Yusufeli Haberleri

'Söylentiler vardı, yıllar sonra gerçekleşti' Sular çekilince ortaya çıktı! Görmek için akın ettiler

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin gövde yüksekliğiyle en yüksek barajı Yusufeli'de enerji üretimi için ıslak testler sürerken feyezan tedbiri kapsamında baraj suyunun bir bölümü tahliye edildi. Suyun 30 metre çekilmesiyle birlikte daha önce su altında kalan Tekkale köyündeki ev, okul ile yolların yanı sıra sarp kaya üzerinde yer alan Tekkale Köyü Kalesi de gün yüzüne çıktı. Eski yerleşim alanlarını yakından görmek için köye gelenler su altında kalan hatıralarını yad etti.

Haber 28-02-2024 10:14

Yemeği beğenmediğini söyleyip hesabı ödemeden gitmişti! Tepkilerin odağındaki Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral konuştu: 'Kumpas kurmuşlar'

Türkiye, Artvin'deki bir kaymakamı konuşuyor. İddiaya göre Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, ilçede bir restoranda yemek yedikten sonra yemeği beğenmediğini söyleyerek hesabı ödemedi. Olayın ortaya çıkmasının ardından Kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tepkilerin odağındaki Kaymakam ise "Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar" diyerek kendini savundu.

Haber 09-11-2023 13:32

Belediye başkanı zipline yaparken mahsur kaldı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj suları altında kalan eski yerleşim yeri üzerinde turizm amaçlı yapılan zipline'ın deneme geçişini Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptı. İlk denemede baraj gölü ortasında mahsur kalan Başkan Aytekin’i vatandaşlar ve zipline görevlileri halat yardımıyla kurtardı.

Haber 21-09-2023 19:29

Korkunç olay! 8 yaşındaki çocuk tüfekle oynarken annesini vurdu

Artvin'in Yusufeli ilçesinde tüfekle oynayan 8 yaşındaki çocuk kazara annesini vurdu.

Haber 28-08-2023 15:55

Yusufeli

Yusufeli Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yusufeli Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 119 metre oldu

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanarak 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su yüksekliğinin 119,06 metreye ulaştığı bildirildi.

Yurthaber 24-04-2023 12:20

Yusufeli Kaymakamlığından merkez viyadüğü yanındaki yamaçta yaşanan heyelana ilişkin açıklama

Artvin'in Yusufeli Kaymakamlığı, inşası devam eden merkez viyadüğünün yanındaki yamaçta meydana gelen heyelanın ardından gerekli tedbirlerin alındığı, pazartesi günü imalatın planlanan şekilde devam edeceği bilgisini paylaştı.

Yurthaber 23-04-2023 07:44

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 112 metreyi geçti! Eski ve yeni ilçe aynı karede

Artvin'de Yusufeli Barajı'nda, 247,57 milyon metreküp su depolandı, su yüksekliği 112,20 metreye ulaştı. Suya gömülen eski ilçe ile yeni yerleşim yerleri aynı karede dron ile görüntülendi.

Haber 20-04-2023 15:59

O ilçede ilginç görüntü... Koşup oynadıkları cadde ve sokaklarda bakın bu kez ne yapıyorlar! Şu tarafta evim vardı, şu an göremiyorum

Artvin’in baraj inşaatı nedeniyle büyük bölümü su altında kalan Yusufeli ilçesinden ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor İlçede, Barhal çayındaki kano parkuru da sulara gömüldü. Kano sporcuları, ilçe merkezinden geçen Barhal çayında değil de bu kez koşup oynadıkları caddelerde kürek çekerek Türkiye Şampiyonası'na hazırlandılar.

Haber 03-04-2023 10:42

Yer: Yusufeli... Barajda toplanmaya başlayan su ilçe merkezine ulaştı, sürücüler ne yapacaklarını şaşırdı! Zor anlar yaşadılar

Artvin’de su tutma işlemi süren Yusufeli Barajı'nda baraj suları Yusufeli ilçe merkezine ulaştı. Bazı cadde ve sokaklar sular içinde kalırken, sularla kaplı yolları kullanmak zorunda kalan araçların sürücüleri baraj sularını görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Sürücüler, zor anlar yaşadı. İlçeye her gün yaklaşan baraj suları ise ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Haber 12-03-2023 12:04

Türkiye'nin birçok ilinden bu ilçeye akın ediyorlar! Nedeni ise...

Artvin'in sular altında kalacak olan ilçesi Yusufeli, Türkiye'nin birçok ilinden sosyal medya içerik üreticilerinin akınına uğruyor. İçerik üreticileri son kez Yusufeli'ni görüntüleyebilmek için ilçeye akın ediyor. İlçede esnaflık yapan Erhan Koçak, İstanbul'dan, Ankara'dan ve başka illerden çok sayıda YouTuber'un Yusufeli'ne geldiğini söyledi. Bazı içerik üreticileri ise Yusufeli'ne neden geldiklerini anlattı.

Haber 30-01-2023 15:54

Artvin'de kar nedeniyle köyde mahsur kalan 6 kişi kurtarıldı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 6 kişi kurtarıldı.

Yurthaber 29-12-2022 12:13

Yusufeli'nde tarihi köprü ve köye son bakış! 'Burada tanıştık bir daha göremeyeceğiz'

Artvin’in Yusufeli ilçesinde sular altında kalacak olan Irmakyani köyünde tanışan ve daha sonra nişanlanan çift, köyün ve hatıralarının sular altında kalmasını uzaktan izlediler. Tolgahan Meydan burada yaptığı açıklamada, ''Nişanlımla ilk tanıştığımız yer burası. 2018 yıllarında köprünün bulunduğu yerde tanıştık. Şimdi tekrar yine aynı yerdeyiz. Yolumuz sular nedeniyle kapalı oraya gidemesek de son kez burada olmak istedik. Bir daha burayı göremeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Haber 23-12-2022 09:31

Daha oturamadılar bile! Yeni evlerinin üzerine tonlarca ağırlığında kayalar düştü

Artvin'de yapılan Yusufeli Barajı nedeniyle taşınan köyün yeni yerleşim yerinde heyelanlı alanı temizlemek için yapılan kontrollü patlatma sonucu iki evin üzerine tonlarca ağırlığında kayalar düştü. Maddi hasarın meydana geldiği yerleşim yerinde can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Haber 01-12-2022 17:50

Bakan Kurum, Yusufeli'nde konuştu! 'Kurduğumuz hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuştu. Bakan Kurum, "21. yüzyılın, Türkiye Yüzyılı’nın en güzel şehirlerinden biri olacak Yeni Yusufeli için kurduğumuz hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 22-11-2022 18:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret! Evlerine konuk oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri ile Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni’nin ardından sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yeni yerleşim yerinde, Bilal-Seher Tosun çiftinin evine konuk olan Erdoğan, Tosun ailesiyle bir süre sohbet etti, ikram edilen çayı içti.

Haber 22-11-2022 17:56

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Yusufeli'nde temaslarda bulundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Yusufeli'nde temaslarda bulundu

Yurthaber 03-10-2022 17:47

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde koşan yaban keçileri cep telefonuyla görüntülendi

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde koşan yaban keçileri cep telefonuyla görüntülendi

Yurthaber 27-09-2022 14:36

Sular altında kalacak Yusufeli'nde şaşkına çeviren olay! Herkes taşınırken o yeni iş yeri açtı

Artvin’de baraj nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde taşınma işlemi sürerken, ilçe merkezinde şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Herkes taşınma hazırlığı yaparken, İbrahim Demirci isimli esnaf, sular altında kalacak ilçe merkezine iş yeri açtı. Demirci, açtığı emlak ofisiyle Yusufeli’nde açılan son iş yeri olarak tarihe geçti. İşte olayın detayları...

Haber 26-09-2022 16:30

Artvin'deki yangında 4 katlı bina kullanılamaz hale geldi

Artvin'deki yangında 4 katlı bina kullanılamaz hale geldi

Yurthaber 17-09-2022 18:08

Yusufeli su altında kalacak! Kamyon kamyon eşya taşınmaya başladı

Artvin'de Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan yerleşim yerinde yapılan çalışmalarda sona gelinirken, yeni yerleşim yerinde inşaatı tamamlanan kamu kurumlarının taşınma süreci de başladı. Kamu kurumları, bu sabah kamyonlara yüklenen eşyalarla yeni yerleşim yerine taşınmaya başladı. Binalardan çıkarılan masa, sandalye, dolap ve diğer eşyalar, işçiler tarafından kamyonlara yüklenip, yeni hizmet binalarına yerleştiriliyor.

Haber 16-09-2022 11:07

Sular altında kalacaktı... Yusufeli ilçesi yeni yerine taşınıyor!

Yusufeli Barajı ve HES Projesi nedeniyle su altında kalacak Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başlıyor. Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinden incelemelerde bulunan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Yarından itibaren ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını yeni yerleşim yerine taşıyoruz. Pazartesiden itibaren artık hizmetlerini yeni yerleşim yerinden vermeye başlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Haber 15-09-2022 21:15

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başlıyor

Artvin Valisi Yılmaz Doruk: - "Bugün itibarıyla önemli ölçüde yeni yerleşim yerimiz yaşanmaya hazır hale gelmiş görünüyor" - "Yarından itibaren ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını yeni yerleşim yerine taşıyoruz. Pazartesiden itibaren artık hizmetlerini yeni yerleşim yerinden vermeye başlayacaklar"

Yurthaber 15-09-2022 20:09

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu, Yusufeli'nde inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu, Yusufeli'nde inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 31-08-2022 19:19

Yer: Artvin... Komşularından yol izni alamayınca bunu yaptı! Kapısı bile var

Artvin'de yaşayan işçi emeklisi Mehmet Demir, dağlık araziye inşa ettiği evine ulaşmak için komşularından yol yapma izni alamadı. Bunun üzerine 65 yaşındaki adam evine gidebilmek için 2 dağ arasından geçen Çarğisel Deresi'nin üzerine 15 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda ahşap asma köprü yaptı. Çocuk ve hayvanların can güvenliğini tehlikeye atmamak adına köprü girişine tedbir amaçlı kapı da takan Demir, "Farklı alternatifler düşündüm ve çareyi köprü yapmakta buldum. dedi.

Haber 17-08-2022 14:49

Artvin'de düğününe at üzerinde giden gelin çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Artvin'de düğününe at üzerinde giden gelin çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Yurthaber 08-08-2022 14:57

Artvin'de kamyonetin çarptığı çocuk öldü

Artvin'de kamyonetin çarptığı çocuk öldü

Yurthaber 25-07-2022 13:06

Artvin'de 6 kişi yedikleri mantardan zehirlendi

Artvin'de 6 kişi yedikleri mantardan zehirlendi

Yurthaber 19-07-2022 12:09
Yurthaber 10-07-2022 15:54

Artvin'de otelde çıkan yangına müdahale ediliyor

Artvin'de otelde çıkan yangına müdahale ediliyor

Yurthaber 10-07-2022 14:02

Bir ilçenin yeri değişiyor! Vali tarih vererek duyurdu

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yapıldığı Artvin'in Yusufeli ilçesinin, yeni yerleşim yerine taşınma sürecinin temmuz ayında başlayacağı bildirildi.

Haber 23-06-2022 17:50

Bakan Kirişci ve AK Parti'li Yıldırım, Yusufeli'nde vatandaşlarla bir araya geldi

Bakan Kirişci ve AK Parti'li Yıldırım, Yusufeli'nde vatandaşlarla bir araya geldi

Yurthaber 11-06-2022 21:24

Artvin'de kamyonet şarampole yuvarlandı, 2 kişi yaralandı

Artvin'de kamyonet şarampole yuvarlandı, 2 kişi yaralandı

Yurthaber 30-05-2022 13:02

Artvin'de 16 düzensiz göçmen yakalandı

Artvin'de 16 düzensiz göçmen yakalandı

Yurthaber 26-05-2022 14:13

Artvin'de 27. Yusufeli Sarıgöl Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali sona erdi

Artvin'de "27. Yusufeli Sarıgöl Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali" sona erdi

Yurthaber 27-03-2022 17:48

Yusufeli'nde viyadük ayakları arasına dev Trabzonspor bayrağı asıldı

Yusufeli'nde viyadük ayakları arasına dev Trabzonspor bayrağı asıldı

Yurthaber 10-03-2022 11:02

Artvin'de iş makinesinin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Artvin'de iş makinesinin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Yurthaber 05-02-2022 10:33

Artvin Yusufeli'nde hareketlilik! Belediyeden anons yapılıyor: Mezarlarınızı taşıyın

Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde mezarlıkların taşınma işlemi devam ediyor. 450 mezarın tanışması planlanan ilçede, belediye tarafından hoparlörlerden anons yapılarak mezarların taşınması için çağrıda bulunuldu. Mezarlarını taşıtmak isteyenler Yusufeli Belediyesine başvurmaları halinde mezarları DSİ tarafından taşınacak.

Haber 15-01-2022 14:37

DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Yusufeli Barajı ve Yusufeli yeni yerleşim yerinde inceleme

DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Yusufeli Barajı ve Yusufeli yeni yerleşim yerinde inceleme

Yurthaber 05-10-2021 19:00

Yöre halkı ‘Dünya büzüğü’ ismini verdi! İlginç yol görüntüsüyle dikkat çekiyor

Artvin'de iki köyün ulaşımını sağlayan ve yöre halkının 'Dünya büzüğü' ismini verdiği yol görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Trend 04-10-2021 18:00

Yusufeli Barajı relokasyon yollarının yüzde 91’lik bölümü tamamlandı

Yusufeli Barajı ve HES Projesi kapsamında inşa edilen Artvin-Erzurum Devlet Yolu ve köy yolları yüzde 91’lik bölümü tamamlandı.Çalışmalar kapsamında toplamda 56,7 kilometresi tüneller, 3,6 kilometresi de köprü ve viyadüklerden oluşurken, 4 özel tasarımlı köprülerin bir kısmı Ekim ayında açılması bekleniyor.

Finans 28-09-2021 13:47

Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olacak! Açılma tarihi belli oldu

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda çalışmalar devam ediyor. İlçenin yeni yerleşim alanına ulaşımı Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olacak olan Tekkale Viyadüğü ile sağlanacak. Öte yandan viyadük, ekim ayı itibarıyla trafiğe açılacak.

Finans 27-09-2021 12:13

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki boğa güreşleri ilgi gördü

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki boğa güreşleri ilgi gördü

Yurthaber 25-09-2021 19:04

Türkiye'nin en yükseği olacak! 'Dar vadinin gizli hazinesi'nin inşaatı devam ediyor

Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ’çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatı gece dümdüz devam diyor. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sosyal medya hesabından “Dar vadinin gizli hazinesi... Gece gündüz demeden çalışıyor, devasa su yapıları inşa ederek milletimizin istifadesine sunuyoruz. " paylaşımı yaptı.

Finans 22-09-2021 14:33

Binlerce kişi taşınıyor! Bittiğinde Türkiye'nin en yükseği olacak

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde, tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek barajı olma özelliği taşıyacak olan Yusufeli Barajı’nın suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılı adrese dayalı kayıt sistemi raporlarına göre Yusufeli ilçe merkezi nüfusuna 7.342 kişi kayıtlı.

Finans 16-09-2021 10:32

Artvin'in Yusufeli ilçesi için sağanak uyarısı

Artvin'in Yusufeli ilçesi için sağanak uyarısı

Yurthaber 13-08-2021 17:37

Telefonla konuşmak için her gün mezarlığa çıkıyorlar!

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Tekkale köyünde cep telefonuyla görüşmek adeta işkenceye dönüşüyor. Şebeke çekmediği için 1 kilometre yürüyen vatandaşlar, mezarlığa çıkarak görüşme yapabiliyor.

Haber 06-08-2021 10:13

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yangın! Alevler çevredeki evlere sıçradı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bir evde başlayan ve çevredeki bazı ahşap evlere de sıçrayan yangın sonucu 20 ev kullanılamaz hale geldi. Yangında can kaybı ve yaralanan olmadı.

Haber 03-08-2021 15:31

Yusufeli'ne 40 tünelle erişim sağlanıyor

Çoruh Nehri üzerine kurulan Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezine erişim 40 tünelle gerçekleştiriliyor. Tünellerin toplam uzunluğu 56.7 kilometreye ulaşıyor.

Finans 29-06-2021 16:14

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! Boğasıyla kurduğu iletişim şaşırttı

Artvin’de hayvan yetiştiriciliği yapan 23 yaşındaki Sezer Çakal boğası ve koyunu ile kurduğu iletişim dikkat çekiyor. 650 kilogramlık boğası "Gel" deyince geliyor, "Neresi kaşınıyor?" diye sorunca kaşınan yerini gösteriyor.

Haber 28-06-2021 09:35