Kalp kası iltihabı

Kalp kası iltihabı

Kalp kası iltihabı alp kapaklarının döşeyici bölgesi endotel tabakanın mikrobik enfeksiyonuna verilen addır. Tıpta Miyokard denen kalp kası, diğer kaslar gibi iltihaplanabilmektedir. Kalbin büyük bir kısmını oluşturan bu kasın ilthiplanması bakteri, virüs, manta, oraimmün hastalıklar kaynaklı olabilir. Kalp kası iltihabı belirtileri şunlardır: soluk ten, ateş ve ateşe bağlı titreme, gece terlemeleri, kas ve eklem ağrıları, iştah azalması, mide bulantısı, sebepsiz kilo kaybı, ödemli bacak ve ayaklar, karında şişlik, öksürük, nefes darlığı, parmaklarda kırmızı veya mor lekeler, ritim problemleri. Kalp kası teşhisi konulabilmesi için kan testi, transtorasik ekokardiyogram, elektrokardiyogram, göğüs röntgeni, holter gibi yöntemler kullanılır.

Kalp Kası Iltihabı Haberleri

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) olduğunu nasıl anlarız? Kalp kası iltihabı tehlikeli mi?

Miyokardit olarak da bilinen kalp kası iltihabı, kalbin kan pompalama sistemini bozan ve her yaş grubunda görülebilen önemli bir hastalıktır. Miyokardit, farklı nedenlere bağlı gelişebilir. Belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman doktora danışılmalıdır. Hatta belirtiler görülmese bile özellikle ileri yaştaki kişiler için rutin kontroller önemlidir. Peki, kalp kası iltihabı olunduğunu nasıl anlarız?

Haber 08-12-2023 17:10

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İnsan bedenindeki her iç organın hayati fonksiyonları vardır. Kalp de insan vücudunun en önemli iç organlarından biridir. Vücuda gerekli oksijeni sağlayan kanı pompalayarak onun hareket etmesini sağlar. Kalp duvarında bulunan kalp kası da kalbin gönderdiği sinyaller ile çalışır. Ancak bu sistem bazı durumlara bağlı bir şekilde bozulabilir. Peki, kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-12-2023 14:38

Kovid-19 geçiren hastalar kalp kası tutulumu riskiyle karşı karşıya

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Kardiyoloji Enstitüsü Kardiyolojik Temel Bilimler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız: - "Kovid-19'un mikroorganizmalarının daha güçlü ve daha viral bir ajan olması nedeniyle diğer gribal enfeksiyonlara göre kalp tutulumunu daha fazla görmekteyiz"

Yurthaber 25-12-2021 12:07

500 kişide bir görülüyor! Babası ameliyata günler kala hayatını kaybetti! Aynı kaderi paylaşan oğlu yaşama tutundu

İstanbul'da yaşayan 16 yaşındaki Berat Ateş'in ailesinden 10 kişide hipertrofik kardiyomiyopati, yani kalp kasının anormal kalınlaşması hastalığı görüldü. Ameliyat olup sağlığına kavuşmasına günler kala baba Ateş hayatını kaybetti. Aynı teşhis konulan Berat, ani ölümü nedeniyle babasının ameliyatını gerçekleştiremeyen Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastalığın 500 kişide bir görüldüğü, en büyük tehlikenin ise ani ölüm olduğu belirtildi.

Haber 09-10-2021 11:50

Koronavirüs geçirenlerde 37 kat daha fazla kalp kası iltihabı tespit edildi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Yapılan son çalışmada, koronavirüs geçirenlerde geçirmeyenlere göre 37 kat daha fazla kalp kası intihabı tespit edildi. Çok ciddi bir seriydi bu. Aşılanıp korunmak aslında kalp kası iltihabından bizi daha çok koruyacaktır. Dolayısıyla aşı yaptıranlarda kalp yönünden endişe olmasın" dedi.

Haber 15-09-2021 11:20