Kalp Kası Haberleri

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) olduğunu nasıl anlarız? Kalp kası iltihabı tehlikeli mi?

Miyokardit olarak da bilinen kalp kası iltihabı, kalbin kan pompalama sistemini bozan ve her yaş grubunda görülebilen önemli bir hastalıktır. Miyokardit, farklı nedenlere bağlı gelişebilir. Belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman doktora danışılmalıdır. Hatta belirtiler görülmese bile özellikle ileri yaştaki kişiler için rutin kontroller önemlidir. Peki, kalp kası iltihabı olunduğunu nasıl anlarız?

Haber 08-12-2023 17:10

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İnsan bedenindeki her iç organın hayati fonksiyonları vardır. Kalp de insan vücudunun en önemli iç organlarından biridir. Vücuda gerekli oksijeni sağlayan kanı pompalayarak onun hareket etmesini sağlar. Kalp duvarında bulunan kalp kası da kalbin gönderdiği sinyaller ile çalışır. Ancak bu sistem bazı durumlara bağlı bir şekilde bozulabilir. Peki, kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-12-2023 14:38

Aynı yaştaki adaşının kalbi nakledilen İzmirli Asel taburcu edildi

Aynı yaştaki adaşının kalbi nakledilen İzmirli Asel taburcu edildi

Yurthaber 26-08-2022 16:54

19 yılda 10 kez öldü! Her defasında yeniden başlıyor

Nadir bir hastalık nedeniyle kalbi aniden duran 63 yaşındaki kadın, 19 yılda 10 kez öldü. 20 yıl önce hastalığının teşhisi konan ve geçirdiği operasyonla kalp atışlarının devam etmesini sağlayan bir cihaz takıldı. Kalp kası hastalığı olan Hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konan kadına takılan cihaz, normalde bir hastanın ömrü boyunca bir kez kalbini çalıştırabilir. Ancak burada her defasında kalbin yeniden atmasını sağladı.

Haber 16-08-2022 07:16

Kalp Kası

Kalp Kası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kalp Kası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.