Maymun Çiçeği hastalığı

Maymun Çiçeği hastalığı

Maymun Çiçeği Hastalığı Haberleri

Avrupa'da maymun çiçeği alarmı! Vaka sayısı 24 bini aştı

Koronavirüs salgınının etkileri devam ederken Avrupa'dan maymun çiçeği vakaları rapor edildi. Elde edilen son bilgilere göre, Avrupa'da maymun çiçeği vakalarının sayısı 24 bini geçti.

Haber 29-09-2022 22:02

Çin'de ilk maymun çiçeği vakası! Karantinaya alındı

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de ilk maymun çiçeği vakası rapor edildi. Yurt dışından gelen yolcunun, Kovid-19 tedbirleri gereği otel karantinasındayken rahatsızlandığı ve yapılan testlerde maymun çiçeği virüsü taşıdığı tespit edildi.

Haber 16-09-2022 21:36

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması: Bitiş çizgisine gelindi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu. DSÖ yaptığı açıklamada Kovid-19 ile mücadelede bitiş çizgisine gelindiğini belirtti. Ayrıca, Kovid-19 ile birlikte maymun çiçeği salgınında da küresel oranda düşüşün sürdüğü aktarıldı.

Haber 15-09-2022 09:12

Çok benziyor: Diğer hastalıklarla karıştırmayın! Maymun çiçeği belirtileri

Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Ciltte görülen belirtilerle anlaşılan maymun çiçeğinin belirtileri diğer cilt hastalıklarıyla karıştırılabiliyor. Maymun çiçeği hastalığı belirtilerini bilmek ve bu konuda bilinçli olmak hastalığın gidişatını oldukça etkiliyor.

Haber 31-08-2022 16:51

O ülkede korkulan oldu: Maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm gerçekleşti! Hayatını kaybeden kişi...

Tüm dünyayı tedirgin eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Texas eyaletinde maymun çiçeği bağlantılı ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı. Dünyanın en büyük maymun çiçeği salgınıyla mücadele eden ABD'de sağlık yetkilileri hayatını kaybeden kişinin bağışıklık sistemi zayıflamış bir yetişkin olduğunu duyurdu.

Haber 30-08-2022 22:13

İtalya’da bir ilk! Bir kişide Covid 19, maymun çiçeği ve HIV tespit edildi

İtalya’da 36 yaşındaki bir adam, yüksek ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, halsizlik ve kasık bölgesinde iltihaplanma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan incelemelerde kişide Covid, maymun çiçeği ve HIV hastalıkları tespit edildi. Vakanın literatürde bir ilk olduğu belirtildi.

Haber 24-08-2022 17:11

Yeni salgın korkutuyor! Domates gribi belirtileri nedir? Nasıl bulaşır?

Covid-19 ve maymun çiçeği vakalarının ardından gelen domates gribi salgını tüm dünyada tedirginliğe neden oldu. Çocuklarda görülen bu salgın nedeniyle ebeveynlerin bilinçli olması gerekiyor. Ebeveynler internet üzerinden “Domates gribi nedir?” , “Domates gribi nasıl bulaşır?” gibi araştırmalar yapıyorlar. İşte domates gribi ile ilgili tüm merak edilenler…

Haber 22-08-2022 10:28

Maymun çiçeği hastalığı bu hale getirdi: Burnu çürüdü

Almanya'da 40 yaşındaki bir adam burnunda çıkan kırmızı bir nokta için doktora gitti. Üç gün sonra burnu karardı ve vücudunda lezyonlar belirmeye başladı. Daha önce cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla ilgili test yaptırmayan adamın HIV olduğu ortaya çıktı. Sonrasında maymun çiçeği virüsüne yakalanan adamın burnu çürümeye başladı.

Haber 18-08-2022 12:18

Yardım çığlığı yürekleri burkmuştu... Verdiği yaşam savaşından korkunç fotoğraflar yayınladı

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili ağır bilanço ortaya çıkıyor. Hastalığa yakalananların anlattıkları ve çektiği acılar endişelendiriyor. Geçtiğimiz ay maymun çiçeği virüsünü kaptığını açıklayan eşcinsel porno yıldızı Silver Steele, hastalığa yakalandıktan sonra yüzünde oluşan kabarcıklar yüzünden çektiği acıyı bir videoyla herkese duyurmuştu. Steele, bir ay süren yaşam savaşından fotoğrafları paylaştı.

Haber 18-08-2022 07:51

92 ülkede görüldü, vaka sayısı 35 bini aştı! 'Neredeyse tümü erkek'

Maymun çiçeği hastalığı dünyada giderek yaygınlaşıyor. Dünya Sağlık Örgütünden maymun çiçeğine yönelik yapılan yeni açıklamada hastalığın 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirtildi. 12 kişinin öldüğü hastalıkta vakaların neredeyse tamamının erkek olduğu belirtildi.

Haber 17-08-2022 19:52

DSÖ açıkladı! Maymun çiçeği ilk kez evcil köpekte görüldü, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.

Haber 16-08-2022 15:27

Egzaması olanları uyardılar! Büyük risk altındalar

Milyonlarca egzamalı insan risk altında. Küresel kriz haline dönüşen maymun çiçeği virüsünün egzaması olanlara daha hızlı bulaştığı öne sürüldü. ABD’li bilim insanlarından gelen bu uyarı, endişeye neden oldu. İngiltere’de her 10 yetişkinden birinde ve her beş çocuktan birinin egzama şikâyeti var. Egzamayla yaşayanların sayısının ülkemizde, İngiltere’dekinden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Haber 12-08-2022 12:14

Vücudundaki yaraları görünce maymun çiçeği zannedip uçaktan indirdiler! Sosyal medyadan isyan etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde eşiyle birlikte seyahat etmek için uçağa bindiğini ifade eden Jacqueline Ngu isimli bir kadın, uçaktan kovulduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla anlattı. TikTok hesabından duruma isyan eden kadın, uçağı terk etmeye zorlandığını ve uzun yıllardır mücadele ettiği egzama hastalığının maymun çiçeği zannedildiğini söyledi.

Trend 09-08-2022 16:30

Vaka sayısı 5’e yükselmişti! Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir?

Covid-19 etkileri bitmeden başlayan Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı tedirgin ediyor. Giderek yayılan maymun çiçeği hastalığından korunmak için bilinçli olmak gerekiyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak ettikleriniz için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 09-08-2022 16:25

Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? Bakan Koca açıkladı!

Maymun Çiçeği ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Söz konusu açıklamanın ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? İşte Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın detayları...

Haber 02-08-2022 11:18

Maymun çiçeğine karşı koruma sağlayan gizemli virüsün kökeni ne?

Maymun çiçeğinin yayılmasını önlemek için geliştirilen aşı bugüne dek teşhis edilememiş, kaybolmuş bir virüsten türetildi. Peki bu nasıl mümkün oldu? Bu virüs hâlâ vahşi doğada var olabilir mi?

Haber 01-08-2022 16:28

Acil durum ilan edilmişti... Maymun çiçeği hastalığına yakalanan adamın yardım çığlığı yürekleri burktu

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili bilanço her geçen gün artıyor. Etkisini her geçen gün artıran Maymun Çiçeği virüsüne yakalanan Wesley Wallace, katıldığı bir programda yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı. ABD’nin Houston şehrinde yaşayan Wallace, yaşadıklarının acı verici olduğunu dile getirdi. Temmuz ayı başında katıldığı bir etkinlikten virüsü kaptığını söyleyen Wallace, herkese çok dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Haber 01-08-2022 12:03

Dünyanın konuştuğu Türk! Önce HIV ve Kovid'i, sonra da maymun çiçeğini yendi: Ne HIV, ne maymun çiçeği, bu çok daha kötü etkiliyor

İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), dünyanın en çok korktuğu 3 virüs olan HIV, Kovid ve maymun çiçeğini yendi. Tulunay, geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. Maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşan Tulunay, bir anda dünyanın gündemine oturdu, dünyanın konuştuğu Türk hasta oldu. "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" diyen Tulunay başından geçenleri anlattı.

Haber 31-07-2022 11:52

DSÖ 'acil durum' ilan etmişti! ABD'nin bir eyaleti ve bir kentten flaş adım...

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği salgını nedeniyle acil durum ilan etmesinin ardından ABD'nin bir eyaleti ve bir kentinden yeni adım geldi. ABD'nin New York eyaleti ve San Francisco kentinde artan maymun çiçeği vakaları nedeniyle "acil durum" ilan edildi.

Haber 30-07-2022 22:42

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? DSÖ acil durum ilan etmişti! Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı?

Dünya genelinde etkisini sürdüren ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görülen Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri, tedavisi ve aşısının olup olmadığı merak ediliyor. Son olarak DSÖ Maymun Çiçeği virüsü için küresel acil durum ilan etmişti. Gelişmenin ardından hastalığın detayları sorgulanıyor. Peki Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı? İşte hastalık ile ilgili merak edilenler...

Haber 29-07-2022 17:25

Maymun çiçeğine yakalanan Türk, Birleşmiş Milletler’in sitesinde yayınlandı: Sanırım öleceğim

İngiltere'de bir hayır kurumu çalışanı olan 35 yaşındaki Harun Tulunay, doktorların tedavi ettikleri en şiddetli maymun çiçeği vakalarından biri olarak hastanede 11 gün geçirdi. Harun Tulunay’ın dikkat çeken açıklamaları Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler (BM) resmi internet sitelerinden paylaşıldı. Kendi tükürüğünü bile yutamadığını söyleyen Tulunay, “‘Sanırım öleceğim’ dediğimi net olarak hatırlıyorum” dedi.

Haber 27-07-2022 16:01

Sağlık Bakanlığı’ndan 'maymun çiçeği virüsü' hamlesi: Tek tek anlattılar

Dünyayı alarma geçiren ve geçtiğimiz hafta sonu Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) küresel acil durum ilan etmesine neden olan bulaşıcı Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği ile ilgili rehber yayınladı. Yayınlanan rehberde maymun çiçeği virüsü taşıyanlardan biriyle temas halinde ne yapılması gerektiğine detaylı bilgi yer aldı.

Haber 27-07-2022 12:02

Son dakika: DSÖ'den 'küresel acil durum' ilanı! Maymun çiçeği salgınında panik artıyor

Son dakika haberi: Tüm dünyayı 2 yıl boyunca etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra bu yıl patlak veren maymun çiçeği salgınında da vakalar giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği salgınının 'küresel acil durum' ilan edildiğini duyurdu.

Haber 23-07-2022 17:25

ABD'de maymun çiçeği kabusu! Yayılıyor... Çocuklarda ilk kez görüldü

Dünyada yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili ABD'de yeni bir gelişme yaşandı. Biri California'da, diğeri Washington DC'de olmak üzere ilk kez çocuklar arasında maymun çiçeği virüsü görüldü.

Haber 23-07-2022 10:30

Maymun çiçeği nedir? Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği virüsünün dünyada birçok ülkede görülmesinin ardından Türkiye'de de görüldü. Türkiye'de görülmesinin ardından vatandaşlar virüsle alakalı ayrıntıları merak ediyor. Peki maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü hakkında ayrıntılar!

Haber 15-07-2022 15:36

Hindistan'da maymun çiçeği paniği!

Dünyanın en kalabalık 2'nci ülkesi konumundaki Hindistan'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Söz konusu maymun çiçeği virüsü bulaşan kişinin, BAE'de olduğu sırada hastalık geçiren biriyle temasta olduğu öğrenildi.

Haber 14-07-2022 22:37

Hollanda'da eşcinsel erkekler maymun çiçeği virüsüne karşı aşılanacak

Hollanda hükumeti, maymun çiçeği hastalığına yakalanma riski yüksek olan eşcinsel erkekler, transseksüeller ve seks işçilerinin kısa süre içinde aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Haber 08-07-2022 22:22

Maymun çiçeğinden kaç kişi öldü? Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi!

Dünya bir yandan koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele ederken, bir yandan da maymun çiçeği virüsü paniği yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise yaptığı yazılı açıklamayla maymun çiçeğinden ölenlerin sayısını paylaştı. DSÖ, dünya genelinde maymun çiçeği virüsü nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan artan vakalar nedeniyle birçok ülkede endişe yaşanması üzerine DSÖ, bundan sonra 2 haftada bir maymun çiçeği vakalarına dair güncelleme yapmaya karar verdi.

Haber 07-07-2022 17:09

Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, hastalığın tedavisi var mı?

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Haber 03-07-2022 10:29

Birçok ülke diken üstünde! DSÖ'den korkutan açıklama: Vakalar üçe katlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği vakası görüldüğünü duyurmuştu. Maymun Çiçeği hastalığına ilişkin bir açıklama da bugün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'dan geldi. Kluge son iki haftada vaka sayılarının üçe katlandığını duyurdu. Kluge'nin açıklaması tedirginliğe neden oldu. İşte detaylar...

Haber 01-07-2022 19:07

Maymun Çiçeği hastalığı Türkiye'de hangi ilde görüldü? İşte Maymun çiçeği hastalığı belirtileri ve vaka sayısı!

Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili yeni açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Maymun Çiçeği hastalığının Türkiye'de de tespit edildiğini ifade etti. Peki Maymun Çiçeği hastalığı Türkiye'de hangi ilde görüldü? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 01-07-2022 07:54

Maymun Çiçeği belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl bulaşır?

Maymun Çiçeği belirtileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 30 Haziran Perşembe günü yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Bakan Koca, Türkiye'de 37 yaşında bir kişide Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri görüldüğünü söyledi. Peki Maymun Çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl bulaşır? İşte merak edilenler...

Haber 01-07-2022 07:49

Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü nedir, nasıl geçer?

Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 30 Haziran Perşembe günü yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye'de 37 yaşında bir kişide Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri görüldüğünü ifade etti. Peki Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü nedir, nasıl geçer? Detaylar haberimizde...

Haber 01-07-2022 07:45

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Maymun çiçeği virüsü, asgari ücret zammı, NATO Zirvesi, Putin, akaryakıt indirimi, Cüneyt Arkın...

Son 24 saatte Türkiye ve dünya neleri konuştu, hangi gelişmeler yaşandı? Günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Maymun çiçeği virüsü, asgari ücret zammı, NATO Zirvesi, Vladimir Putin, akaryakıt indirimi, Cüneyt Arkın...

Haber 30-06-2022 16:35

Prof. Dr. Azap'tan maymun çiçeği virüsüyle ilgili telaşlanacak durum yok açıklaması

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap: - "Maymun çiçeği asla Kovid-19 gibi günler içinde yüzlerce kişiye bulaşacak bir hastalık değil, çünkü çok yakın temasla bulaşıyor" - "Bağışıklığı baskılanmış kişiler, çok küçük çocuklar ve gebeler açısından risk var. Bunun haricindeki kişilerde tedavisiz 2-4 haftada kendiliğinden iyileşiyor"

Haber 30-06-2022 14:09

Türkiye’de Maymun Çiçeği Hastalığı Görüldü

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’de bir kişide maymun çiçeği hastalığının tespit edildiğini açıkladı. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı" dedi

Haber 30-06-2022 10:40

Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Haber 30-06-2022 10:28

Türkiye'deki ilk maymun çiçeği vakası açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bir hastada maymun çiçeği hastalığı tespit edildiğini, bağışıklık sistemi yetersizliği olan 37 yaşındaki hastanın tecrit edildiğini bildirdi.

Haber 30-06-2022 10:21

Türkiye’de de görüldü! Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Virüsten korunmak için ne yapmak gerekir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de de tespit edildiğini duyurdu. İlk olarak 7 Mayıs’ta İngiltere’de görülen maymun çiçeği virüsü tüm dünyada ve ülkemizde endişe yaratmaya devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 30-06-2022 10:00