Solaryum Haberleri

'Dünyada en sık görülen kanser türü' diyerek açıkladı 'Erken teşhis edilebilir! Yeter ki şüpheli bir durum olduğunun farkına varılsın'

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Dr. Yunus Özcan, deri kanserinin dünyada en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek “Çoğu deri kanseri, deneyimli bir cilt doktoru tarafından kolayca tanınabilir” dedi.

Haber 01-02-2024 16:57

Aman dikkat! Cilt bakımında yapılan bu hatalar kansere davetiye çıkarıyor

Cilt bakımında doğru bilinenler yanlışlar olduğunu belirten uzmanlar yapılan hataların kansere neden olabileceğini belirtiyor. İşte hemen hemen herkesin yaptığı o hatalar...

Haber 25-10-2023 13:04

Sakın yapmayın: Akdeniz güneşinden 10-15 kat daha yüksek

Yaz aylarının sonuna geldik. Güneşin altında yakalanan bronzlaşmanın uzun süre devam etmesi için bazıları solaryuma girmeyi tercih ediyor. Uzmanlar ise ciddi uyarılarda bulunuyor. Her ne pahasına olursa olsun solaryuma girilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Uzmanlar yaydığı zararlı UV ışınlarının cilt kanserine yakalanma riskini 'büyük ölçüde' artırabileceği konusunda uyardı ve 'her ne pahasına olursa olsun bunlardan kaçınmayı' tavsiye etti.

Haber 07-09-2022 10:44

Böylesi görülmedi! Sadece bronzlaşmak istemişti ama…

Bronzluk birçok kişi için büyük önem taşıyor. Tatile gidemeyenler veya daha hızlı yanmak isteyenler güneşlenmek yerine solaryumu tercih ediyorlar. Solaryuma giden bir kadın başına gelenleri TikTok hesabından paylaşarak herkesi uyardı.

Haber 04-09-2022 17:19

Solaryum

Solaryum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Solaryum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Haftada 3 kez! ‘‘Riskleri umrumda değil, bence buna değer!’’

İngiltere, Cheshire'da bir bakım asistanı olarak çalışan 21 yaşındaki Katie Kent, haftada 3 kez 20’şer dakikalık seanslar şeklinde solaryuma giriyor. Esasında açık tenli bir genç kadın olan Katie, cilt kanseri de dahil birçok sağlık sorununa sebep olma ihtimali olan bu seansların güneş ışığında oturmaktan daha riskli olduğuna inanmadığını ifade ediyor.

Trend 31-03-2022 17:54

Kan donduran an! Solaryum cihazında dehşete düşüren ölüm

Avusturya'nın Deutsch Kaltenbrunn kasabasındaki bir güzellik merkezinde solaryum cihazı içinde bir kadının cesedi bulundu. Başka bir müşterinin dikkati sayesinde bulunan kişiye hemen müdahale edildi ancak kadının birkaç saat önce yaşama veda ettiği ortaya çıktı.

Haber 28-05-2021 16:03

Solaryum kanser riskini artırıyor

İngiliz araştırmacılar solaryumda bronzlaşmanın gün ortasında güneşe maruz kalmaktan iki kat daha fazla kanser riski taşıdığını tespit etti.

Haber 17-01-2013 16:31

Bronzlaşma sevdası kanser riskini arttırıyor

Yaz ayları ile birlikte kısa sürede bronzlaşmak isteyenler ve dört mevsim bronz kalmayı sevenlerin tercih ettiği Solaryum’un yan etkileri tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Uzun süreli ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalmak, kişilerde erken yaşlanma, ciltte deformasyon, leke ve cilt kanseri riskinin arttırıyor.

Haber 15-06-2011 16:49

Solaryum, cilt kanseri riskini arttırıyor

ABD'de yapılan bir araştırmada, solaryumda bronz ten sahibi olma alışkanlığının öldürücü bir kanser türü olan melanoma riskini büyük ölçüde artırdığı belirlendi.

Haber 28-05-2010 18:08

Solaryum büyük kanser tehdidi

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), solaryumun da sigara, arsenik ve asbest (amyant) gibi büyük kanser tehdidi yarattığı uyarısında bulundu.

Haber 30-07-2009 16:50

''Solaryum 18 yaşın altına yasaklanmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), solaryumun 18 yaşın altındaki gençlere yasaklanması gerektiğini belirterek, hükümetleri bu makinelerin sorumlu kullanımını sağlayacak yasal düzenlemeler yapmaya çağırdı.

Haber 18-03-2005 06:09

Solaryum güneş gibi yaşlandırıyor

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükran Tunalı, kış güneşi ve solaryumun kızgın yaz güneşi kadar tehlikeli olabileceğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00