Osteoporoz (Kemik Erimesi) Haberleri

Kış aylarının en ciddi tehlikesi! Eksikliği sakatlığa neden olabiliyor... D vitamini eksikliği belirtilerine dikkat!

Kış aylarında yetersiz güneş ışıkları ve soğuk havalar nedeniyle birçok hastalık risklerinde artış görülüyor. D vitamini eksikliğinin kış ayının en büyük problemlerinden olduğu biliniyor. Uzmanlar D vitamini eksikliğine müdahale edilmemesinin ciddi sakatlıklara neden olabileceğini açıklıyor. D vitamini eksikliği belirtilerine dikkat etmek ve bu eksikliği gidermek için doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 06-03-2023 09:12

Kemik erimesine ne iyi gelir, genç ve yaşlılarda kemik erimesi için ne yapılabilir? Kemik erimesine iyi gelen besinler ve kürler nelerdir?

Kemik sağlığını korumak ve kemik erimesine engel olmak için bazı önlemler alabilirsiniz. Çeşitli sebepler sonucu ortaya çıkan kemik erimesi, özellikle belirli bir yaştan sonra hızla kendini belli etmeye başlayabilir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi bazı kişilerde erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Kemik erimesini engellemek ve ortadan kaldırmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Peki, gençlerde ve yaşlılarda kemik erimesine ne iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:19

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Her sabah tüketilirse ilaç yerine geçiyor! Tehlikeli hastalığın kesin çözümü

Kahvaltıda tüketilen yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar kahvaltıda tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor. Sağlıklı beslenme hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay her sabah tüketmeniz gereken ve tehlikeli hastalıkları önlemede başarılı sonuçlar sağlayan o gıdayı açıkladı.

Haber 23-02-2023 09:12

Kemikleri içten içe çürütüyor, kıl gibi inceltiyor, kırılmasına neden oluyor!

Yaş aldıkça maalesef kemikleri güçlü tutmak için fazladan özen göstermemiz gerekiyor. Kırılan kemik aylarca acı çekmenize ve kırılan kemiğe göre alçıda kalmasına neden olarak hareket konusunda kısıtlaması yaşanır. Bazı yiyecekler kemikleri zayıflatarak çok kolay kırılmasına neden olur.

Haber 14-10-2022 21:00

Kemiklere darbe vuruyor, kırılmasına neden oluyor... Her gün içiyorsunuz, yapmayın!

Kemikleri zayıflatarak kırılma olasılığının artmasına neden olan hastalık osteoporoz, her yıl milyonlarca kişiyi olumsuz etkiliyor. Milyonlarca insan doktor kontrollerini zamanında yaptırmadığı için kemik yoğunluğunun nasıl olduğunun farkında değil. Osteoporoz riski yüzünden her iki kadından ve her dört erkekten birinin yaşamları boyunca en az bir kere kemik kırılması yaşayacak. Bu oran, kadınlar için kalp krizi, felç ve meme kanseri riskinin toplamından daha yüksektir.

Haber 05-10-2022 16:09

Haşlanmış yumurta suyunu lavaboya döküyorsanız büyük hata yapıyorsunuz! Haşlanmış yumurta suyu kullanım alanları

Haşlanmış yumurta kahvaltılarda en doyurucu besinler arasında bulunuyor. Sık sık haşlanan yumurta suyunu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Bu suyun içerisinde oldukça yüksek miktarda kalsiyum bulunuyor. Haşlanmış yumurta suyu çok farklı alanlarda etkili sonuçlar sağlayabiliyor.

Kadin 20-09-2022 23:12

Kemik erimesine ilaç gibi geliyor! Her gün mutlaka tüketin

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre bilim insanları kemik erimesini (osteoporozu) önlemesi için her gün Jarlsberg peyniri tüketilmesi gerektiğini belirtti. Büyük gözeneklere sahip, hafif sert olan Jarlsberg peyniri Norveç’te üretiliyor ancak İsviçre tipi bir peynir olarak sınıflandırılıyor. K2 vitamini açısından çok zengin olan Jarlsberg peyniri, kemik sağlığını iyileştiriyor.

Haber 05-08-2022 07:11

Sakın dökmeyin! Öyle çok faydası var ki şaşıracaksınız…

Yumurta sağlıklı beslenme denilince akla gelen ilk besinler arasında yer alıyor. Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar her gün yumurta yenilmesini öneriyor. Yumurtaları haşlarken haşlama suyunu çöpe atıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Yumurtanın suyunun faydalarını öğrenince bir daha yapmayacaksınız.

Yemek 25-05-2022 10:02

Dikkat! Her üç kadından birinde görülüyor...

Kadınların bazı hastalıklara yakalanma riski erkeklere göre çok daha fazla olabiliyor. Özellikle ileri yaşlarda hastalıklara yakalanma riski artıyor. Yapılan araştırmalara göre 50 yaşından sonra her 3 kadından 1’inde kemik erimesi saptanıyor. Hastalığın ilerlemesi kemiklerin kırılmasına neden oluyor. Bu hastalıktan korunmak adına ilk belirtilere dikkat etmek gerekiyor.

Kadin 24-05-2022 14:36

Canan Karatay'dan ilaç gibi öneri: Diz ve eklem ağrısını keser, kemik erimesini önler!

Prof. Dr. Canan Karatay yine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Zaman zaman yaptığı çıkışlarla gündemden düşmeyen kalp ve iç hastalıkları uzmanı, obezite ile mücadelede akla gelen ilk isimlerden biri. Doğal beslenmeyi savunan Canan Karatay, hangi yiyeceğin hangi hastalıklara iyi geldiğini açıklayarak insanları bunları yeme konusunda teşvikte bulunuyor. Canan Karatay son olarak ezine peynirini işaret ederek, “İlaç alacağınıza onu yiyin” dedi.

Haber 16-04-2022 07:07

Bulunmaz bir nimet: Kanı temizler, kemik erimesini önler, kolesterolü düşürür, gençleştirir...

Ülkemizde neredeyse her yerde yetişen siyah üzümün inanılmaz faydaları bulunmakta. Eskiler siyah üzüm yiyenlerin yaşlanmadığını söyler. Tazesi ayrı kurusu ayrı faydalı olan siyah üzüm doğal antibiyotik denilecek kadar güçlü bir meyvedir. Kalsiyum, potasyum ve demir açısından oldukça zengindir. Kanı temizler, kemik erimesini önler, kolesterolü düşürür, gençleştirir... İşte siyah üzümün inanılmaz faydaları.

Haber 18-03-2022 14:16

Kemik erimesinin ilerlemesini yavaşlatmak için...

Kemik erimesi başta kadınlar olmak üzere herkesin ortak sorunu. Kadınların erkeklere oranla kemik erimesine yakalanma riski 5 kat fazla olsa da son zamanlarda erkeklerde de oldukça görülen kemik erimesi çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Erken müdahale ile kemik kırıkları önlenebiliyor. Kemik erimesinin ilerlemesini yavaşlatmak için uygun beslenme düzeni ve egzersizler yapılması gerekiyor. İşte o egzersizler…

Haber 01-03-2022 15:45

Bir daha asla atmayacaksınız! İnanılmaz faydaları...

Yoğurt özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez bir besin. Yoğurt olmadan yemek yiyemem diyenlerden misiniz? Peki ya yoğurt suyu? Yoğurt oldukça lezzetli ve faydalı görülüp tüketiliyor fakat yoğurt suyu atılıyor. Fakat bu haberden sonra yoğurt suyunu atmayı bir daha düşünmeyeceksiniz...

Haber 21-02-2022 17:42

Osteoporoz belirtileri ve tedavisi nedir? Bu önlemler hastalığı engelliyor

Kemik erimesi olarak da bilinen osteoporoz, ileri yaşlarda sıkça görülüyor. Ancak doğuştan gelen vakalara da rastlanabiliyor. Osteoporoz belirtilerine kulak verilmesi ve hastalıkla ilgili önlem alınmasının önemine değinen Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, osteoporoz tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 18-11-2021 10:33

Osteoporoz nedir, kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kemik yoğunluğundaki düşüş nedeniyle kemiklerin çok daha kırılgan olmasından kaynaklanıyor. Yaşla artış gösteren kemik erimesine dikkat çeken Op.Dr.Burçin Karakuş Hatipoğlu, osteoporoza ilişkin merak edilenleri anlatıyor.

Kadin 20-10-2021 13:40

Osteoporoz nedir? Korunmak için yapmanız gerekenler

Osteoporoz, kelimenin tam anlamıyla 'delikli kemikler' anlamına gelir. Kemikler, kalsiyum gibi mineralleri vücudun değiştirebileceğinden daha hızlı kaybettiğinde ortaya çıkar. Daha az yoğun hale gelirler, güçlerini kaybederler ve daha kolay kırılırlar. Peki osteoporozdan korunmak için neler yapmak gerekir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya anlattı.

Haber 17-08-2021 08:16

Uzmanlar uyardı! Yapılan o hata kemik erimesine davetiye çıkarıyor

Tıptaki karşılığı osteoporoz olan ancak halk arasından kemik erimesi olarak bilinen hastalık, dünya üzerinde en çok görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Beslenme, egzersiz ve yaş gibi etkenlere bağlı olarak değişim gösteren rahatsızlık, günümüzde de yaygın olarak teşhisi konulmaktadır. Peki kemik erimesi olmamak için nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde...

Haber 17-06-2021 10:29

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için nasıl beslenilmelidir?

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için beslenme alışkanlıkları ve yapılan spor oldukça önemlidir. Kalsiyum kaynaklarını tüketmeyi rutine oturtmanın yanı sıra topuğa basılarak yapılan sporlar kemik ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçilmesini sağlar. İşte Uzman Diyetisyen Işın Sayın'dan kemik erimesi, eklemlerde oluşacak kireçlenme gibi hastalıkları önlemek için neler yapmalıyız sorusunun yanıtı...

Haber 10-06-2021 08:14

Kemik erimesi belirtileri nasıl fark edilir? Kemik erimesi tedavisi için ne iyi gelir?

Sinsi bir hastalık olarak tanımlanan kemik erimesi belirtileri az olduğu için zor fark edilir. Bu nedenle kemik erimesine ne iyi gelir sorusunun yanıtını bilmek ve hayatımız boyunca kemiklerimizi koruyacak şekilde hareket etmek önemlidir. Peki kemik erimesi yaşayan kişilere ne iyi gelir, kemik erimesinin geçmesi için ne yapmak gerekir? İşte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. S. Fikret Tüzün'ün anlatımıyla konu ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtı...

Haber 07-06-2021 12:15

Sinsi hastalık osteoporoz

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metapolizma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin Akarsu, osteoporoz (kemik erimesi) hastalığının insanları her yaşta tehdit edebileceğini ve bundan korunmak için günde bir bardak süt içilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 13-12-2007 14:49

Kontrolsüz diyet, osteoporozu tetikliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunay Sarpel, kontrolsüz diyetin osteoporoz (kemik erimesi) hastalığı riskini artırdığını söyledi.

Haber 19-01-2007 14:37

Menopoz sonrası kalp krizine dikkat

Son yıllarda menopoz sonrası dönemde kadınların ölüm nedenleri arasında, kalp krizinin ilk sırada yer aldığını belirten Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp, ileri yaşlarda yaygın olarak görülen kalp hastalıklarının hormonu eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekiyor.

Haber 13-12-2005 01:30

Kadınlarda en yaygın hastalık kemik erimesi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Akarsu, Osteoporoz'un (kemik erimesi), dünyada ve Türkiye'de kadınların menopoz döneminden sonra en yaygın olarak karşılaştığı hastalıkların başında geldiğini bildirdi.

Haber 24-10-2005 00:25

Uzmanlar osteoporoza karşı uyardı

Türkiye Osteoporoz Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurten Eskiyurt ve yönetim kurulu başkanı Prof. Merih Eryavuz Sarıdoğan, toplumun osteoporoz konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 18-10-2005 12:45

Osteoporoz önlenebilir

Uluslararası Osteoporoz Vakfı (IOF) Genel Direktörü Dr. Daniel Navid, her 3 kadın ve her 5 erkekten 1'inde görülen osteoporozdan korunmada alışveriş torbasının taşınmasının bile etkili olduğunu bildirdi.

Haber 13-07-2005 11:24

Kemik erimesine karşı en etkili silah soğan

Özellikle yaşlılıkta ortaya çıkan kemik erimesi (osteoporos) hastalığına karşı en etkin ilacın soğan olduğu bildirildi.

Haber 11-04-2005 14:00

Osteoropoz, kadınları tehdit ediyor

Osteoporozun çok eski yıllardan beri bilinen ve en sık rastlanan metabolik kemik hastalığı olduğunu belirten Aydın Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeref Özvurmaz, "Günümüzde insanların yaşam sürelerinin uzaması, gelişen teknolojinin getirdiği modern ve hareket yönünden kısıtlı olan yaşam biçimi, osteoporozun önemli bir halk sağlığı problemi olmasına neden olmuştur" dedi.

Haber 26-11-2004 14:04

Kemiklerinizi koruyun

Uzmanlar, dünyada 50 yaşın üzerindeki her 3 kadından birin ve her 8 erkekten birinde görülen sinsi bir hastalık olarak nitelendirdikleri Osteoporoz (Kemik erimesi) hastalığının ilerleyen yaşlarda vücuttaki kemiklerin kırılmasına neden olduğunu belirttiler.

Haber 23-11-2004 16:43

Kemik erimesi tedavisi çalışmaları

Kemikleri güçsüzleştiren, kırıklara ve işlev kaybına yol açabilen ve gün geçtikçe ilerleyen kronik bir hastalık olan osteoporozun (Kemik Erimesi) tedavisinde bugüne kadar yapılan en büyük çalışma tamamlandı.

Haber 30-11-1999 00:00

Osteoporoz erkekleri de tehdit ediyor

Halk arasında "kemik erimesi" olarak bilinen osteoporoz, kişilerin hayat kalitesini bozan hastalıkların başında geliyor. Kadınlarda menopozdan sonra kadınlık hormonunun azalması sebebiyle görülen osteoporoz, erkekleri de etkiliyor. 45 yaş üzeri kadınların yarısı, 65 yaş üstü erkeklerin de üçte biri osteoporoz sorununu yaşıyorlar.

Haber 30-11-1999 00:00

Osteoporozda dönüm noktası

Oosteoporoz (Kemik Erimesi) tedavisinde dünyaca ünlü uzmanlar Prof. Dr. David J. Hosking ve Prof. Dr. Uri A. Liberman, osteoporoz tedavisi için birebir çözümü açıklamak üzere Türkiye'de konferans verdi.

Haber 30-11-1999 00:00

Osteoporoz hastalarına yürüyüş önerisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Kuru, 'sessiz hırsız' olarak adlandırılan osteoporozun (kemik erimesi) dünyada en yaygın görülen kemik hastalığı olduğunu hatırlatarak, fazla kahve ve kola içilmesinin kemik erimesini artırdığını, bu hastalığa yakalananların düzenli yürüyüş yapması, günde 1000-1500 miligram kalsiyum ve 400-800 ünite D vitamini alması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Osteoporoz kemik erimesine nedir? Osteoporoz egzersizleri nelerdir

Halk arasında "kemik erimesi" olarak bilinen "Osteoporoz" (Kemik kitle kaybı) hastalığına karşı çocukluk ve ergenlik döneminde önlem alınması gerektiği bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00

Kemik erimesi önemsenmeli

kemik erimesi hastalığında son zamanlarda artış gözlendiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Özsoy, "Kemiklerde meydana gelebilecek kırılmaları önlemek için kemik erimesi erken teşhis ve tedavi edilmeli" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00

Çocuğunuzun kemik yapısına dikkat

İleri yaşlardaki kemik erimesine bağlı kırıkların önlenmesinin, büyük ölçüde çocukluk, özellikle de ergenlik dönemindeki hayat tarzına bağlı olduğu belirtilerek, ailelerin, erken yaştan itibaren çocuklarının kalsiyumdan zengin besinlerle beslenmesine özen göstermeleri ve spor derslerinde atlama, sıçrama, koşma, jimnastik hareketleri gibi aktivitelere daha fazla yer verilmesi gerektiği bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00