Matcha Çayı Haberleri

Uzun yaşamın sırrı! Uzmanlar açıkladı, biyolojik yaşı tersine çeviriyor

Sağlıklı ve dinç bir yaşam için sağlıklı beslenmek ve spor yapmak şart. Stres ve genetik faktörlerde bu konuda büyük önem arz ediyor. Hareketsiz yaşamın son derece sağlıksız bir seçim olduğu ise artık bilinen bir gerçek. 53 yaşındaki Harvard Üniversitesi moleküler biyoloğu, DNA testlerinin biyolojik yaşının 43 olduğunu gösterdiğini söyledi.

Haber 05-12-2023 13:06

Yüksek antioksidan içeriyor! Uzmanlar uzun yaşamın şifresini buldular

Daha uzun yaşamak için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar doğrultusunda hareketli yaşamın ve sağlıklı beslenmenin uzun yaşam hakkında belirleyici rol oynadığı görülüyor. Yaşlanma karşıtı uzmanı olan David Sinclair, uyguladığı yöntemlerle biyolojik yaşını on yıl azaltmayı başardı. İşte gençliğin sırrı...

Haber 10-05-2023 17:12

Matcha çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Matcha çayı nasıl yapılır, nasıl kullanılır?

Matcha çayı, Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan yeşil çay türüdür. Genellikle toz şeklinde satılır ve suyla karıştırılarak tüketilir. Matcha çayının özelliği, yeşil çay yapraklarının öğütülerek toz haline getirilmesidir. Matcha çayı, sadece Japonya'da değil, tüm dünyada popüler bir içecektir. Genellikle sıcak su ile karıştırılarak ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar bambu çırpıcı veya çırpma teli kullanılarak karıştırılır. Peki, matcha çayı neye iyi gelir?

Haber 28-04-2023 15:49

Matcha çayı faydaları nelerdir? Matcha çayı nasıl yapılır?

Güçlü antioksidan kaynağı olan matcha, son dönemlerde en sık tercih edilen çaylar arasında yer alıyor. Farklı pek çok şekilde hazırlanabilen matcha çayı soğuk ve sıcak olarak tüketilebiliyor. Oldukça sağlıklı olduğu bilinen matcha her geçen gün popülerleşmeye devam ediyor.

Haber 16-10-2022 23:01

Diğer Haber Etiketleri

Matcha Çayı

Matcha Çayı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Matcha Çayı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Matcha çayı nedir? Matcha çayının faydaları nelerdir?

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan ve sağlıklı beslenme deyince akla gelen Matcha çayı, Japon çay kültürünün içinde yer alır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ve antioksidan özelliği sayesinde de ünlenir. Peki Matcha çayı faydaları nelerdir?

Yemek 25-12-2020 17:52

Matcha çayı kolesterolü düşürüp karaciğeri koruyor

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, son zamanlarda oldukça popüler olan matchanın sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıktığını söyledi. İmrağ, “Matcha çayı kolesterolü düşürüp, karaciğeri koruyor” dedi.

Yemek 07-06-2019 12:09

Bu çayın faydaları saymakla bitmiyor!

Amerika ve Avrupa’da popülerliği oldukça artan ancak Japonların yıllar önce mucizelerini keşfettiği matcha kanserden kolesterole, hafızadan yaşlanmaya kadar yaşanan bir çok rahatsızlığa deva niteliğinde.

Yemek 15-12-2017 00:15

Baharatların Süper Kahramanıyla Tanışın: Hastalıklara Karşı Zerdeçal!

Zerdeçal bir baharattan çok daha fazlası! Özellikle Hindistan ve Çin'de yoğunlukla kullanılan tıbbi yönlerini duyunca çok şaşıracaksınız.

Yemek 02-01-2017 14:41