Sokak Hayvanı Haberleri

Tartışmalar sürerken... Arnavutköy Belediyesi sokak köpeklerini toplamaya başladı

Türkiye'nin gündemindeki en çok konuşulan konulardan bir tanesi sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifi. Sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin TBMM'deki komisyon görüşmeleri 3'üncü gün de devam ederken Arnavutköy Belediyesi'nin sokak köpeklerini toplamaya başladığına dair görüntüler geldi.

Haber

AK Partili Baykan'ın sözleri komisyonu karıştırdı! Gece yarısı kendini arayan kadına 'sizlerin uyutulması gerek' demiş

Son günlerin en sıcak konusu sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan düzenleme. Teklifin görüşüldüğü komisyonda ise gerginlikler bitmiyor. Son olarak AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan konuyla ilgili gece yarısı bir kadının kendini aradığını ve yanıt olarak ise 'sizlerin uyutulması gerek' dediğini ifade etti. Bu sözler komisyonda tepki çekti.

Haber

Ankette 'Uyutulmalı' cevabının oranı... 2 bin kişiye soruldu, sonuçlar paylaşıldı! Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken Asal Araştırma "Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?" sorusunu sorduğu araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre en yüksek oran ise yüzde 54 ile "Barınaklara alınmalı" yanıtında oldu. İşte 'uyutulma' konusuyla gündeme gelen sokak hayvanları konusunda verilen diğer cevaplar ve oranları...

Haber

Başıboş köpek düzenlemesi geliyor! Mustafa Varank: Uyutma dahil tüm teklifleri sonuna kadar destekleyeceğim

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinde sona gelindi. Teklife göre sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Köpekler eğer sahiplenilmezse uyutulacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu teklifle ilgili, "Bu köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok." derken AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise "Uyutma dahil tüm teklifleri sonuna kadar destekleyeceğim" dedi. İşte detaylar...

Manşet

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber

İhbar sonrası karşılaştıkları manzara tüyler ürpertti: Hepsi ölü ve çürümüş halde bulundu! Marmaris'te gizemli olay

Muğla'nın Marmaris ilçesinde polisler korkunç ihbarı alınca harekete geçti. Olay yerine giden polislerin karşılaştıkları manzara korkunçtu. H. A.'nın evinde onlarca çürümüş hayvan ölüsü bulundu. Gizemli olayın ardından H. A. gözaltına alınırken akıllara son zamanlarda hayvanlara uygulanan işkence görüntüleri geldi.

Haber

4 sokak köpeği aynı anda saldırdı! 9 yaşındaki çocuk yaralandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu boynundan ve bacağından yaralanan 9 yaşındaki kız çocuğu Y.C., hastaneye kaldırıldı.

Haber

Zeytinburnu'nda 8 ayda 620 sahipsiz hayvan tedavi edildi

Zeytinburnu'nda 8 ayda 620 sahipsiz hayvan tedavi edildi

Yurthaber

Muğla'da sokak hayvanları ve kuşlar için yemleme çalışması yapıldı

Muğla'da sokak hayvanları ve kuşlar için yemleme çalışması yapıldı

Yurthaber

Kıvanç Tatlıtuğ'dan alkışlanacak hareket! Sokak hayvanlarını unutmadı

Kıvanç Tatlıtuğ, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışında hayvanları unutmadı. Oyuncu, Kemerburgaz'a giderek sokak köpeklerine mama dağıttı.

Magazin

Kilis'te karne alan öğrencilerden can dostlara mama hediyesi

Kilis'te karne alan öğrencilerden can dostlara mama hediyesi

Yurthaber

Gümüşhane'de yaylada yiyecek bulamayan köpeklerin imdadına jandarma koştu

Gümüşhane'de yaylada yiyecek bulamayan köpeklerin imdadına jandarma koştu

Yurthaber

Son dakika: Bir şehir kabusu yaşıyor! Hamile kadının selin ortasında sancısı geldi, sokak hayvanları boğuldu...

Son dakika haberine göre, Bodrum'da dün gece başlayan ve giderek etkisini artıran yağıştan sonra kentte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dolu ve sağanak yağışın nedeniyle sel meydana geldi. Hamile bir kadını selin ortasında sancı tuttu. Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı, sokak hayvanları boğuldu. İşte Bodrum'dan son fotoğraflar...

Haber

Sokak ortasında dehşet! Köpeğine saldıran sokak köpeğini bıçakladı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde kameralara dehşet verici görüntüler yansıdı. Köpeğini gezdirmeye çıkan E.D. bir sokak sokak köpeğinin saldırısına uğrayınca hayvanı bıçakla yaradı.

Haber

Evinin bahçesini yardıma muhtaç sokak hayvanlarına açtı

Düzce'de trafik kazasında yaralanan kediden etkilenen Saliha Caklı, 5 yıldır engelli, hasta ve yaralı sokak hayvanlarına bakıyor

Yurthaber

Kahramanmaraş'ta sahipsiz sokak hayvanları toplanıyor

Kahramanmaraş'ta sahipsiz sokak hayvanları toplanıyor

Yurthaber

Son dakika: Hayvanlarla ilgili 81 ile genelge

Son dakika haberine göre Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre sahipsiz hayvanlar bakımevlerine götürülecek. İşte detaylar...

Haber

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yaban hayatı için doğaya yem bıraktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: - "Soğuk havalarda sıcacık sevgimizle bizlere emanet edilen doğadaki canlıların yanındayız"

Yurthaber

Uşak'ta polis ekipleri mama verdiği sokak hayvanlarını battaniyeye sardı

Uşak'ta polis ekipleri mama verdiği sokak hayvanlarını battaniyeye sardı

Yurthaber

Sokak hayvanlarını beslemek için karavanıyla 15 il dolaştı! “Empati” yolculuğuyla mesaj verdi

Kocaeli ve Almanya'da geri dönüşüm fabrikası bulunan hayvansever iş insanı Murat İlgar, sokak hayvanlarına mama desteğinde bulunmak için karavanıyla çıktığı Türkiye turuna devam ediyor.

Trend

Bunun adı vicdansızlık! Zehirlenen 31 sokak hayvanı öldü

İzmir’in Urla ilçesinde, farklı noktalara kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan ve zehirli olduğu düşünülen et parçalarını yiyen 31 sokak hayvanı telef oldu. Mahalle halkı, bu vicdansızlığa tepki gösterirken, polis ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Haber

Samsun'da 10 ayda 2 bin 83 sokak hayvanı tedavi edildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: - "Sokaklarda sahipsiz hayvanlar kalmasın ve hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz"

Yurthaber

Sezen Aksu sokak hayvanları için öyle bir şey yaptı ki...

Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu sokakta bulduğu kedi ve köpeklerin sayıları çoğalınca Göksu’da bulunan müzik stüdyosunun arkasına onlar için yuva yaptı.

Magazin