Muhammara Tarifi Haberleri

Kahvaltıların gözdesi muhammara tarifi! Pratik muhammara nasıl yapılır?

Kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezi olan muhammara oldukça seviliyor. Hem meze olarak hem de kahvaltılık olarak görülen muhammaranın tadına doyum olmuyor. Evde muhammara nasıl yapılır merak ediyorsanız bu muhammara tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 15-05-2023 17:14

Sıcak ekmekle beraber tadına doyum olmaz! Kahvaltılarının aranan lezzeti muhammara tarifi

Kahvaltı en önemli olan öğünümüz olarak görülüyor. Kahvaltı sevenler bu öğünde yediklerinizi çeşitlendirmeyi seviyor. Birçok insan kahvaltıya ne yapılır? gibi düşünceler içerisine giriyor. Aslında yapmanız gerekenler oldukça basit. Sıcak ekmeğin üzerine oldukça yakışan muhammara (acuka) tarifini deneyebilirsiniz. Muhammara nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 04-10-2022 08:03

Püf noktalarıyla tam kıvamında muhammara nasıl yapılır? Yemeye doyamayacaksınız

Muhammara yapılışı itibariyle farklı olmasa da yöreden yöreye eklenen baharatlarla farklılık gösterebilen bir mezedir. Hatay usulü yapılabileceği gibi Antakya, Adana ve Antep'te de sıkça tüketilen bu meze, Acuka ismiyle de anılmaktadır. Kafkaslar tarafından kahvaltılık olarak tüketilen muhammara, Hatay'da ana yemeklere eşlik etmek için sofraları süsler. Yapılışı kolay olan bu meze püf noktaları ile hazırlandığında lezzetine doyumsuz bir tat olarak hafızalarda yer eder.

Yemek 13-01-2021 14:31

Muhammara Tarifi: Lezzetli Sofralara İnce Bir Dokunuş

Yemek masanızda leziz bir mezeye yer açın. Ana yemeklerinizin yanında göz dolduracak nefis mi nefis muhammara tarifini sizler için hazırladık.

Yemek 18-08-2020 15:10

Muhammara tarifi, muhammara kalori oranı nedir?

Mezelerin en lezzetlisi muhammara, hem tadı hem de sağlıklı içeriği ile damakları şenlendiriyor. Bölgeden bölgeye ismi farklılık gösterse de lezzeti baki. İşte muhammara tarifi ve muhammaranın kalori oranı!

Yemek 23-10-2019 16:23

Muhammara

İster kahvaltıda tazecik ekmeğinize sürün, ister akşam yemeğinde meze olarak sofraya koyun. Közlenmiş kırmızı biberin baharatlarla uyumuna bayılacaksınız. Muhammara tarifimizi mutlaka deneyin!

Yemek 26-11-2018 12:03