Rezene Haberleri

Uykusuzluk artık dert değil! Deliksiz bir uyku çekip kuş gibi hafiflemenin en kolay yolu

Uykusuzluk, modern yaşamın yaygın sorunlarından biri haline geldi ve birçok kişi için ciddi bir dert. Doğadan gelen bazı çözümler sayesinde uykusuzluk artık dert olmaktan çıkıyor. Deliksiz bir uyku çekmek ve kendinizi kuş gibi hafif hissetmek için bitki çayları mükemmel bir seçenektir. Bu bitki çayları sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal ve sağlıklı bir uyku için de destek sağlayacak.

Kadin 17-02-2024 08:17

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-2024 12:50

Rezene çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Rezene çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tüm hastalıkların tedavisinde doğada kolaylıkla bulunan bitkiler kullanılır. Çoğu ilacın hammaddesi de bu bitkilerden oluşur. Bitkilerden yapılan çaylar da oldukça iyileştiricidir. Rezene bitkisinden yapılan çay tüketilmesi kilo verme konusunda yardımcıdır. Bunun dışında başka sağlık sorunlarında da oldukça faydalıdır. Peki, rezene çayı faydaları nelerdir, rezene çayı nasıl demlenir?

Haber 25-10-2022 11:33

Rezene tohumu çayı faydaları nelerdir? Rezene tohumu çayı nasıl yapılır?

Tüm bitkilerin insan sağlığına faydalı etkileri vardır. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde dahi son derece yararlı olabilirler. Rezene tohumu da çay olarak tüketildiği zaman içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller ile insan sağlığına çok faydası dokunduğu bilinen bitkiler arasında yer alır. Rezene tohumu çayının faydaları nelerdir?

Haber 14-10-2022 23:40

Bir yudum için: Anında tüm sıkıntınızı giderir! Sindirim güçlüğü ve hazımsızlık problemini anında keser

Hazımsızlık olarak da bilinen dispepsi, yemeğe başladıktan kısa bir süre sonra tokluk hissi, yemekten sonra rahatsız edici doygunluk, karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve mide bulantısı ile kendini gösterir. Oldukça yaygın görülen hazımsızlık problemi için nelere dikkat edilmelidir?

Haber 06-10-2022 20:18

Artık faydadan çok zarar veriyor: Yemeden önce iki kere düşünün! Yaz mevsiminde yenmesi ve kaçınılması gereken baharatlar

Baharatlar, çok eski yıllardan beri hem yemeklere lezzet katması hem de sağlık için olan yararlarından faydalanmak için kullanılırlar. Yaz aylarında yemeğinize bazı baharatlar eklemek, sindirim sisteminiz ve vücut ısınız için harikalar yaratabilir. Ancak sıcak havalarda tüm baharatlar aynı etkiye sahip değildir. Kışın faydalarıyla iyi gelen bazı baharatlar yaz aylarında ise yenilmemeli.

Yemek 04-06-2022 07:29

Doğal yollarla göğüslerinizi büyütebilirsiniz

Genellikle büyük göğüse sahip kadınlar göğüslerini küçültmek isterken küçük göğüslüler ise büyütmek istiyor. Göğüslerin şeklini değiştirmek için çeşitli estetik operasyonlar bulunuyor. Eğer göğüslerinizi ameliyatsız bir şekilde büyütmek istiyorsanız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 12-04-2022 11:19

Hem doğal hem taze! Muftağınızda yetiştirebileceğiniz 9 bitki

Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...

Yemek 26-05-2021 16:38

Eski çağlardan bu yana şifasından faydalanılan rezene etkileriyle şaşırtıyor

Maydanozgillerden bir bitki olan rezeneyi genelde sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisiyle biliyoruz. Ancak eski çağlardan beri birçok sağlık problemini tedavi etmek için kullanılan rezene bildiklerimizin çok daha ötesinde.

Yemek 19-08-2019 14:47

Rahatlatıcı etkisi olduğunu bildiğimiz rezenenin gizli kalmış faydaları

Türk mutfağında önemli bir yeri olan rezene, maydanozgillerden olan enfes kokulu bir bitkidir. Eski çağlardan bu yana şifa niyetine kullanılan rezene bitkisi vücudumuzu neredeyse baştan aşağı yeniliyor.

Yemek 10-01-2019 17:29

Rezenenin Faydaları Nelerdir?

Rezene oldukça uzun bir ömre sahip ve neredeyse tüm yıl boyunca kolayca temin edebileceğiniz bir bitkidir. Genelde rezene çayı olarak tüketimi mevcuttur. Bitki olarak rezene 2.5 metre boyuna sahip ve sarı-yeşil bir gövdesi vardır. Genellikle ılıman iklimlerde yetişir. Bu iklimlerin arasında Akdeniz iklimi de yer almakta ve ülkemizde de en çok Akdeniz bölgesinde yetişmektedir.

Yemek 03-04-2016 17:16