Mehmet Uçum Haberleri

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: 'BM iflas etti, Dünya Adalet Teşkilatı kurulmalı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, BM'nin iflas ettiğini ifade ederek "Dünya Adalet Teşkilatı"nın kurulması çağrısı yaptı.

Haber 26-04-2024 20:39

Mehmet Uçum’dan yüzde 50+1 mesajı: Ayar gelecek sinyali sonucu çıkarmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yüzde 50+1 tartışmaları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Uçum açıklamasında yüzde 50+1 kuralının devam edeceği mesajını verdi.

Haber 18-04-2024 16:12

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabulünün yedinci yıl dönümü kutlu olsun

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Türkiye’yi güçlendiren, demokrasimizi geliştiren, halkın gücünü artıran, demokratik sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici hale getiren Cumhurbaşkanlığı sisteminin halkımız tarafından kabulünün yedinci yıldönümü kutlu olsun" dedi.

Haber 16-04-2024 22:18

Erdoğan'a Kırılsın o parmaklar çağrısı: AK Parti'de seçim sonrası alevlenen tartışmalar gözleri bu iki isme çevirdi

Son seçimlerde alınan sonuç AK Parti'yi hayli hareketlendirdi. Seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına 'kibir' konusunda uyarıda bulunduğu konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Van çıkışı ve AK Partili milletvekili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' paylaşımı partide tartışma yarattı. Erdoğan'ın eski metin yazarı ve gazeteci Aydın Ünal, bu süreçte yaşananlara dikkat çekerek Erdoğan'ın "dindarları yeniden kazanması" için gündem yaratacak bir değerlendirmede bulundu.

Haber 15-04-2024 14:55

Mehmet Uçum

Mehmet Uçum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mehmet Uçum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

AK Parti'nin eski il başkanı Aziz Babuşçu'dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a sert tepki: Haddinizi aşıyorsunuz!

Pazar günü yapılan seçim sonrası AK Parti, kuruluşundan beri ilk kez 2. parti konumuna düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamasında 'Partideki kibir abidelerini temizleyeceğiz, halktan kopuşlara izin vermeyeceğiz' demişti. AK Parti'nin eski İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu ise Uçum'u hedef aldı.

Haber 05-04-2024 14:23

Başdanışmanından Cumhurbaşkanı Erdoğan için en solcu lider yorumu: AK Parti de en solcu parti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sol politikalar hakkında yazdığı yazıyla gündem yarattı. Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sol ilkelere en yakın lider, AK Parti'nin sol politikalara en yakın parti olduğunu savundu.

Haber 25-02-2024 12:06

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan 'AYM' çıkışı! Tam bir yargısal aktivizm örneği

Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Bu karara muhalefet partileri tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mehmet Uçum, Yargıtay'ın kararının doğru olduğunu savundu. Uçum, "AYM Anayasanın açık hükmünün yanı sıra Ceza Kanunlarını ve Yargı Kararlarını da göz ardı ediyor. Ne yazık ki AYM’nin bu konuda verdiği kararlar tam bir yargısal aktivizm örneğidir" diye konuştu.

Haber 09-11-2023 00:22

'13. cumhurbaşkanı' açıklamalarına Mehmet Uçum'dan açıklama geldi! Erdoğan kaçıncı cumhurbaşkanı oldu? O paylaşımlar hatalı diyerek duyurdu

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunun da tamamlanmasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanı seçildi. Gözler YSK'dan gelecek kesin seçim sonuçlarına çevrilirken Erdoğan'ın 13. cumhurbaşkanı olduğuna dair paylaşımlara ilişkin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan açıklama geldi. Açıklamasıyla "Erdoğan Türkiye'nin kaçıncı cumhurbaşkanı?" sorusuna da yanıt veren Uçum, Erdoğan'ın 28 Mayıs seçimini 12. cumhurbaşkanı olarak kazanması durumuna dikkat çekti.

Haber 29-05-2023 12:25

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan seçim açıklaması! Muhtemel 10 tarihi açıkladı

Seçime aylar kaldı ancak tarih henüz netleşmedi. Hükümet kanadından her gün yeni açıklamalar gelirken vatandaşlar da seçimin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum seçim ve gündemdeki konularla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Uçum Türkiye tarihinin en önemli seçimi için muhtemel 10 tarihi de duyurdu.

Haber 09-01-2023 18:42

Ekrem İmamoğlu kararı sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan çarpıcı sözler! Muhtemelen onaylanır

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını konuşuyor. Kararın ardından neler yaşanacağı merakla takip edilirken YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın İmamoğlu’nun aldığı ceza ile ilgili sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Yargıtay'ın son sözü söyleyeceğini belirten Uçum, "Muhtemelen onaylanır" şeklinde konuştu.

Haber 17-12-2022 12:00

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı tartışması! Başdanışmanı son noktayı koydu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, katıldığı bir televizyon programında, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı hakkındaki polemiğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili olarak, "Hukuken bir engel yok. 16 Nisan 2017'den sonra Sayın Cumhurbaşkanı 1 dönem görev yaptı. Dolayısıyla 2023 seçimlerinde aday olursa bu ikinci dönemi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 13-02-2022 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanından Fenerbahçe yönetimine sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Fenerbahçe yönetimine sert eleştiri geldi. Uçum, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 2-2 berabere kalınan maç sonrasında attığı tweet ile gündem yarattı.

Haber 18-12-2018 15:34

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Fenerbahçe için şok sözler: FETÖ faşistlerinin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, Fenerbahçe'nin Akhisarspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrası Twitter hesabından gündem yaratacak bir paylaşımda bulundu. Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimine oldukça sert bir eleştiri geldi.

Haber 10-12-2018 13:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan flaş seçim açıklaması: Seçmen muhalefet derse seçim tekrarlanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, 24 Haziran seçimlerinde parlamentoda muhalefetin üstünlük sağlaması durumunda yeni seçimlerin gündeme gelebileceğini söyledi. Uçum daha sonra ifadesini yalanlayarak, 'Uçum, mesajında “24 Haziran seçimlerinde sonuç farklı olursa yeniden seçime gidilir gibi bir ifadem yoktur.Soru CB Hükümet sistemindeki imkanlara ilişkindi.Cevap da siyasi ve hukuki imkanları ifade etmekten ibarettir.' dedi.

Haber 06-06-2018 17:41

Kılıçdaroğlu'ndan Uçum'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'un, "Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor" paylaşımına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bizim bir devletimiz yok, biz yeni bir devlet mi kuracağız? Türkiye Cumhuriyeti devletini siliyoruz, yeni bir devlet mi inşa edeceğiz? Devlet kurmak başka bir şeydir, rejim farklı bir şeydir, sistem daha farklı bir şeydir. Bunu bir bu süreci savunan ve vatandaşlara neden 'Evet' oyu vermesi gerektiğini söyleyen ve televizyonlardan eksik olmayan bir kişi söylüyor." dedi.

Haber 13-04-2017 03:59

Portakal, referandum oyunu açıkladı

Mehmet Uçum'un referandum sonrası yeni devlet kurulacağı yönünde attığı tweetin ardından Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına dikkat çeken Fatih Portakal, korktuğunu söyledi. 'Bazen yapılan açıklamalar kafaları zorluyor. Sayın Adalet Bakanı'nın yaptığı 'Türk halkının 16 Nisan'da sandıkta vereceği evet oylarıyla asırlık bir tartışmaya son noktayı koyacağına yürekten inanıyorum.' açıklamasına tepki gösteren Fatih Portakal, Asırlık tartışma ne? Sorun cumhuriyet mi?" dedi.

Haber 12-04-2017 23:31

Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan tartışma yaratan tweet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Sessiz değil halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor, 16 Nisan Kutlu Olsun” diye yazdı. Bazı Twitter kullanıcıları ise bu tweet'e tepki göstererek savcıları görevi çağırdı.

Haber 10-04-2017 10:23

Erdoğan’ın başdanışmanı yanıtladı: Ya hayır çıkarsa?

Referanduma günler kala herkes sonucu merak ederken akıllara bir de "Sonuç olarak 'Hayır' çıkarsa ne olur?" sorusu geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum'un yaptığı açıklamalarda bu sorunun da cevabı yer alıyor. Mehmet Uçum: “Bana göre ihtimal dahilinde değil ama ‘Hayır’ çıkarsa bu siyasete bir mesajdır, mevcut sistemin devam edeceği anlamına gelmez. Başkanlık önerisi rafa kalkmaz." dedi.

Haber 05-04-2017 10:43

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum:

Uçum, "Yeni anayasa ve başkanlık sistemi iç içedir, organiktir, bir bütündür. Yani insan nasıl ki kolunu vücudundan ayrı düşünemezse başkanlık sistemi de ayrı düşünülemez" dedi.

Haber 08-02-2016 23:45