Şaşılık Haberleri

Çocuklarda salgın gibi artan hastalığa dikkat! Uzman isim uyardı! İşte alınacak tedbirler

Çocuklarda görülen hastalıklara karşı oldukça bilinçli olmak gerekiyor. Gözden kaçan ufak detaylar geri dönülmez sonuçlara neden olabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda giderek artan şaşılık ve miyop hakkında uyarılarda bulunuyor. Göz sağlığını korumak için alınması gereken tedbirler açıklandı.

Haber 30-01-2023 15:37

Kovid-19 hastalarına şaşılık uyarısı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüban Atilla: - "Koronavirüs sadece çocuklarda değil, büyüklerde de şaşılığa neden olabiliyor. Koronavirüsü illaki ağır atlatmak gerekmiyor, hafif geçirenlerde de rastlıyoruz" - "Erken tanıyla şaşılığı önleyebiliyoruz. Sonradan çıkan şaşılıkların büyük bir kısmı gözlükle düzeltilebiliyor ya da kayma miktarı azaltılabiliyor. Şaşılıkta cerrahi tedavilerde de oldukça başarılıyız" - "Göz sağlığını korumak için koronavirüsten korunmak, sağlıklı beslenmek, en az bir saat gün ışığından yararlanmak, bilgisayarı kol mesafesinde tutmak, arada mola verip uzaklara bakmak ve gözleri kapatarak dinlendirmek gerekiyor"

Yurthaber 21-11-2021 11:32

Güzellik kalıplarını alt üst etti! Görenler onunla dalga geçiyordu artık milyonlar peşinde

Moda ve güzellik kalıplarını tekdüzelikten kurtaran Moffy Gathorne Hardy, diğer modellerden farklı bir özelliğe sahip. Bir gözünde tembellik bulunan ünlü model, uzun yıllar boyunca şaşı olduğu gerekçesiyle dışlandı. Şimdilerde popülerliği her geçen gün artan Hardy, moda dünyasının aranılan isimlerinden birine dönüştü.

Trend 15-11-2021 09:23

Şaşılığın nedenleri ve tedavi yöntemleri

Birçok anne-babanın merak ettiği acaba çocuğumun gözü kayıyor mu sorusu ve bu sorunun ardında yatan birçok ayrıntı.

Haber 29-12-2004 05:50

Şaşılık

Şaşılık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şaşılık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.