Satin Alma Gucu Paritesi Haberleri

Asgari ücrete ara zam konuşulurken duyuruldu: Türkiye'nin satın alma gücü AB ortalamasının gerisinde

Yüksek enflasyon karşısında alım gücü düşen milyonlarca asgari ücretli ara zam beklerken önemli bir veriyi TÜİK açıkladı. Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi (SGP) değerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri, geçen yıl için 73 olarak tespit edildi.

Finans 2024-06-21 15:17:10

Milli Piyango Yılbaşı bileti ONLİNE SATIN ALMA EKRANI! Milli Piyango yılbaşı bileti nereden alınır, online alınabilir mi?

2023'e zengin olarak girmek isteyen vatandaşlar yılbaşı biletlerini almaya devam ediyorlar. Henüz bilet almamış olanlar ise Milli Piyango biletlerini nasıl temin edebileceklerini araştırıyorlar. Bu yıl 200 milyon liralık büyük ikramiyeyi talihlisiyle buluşturacak olan Milli Piyango, bilet satış işlemini online olarak yapmanız da mümkün. İşte Milli Piyango Yılbaşı bileti ALMA EKRANI!

Finans 2022-12-31 10:39:01

Satın alma gücü paritesi nedir? Satın alma gücü paritesi hesaplama nasıl yapılır?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de satın alma gücü paritesidir. Bu ifade farklı para birimlerinin satın alma güçlerini eşit hale getiren bir tür değişim oranı anlamında kullanılır. Aynı hizmetlerin ve malların farklı ülkelerde satın alınabilmesi adına gerekli olan ülke para birimlerinin birbirlerine olan oranlarını gösterir.

Finans 2022-11-13 21:50:15

Satın alma gücü paritesi nedir? Satın alma gücü paritesi neye göre belirlenir, nasıl hesaplanır?

Satın alma gücü paritesi, iki ülke arasında ürün ya da hizmetlerin sepette ortaya çıkan değerinin para cinsinden ifadesidir. Satın alma gücü parite hesaplanırken döviz kurları dikkate alınır. Ülkeler arasında eşitliği sağlamak adına satın alma gücü paritesi önemli bir veridir. Satın alma gücü paritesi nedir, neye göre belirlenir?

Finans 2022-07-20 01:03:30

TÜİK dikkat çeken rakamları paylaştı! Türkiye satın alma gücünde AB'den yüzde 36 daha geride

TÜİK Satınalma Gücü Paritesi 2021 yılı sonuçlarını duyurdu. Türkiye'nin, SGP değerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri, geçen yıl için 64 olarak tespit edildi ve AB ortalamasının yüzde 36 altında kaldı. Bu değer, AB ülkeleri genelinde 100 euro karşılığı satın alınan aynı mal ve hizmet sepetinin Türkiye'de 35 euro karşılığı Türk lirası ile satın alınabileceğini gösteriyor.

Finans 20-06-22 13:43

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Son beş yıllık dönemde 43 OECD üye ve gözlemci ülkeler arasında Türkiye satın alma paritesi ABD doları cinsinden AR-GE harcamasını en çok arttıran üç ülke arasındadır” dedi.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2020 Merkezi Yönetim bütçe ve 2018 Kesin hesap kanun Teklifi görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Haber 26-11-19 22:07

Türkiye her alanda ileriye gidecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: - "Türkiye bir müddet önce piyade tüfeğinin kurşununu bile gavurdan alan bir Türkiye idi. Bugün Allah'a çok şükür harp sanayinde yüzde 65 yerlilik oranına geldik. Daha da ileriye gideceğiz. Türkiye her alanda ileriye gidecek" - "Şu anda satın alma paritesi bakımından dünyanın 13'üncü ülkesiyiz. Allah'ın izniyle bu istikrar böyle devam etsin, birkaç sene içerisinde Türkiye dünyanın süper ligine çıkacak, dünyanın en büyük ekonomisinden birisi olacak"

Haber 17-03-19 17:02

Türkiye her alanda ileriye gidecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: - "Türkiye bir müddet önce piyade tüfeğinin kurşununu bile gavurdan alan bir Türkiye idi. Bugün Allah'a çok şükür harp sanayinde yüzde 65 yerlilik oranına geldik. Daha da ileriye gideceğiz. Türkiye her alanda ileriye gidecek" - "Şu anda satın alma paritesi bakımından dünyanın 13'üncü ülkesiyiz. Allah'ın izniyle bu istikrar böyle devam etsin, birkaç sene içerisinde Türkiye dünyanın süper ligine çıkacak, dünyanın en büyük ekonomisinden birisi olacak"

Yurthaber 17-03-19 17:01

Enerji Tüketici Zirvesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Bu yılın ilk 10 ayında sadece CİMER'e elektrik ve doğal gaz ile ilgili yaklaşık 34 bin başvuru geldi. Bilgi edinme ve kurumlarımıza gelen diğer başvurular bu rakamın dışında. Tüketicilerimizin rahatsız olduğu yerlerde düzenlemeler yapıyoruz" - "Ankara, kilovatsaat başına 2,1 avro/cent olan gaz bedeli ile 1 Ekim'deki fiyatlarla bile Avrupa'nın en ucuz gaz satışı yapılan başkenti durumunda" - "Türkiye hala Avrupa'da en düşük üçüncü elektrik fiyatına sahip ülke. Satın alma paritesi ile düzeltme yapılsa da Makedonya, Litvanya, Bulgaristan gibi ülkelerin de altında bir elektrik fiyatına sahibiz. Türkiye, benzin fiyatlarında Rusya, Belarus ve Moldova'nın arkasından Avrupa'da en ucuz benzinin satıldığı ülke" - "Vatandaş memnuniyeti ne kadar yüksek olursa şirketin değeri ve saygınlığı da o ölçüde artar. Aksi durumda şirketin değeri düşer ve Bakanlık olarak vatandaşa verdiğimiz sözü yerine getiremediğimiz için biz de bu noktada gerekeni yaparız"

Finans 16-10-18 11:06

Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Burs/kredi Taahhütname Süresi 15 Ocak’ta Sona Eriyor

Öğrenimlerini yurt dışında sürdüren gençlere bulundukları ülkedeki Satın Alma Gücü Paritesi verilerine oranlanarak belirlenen miktarlarda...

Yurthaber 10-01-18 16:32

Hacıosmanoğlu Muhalefete Patladı: Sizin Başkanınız Değilim

Ömür AVCI/TRABZON, "SATIN ALMA YETKİSİ İSTİYORUZ, SATMA DEĞİL" Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "1.5 senedir arkadaşlarımızla beraber

Yurthaber 18-12-14 15:10

Bakan Yılmaz: Türkiye’nin Kişi Başı Geliri Bulgaristan Ve Romanya’dan Daha Iyi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Eurostat tarafından ülkelerin satın alma paritesi cinsinden kişi başı gelirlerini gösteren...

Yurthaber 19-06-13 14:56

Satın Alma Gücü Paritesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Satınalma Gücü Paritesiyle Kişi Başına Gayrisafi Yurtiçi Hasıla 2011 Yılı Geçici...

Yurthaber 20-06-12 12:33