Parite Haberleri

Parite nedir? Parite nasıl hesaplanır?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan bazı terimler vardır. Bu terimlerden biri de paritedir. Kelime anlamı olarak eşitlik ifadesine karşılık gelir. İki farklı ülkeye ait para birimlerinin üçüncü bir ülkenin para biriminin cinsi üzerinden ifade edilebilmesi için kullanılır. Bir diğer anlamıyla parite, bir ülkenin parasının diğer ülke parası karşısındaki değerini ifade eder. Peki, parite nasıl hesaplanır?

Finans 07-11-2022 19:34

2002 yılından sonra ilk kez oldu! Euro/dolar paritesi 20 yılın en düşük seviyesine geriledi

Temmuz ayı ortasında 1,0000 seviyesini test eden euro/dolar paritesi 0.9927'ye kadar düştü. Böylelikle parite, 2002 yılındaki 0,9952 seviyesinin altına indi ve son 20 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.

Finans 22-08-2022 21:45

Döviz kuru nedir? Döviz kuru çeşitleri nelerdir?

Çapraz, reel, nominal ve efektif kur gibi türleri bulunan döviz kuru; bir ülkenin para biriminin, diğer ülkelerin para birimlerine olan değerinin katsayısıdır. Türkiye’de sabit, denetimli ve esnek piyasa gibi döviz kuru sistemleri kullanılmaktadır. Döviz kuru ne demek, parite nedir?

Finans 22-08-2022 19:51

Parite nedir, hesaplama nasıl yapılır? Parite ne demek?

Uluslararası para piyasalarında birçok kavram ve terim bulunur. Bu ifadeler genel olarak kısaltma kodları ile kullanılır. Bunlardan biri de paritedir. Ülkelerin para birimlerinin birbirlerine olan oranı demektir. Pariteyi etkileyen birçok faktör bulunur. Farklı parite türlerinin de bilinmesi, yaşanacak kavram karışıklıkların önüne geçer. Parite nedir sorusuna detaylı bir şekilde yanıtladık.

Finans 28-07-2022 01:29

Diğer Haber Etiketleri

Emtia Belediye başkanı gram altın çeyrek altın döviz dolar Rusya Ukrayna savaşı 1 dolar 1 dolar ne kadar 500 dolar abd doları Altın Euro İngiliz sterlini İsveç Kronu İsviçre Frangı Japon Yeni Kanada Doları Gümüş Petrol altın fiyatları rehine petrol fiyatları Hisse senedi ons altın Rusya Ukrayna altın kuru altın kuru ne kadar altın ne kadar yükselir altın ons altın ons fiyatı altın tl altın ve döviz altında altını altının ons fiyatı altının onsu çeyrek canlı altın canlı altın fiyatları bin dolar bugün euro bugün ne kadar bugün canlı altın fiyatları bist 100 bitcoin dolar euro dolar euro dolar paritesi euro kaç euro kaç tl euro tl euro tl kuru gram gram altın bugün gram altın fiyatı gram fiyatı hisse altın bugün altın dolar altın fiyatı altın fiyatları düşecek mi altın fiyatları ne altın fiyatları ne kadar altın gram altın gram fiyatı altın gümüş emtia fiyatları dolar ons dolar paritesi dolar tl dolar tl dün dolar tl kuru dolar tl paritesi dolar ve altın dolar ve altın fiyatları dolar ve euro dolar ve euro ne kadar dolarda yükseliş döviz kuru dolar altın dolar bugün dolar kuru ne kadar ne kadar dolar piyasa piyasalar piyasalarda bugün piyasalarda son durum sterlin sterlin tl son dakika altın son dakika altın fiyatları son dakika dolar son dakika euro son dakika gram altın kuru kuru dolar kur para piyasaları parite ne demek ons ons altın fiyatı ons fiyatı tl dolar tl kuru son dakika dolar ve altın fiyatları ons altın gram dolar kurunda son durum kripto para piyasaları altin fiyati dusecek mi fiyatlar dolar kuru dün parite euro dolar yatırım yapmak dolar en yüksek bitcoin bugün ne kadar altın fiyatları son son dakika altın piyasası son dakika euro dolar dolar kuru ve altın euroda son durum son dakika ons altın son dakika gram piyasalarda dolar altın fiyat çeyrek altın fiyat dolar euro son dakika gram altın fiyatı euro fiyatları yatırım tavsiyesi 1 dolar ne gram altın bugün kaç tl parite ne kadar 1 dolar ne kadar oldu kuru ne kadar dolar euro ve altın fiyatları parite dolar euro dolar fiyatlarında likidite dolar ve euro fiyatları euro ve altın fiyatları dolar kuru ne döviz kurları ve altın dolar gram altın değer dolar alım satımı dolar abd çeyrek altın bugün dolar euro paritesi gram altın dolar altın gram altın altının gram altın bugün kaç tl dakika altın fiyatları abd dolar altın dolar parite hesaplama parite borsa fiyatı bugün piyasalar bugün alt gram dolar değer altın dün gümüşün altının ons son dakika dolar ve altın döviz kurları ve altın fiyatları bugün canlı altın döviz yorumu dolar euro parite nedir parite altın döviz

Parite

Parite Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Parite Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Satın alma gücü paritesi nedir? Satın alma gücü paritesi neye göre belirlenir, nasıl hesaplanır?

Satın alma gücü paritesi, iki ülke arasında ürün ya da hizmetlerin sepette ortaya çıkan değerinin para cinsinden ifadesidir. Satın alma gücü parite hesaplanırken döviz kurları dikkate alınır. Ülkeler arasında eşitliği sağlamak adına satın alma gücü paritesi önemli bir veridir. Satın alma gücü paritesi nedir, neye göre belirlenir?

Finans 20-07-2022 01:03

Son dakika: Dolar uçtu, altın çöktü! ABD enflasyonu kasırga etkisi yarattı… Uyarılar art arda geldi: ‘Tarihi çöküş geliyor, altın ve bunlardan alın’

Son dakika: Dolar ve altın fiyatları ABD enflasyonu ile sarsıldı. Yurt içinde ise dolar/TL 17,51 seviyesini geçerek 2022'nin zirvesine yerleşti. Dün 20 yılın ardından ilk kez dolar eurodan daha değerli oldu. Piyasalar gelecek hafta Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklanırken, Fitch’ten kritik bir Türkiye değerlendirmesi geldi. Öte yandan ünlü piyasa analisti, “Tarihi çöküş geliyor” diyerek uyardığı yatırımcılara, “Altın ve bunlardan alın” diyerek ilginç bir tavsiye verdi.

Finans 15-07-2022 07:58

Küresel piyasalarda dolar rüzgarı esmeye devam ediyor! Dolar/euro paritesi 1'in altına indi

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına gitmesi ve yatırımcılar tarafından doların güvenli liman olarak görülmesinin ardından değer kazanmaya devam ediyor. Yaşanan son gelişmelerle dolar/euro paritesi 1'in altına indi.

Finans 14-07-2022 16:47

Son dakika: ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Dolar, euro ve gram altın… Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, altın ve euro için piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Zirve yapan enflasyon sonrası dolar, euro ve altın fiyatlarındaki hareketlilik araştırılmaya başlandı. Gram altın fiyatları da ons altındaki düşüşe rağmen dolar kurundan etkilenmeye devam ediyor. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? Enflasyon verisi sonrası piyasalardaki son dakika gelişmelerini ilişkin konuşan Finans Uzmanı Murat Özsoy dolar/TL kuru için yeni bir tahmin yaptı.

Finans 13-07-2022 15:33

Son dakika: Euro ve dolar eşitlendi: ABD’li yatırım bankasının yorumu olay oldu: ‘Daha güçlü adımlar gelebilir’

Son dakika: Euro/dolar paritesi 20 yıl sonra ilk kez eşitlenmesinin yankıları bugün de devam ediyor. Fed’in faiz adımları ve resesyon endişeleriyle hareket eden piyasalar için bugün açıklanacak ABD enflasyon verisindeki yükseliş beklentisi yatırımcıyı tedirgin etti. 13 Temmuz Çarşamba yatırımcılar “Dolar bugün ne kadar?” Euro kaç TL?” sorusunu araştırırken ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’tan yeni bir yorum geldi. İşte piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

Finans 13-07-2022 07:26

Altın fiyatlarında düşüş devam edecek mi? İngiliz dev banka açıkladı! Üçüncü çeyrekte…

Küresel piyasalar, merkez bankaları yetkililerinin enflasyonla mücadeleye ilişkin net mesajları ve güçlenen resesyon endişeleri arasında yön arayışını sürdürüyor. Bu ortamda gram altın fiyatı üzerinde etkili ons altın baskılanmaya devam ederken İngiliz Banka Standard Chartered’dan yeni bir altın tahmini yapıldı. Durgunluk riskinin altın fiyatlarını aşağı çekmesini beklediklerini açıklayan banka, üçüncü çeyrek içinse altın fiyatları için 1850 dolar seviyesini öngördü.

Finans 30-06-2022 11:12

Son dakika: Altın fiyatları için İslam Memiş’ten ralli uyarısı! “Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım”

Son dakika: Gram altın fiyatı, altın ons fiyatı ve dolar/TL kuru hareketliliğine bağlı olarak hareket etmeye devam ediyor. Bu kapsamda dün 2022 zirvesini gören gram altın fiyatı bu sabah bir miktar geri çekildi. Ons altın tarafında ise 5 günlük yükseliş dün akşamki Fed’in FOMC tutanaklarını açıklamasıyla son buldu. Altın fiyatlarına ilişkin tahmin yapan Finans Analisti İslam Memiş ons altın için “Yeni ralliler görebiliriz” dedi. Ancak gram altın için “Çok heyecanlı olmamak lazım” diye konuştu.

Finans 26-05-2022 09:03

Dolar için çok konuşulacak sözler: Piyasaları ‘Mükemmel fırtına’ diyerek uyardılar…

Dolar/TL kuru dün 16,50 seviyesine yaklaşırken, piyasalar için çok kritik bir uyarı geldi. Resesyon ise piyasaların en çok korktuğu konular arasına girdi. Bu kapsamda piyasalar Fed'in şahin tutumunu desteklerken, dolar endeksinin önümüzdeki dönem için daha da yükseleceği belirtildi. Küresel ekonomiyi zor günlerin beklediği belirtilen 'Başekonomistler Görünüm Raporu’nda “mükemmel fırtına” vurgusu yapıldı. Bugün yurt içinde ise Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor....

Finans 26-05-2022 07:31

Dolar için kritik uyarı! Yatırım Bankaları: 'Enflasyonla birlikte ters kur savaşı...'

Dolar/TL kuru yükselişine bugün de devam ederek 15,25’in üzerine çıktı. Küresel piyasalarda dolardaki tedirginliği arttırırken iki dev yatırım bankası Goldman Sachs ve TD Securites analistlerinden dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Fed hariç, merkez bankalarının paralarının değerlerini korumak için faiz arttırmak zorunda kalacağını söyleyen analistler, ‘ters kurs savaşları’nın başlayabileceği uyarısında bulundu. İşte dolar fiyatlarına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans 10-05-2022 11:51

Bitcoin ve kripto paralar için kritik uyarı! 30 bin doların altı…

Kripto paralar ve Bitcoin (BTC) fiyatlarını Fed bile kurtaramadı. Fed’in faiz kararı sonrası anlık tepki olarak 40 bin dolara yönünü çeviren BTC, kripto paraların paralel hareket ettiği Nasdaq’daki çöküş ile tepetaklak oldu. Analistler kritik seviyelere işaret ederek, ‘30 bin dolarlı seviyelerin altının da görülme riskinin artacağı’ uyarısında bulundu. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor? İşte kripto para piyasasına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans 07-05-2022 08:29

Süte zam geliyor! 6 ayda üçüncü kez toplandılar...

Ulusal Süt Konseyi, bugün yapacağı toplantı ile süt fiyatlarını yeniden belirleyecek. Artan maliyetler nedeniyle süte yapılması istenilen fiyat artış oranı yüzde 45 oldu. Aralık ayından bu yana 2,5 lira artış yaşayan süt fiyatları, önümüzdeki günlerde market raflarında yeni etiketlerle vatandaşın karşısına çıkacak.

Finans 05-05-2022 15:29

Döviz mevduatlarında büyük artış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 15 Nisan haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatının 1,12 milyar dolar artış kaydettiğini duyurdu. Parite etkisinden arındırılmış artış 780 milyon dolar oldu. TCMB'nin brüt rezervleri 112,3 milyar dolara yükseldi.

Finans 21-04-2022 15:20

İslam Memiş'in dolar tahminin çok ses getirecek! 'Temmuzda 18 lirayı da aşabilir'

Dolar/TL kuru 20 Nisan Çarşamba sabahı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dün dolar endeksinin 5 yılın zirvesini görmesiyle dolar/TL kuru hareketlenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gelecek 3 ay için piyasa beklentisini paylaştı. Değerlendirmesinde temmuz ayını işaret eden İslam Memiş, dolar/TL kurunun bu tarihte aralıkta görülen 18 liralık rekorunun da üstüne çıkabileceğini belirtti. İşte piyasalara ilişkin son dakika gelişmeleri…

Finans 20-04-2022 07:36

İslam Memiş yatırım için ne altın ne de doları önerdi! 'Eğer bir tercih yapmam gerekseydi bugün...'

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verileri, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve ABD Merkez Bankası’nın faiz kararının etkileriyle yön arayışı sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yatırım tavsiyesi geldi. Piyasaların TCMB faiz kararını beklediğini söyleyen İslam Memiş, ons altın, gram altın, dolar ve euro fiyatları için kritik bir değerlendirmede bulundu.

Finans 13-04-2022 16:25

Ukrayna duyurdu! 14 kentin belediye başkanı rehin alındı... Kiminle değiştireceğiz?

Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Veresçuk, ülkedeki 14 kentin belediye başkanının Rus birlikleri tarafından rehin tutulduğunu açıkladı. Rusya'nın mahkum takasını sadece parite bazında gerçekleştirmek istediğini belirten Veresçuk "Eşitlik istiyorlar; denizciler için denizciler, sınır muhafızları için sınır muhafızları. Peki, rehin tutulan 14 belediye başkanını kiminle değiştireceğiz?" dedi.

Haber 25-03-2022 19:14

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Buna göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalar arası dahil) 11 Mart ile biten haftada 273 milyar 102 milyon 936 bin lira artarak 6 trilyon 125 milyar 300 milyon 570 bin liraya yükseldi.

Finans 17-03-2022 17:37

KKTC'den akaryakıt fiyatlarına ilişkin yeni karar! Her gün düzenlenebilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde akaryakıt fiyatlarının her iş günü yeniden düzenlenmesini mümkün kılacak şekilde değiştirildi. Buna göre, akaryakıt ürünlerinde fiyat hesaplaması, en son tavan fiyatın uygulanmaya konulduğu günden başlamak üzere her iş günü için ithal parite fiyat değişiminin takip edilmesi ve o günlük ithal parite fiyatının, fiyat değişim koridorunun dışına çıkması halinde tavan satış fiyatının yeniden belirlenmesi şeklinde gerçekleşecek.

Finans 15-03-2022 15:15

ECB Başkanı Lagarde: Büyümeyi aşağı yönlü revize ettik

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Beklendiği gibi faizler sabit tutulurken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Ukrayna belirsizliğine rağmen 2022 için GSYH büyüme tahmini yüzde 4,2'den 3,7'ye çekti.

Finans 10-03-2022 18:00

Bitcoin yükseliyor! Bitcoin 200 bin dolar olacak mı? Kripto paralar hakkında çarpıcı yorum!

2021'de yükseliş yaşayan kripto paralar kasım itibarıyla çeşitli nedenlerden dolayı değer kaybetmeye devam ediyor. Çin tarafından gelen yasaklarla değer kaybeden kripto paraların düşüşünü piyasalardaki durum ve şimdilerde de Rusya-Ukrayna savaşı etkiledi. Kripto para tarafında çalkantılı hareketler devam ederken kilit isimlerden coinlerin geleceğine dair yorumlar gelmeye devam ediyor. İşte kripto para yorumları...

Finans 09-03-2022 14:43

İslam Memiş'ten Bitcoin ve altın fiyatları için çarpıcı yorum! Fiziki olarak bile alamayacağız, bunu toplayan kazanır

Altın fiyatları yükselirken kripto paralar ve Bitcoin düşüşe geçti. Yatırımcılar merakla "Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bitcoin bugün ne kadar?" sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten 'manipülasyon' uyarısı geldi. İslam Memiş, "Önce kripto paraları parlatacaklar. Altında öyle bir yükseliş olacak ki, çoğu insan fiziki olarak alamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Finans 07-03-2022 13:41

Dolar, petrol, altın fiyatları... Küresel piyasalarda savaş belirsizliği devam ediyor!

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği belirsizlikler ve düşük risk iştahıyla karışık bir seyir izleniyor. Dün yüzde 1,15 yükselen altının ons fiyatı, bugün yatay seyirle 1.907 dolardan alıcı bulurken, Brent petrolün varil fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 98,5 dolar seviyesinde işlem görüyor. Dolar/ruble paritesi ise 105 seviyelerinden güne başladı.

Finans 01-03-2022 09:52

15 Şubat 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? Dolar - euro fiyatları kaç TL? 15 Şubat 2022 Salı

15 Şubat Dolar kuru haftanın ikinci gününde de yatırımcılar, yatırım yapmak isteyen kişiler ya da ellerindeki dolarları bozdurmak isteyen kişiler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dün Dolar kuru günü 13.51 Türk Lirası seviyesinden tamamladı. Peki 15 Şubat 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 15 Şubat 2022 Salı dolar kaç TL, euro kaç TL? İşte son rakamlar...

Finans 15-02-2022 09:31

Merkez Bankası açıkladı! Döviz mevduatlarında güçlü çözülme...

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini duyurdu. Buna göre yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 4 Şubat ile biten haftada parite etkisinden arındırılmış şekilde 5 milyar 79 milyon dolar azaldı. Düşüşün 4 milyar 168 milyon dolarlık bölümü tüzel kişilerin döviz mevduatındaki çözülmeden kaynaklandı.

Finans 10-02-2022 14:59

Son dakika: İslam Memiş’ten altın yatırımcısına uyarı! 'Uçacak, kaçacak, yükselecek…'

Son dakika: Altın piyasası Mart ayında ABD’de gerçekleşmesi muhtemel 50 baz puanlık faiz artırımını fiyatlamış durumda. Bu hafta gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine çevrilirken, altın fiyatları Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlikle yönünü yukarı çevirdi. Altın grama fiyatı ise dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişten destek buldu. İslam Memiş, her enflasyon açıklanmadan 'uçacak, kaçacak, yükselecek' diye korku pompalamaya çalışanlara karşı uyanık olunmasını istedi.

Finans 08-02-2022 08:25

Döviz hesaplarında sert düşüş! Bir ayda 9 milyar dolar...

Vatandaşların bankalarda bulunan döviz mevduat hesaplarındaki toplam tutar, geçen hafta 4 milyar 115 milyon dolar düşüş gösterdi. Kur korumalı mevduat kampanyalarının etkisiyle vatandaşların bankalardaki döviz hesaplarında bulunan tutar tarihi zirveye göre 10,7 milyar dolar aşağı geldi. Yıl sonuna göre bakıldığında ise döviz hesaplarındaki çözülme 9 milyar doların üzerinde.

Finans 03-02-2022 15:36

Son dakika: Altın ve dolarda hareketlilik! Düşüş için uyarmıştı: Yeni değerlendirme

Dolar kuru ve altın fiyatı için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Pazartesi günü dolar ve altın fiyatları için araştırmalar sürüyor. Altın ve dolar fiyatlarında düşüş yüzde 1’i aşarken, “Altın fiyatları ne kadar? Dolar bugün kaç TL?” sorularına yanıt arayan vatandaşlar uzman isimlerin yorumlarını araştırıyor. Altın gram fiyatı ve dolar için daha önce düşüş uyarısında bulunan İslam Memiş’ten yatırımcılar için çok çarpıcı bir değerlendirme geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 01-02-2022 07:48

Döviz mevduatlarında hızlı düşüş

Dövize endeksli mevduat uygulaması ardından döviz hesaplarında düşüş oldu. Döviz mevduatları yılın ilk haftasında hızlı gerileme kaydetti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 7 Ocak haftasında 2,8 milyar dolar geriledi.

Finans 13-01-2022 17:31

Son dakika... Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti! İslam Memiş'ten 'Mart' uyarısı geldi...

Dolar, euro ve altın fiyatları son dönemde milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu TL'ye özendirici adımlar sonrası düşüşe geçen altın fiyatları için son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Dolar/TL haftanın son işlem gününde yeniden yükselişe geçti. Gram altın ise yeniden 800 TL sınırına geldi. Yatırımcılar ve piyasalar ekonomistlerden gelecek altın ve dolar tahmini için bekliyor. Peki “Altın ne kadar? Yükselir mi, düşer mi? İşte İslam Memiş’ten kritik tarih.

Finans 07-01-2022 09:37

TL mevduat uygulamasının ilk haftasında döviz mevduatı arttı

Yurt içinde döviz kurlarının rekor kırdığı, dolar kurunun da 18,40 ile tüm zamanların zirvesine çıktığı 20 Aralık gününün devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL korumalı mevduat planını açıklamasıyla kur zirveden yüzde 18 geriledi. Kur korumalı TL vadeli mevduat ürününün duyurulduğu 24 Aralık haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları arttı.

Finans 30-12-2021 17:25

Erdoğan'ın açıklamaları tüketiciye nasıl yansıyor?

TL'nin Kasım ayındaki kaybı yüzde 29'a ulaşırken üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı.

Haber 01-12-2021 21:58

Küresel piyasalarda 'Omicron' endişeleri

Küresel piyasalarda, Omicron varyantına yönelik endişeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın aralık toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasını (tapering) hızlandırmayı tartışacaklarını belirtmesinin ardından dün negatif bir seyir izlenirken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de yayımlanacak ADP istihdam raporu takip edilecek.

Finans 01-12-2021 09:03

Döviz mevduatları 2 milyar dolar yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 12 Kasım haftasında döviz mevduatları 2 milyar dolar artışla 235,17 milyar dolara yükseldi.

Finans 18-11-2021 16:25

Küresel piyasalarda enflasyon endişesi

Küresel piyasalar, tedarik zincirindeki sıkıntılar ve enerji arzında yaşanan daralmanın küresel bazda enflasyon baskılarını artıracağı endişesiyle satış ağırlıklı bir seyir izliyor.

Finans 01-10-2021 09:42

Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarına ilişkin yol haritasını etkileyebileceği gerekçesiyle ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı.

Finans 14-09-2021 09:38

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Küresel piyasalar, makroekonomik verilerden gelen karışık sinyaller ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmelerle yön bulmaya çalışırken, bu hafta yoğun veri gündemi nedeniyle oynaklığın yüksek olması bekleniyor.

Finans 31-08-2021 09:27

Yurt içi piyasalar TCMB faiz kararını bekliyor

Küresel piyasalarda dün ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde bugün gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına çevrildi.

Finans 12-08-2021 09:29

Küresel piyasalar yön arayışında

Küresel piyasalarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında delta varyantına ilişkin endişelerle dün karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde iş gücü istatistikleri takip edilecek.

Finans 10-08-2021 09:15

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısının ardından karışık bir seyir izlerken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında bulunuyor.

Finans 30-07-2021 09:14

16 Temmuz Dolar kuru: Bugün (16 Temmuz) Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar kuru, dün piyasaların kapalı olduğu 15 Temmuz tarihinde, güne 8,58 seviyelerinde başlayan dolar, kapanışta 8,56 seviyesinden işlem gördü. Bugün güne kapanış seviyesine yakın bir seviyede başlayan dolar kurunun yanında, Euro ise güne son kapanışına göre hafif bir yükselişle başladı. Dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,07 bir düşüşle 92,56 seviyesine geriledi. Peki dolar kuru ne kadar? Dolar ve Euro ne kadar?

Finans 16-07-2021 07:27

Bankaların mevduatı ve tüketici kredileri arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 11 Haziran haftasında 14,4 milyar lira artarak 3 trilyon 960,2 milyar liraya yükseldi. Tüketici kredileri de yüzde 0,46 artış gösterdi.

Finans 17-06-2021 15:57

Küresel piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası'na odaklandı

Küresel piyasalarda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın açıklamaları sonrası oynaklığın artması beklenirken, bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ABD'de enflasyon başta olmak üzere veri akışı takip edilecek.

Finans 07-06-2021 09:10

Polkadot (DOT) nedir? Polkadot (DOT) ne kadar? Polkadot (DOT) yükselir mi? İşye yorumlar…

Polkadot (DOT), merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. DOT, bağımsız işlem gören blockchain tabanlı ağları, birbirine bağlayarak güvenli bir veri alışverişi sağlamayı amaçlıyor. Polkadot (DOT), 20 Nisan itibariyle güne $35,8969 seviyesinde başlarken, günün ilerleyen saatlerinde %15,55 azalışla $31,9346 seviyesine kadar gerilemiştir. Kripto paralar üzerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan düşüş trendinden, Polkadot (DOT) da etkilendi.

Finans 20-04-2021 10:43

Küresel piyasaların gözü Yellen'in konuşmasında! İşte piyasalarda takip edilen veriler

Yurt içi piyasalar TCMB Başkanı'nın açıklamasına odaklanmışken, küresel piyasalarda ise ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşma takip edilecek.

Finans 31-03-2021 09:12

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı. Yurt içi piyasalarda ise revize edilen ocak ayı iş gücü istatistikleri açıklanacak.

Finans 10-03-2021 09:17

Ekimde en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi

Otomotiv endüstrisi, geçen ay 2 milyar 915 milyon 981 bin dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu.

Finans 02-11-2020 17:00