Miyokardit Haberleri

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) olduğunu nasıl anlarız? Kalp kası iltihabı tehlikeli mi?

Miyokardit olarak da bilinen kalp kası iltihabı, kalbin kan pompalama sistemini bozan ve her yaş grubunda görülebilen önemli bir hastalıktır. Miyokardit, farklı nedenlere bağlı gelişebilir. Belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman doktora danışılmalıdır. Hatta belirtiler görülmese bile özellikle ileri yaştaki kişiler için rutin kontroller önemlidir. Peki, kalp kası iltihabı olunduğunu nasıl anlarız?

Haber 08-12-2023 17:10

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İnsan bedenindeki her iç organın hayati fonksiyonları vardır. Kalp de insan vücudunun en önemli iç organlarından biridir. Vücuda gerekli oksijeni sağlayan kanı pompalayarak onun hareket etmesini sağlar. Kalp duvarında bulunan kalp kası da kalbin gönderdiği sinyaller ile çalışır. Ancak bu sistem bazı durumlara bağlı bir şekilde bozulabilir. Peki, kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-12-2023 14:38

Çarpıcı iddia: Yeni Zelanda'da bir kadın BioNTech aşısı vurulduktan sonra öldü

Yeni Zelanda'da bir kadın Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısını vurdurduktan sonra öldü. Ölümün aşıyla bağlantılı olduğuna inanılıyor. Bağımsız Covid-19 Aşı Güvenlik İzleme Kurulu, kadının miyokardit (kalp kası iltihabı) sebebiyle öldüğünü söylerken henüz kesin ölüm nedeni belirlenmedi.

Haber 30-08-2021 07:16

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan aşıyla ilgili miyokardit iddiasına açıklama

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Pfizer-Biontech aşısıyla ilgili ortaya atılan, kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) neden olduğu iddiaları hakkında değerlendirme yaptı. Ceyhan, "Aşının miyokardit yaptığı iddiası doğru değil" açıklamasında bulundu.

Haber 27-04-2021 09:50

Miyokardit

Miyokardit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Miyokardit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Covid-19 uyarısı: Miyokardit vakalarında patlama yaşanabilir!

Türkiye'de Covid-19 salgınında üçüncü dalganın başlaması çocukları da etkiledi. 0-9 yaş çocukları çok daha fazla etkileyen İngiliz varyantın neden olduğu sonuçlarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ayper Somer, 2-3 haftadır servislerin dolduğunu söyledi. Covid-19 belirtilerinin bu varyantta daha ağır seyrettiği, koronavirüs sonrasında da çocuklarda ortaya çıkan Mis-C tablosunun en çok kalbi etkilediğini söyledi. Covid-19'un çocuklarda kalp kası iltihabı denilen miyokardit’e yol açtığını söyledi.

Haber 30-03-2021 10:44

Miyokardit nasıl tedavi edilir? Belirtileri nelerdir?

Kalbimiz yaşam kaynağımızdır. Kalp kaslarında iltihaplanma olarak adlandırılan miyokardit oluşması vücudumuzda ve yaşamımızda bazı sorunlara yol açabilir. Miyokardit nedir sorusunun cevabının yanı sıra hastalığın çeşitleri, belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili bilgileri sizler için hazırladığımız içerikte bir araya getirdik.

Haber 23-12-2020 17:44