Su Tasarrufu Haberleri

Volkanik cürufta çilek yetiştiren liselilerden ilk hasat

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde topraksız tarımı uygulamalı olarak öğrenen öğrenciler, volkanik cürufta yetiştirdikleri çileklerin ilk hasadını gerçekleştirdi.

Yurthaber

Başkentte barajların aktif doluluk oranı yüzde 40,72 olarak ölçüldü

Başkente içme ve kullanma suyu sağlayan barajların, toplam doluluk oranının yüzde 47,79, aktif doluluk oranının ise yüzde 40,72 olarak ölçüldüğü bildirildi.

Yurthaber

Çorum Belediyesi gri suyu yeniden kullanarak yüzde 50 tasarruf hedefliyor

Belediyenin bir sosyal tesisinin lavabosuna kurulan "Gri Su Tekrar Kullanım Modülü", başarılı sonuç vermesi halinde diğer tesislerde de yaygınlaştırılacak.

Yurthaber

Keşan Kadıköy Barajı'nda doluluk yüzde 6'ya düştü

Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesi kuraklık nedeniyle kritik seviyelere geriledi.

Yurthaber

Kadir Ezildi'den su faturanızı düşürecek etkili tasarruf tüyoları

Kadir Ezildi yaptığı programlarda temizliği olan tutkusu ve eğlenceli kişiliği ile dikkat çekiyor. Programlarında kendi hayatında da kullandığı temizlik ve tasarruf tüyolarını paylaşan Ezildi, her hafta halı yıkamasına rağmen evinde yaptığı su tasarrufu yöntemlerini paylaştı.

Kadin

Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kuraklık nedeniyle ilçeye içme suyunun sağlandığı Kadıköy Barajı'nda doluluk oranının yüzde 10'a kadar düştüğünü, suyun tasarruflu kullanımı için bazı sınırlandırmalar getirileceğini bildirdi.

Yurthaber

Kurakçıl peyzaj düzenlemesiyle yıllık 25 bin ton su tasarrufu sağlanıyor

İklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında Burdur'un Bucak ilçesinde kavşak ve refüjlerde 3 yıldır kurakçıl peyzaj düzenlemesi uygulanıyor.

Yurthaber

Su sorunu yaşayan Sivas'ta kurumlara su tasarruf aparatı dağıtılıyor

Sivas Belediyesi, su sorunu yaşanan kentte, kurumlara "su tasarruf aparatı" dağıtıyor.

Haber

Her duyduğunuza inanmayın! Elektrik faturasından tasarruf etmek için asıl yapmanız gereken...

Başta çamaşır makineleri, bulaşık makineleri olmak üzere klasik bir evin elektrik faturasının yaklaşık yüzde 10'dan fazlasını bu aletlerin kullanımları oluşturur. Son yıllarda artan fatura maliyetlerine karşı herkes tasarrufa yönelirken uzmanlarda da özellikle çamaşır makinesinde çamaşır yıkarken enerji tasarrufu yaparak elektrik faturasında fark yaratmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları paylaştı.

Kadin

Bu yöntem ile su faturanız en az 100 TL düşecek!

Faturalara her geçen gün gelen zamlar vatandaşları tasarruf yapmaya itiyor. Özellikle su faturaları yaz ayı da yaklaştıkça oldukça yüklü gelmeye başlıyor. Kullanılan çamaşır ve bulaşık makineleri su faturalarının artmasına sebep oluyor. Ev hanımları su faturalarını düşürmek için birçok yöntem düşünüyor. Aşağıda yer alan tasarruf yöntemleri ile su faturanızı ayda en az 100 TL düşürebilirsiniz.

Kadin

Marmaris Belediyesi su tüketimine dikkati çekmek için perlatör dağıttı

Marmaris Belediyesi su tüketimine dikkati çekmek için "perlatör" dağıttı

Yurthaber

Tüm binalarda zorunlu olacak! Bakanlık duyurdu

Tüm binalar için geçerli olacak değişiklik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyuruldu. Yapılan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlanacak, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu olacak. Merkezi sıcak su sistemli binalarda sıcak su re-sirkülasyon pompası zorunluluğu getirilerek musluklarda daima sıcak suyun hazır olması sağlanacak. İşte bakanlığın su tasarrufuna yönelik yeni adımının detayları...

Finans

Resmen hayata geçiyor: Tüm binalarda zorunlu olacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapacağı değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlanacak, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu olacak. Yapılacak düzenlemeyle binalarda suyun daha tasarruflu tüketilmesi amacıyla sıhhi tesisat projelerinde lavabo musluk debileri dakikada 6 litre, duşlarda ise dakikada 8 litre ile sınırlandırılacak.

Finans

Cep yakan faturalara son! Su, elektrik ve doğal gaz için tasarruf tüyoları

Tasarruf, kaynakları idareli harcamak ve dolayısıyla bilinçli bir şekilde tüketmek anlamına gelir. Özellikle de ev ekonomisinin sağlam kalabilmesi için önemli olan tasarruf için su, elektrik ya da doğal gaz gibi kısıtlı enerji kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmayı öğrenmek gerekir. Peki evde nasıl tasarruf yapılabilir? İşte detaylar...

Kadin

Damla sulama ile çeltik üretiminde yüzde 56 su tasarrufu sağlandı

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beşer: - "Son yıllarda yaşanan su kıtlığı nedeniyle bu yöntem yaygınlaşıyor, ayçiçeği ve pancar gibi ürünlerde de deneniyor" - Çeltik üreticisi Fırtına: - "Dekara 750 kilogram verim aldık. 21 dekar alanda 32 kilometre hortum kullandık"

Yurthaber

Su tasarrufu için en etkili yöntemler ve yardımcı ürünler

Son yıllarda dünyanın içerisinde bulunduğu küresel ısınmadan en çok su kaynakları etkilendi çünkü buharlaşarak atmosfer tabakasına çıkan su buharı tekrar yoğunlaşıp dünyaya dönecek soğukluğa erişemedi. Bu durum da su seviyelerinin giderek azalmasına sebep oldu. Siz de hem dünyadaki su varlığını devam ettirebilmek hem de kendi bütçenizi korumak adına evlerinizde bazı küçük değişiklikler yaparak su tasarrufu yapabilirsiniz.

Haber