Orkide Haberleri

Sadece iki malzeme yetiyor! Orkideleri iki yıldan daha fazla sürekli çiçek açtıran yöntem

Orkidelerin göz kamaştırıcı çiçekleri ve olağanüstü yapısı onları sahiplenmek veya özel birine hediye etmek için mükemmel bir ev bitkisi haline getirir. Ancak onların uzun süre çiçek açmasını sağlamak biraz bilgi gerektirir. Birçok yöntemi denemenize rağmen orkideleriniz uzun süre çiçek açmıyorsa bu etkili yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 13-04-2024 14:35

Kırışıklık, kabızlık, adet sancısı, saç dökülmesi... Konfüçyüs'ün 'çiçeklerin kralı' dediği bitki her derde deva

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, orkide bitkisinin karbon temizleme aktivitesi nedeniyle tabiatı da temizlediğini belirterek insan sağlığına da birçok faydası olduğunu söyledi.

Kadin 06-02-2024 17:53

Orkidelerin aylarca çiçek açmasını sağlayacak basit yöntemler! Doğru orkide bakımı

Orkideler en sevilen ev bitkileri arasında yer alıyor. Yıl içerisinde kısa süreliğine çiçek açan ve çiçekleri kolayca dökülen orkidelerin doğru bakımıyla çiçek açma süresini uzatmak mümkün olabiliyor. İnternetten orkide bakımı hakkında araştırmalar yapıyorsanız bu basit yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 23-05-2023 09:39

Orkide ne zaman çiçek açar, ne kadar sıklıkla çiçek açar? Orkide çiçeklerini döktükten sonra tekrar ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Orkide, en sevilen çiçek türleri arasında yer alır. Rengiyle, şekliyle ve mis kokusu ile dikkat çeken orkide özel günlerin vazgeçilmez bitkisidir. Saksıda ve vazoda da oldukça hoş görünen orkide zarif ve kibar bir çiçektir. Pek çok kişi bu güzel çiçeği evinde yetiştirmek ister. Bu nedenle orkide nasıl yetiştirilir, ne zaman çiçek açar gibi soruları araştırır. Peki, orkide ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Kadin 07-03-2023 17:55

Orkide

Orkide Hakkındaki Haberler Mynet'te. Orkide Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Orkide tohumu çimlendirme nasıl yapılır, toprağa ekilir mi? Orkide tohumu kaç günde çimlenir?

Orkide tropikal iklimleri seven, dünyanın birçok noktasında yetişebilen, güzel kokusuyla bilinen bir çiçektir. 20 000’den fazla türe sahip olan orkidenin, Türkiye’de yetişen 24 farklı türü bulunur. Orkide ülkemizde en sevilen çiçekler arasında yer alır. Belli koşullarda yetişebilen bu bitki saksıda da büyütülebilir. Bu çiçeği sevenler ve yetiştirmek isteyenler, orkidenin nasıl yetiştirileceğini bilmesi gerekiyor. Orkide tohumu kaç günde çimlenir, toprağa ekilir mi?

Kadin 07-03-2023 17:50

Çürüdü sanarak çöpe atmayın! Orkideyi tekrardan canlandırabilirsiniz

Özel günlerde en sık hediye edilen çiçeklerden olan orkidenin görünüşü herkes tarafından beğeniliyor. Zarif çiçeklerden olan orkidenin en sık görüleni beyaz olsa da farklı renkte çiçekleri bulunuyor. Ancak orkidenin bakımında yapılan bazı hatalar çiçeklerinin dökülmesine ve uzun süre açmamasına neden olabiliyor. Evde yapacağınız doğal çözümlerle orkidenizi tekrardan canlandırabilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 12:55

Dünyada sadece Manavgat'ta var! Antalya orkidesi 10 yıl sonra gün yüzüne çıktı

Antalya ormanlarında türleri tehlike altında olan 40 bitkiyi yakından takip eden Doç. Dr. Gökhan Deniz, Manavgat yangının ardından dünyada yayılış alanı sadece o bölgede olan Antalya orkidesini 10 yıl sonra yeniden bulduklarını söyledi. Deniz, ''Antalya orkidesini 10 yıl sonra yeniden bulduk. Eğer yangın biraz daha ilerlemiş olsaydı, orkidenin bilim dünyasına ilk tanıtıldığı Gençler bölgesini kaybetmeyle karşı karşıya kalacaktık" ifadelerini kullandı.

Haber 05-10-2022 16:16

Özel izinle üretiliyor! Salep orkidesinin kilosu bin lira

Endemik bitki türleri arasında yer aldığı için doğadan toplanması yasak olan, Tarım ve Orman Bakanlığından özel izinle Samsun'da ekimi yapılan salep orkidesi, kurutulup öğütüldükten sonra kilogramı bin liradan alıcı buluyor.

Finans 10-07-2021 14:33

Anneler Gününde kısıtlamadan muaf tutulan çiçekçiler hazırlıklarına başladı

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran: - "Sağ olsun devletimiz Anneler Günü için bize bu konuda desteğini gösterdi. Çok teşekkür ediyoruz. Anneler Günü'nde bütün çiçeklerin satışı artıyor. Ama en fazla orkide, papatya ve güller satılıyor"

Yurthaber 29-04-2021 11:07

Orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide sulama ve çoğaltmanın önemli noktaları

Orkide, zarif görüntüsü ile birçok insanın sevdiği çiçekler arasında yer alır. Ancak Orkide’ye bakmak göründüğü kadar kolay değildir. Bu sebeple pek çok insan aldığı Orkide çiçeğine bakamamaktan veya çiçeğin tomurcuk vermemesinden dolay şikayet eder. Geleneksel saksı çiçeklerinden farklı bir yetiştirme şekli bulunan Orkide, kolay büyüyen bir bitki değildir. Orkidelerin ihtiyaç duyduğu şeyleri bilirseniz, oldukça güzel açan bir çiçeğe sahip olabilirsiniz.

Haber 06-04-2021 22:44