Miyop Haberleri

20 saniyede astigmat, miyop ve hipermetroptan kurtarıyor! Hiçbir acı hissetmeden...

Gözde yaşanan sağlık sorunları yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Görüşü oldukça kısıtlayan bu problemlerden gözlük ve lens olmadan kalıcı bir şekilde kurtulmanın yolları aranıyor. Göz uzmanı astigmat, miyop ve hipermetroptan kurtulmayı sağlayan acısız excimer lazer işlemini anlattı.

Haber 27-02-2023 13:54

Çocuklarda salgın gibi artan hastalığa dikkat! Uzman isim uyardı! İşte alınacak tedbirler

Çocuklarda görülen hastalıklara karşı oldukça bilinçli olmak gerekiyor. Gözden kaçan ufak detaylar geri dönülmez sonuçlara neden olabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda giderek artan şaşılık ve miyop hakkında uyarılarda bulunuyor. Göz sağlığını korumak için alınması gereken tedbirler açıklandı.

Haber 30-01-2023 15:37

Ekran bağımlılığının dikkate alınmayan riskleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte C (Covid) kuşağı çocukların ilgi alanları ve öğrenme şekilleri, önceki kuşaklardan tamamen farklılaşarak, dijitalleşiyor. Ancak günümüzde dijital teknoloji kullanımının artması ve açık havada geçirilen zamanın azalması, göz sağlığı açısından önemli riskleri de beraberinde getiriyor. Örneğin çocuklarda miyopi, göz kuruluğu ve göz kuruluğuna bağlı istemsiz göz kırpmalarına yol açması gibi!

Haber 30-11-2022 15:56

Çok dikkat edin! Giderek artan lazer operasyonlar körlüğe yol açabilir

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Gözde yaşanan problemlerin giderilmesi için çeşitli operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlar arasında bulunan lazer tedavisi kalıcı görme kayıplarına neden olabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda artan lazer tedavileri hakkında uyarıyor.

Haber 25-09-2022 11:47

Miyop

Miyop Hakkındaki Haberler Mynet'te. Miyop Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Akıllı mercek sayesinde görme sorunlarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz

Göz sağlıklı görememeye başladığında günlük aktiviteleri yapmak bile zor hale gelebiliyor. Yaşam kalitesini düşüren birçok göz hastalığı bulunuyor. Bu görme sorunlarını çözmek için gözlük veya lens takmak gibi yöntemler olsa da daha kalıcı çözümler arayanlar ileriki yaşlarda akıllı mercekleri tercih edebiliyor.

Haber 01-03-2022 10:51

Pandemiyle artış gösteren miyopi kalıcı körlük nedeni! Günde 2 saat aydınlık havada gezin önerisi

Koronavirüs pandemisi ile birlikte artış gösteren ekran kullanımı, daha çok çocuk ve gencin uzağı görememe problemi yaşamasına neden oluyor. Miyopinin hızla yayıldığına dikkat çeken Profesör Doktor Emrah Altıparmak, miyopiye bağlı maküle dejenarasyonu nedeniyle kalıcı görme kaybının yaşanabileceğini söyledi. Karşı karşıya kaldığımız tehditle ilgili önlem alınması konusunda uyarılarda bulunan Altınparmak, "Lazerle numara sıfırlamanın da görme kaybını engellemek için hiçbir etkisi yok" dedi.

Haber 23-11-2021 14:48

Görme bozukluklarına sahip olan insanların dünyayı nasıl gördüğünü anlamanıza yardımcı olacak 8 görsel!

Görme bozukluklarına sahip insanların dünyayı nasıl gördüğünü hiç merak ettiniz mi? İşte katarakttan miyoba farklı göz bozukluklarının dünyayı görme biçimleri...

Trend 21-04-2021 10:15

Pandemide çocuklarda miyop görülme oranı 3 kat arttı

Koronavirüs salgınında evlerine kapanan ve ekran başında daha fazla vakit geçiren çocuklarda miyop vakalarında artış yaşandı. Teknolojik aletlerin kullanımındaki artışın bu rahatsızlığı da artırdığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, 10 yıl önce yüzde 1,5 ile 2,5 arasında görülen miyop görülme oranının pandemiyle birlikte yüzde 6’lara çıktığını belirtti. Doğu, "20 dakikada bir, 20 saniye süresince, 20 metre ve ötesine bakarak gözlerimizin dinlenmesine imkan tanıyabilir" önerisinde bulundu.

Haber 06-02-2021 15:02

Uzun süre ekrana bakanlara miyopi uyarısı!

Pandemi sürecinde daha fazla kullanılmaya başlanılan ekranlar, göz sağlığımızı tehdit ediyor. Konuyla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, miyopi yani uzağı görememe ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-11-2020 17:28

'İki gözünü de kaybedebilirsin' denmişti, operasyonla kurtuldu

İstanbul’da yaşayan, 8 yaşından beri miyop olan ve gözlük kullanan İpek Filiz 18 yaşına geldiğinde her iki gözde ani görme kaybı şikâyetiyle doktorlar ona iki gözünü birden kaybedebileceğini söyledi. Dünyası başına yıkılan Filiz, "Çok endişe ettim. O gün çok üzüldüm ve ağladım" diyor. Doğru yöntem kullanılarak yapılan ameliyat sayesinde retina yırtıklarına bağlı dekolmandan kurtulan Filiz, toparlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Haber 17-06-2020 17:58

Miyop insanlar dünyayı böyle görüyor!

Uzaktaki nesnelerin bulanık görünmesine neden olan bir görme sorunu miyop, bir dizi resim için Güney Afrika Philip Barlow'un ilham kaynağı oldu. Sanatçı, gündelik hayatımızda karşılaştığımız manzaraları yağlı boya ile boyar, onları güzelliklerle kaplı yeni manzaralara dönüştürür. İşte o çizimler...

Trend 25-09-2019 11:15

Açık ortamda bulunmadıkları için çocuklar giderek miyop oluyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez: - "Çocuklarda günde 2-3 saat dışarıda, açık havada geçirilen zaman miyopi (uzağı iyi görememe hastalığı) gelişimini önlüyor. Öngörüler 2050 yılına kadar dünyanın yarısının miyop olacağı yönünde çünkü çocuklarımız tablete bakmaktan, bilgisayara bakmaktan dış ortama çıkmıyor. Çocukluk çağındaki miyopilerin en önemli nedeni bu. Açık ortamda bulunmadıkları için çocuklar giderek miyop oluyorlar" - "Gözümüzü 4 metreden uzağa bakacak şekilde kullanmalıyız. Hep bilgisayara bakınca uzağı görme gereği hissetmeyen göz miyop oluyor"

Haber 19-11-2018 11:24

Miyopluğa karşı önlem: İnternet oyunlarına kısıtlama geliyor

Çin hükümeti ülkedeki çocuklar arasında miyopluğu (uzağı görememe rahatsızlığı) önleme çabaları kapsamında internet üzerinden oynanan video oyunlarının sayısını kontrol altına alma kararı aldı. Kararın arından Çinli bilgisayar oyunu şirketlerinin hisseleri düşüş yaşadı.

Haber 31-08-2018 16:55

Miyop tedavisinde laser yöntemi

Miyop, gözün belirli bir mesafenin daha uzağındaki cisimlere odaklanamamasıyla ortaya çıkan görme kusurudur. Sağlıklı görememek algıyı düşürürken yaşam kalitesini de ciddi şekilde etkiler.

Haber 27-06-2018 14:11

2040’da İki Kişiden Biri Miyop Olabilir

Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, gelişen teknolojiler ile birlikte kullanımları yaygınlaşan akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar sebebiyle, gelecek nesillerin miyopi tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve 2040 yılında her iki kişiden birinin miyop olacağını söyledi.

Haber 05-01-2018 16:03

Neden miyop oluruz?

Miyopi ya da uzağı net görememe sorunu en yaygın göz bozukluklarından biridir.

Haber 03-01-2018 01:02

Ekran bağımlılığı miyop problemini ortaokul çağına indiriyor!

Dünya üzerinde özellikle artan ekran bağımlılığına bağlı olarak miyop problemi ciddi boyutlara ulaştı.

Haber 20-02-2017 13:40

Gözünüz için acil 8 önlem!

Teknolojideki baş döndürücü gelişme günlük yaşamda pek çok işimizi kolaylaştırırken, bilinçli kullanılmadığında ise gözlerimizi sinsice ve ciddi boyutta tehdit ediyor.

Haber 26-01-2017 11:16

Miyop gözlere gün ışığı faydalı

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, açık havada büyüyen çocukların miyopi ilerlemesinde yavaşlama gözlemlendiği söyledi.

Haber 12-05-2016 10:42

Bahçeli'den Başbakan'a Miyop eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İleri demokrasiden bahsediyorsun, özgürlükten bahsediyorsun da bu vatandaşın hayat gerçeğinden niye bahsedemiyorsun? Çünkü miyop.

Haber 21-05-2011 16:40

Bebekler de lens takar

Küçük yaşlarda göz bozukluklarını önleyebilmenin en ideal yolunun bebeklerde slikon esaslı kontak lens uygulaması olduğu bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00