Şişkinlik Haberleri

Yemek yerken yapılan bu hatadan kaçının! Hazımsızlık, ödem ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor

Yemek sırasında su içmek birçok kişinin alışkanlığı olsa da aslında bu durumun bazı olumsuz etkilere yol açtığı ortaya çıktı. Yemek yerken aynı anda su içmekten kaçınmanız gereken birçok neden var. Bu alışkanlık başta hazımsızlık, gaz ve ödem olmak üzere birçok mide rahatsızlığına neden olabilmekte.

Kadin 08-03-2024 15:24

Davul gibi şişen göbeği indiriyor, karnı dümdüz yapıyor! 10 gün boyunca içildiğinde etki gösteriyor

Göbeği eritmek ve karnı düzleştirmek, birçok kişinin hedefidir. Bu hedefe ulaşmak için bazen doğal ve etkili çözümlere ihtiyaç duyulur. Bu kür tarifi, düzenli olarak 10 gün boyunca içildiğinde etkisini gösteriyor. Göbeğinizdeki değişimi görmek için bu içeceği deneyebilir ve istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kadin 01-03-2024 16:01

Şişkinlik ve kabızlığa son: Bağırsak dostu 5 besin!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Doğru beslenme bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemleri, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Ancak, bağırsak dostu besinlerle doğru bir diyet, bu rahatsızlıkları hafifletebilir. İşte bağırsak sağlığı için önemli 5 besin...

Kadin 19-11-2023 12:10

Şifa deposu: Kabızlığa son veriyor, cilt hastalıklarını hızla iyileştiriyor! İşte mucizevi faydaları

Doğada bulunan birçok besinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle bağışıklık sistemine büyük katkı sağlayan kudret narı tam bir şifa deposu olarak nitelendiriliyor. Bir çok hastalığa faydalı olduğu öne sürülen kudret narı, sarı ve turuncu renklerinde pütürlü yüzeye sahip kabuğu ve kırmızı çekirdekleri ile pazar tezgahlarını süsledi.

Haber 08-10-2023 08:57

Şişkinliğe ve hazımsızlığa iyi gelen bitki çayları nelerdir? Mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar

Şişkinlik genellikle mide bölgesinde aşırı gaz, sıvı veya katı yiyeceklerin neden olduğu rahatsız edici bir durumdur. Karın bölgesinde şişkinlik hissi, birçok kişi tarafından can sıkıcı ve hatta acı verici bir durum olarak algılanabilir. Şişkinlik kötü beslenme alışkanlıklarından, yavaş sindirimden veya stresten kaynaklanabilir. Ayrıca bazı sağlık sorunları da şişkinliğe neden olabilir. Peki, mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar nelerdir?

Haber 28-04-2023 15:05

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, karnından çıkan kitle şaşkına çevirdi

Isparta Şehir Hastanesi'ne karın ağrısı ve şişlik şikayetleriyle başvuran Ayşe A.'nın (89) karnında tespit edilen 35 santimetrelik kitle, ameliyatla alındı. Doktoru, "Yaşından dolayı ameliyatı yüksek riskliydi" derken, Ayşe A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber 10-03-2023 17:28

Yaşanan ağrıların ve şişkinliklerin en büyük sebebi! Midede gaza neden olan yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan gaz ve şişkinlik hissi oldukça rahatsız edici olabiliyor. Bu durumu geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar uzun süreli hazımsızlık yaşayanların doktora görünmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak basit hazımsızlıklar sıklıkla yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanabiliyor. İşte midede ağrı, gaz ve şişkinliğe neden olan yiyecekler...

Haber 28-12-2022 13:44

Yemekten sonra böyle hissediyorsanız dikkat! Tehlikeli kanserin ilk belirtisi

Kanser hayatımızda oldukça riskli durumlara yol açabilen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanserden korunmak için yaşam alışkanlıklarını değiştirmek gerekiyor. Kanserin neden olduğu belirtilere karşı bilinçli olmak ve erken teşhis ettirmek kanserin tedavisinde önemli bir yer taşıyor. Uzmanlara yemekten sonra yaşanan bazı durumlar kanserin ilk belirtisi olabilir.

Haber 26-12-2022 11:12

Kendinize bu kötülüğü yapmayın! Tadı çok iyi ama sağlığa zararı büyük

Şişkinlik yaygın bir şikâyet olsa da çok büyük bir sorun değildir. Çoğu durumda yemeği fazla kaçırdığınızda, çok hava yuttuğunuzda ve ekstra gaza neden olan yiyecekleri tükettiğiniz için şişkinlik sorunu yaşarsınız.

Haber 26-10-2022 16:15

Dayanılmaz ağrılara ve şişkinliğe yol açıyor! Gaz probleminiz varsa yemeden önce tekrar düşünün

Severek yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı olan yiyecekler bile vücudumuza dokunarak rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabiliyor. Yemeklerden sonra hissedilen hazımsızlık gibi durumlar dayanılmaz karın ağrılarına yol açabiliyor. Bu ağrıların nedeni yediğimiz gaz yapan yiyecekler olabilir.

Haber 12-10-2022 14:44

Sağlığımız için en gerekli olan ihtiyaç! Ancak bu durumlarda içilen su hastalıklar için risk oluşturuyor

Su içmek daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için yapılması gereken temel görevlerin başında geliyor. Bazı kişiler su içmeyi oldukça severken bazıları günlerce su içmeyebiliyor. Su içmemek vücuda yapılan en zararlı alışkanlıklar arasında bulunuyor. Ancak suyu da doğru zamanlarda içmek gerekiyor. Yanlış zamanda içilen su sağlığınızı tehlikeye atıyor.

Haber 06-10-2022 07:40

Önemsiz görmeyin! Karın şişliklerinin altında yatan hastalıklar çok ciddi

Şişkinlikler en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Genellikle yemek yemeden dolayı kaynaklanan bu rahatsızlık önemsiz görülüyor ancak şişkinliğin altında çok ciddi hastalıklar yer alabiliyor. Bu hastalıkları erken teşhis etmek hayatınızı kurtarıyor.

Haber 26-09-2022 08:27

Bu belirtiyi görüyorsanız doktora koşun! Kolokteral kanserinin habercisi olabilir

Kanser en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Her geçen yıl kanser hastalarında artış görülüyor. Ölümcül sonuçlara yol açan kanseri erken teşhis etmek hastalığın seyrinde oldukça önem taşıyor. Erken teşhis ile hayatınızı kurtarmak mümkün olabiliyor.

Haber 22-09-2022 15:59

Herkes yapıyor! Sakın tutmayın çok tehlikeli sonuçları var

Gaz çıkarmak oldukça utanç verici durumlara yol açabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmanın ayıp olduğu düşünülüyor. Ancak gazınızı uzun süre tutmak sağlığınızı tehlikeye atıyor. Uzmanlar gazınızı tutmamanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 08-09-2022 15:47

Her kadında görülebilir! Gaz şişkinliği sandı ama 15 kilogramlık kist çıktı

Karında zaman zaman şişkinlikler meydana gelebiliyor. Bu şişkinliklerin çoğu yenilen yiyeceklerden veya gazdan kaynaklanıyor. Ancak geçmeyen şişkinlikleri göz ardı etmemek gerekiyor. Karnındaki şişkinlik nedeniyle doktora giden Fatma Yıldız’ın karnından 15 kiloluk kist çıkartıldı.

Haber 29-08-2022 10:36

Hayatı mahvediyor! Yediklerinizden bulaşıyor, kıl kurdu belirtileri nelerdir? Tedavisi nedir?

Bağırsak kurdu bağırsakta ortaya çıkan solucanlara denilir. Halk arasında sıklıkla rastlanan bu hastalık günlük hayatı oldukça olumsuz etkiler. Makatta kaşıntılara ve karın ağrılarına neden olan kıl kurdu için doktora başvurmak önem taşımaktadır.

Haber 17-08-2022 10:18

Ödem ve şişkinliğin zerresi kalmaz! Ödem atıcı doğal yöntem

Bünyemiz yüzde 60 civarında sudan oluşur. Bu su vücudumuzda dokular arasında gezer. Eklemlerde ve dokuda çoğalması neticesinde ödem oluşur; Ayaklarda ve eller de şişliğe neden olur. Genel olarak bu şişlik kısa süreli olsa da bazı durumlarda kronik olabilir ve bu durum kişiye fazlasıyla rahatsızlık vermektedir. Ödem atıcı doğal besinler sayesinde vücudunuzda ödem ve şişkinlikten eser kalmaz.

Haber 06-08-2022 12:22