea nedir? Nakil kimlere yapılabilir?

Göz en hassas organlarımızdan. Görmemize yarayan gözün çok çeşitli hastalıkları bulunuyor. Bu hastalıklar görme kaybına sebep olabiliyor. Kornea kaynaklı görme kayıpları için kornea nakli başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.

Haber 15-08-2022 14:23

Yüz körlüğü hastalığı nedir?

Amerikalı aktör Brad Pitt, yüz körlüğü hastalığına yakalandığını ancak kimsenin kendisine inanmadığını söyledi. Yüz körlüğü nadir görülen bir hastalık. İlerleyen durumlarda bu hastalığa sahip kişiler ailesindekileri bile tanıyamayabiliyor.

Haber 07-07-2022 19:00

Kalıcı problemlere neden oluyor! Bu hastalık için tek çözüm aşı olmak

Meningokok hastalığı daha çok çocuklarda ve genç yetişkinlerde görülmektedir. Bu hastalık için tek çözüm yolu aşı olmaktır. Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan meningokok aşı ile önlenebilen enfeksiyöz hastalıklardandır. Bu hastalık ile ilgili bilinçli olmak hayat kurtarmaktadır.

Haber 06-06-2022 14:26

Görme kaybı yaşayabilirsiniz! Göz kaşıntınız varsa…

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Gözlerimiz en ufak şeyden alerji olabiliyor. Gözlerdeki alerjilerin önemsiz görülüp göz ardı edilmesi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Görme kaybına dahi yol açabilen alerjiler meydan geldiğinde mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Haber 28-05-2022 17:16

Gözleriyle değil, elleriyle görüyor! Her şey 'ağlama hastalığı' ile başladı

Bayburt'ta bir huzurevinde yaşayan görme engelli Tevhik Celep'in yüreklere dokunan türden bir yaşam öyküsü var. Annesinin ölümüyle ağlama hastalığına yakalanıp görme yetisini yitiren Celep, gözlerinin yerine getiremediği işlevin açığını elleriyle kapatarak da maharetini sergiliyor.

Haber 03-04-2022 12:49

Sürekli ekrana bakanlar... Göz kaybına neden olabilir!

Gelişen teknolojiyle birlikte her yaştan insanın kullandığı telefon, tablet, bilgisayar gibi ekranlara bakmak birçok hastalığa neden oluyor. Bu hastalıklar arasında göz kuruluğu da bulunuyor. Göz kuruluğu çok ciddiye alınmayan bir hastalık olsa da tedavi edilmezse görme kaybına sebep olabiliyor.

Haber 15-03-2022 10:35

Uzmanlar uyarıyor: Belirti göstermiyor ve körlüğe neden olabiliyor…

Göz tansiyonu, belirti vermeden sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermeden ilerlemesi korkutuyor. Glokom hastalığı genellikle 40 yaşından sonra oluşuyor ama doğuştan glokom hastası olan kişiler de var. Tedavi edilmezse körlüğe neden olabilen bu hastalıktan korunmak için özellikle 40 yaşından sonra mutlaka göz tansiyonu kontrolü yaptırılması gerekiyor.

Haber 08-03-2022 11:19

Duyanları korkutuyor: Bir anda görme kaybına neden olabilir

Glokom hastalığı belirti vermeden ilerliyor ve bir anda kalıcı görme kaybına sebep oluyor. Bir anda görme kaybına uğrama riskinden korunmak için risk altında olanların düzenli aralıklarla göz muayenelerine gitmeleri gerekiyor. İşte korkutan glokom hastalığında risk grubunda olan kişiler…

Haber 23-02-2022 15:21

Görme engelli erkek arkadaşı olan kadın mükemmel partnerin özelliklerini sosyal medya hesabından paylaştı! İdeal ilişkiyi anlattı

İnsanlar hayatı boyunca aslında doğru kişiyi ararlar. Evlenmek ve aile kurmak toplumsal tabular içinde çoğu kişinin gerçekleştirmeyi düşündüğü bir hayaldir. Mutlu ilişki ve ideal eş aslında kişiler bağlı olarak değişen bir dinamiktir. Ancak Niya Esperanza isimli TikTok kullanıcısı, mutlu ilişkinin sırrını sosyal medya hesabından paylaştı.

Trend 15-11-2021 15:58

Yönünü yarasalar gibi buluyor! Gözleri görmediği için sesler aracılığıyla hareket eden Ben Underwood’un ilginç hikayesi

Ben Underwood isimli genç adam 3 yaşındayken oldukça nadir görülen bir kanser hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetti. Ancak onu diğer görme engelli ve tüm insanlardan ayıran benzersiz bir yeteneği ortaya çıktı. Ben, sesler aracılığıyla yön tayini yapabiliyor.

Trend 14-07-2021 09:25

Diyabet kalıcı körlük sebebi olmasın! Diyabette göz sağlığı için bunlara dikkat

Diyabet hastalarına göz sağlığı konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Duran, kontrollerde geç kalınması durumunda kalıcı görme kayıplarının ve göz hasarlarının oluşabileceğini söyledi.

Haber 10-05-2021 10:21

Sınıf arkadaşının şakası hayatını kararttı!

Kayseri'de ilkokul 2. sınıftayken arkadaşının şaka amaçlı sağ gözüne kurşun kalem saplaması nedeniyle yüzde 80 oranında görme kaybı yaşayan Alperen Aslan, tedavi için yardım bekliyor. 3 yıl önce yaşanan olay nedeniyle hayatı kararan küçük Alperen'e yardım eli uzatacak doktor ve hayırsevere sesini duyurmak isteyen aile, tek isteklerinin çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Haber 05-05-2021 11:58

Tiroid hastalarına kalıcı körlük uyarısı!

Tiroid hastalıklarının vücutta birçok organa zarar verdiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yasin Özcan, tiroidin gözleri de olumsuz etkilediğini söyledi. Tiroid tedavisi gerçekleştirilmediği durumlarda kalıcı görme kaybı yaşanabileceğini söyleyen Özcan, ameliyat olanların sonrasında göz muayenelerini kesinlikle aksatmamaları gerektiğini anlattı.

Haber 29-03-2021 10:29

Glokom belirtilerini görmezden gelmeyin: 'Gözüm kanlandı' deyip geçmeyin!

Glokom belirtilerine dikkat çeken uzmanlar belirtilerin önemsenmemesi durumunda kalıcı körlük yaşanabileceğini söylüyor. Sinsice ilerleyen glokomun özellikle 40 yaş üzerinde kendini belli ettiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Can Üstündağ, hiçbir yakınma olmamasına rağmen 40 yaş sonrasında herkesin yılda 1 kez muayene olması gerektiğini söyledi.

Haber 08-03-2021 10:59

Görme kaybına fotodinamik laserle son

Yaşa bağlı olarak 50 yaşın üstünde görme noktasını tutarak en sık görme kaybı sebebini oluşturan ve makula dejenerasyonuna fotodinamik laser tedavisiyle son verildiği bildirildi.

Haber 25-02-2005 09:51

Yüksek tansiyonda körlük tehlikesi

Ölümlere yol açan sebepler arasında hipertansiyon dördüncü sırada yer alıyor. Yüksek tansiyonun en çok etkilediği organlardan biri de göz. Retinadaki damar tıkanıklığının en önemli sebepleri arasında sayılan hipertansiyon, özellikle teşhisinde gecikildiği zaman tehlike doğurabiliyor Tıp dilinde "hipertansif retinopati" olarak adlandırılan bu hastalığın en önemli özelliği, başlangıçta bir şikayete sebep olmaması.

Haber 19-01-2005 12:40

Diyet yağlarında körlük riski

ABD'li bir grup araştırmacı, diyet için önerilen yağların aşırı tüketiminin körlükle sonuçlanabilen yaşlılığa bağlı maküler dejenerasyon (AMD) hastalığının seyrini hızlandırabileceğini öne sürdü.

Haber 30-11-1999 00:00

Körlüğe yol açan sinsi hastalık

Prof. Dr. Alon Harris, halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen 'Glokom'un sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, erken teşhis ve tedavi edilmediği takdirde körlüğe yol açtığını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00