Pika Sendromu Haberleri

İstemsizce yiyorsanız altında yatan neden hastalık olabilir!

Hastalıklar tüm hayatımı etkileyebiliyor. Dünya üzerinde birçok farklı hastalık bulunuyor. Pika sendromu da en ilginç hastalıklardan. Uzmanlar yabancı madde yeme isteği olan pika sendromuna neden olan durumun demir eksikliği anemisi olabileceğini belirtti.

Haber 31-10-2022 17:09

Günlerce yemek yiyemeyen adamın midesinden 63 tane kaşık çıktı! Doktorlar şoke oldu

Hindistan’ın Uttar Pradesh kentindeki Muzaffarnagar bölgesinde yaşayan 32 yaşındaki adam tam 1 yıldır yemek yiyemiyordu. Şiddetli mide ağrısı ve zayıflama şikayetiyle doktora başvuran adamın mide röntgeni çekildi. Sonuçların ardından ise adamın midesinde 63 tane kaşık sapı olduğu tespit edildi ve acilen ameliyata alındı.

Trend 30-09-2022 07:27

Faydalı değil! Bağımlılık yaparak hastalıklara neden oluyor

Birçok insan sadece gıda değil çeşitli zararlı maddeleri de yiyor. Halk arasında faydalı olduğu düşünülen kil de yenilen zararlı maddeler arasında bulunuyor. Özellikle çocuklarda ve hamilelerde görülen kil tüketimi çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar pika sendromu hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-08-2022 10:52

Yıllardır kum yiyor! Kum bulamadığında ise törpü kemiren kadının alışkanlığı dişleri gıcırdatıyor

Dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın birbirinden bağımsız alışkanlıkları ve zevkleri olduğu bilinen bir gerçektir. Alışılmışın dışındaki kimi alışkanlıklar ise görenleri şaşkına çeviriyor. Brea isimli kadın kum ve törpü yeme alışkanlığı ile çevresindekiler dahil olmak üzere herkesi şaşırtıyor.

Trend 21-09-2021 12:06

Hayatını mentollü krem ile geçiren kadının bağımlılığı herkesi şaşırttı!

Çocukluk yıllarınızda kokusu hoş geldiği için gıda maddesi olmayan bazı ürünlerin tadını merak ederek bakmış olabilirsiniz. Bu tadına bakmanın işleminin sonunda yemek rutinlerinizde yerini almadığını tahmin ediyoruz. Ancak dünya genelinde yaşayan ve pika sendromundan muzdarip olan kimi insanlar gıda maddesi olmayan ürünleri yeme alışkanlığı gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Danielle, mentollü krem yeme bağımlılığı gösteriyor.

Trend 20-09-2021 10:57

Kanepe minderi yemekten zevk aldığını söyleyen Adele’in itirafları şoke etti

Batıl inançlar birçok kişinin hayatında geniş bir yer tutar. Merdiven altından geçmemek, kara kedi gördüğünde saçı çekmek, bıçağı elden ele vermemek toplumumuzda yer edinen ilginç alışkanlıklardan bazılarıdır. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Adele’nin alışkanlığı bir hayli farklı. Çünkü genç kadın, koltuk minderinin süngerini yeme alışkanlığına sahip.

Trend 17-09-2021 09:44

Garip alışkanlık! Ölen kocasının küllerini yemeye bağımlı olan Cassie’nin hikayesi şoke etti

Dünya genelinde kimi insanlar travmatik olayların sonrasında birbirinden ilginç alışkanlıklara kazanabiliyorlar. Çoğu kişi tarafından anlamsız bulunan bu alışkanlardan bir tanesi de pika sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Pika sendromu genel hatlarıyla besin değeri olmayan şeylere karşı yeme isteği duyma olarak biliniyor. Ölen eşinin küllerini yiyen Cassie, pika hastalığından muzdarip bir kadın. Onun hikayesi herkesi şaşırtıyor.

Trend 15-09-2021 15:40