Müzakere Haberleri

Son dakika: Zelenskiy’den dünyayı korkutan haber! ‘Müzakereler sonlanabilir’

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 aydır devam ederken bir yanda iki ülke arasındaki müzakereler devam ediyordu. Ukrayna lideri Zelenskiy’den gelen son dakika açıklaması ise tüm dünyayı daha da tedirgin etti. Zelenskiy, Rus askerlerinin işlediği suçlar nedeniyle müzakerelerin sonlanabileceğini söyledi. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 30-04-2022 07:54

SON DAKİKA | Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar! Hava sahasını kapattık

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşında müzakerelere ilişkin açıklama yaparken ABD ile ilişkiler ve F-16'lar konusuyla ilgili ise "ABD yönetiminin kesinlikle yapıcı bir tutumu var." dedi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın askeri uçaklarına, hatta sivil Suriye'ye giden uçaklarına hava sahasının kapatıldığını duyurdu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 23-04-2022 19:08

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 'kilit' nokta! Kırmızı çizgi dedi

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken müzakereler de önem taşımaya devam ediyor. Son olarak yoğun çatışmaların yaşandığı ve savaşta özellikle Rusya için kritik öneme sahip Mariupol ile ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’dan dikkat çeken bir müzakere açıklaması geldi. Kuleba, Rus ordusunun Mariupol’deki davranışlarının, “ne pahasına olursa olsun şehri yerle bir etmeye karar verdiklerini gösterdiğini” belirterek Mariupol’deki durumun müzakerelerde “kırmızı çizgi” olabileceği konusunda uyardı.

Haber 17-04-2022 20:33

Zelenskiy'nin müzakerelerle ilgili 'iki belge' şartı! Detaylarını açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşında iki ülke arasındaki müzakerelerden nasıl bir sonuç çıkacağı tüm dünyada merakla takip ediliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı bir açıklamada müzakerelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rusya ile barış anlaşmasının iki ayrı belgeden oluşması gerektiğini söyleyen Zelenskiy, belgelerin detayları ile ilgili de bilgi verdi. Öte yandan Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşta başarıları nedeniyle Ukraynalı askerlere madalya takdim etti.

Haber 16-04-2022 19:33

Putin ve Zelenskiy görüşecek mi? Rusya'dan dikkat çeken müzakere açıklaması

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken taraflar arasındaki müzakerelerin gidişatı da tüm dünyada merakla takip ediliyor. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin görüşüp görüşmeyeceği ya da olası bir görüşmenin nerede olacağı da merak konusu. Son olarak Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, açıklamasında, Putin’in Zelenskiy ile görüşme ihtimalini reddetmediğini ancak uygun koşulların da oluşmadığını söyledi.

Haber 14-04-2022 18:36

Putin 'çıkmaza girdi' demişti! Ukrayna'dan flaş müzakere açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin videokonferans yoluyla devam ettiğini bildirdi. Putin, "Kiev, tarafların İstanbul'daki görüşmelerinde varılan anlaşmalardan uzaklaştı ve müzakereler çıkmaza girdi” demişti.

Haber 12-04-2022 21:08

Ukrayna'dan çarpıcı açıklama! Asıl savaş başlamak üzere

Rusya-Ukrayna savaşında tedirgin eden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, henüz en kötüsünü yaşamadıklarını, Kiev'deki muharebeyi kazandıklarını ancak güneyde ve Donbas'ta asıl savaşın başlamak üzere olduğunu belirtti. Bir başka açıklamasında ise Rusya'ya karşı yıkıcı yaptırımlar uygulanması çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Rusya'nın geri çekildiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ve Donbas’a yeni bir saldırı olabileceğini söyledi.

Haber 03-04-2022 21:39

Son Dakika: Putin ve Zelenskiy Türkiye'de mi görüşecek? Ukrayna'dan dikkat çeken müzakere açıklaması

Son dakika haberi: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken iki ülke arasındaki müzakereler de dünyanın gündeminde. İstanbul'daki son müzakere görüşmesinin ardından yaşanacak gelişmeler merakla takip ediliyor. Öte yandan Putin ve Zelenskiy'nin görüşüp görüşmeyeceği ve görüşmenin gerçekleşmesi halinde nerede olacağı da merak ediliyor. Son olarak Ukrayna'dan dikkat çeken bir müzakere açıklaması yapıldı. Putin ve Zelenskiy Türkiye'de mi görüşecek? İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 02-04-2022 22:59

Rusya'dan İstanbul'daki görüşmelerle ilgili önemli açıklama! Sonuçlarını...

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken Rusya-Ukrayna arasındaki müzakere görüşmeleri de tüm dünyanın gündeminde. Son olarak İstanbul’da gerçekleşen görüşmelere ilişkin Rus tarafından dikkat çeken açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “İstanbul’daki görüşmelerin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Dün İstanbul’da yapılan görüşmelerin sonuçlarını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz” yanıtını verdi.

Haber 30-03-2022 22:32

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Türkiye'nin arabuluculuk çalışmalarını değerlendirdi:

"Bizim için önemli olan savaşı ve ölümleri durdurmak. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne müteşekkiriz, Türkiye müzakerede yardımcı oluyor" - "Türkiye güvencemizi garanti eden güçlü ülkelerden biri. Türkiye ile aynı taraftayız, barışın tarafındayız. Biz barış istiyoruz"

Yurthaber 29-03-2022 11:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Müzakere Heyetleri Toplantısı'nın açılışında konuştu:

"Tüm uluslararası platformlarda iki tarafın (Rusya-Ukrayna) da hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten, adilane bir yaklaşım sergiledik" - "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir" - "Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık"

Yurthaber 29-03-2022 10:22

Son Dakika: Ukraynalı müzakereci tarih vererek açıkladı! Rusya ile Türkiye'de görüşülecek

Son dakika haberi: Rusya ve Ukrayna arasında devam eden müzakerelerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ukraynalı müzakereci Rusya ile 28-30 Mart'ta Türkiye'de görüşüleceğini söyledi. Ukrayna'nın müzakere heyetinde bulunan parlamento üyesi David Arakhamia, söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Rus tarafı da müzakerelerin bir sonraki turunun yüz yüze gerçekleştirilmesi kararının alındığını söyledi. Daha önce müzakerelerin çevrimiçi olarak devam etmesi kararlaştırılmıştı.

Haber 27-03-2022 18:15

Son dakika | Zelenski'den müzakere açıklaması! Nihai hedefi duyurdu

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den müzakere açıklaması geldi. 19 gündür bağımsızlık, özgürlük ve hayatta kalma savaşı verdiklerini belirten Zelenski, Rusya ile müzakereler konusunda da, "Heyetlerin görevi, iki devlet başkanının toplantısını organize etmektir" yorumunda bulundu.

Haber 14-03-2022 07:40

Son Dakika: Kremlin'den Rusya-Ukrayna müzakereleriyle ilgili flaş açıklama! 4. tur için tarih verdiler

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşı sürerken müzakerelerin 4. turunun ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Tüm dünyada gözlerin çevrildiği iki ülkenin müzakereleriyle ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya ve Ukrayna arasındaki devam eden müzakerelerin 4’üncü turunun bugün yapılmasının planlandığı belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmenin videokonferans yoluyla yapılabileceğini aktardı. Ukrayna tarafından bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Haber 13-03-2022 21:18

Rusya'dan flaş müzakere açıklaması! Yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir

Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar devam ederken bir yandan gözler müzakerelere çevrilmiş durumda. Müzakerelerden nasıl bir sonuç çıkacağı tüm dünyada merakla bekleniyor. Son olarak Rusya'dan flaş bir açıklama geldi. Rus müzakereci Leonid Slutsky yaptığı açıklamada anlaşmaların imzalanabileceği mesajını verdi. Kiev ile Moskova’nın ülkede barış ve ateşkes amacıyla oluşturduğu müzakere heyetinde yer alan Slutsky, “Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor, yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir” dedi.

Haber 13-03-2022 18:42

Merakla beklenen müzakere sona erdi! Rusya-Ukrayna görüşmesi 4 saat sürdü, istenilen sonuç çıkmadı

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin 3. ayağı 17.00'de başlamıştı. Ateşkes ve insani koridorların ele alındığı görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. İlk iki görüşmeden istenilen sonuçların çıkmadığı müzakerelerde 3. görüşmelerde de beklenen olumlu sonuçlara ulaşılmadı. Ukrayna heyeti insani koridor konusunda ilerleme sağlandığını belirtirken Rus heyeti müzakerelerin devam edeceğini açıkladı. İki ülke arasındaki 4. görüşmenin ne zaman yapılacağına dair bir tarih verilmedi.

Haber 07-03-2022 18:22

Ukrayna-Rusya Müzakerelerinin Üçüncü Turu Pazartesi

Ukrayna’nın müzakere heyetinden David Arakhamia, görüşmelerin üçüncü turunun Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Rus tarafının açıklaması ise daha belirsiz kaldı

Haber 06-03-2022 00:36

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Ukrayna ile Rusya muhtemelen toplanmayacak

Dünya'nın bir numaralı gündemi olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle ilgili en önemli gelişme iki ülke arasındaki müzakerelerdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın müzakerelerin ikinci ayağıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Kalın, "Yarın büyük ihtimalle toplanamayacaklar. Aralarında görüştükleri teknik şeyler var. Büyük ihtimalle bir iki gün ertelenebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 01-03-2022 21:45

Rusya-Ukrayna barış müzakereleri ne zaman, saat kaçta bitecek? Rusya Ukrayna müzakerelerinde son durum nedir?

Rusya Ukrayna savaşının sonucunun ne olacağını tüm dünya merakla bekliyor. İki ülke için ateşkes umudu besleniyor. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Ukrayna bu ölümleri durdurabilme ümidiyle Rusya'yı müzakereye çağırdı. Rusya bu çağrıya kayıtsız kalmadı ve cevap verdi. Bugün yani 28 Şubat Pazartesi günü sınırda bir barış müzakeresi görüşmesi başladı. Rusya Ukrayna barış müzakereleri şu anda gündemi meşgul eden olayların başında geliyor.

Haber 28-02-2022 15:24

SON DAKİKA: Ukrayna ve Rusya müzakeresinin ilk turu sona erdi! 6 saatlik görüşme sonrası ilk açıklama

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası Rus ve Ukraynalı heyetler bir araya geldi. Dünyanın merakla izlediği görüşme 6 saat sürdü. Kritik müzakerenin ardından Rusya'dan, "Önümüzdeki günlerde ikinci görüşme olacak" açıklaması yapıldı. Ukrayna da müzakerelerdeki talebini duyurdu. İşte tarihi görüşmenin detayları...

Haber 28-02-2022 08:51

İran'dan uranyum açıklaması: Yeteneğimizin göstergesi!

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yüzde 60 oranında uranyum zenginleştirme çalışmalarının ülkesinin teknik yeteneğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, ABD'nin yaptırımları kaldırması ve nükleer anlaşmaya dönmesi halinde bundan hızlıca vazgeçebileceklerini söyledi.

Haber 20-04-2021 14:48

AB, Kıbrıs müzakerelerinde bulunmak istiyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kıbrıs meselesinin AB'nin de sorunu olduğunu belirterek AB'nin yeniden başlaması planlanan Kıbrıs müzakerelerinde bulunması gerektiğini ifade etti.

Haber 08-03-2021 12:04

Wall Street Journal: Üst düzey Beyaz Saray yetkilisi müzakereler için Şam'a gitti

Wall Street Journal'da yer alan haberde, mart ayında ABD Başkanı Donald Trump'ın Beşar Esad'a gizli mektup yazdığı ve serbest gazeteci Austin Tice'ın serbest bırakılması için doğrudan diyalog çağrısı yaptığı öne sürüldü. İddia edilen görüşmenin 10 yıl aranın ardından ABD yönetimi ile Suriye rejimi arasında kurulan ilk temas olduğu kaydediliyor.

Haber 19-10-2020 09:53

Reuters duyurdu: Türkiye müzakere yürütüyor!

Ankara ve desteklediği Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ülkedeki bir hava ve bir deniz üssünün Türkiye ordusu tarafından kullanılması için müzakere yürütüyor.

Haber 15-06-2020 16:44

Yargıtay, duruşma ve müzakereleri erteledi

Yargıtay'dan koronavirüs salgını için alınan tedbirler kapsamında yeni bir adım geldi. Yargıtay Başkanlar Kurulu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında duruşmaların 15 Haziran, müzakerelerin ise 31 Mayıs'a kadar ertelenmesine karar verdi.

Haber 30-04-2020 15:56

Trump'tan İran'a müzakere yanıtı: Hayır, teşekkürler

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın yaptırımlar kaldırılırsa ABD ile müzakerelere dönülebileceği teklifini ''Hayır, teşekkürler!'' diyerek reddetti.

Haber 26-01-2020 03:58

Etiyopya, Mısır ve Sudan arasındaki Hedasi Barajı müzakereleri başarısız oldu

Etiyopya Su, Sulama ve Enerji Bakanı Sileshi Bekele: - "Mısır, Hedasi Barajı'nın suyla doldurulması için 12-21 yıl zamanı ortaya koydu. Bu kabul edilemez bir şey"

Haber 10-01-2020 00:12

ABD'den İran'a 'ön koşulsuz müzakere' teklifi

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, gerginliğin tırmanmasını ve uluslararası barış ve güvenliğin daha fazla tehlikeye atılmasını önlemek için İran'a "ön koşulsuz müzakere" teklifinde bulundu.

Haber 09-01-2020 22:47

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde doğudaki 34 ayrılıkçı grup ateşkes ilan etti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde doğudaki 34 ayrılıkçı grup ateşkes ilan etti

Haber 22-12-2019 20:18

ABD Afganistan'dan 4 bin askeri geri çekmeyi planlıyor

Trump yönetiminin ABD ile Taliban arasında görüşmelerin yeniden başlamasının ardından Afganistan'daki asker sayısını azaltacağı bildirildi.

Haber 16-12-2019 01:53

Suriye anayasa müzakereleri sona erdi!

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye temsilcisi Geir Pedersen, Suriye anayasa komitesinin ikinci müzakere turunun yeni anayasa üzerine görüşmesi beklenen 45 delegelik grup toplanmadan sona erdiğini belirtti.

Haber 29-11-2019 17:00

İngiltere-ABD müzakerelerine ilişkin sızdırılmış belgeler, Ada'yı karıştırdı

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn: - "Şu anda elimizde Boris Johnson yönetiminde ulusal sağlık sisteminin masada ve satılık olduğuna dair kanıt var" - "Bunun üstünü örtmeye çalıştılar. Gizli amaçları bugün ifşa oldu"

Finans 28-11-2019 16:30

Venezuela'da hükümet ve muhalafet ana meseleler üzerinde anlaştı

Venezuela için Çözümler Partisi lideri Claudio Fermin, 2 ay süren müzakereler sırasında önemli ilerleme kaydettiklerini bildirdi

Haber 19-11-2019 15:21

Kuzey Kore'den ABD'ye müzakere resti

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin düşmanca tutumu sona ermeden Kuzey Kore'nin yeniden müzakere masasına dönmeyeceğini bildirdi

Haber 06-10-2019 17:54

'Türkiye ile PKK arasındaki barış müzakereleri yeniden başlatılmalı'

ABD kongresi himayesinde çalışmalar yapan düşünce kuruluşu Barış Enstitüsü’nün (Institue of Peace) hazırladığı ve ABD Kongresine sunulan Suriye raporunda Türkiye’ye dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

Haber 26-09-2019 09:40

Umman'dan Yemen'de savaşan taraflara müzakere çağrısı

Umman'dan Yemen'de savaşan taraflara "müzakere" çağrısı

Haber 16-09-2019 22:40

Zarif: Pandora’nın kutusunu kimse açmasın

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, nükleer anlaşmanın yeniden güncellenmesine dair bir müzakere yapmayacaklarını söyleyerek, bunun mümkün olmadığını belirtti.

Haber 02-09-2019 15:50

Trump ile müzakere sinyali veren Ruhani İran'da muhafazakar medyanın hedefinde

İran Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığıyla bilinen "Cevan" gazetesi ile Mehr Haber Ajansı, ABD Başkanı Donald Trump ile müzakerelere hazır olduğuna ilişkin sinyaller veren Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi eleştirdi

Haber 27-08-2019 09:58

Dünya tetikte! Müzakereler sonlandı

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile müzakereleri sonlandırmasının ve bundan Seul'ü sorumlu tutmasının hemen ardından füze denemesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Haber 16-08-2019 10:07

“Anlaşmasız ayrılık referandum sonuçlarına ihanet olur”

İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Philip Hammond: - "Anlaşmasız ayrılık 2016 yılında yapılan AB referandumu sonuçlarına yapılan bir ihanet olacaktır" - “Tedbir maddesinin anlaşmadan tamamen çıkarılması isteği, sıkı pazarlıktan bir enkaza çark etmektir"

Finans 14-08-2019 14:06

İran ABD ile müzakere yapıldığı iddialarını yalanladı

İran ABD ile müzakere yapıldığı iddialarını yalanladı

Haber 14-07-2019 12:43

AB Liderler Zirvesi'nde ilginç görüntüler

AB üyesi 28 ülkenin lideri Brüksel'de bir araya geldi.

Haber 01-07-2019 07:26

Trump-Kim görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesinin ardından nükleer müzakerelerin sürdürüleceğini açıkladı - Trump: - "Kapsamlı bir anlaşma yapmayı dört gözle bekliyoruz. Bu harika, tarihi bir gündü"

Haber 30-06-2019 14:40

ABD'den dikkat çeken İran açıklaması: Daha parlak bir gelecek imkanı...

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, "ABD'nin amacı, Tahran ile kapsamlı bir müzakere sağlamak. İran halkı için masaya daha parlak bir gelecek imkanı koyduk." dedi.

Haber 20-06-2019 01:36

Almanya, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un AB üyelik müzakereleri için zaman istedi

Almanya, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un AB üyelik müzakereleri için "zaman" istedi

Haber 18-06-2019 16:15

Develi Belediyespor 1. Lige Yükseldi

Develi Belediyespor oynadığı Korkuteli maçını Kazan’lara 1.

Haber 05-06-2019 15:43

ABD müzakereden önce İran'a verdiği zararları telafi etmeli

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani: - "ABD hükümeti, yeni müzakerelerden söz etmeden önce İran halkına verdiği tüm zararları telafi etmelidir"

Haber 31-05-2019 17:14

Maduro hükümeti ile muhalifler arasındaki Oslo görüşmeleri

Görüşmelerin ikinci turu anlaşmasız tamamlandı - Taraflar müzakereye devam etme niyetlerini vurguladı

Haber 30-05-2019 14:08

Zarif'in ABD senatörüyle görüşmesine tepki

İran Meclisi Bunab Milletvekili Ziyaullah Azazi Meleki: - "Zarif'in Amerikalı demokrat senatörle görüşmesi Rehber'in (Ali Hamaney) talimatlarının ihlalidir"

Haber 25-05-2019 15:18