Sağlık Bakanı Haberleri Ve Son Dakika Sağlık Bakanı Haberleri

Sağlık Bakanı Haberleri Ve Son Dakika Sağlık Bakanı Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının yöneticisi sağlık bakanıdır. Sağlık bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışır. Sağlık işlerinden sorumlu olan sağlık bakanı, önemli görev ve yetkilere sahiptir. Sağlık bakanının öncelikli görevi, halk sağlığının korunması ve hastalık risklerinin azaltılması için çalışmalar yapılmasıdır. Sağlık eğitimi ve araştırmalarını geliştirip yöneten sağlık bakanı, sağlık hizmetlerini başarılı bir şekilde yürütme sorumluluğuna sahiptir. Sağlık bakanının yardımcıları ve bağlı birimleri bulunur. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sağlık bakanı Dr. Adnan Adıvar iken; 59. sağlık bakanı, Türk hekim ve bürokrat olan Fahrettin Koca’dır. 59. bakan Fahrettin Koca, 10 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık bakanı olarak atanmıştır.

Sağlık Bakanı Haberleri

Bakan Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi! 'Entübe durumdan çıkarılamamıştır'

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında, "İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır" dedi.

Magazin 26-03-2024 21:17

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi Sancaktepe'de yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını belirterek, "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacak." dedi.

Haber 23-03-2024 20:55

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa’da vatandaşlarla bir araya geldi. Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. MHRS sistemi üzerinden randevu almasına rağmen, randevusuna gelmeyen vatandaşlarla ilgili soruya yanıt veren Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum." dedi.

Haber 22-03-2024 18:50

Öğretmen atamaları ile ilgili üzen haber! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Atama takvimi ne zaman açıklanacak? Mülakat yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bugün gerçekleştirdiği öğretmen odası buluşması ile ilgili atama bekleyen öğretmenlerin tepkisini çekecek bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Bakan Tekin öğretmen atama takviminin ve sayısının seçimden sonraya kaldığını belirtti. Bakan Tekin’in ayrıca seçimden sonra açıklanacak atama takviminde öğretmen atamalarının da mülakat yapılarak gerçekleştirileceğini söylediği öne sürüldü.

Egitim 14-03-2024 16:25

Sağlık Bakanı, yan dal uzmanları için personel alımı olacağını duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan dal uzmanları için önemli bir haberi paylaştı. Koca, Ankara ve İstanbul hariç tüm illerde yan dal uzmanı hekimler için 4924 sayılı Kanuna tabi, sözleşmeli pozisyonlar açılacağını bildirdi.

Haber 23-02-2024 20:49

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te sağlıkla ilgili kanun teklifini değerlendirdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, "Sağlık Bakanlığının, ruhsatlandırma süreci uzun olduğu için ilaçları analiz etmeden piyasaya süreceği" iddialarına ilişkin, "Analizlerin ortadan kaldırılma durumu söz konusu değil." dedi.

Haber 15-02-2024 20:15

Hastaneler dolup taşıyor! Bakan Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara'dan salgın uyarısı: Türkiye o 3 virüsün etkisi altında

Kışın gelmesiyle birlikte üst yolunum yolu şikayetleri artış gösterdi. Hastanelerin acil servisleri dolup taştı. Çoğu kişinin aynı şikayetten başvurduğu ve hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluk herkesi korkuttu. Yaşanan salgınla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını paylaştı. Dr. Ateş Kara, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse dikkat çekerek hijyen uyarısı yaptı. Hastalık bulgusu olanların maske takmasını tavsiye etti.

Haber 16-01-2024 00:37

Bakan Koca yaralı askerlerin son durumu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralı askerlerin son durumunu paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Ankara'da tedavi altına alınan yaralı 6 askerin genel sağlık durumları iyi, Şırnak'ta tedavi edilen 9 askerden 2'si taburcu edildi." ifadelerini kullandı.

Haber 25-12-2023 21:33

Bakan Koca yurt dışından dönen hekim sayısını açıkladı: Toplumu yanıltıyorlar

Son yıllarda tartışma konusu olan doktorların yurt dışına gitmeleriyle ilgili bir açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. "2023'te yurt dışına giden hekim sayısı 395" diyen Bakan Koca, "Hem gidenlerin sayısı azaldı hem de 28 hekim geri döndü." ifadelerini kullandı.

Haber 22-12-2023 19:56

Gazzeli kanser hastalarıyla refakatçilerini Mısır'dan getiren uçaklar Türkiye'ye geldi

Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardan ambulanslara nakledilen hastalar, Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınacak.

Yurthaber 16-11-2023 07:27

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber 20-10-2023 08:34

e-Reçetem sistemine 5 yabancı dil eklenmişti! Bakan Koca'dan iddialara yanıt: 'Söz konusu değil'

e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 yabancı dil eklenmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir" dedi.

Haber 28-08-2023 21:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sıcak çarpması uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "sıcak çarpması" uyarısı geldi. Bakan Koca, sıcak çarpmasına karşı yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Haber 12-07-2023 15:21

SMA neden olur? SMA hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? Bakan Koca açıkladı: Gen tedavisi başlıyor

SMA hastalığı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bu konuda son derece hassas olduklarını vurgulayan Bakan Koca," Gen terapisini SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek." ifadelerini kullandı. Peki, SMA neden olur? SMA hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?

Haber 07-06-2023 11:15

Bakan Koca duyurdu! 80 yaş üstü bireyler doğrudan evde sağlık hizmetinden yararlanabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evde sağlık hizmetlerine ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle 80 yaş üstü kişilere istemeleri halinde, evde sağlık hizmetinden doğrudan yararlanabilme imkanının sağlandığını bildirdi. Bakan Koca, "Hangi hasta grubunun evde sağlık hizmeti alacağı tanımlandı, 80 yaş üstü büyüklerimize, istemeleri halinde, evde sağlık hizmetinden doğrudan yararlanabilme imkanı sağlandı" ifadelerini kullandı.

Haber 02-06-2023 10:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın acı günü! Anneannesi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren anneannesi Sultan Yaylalı (88), son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Bakan Fahrettin Koca da katıldı.

Haber 29-05-2023 15:10

Bakan Koca duyurdu! Defne Devlet Hastanesi’nde iki hafta içinde cerrahi operasyonlara başlanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin en büyük yıkımı yaptığı Hatay’da 2 ayda tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Yatan hastalarla ve sağlık personeliyle bir araya gelen Bakan Koca, hastanede 2 hafta içinde cerrahi operasyonlara başlanacağını bildirdi.

Haber 24-05-2023 12:20

Sağlık Bakanı Koca, Mamak Devlet Hastanesini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mamak Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Yurthaber 05-05-2023 07:15

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Yeni kurtarma ekibi kuruldu: 16 bin gönüllüler ordusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afetlerde önemli rol üstlenen UMKE çatısı altında Atak isimli arama kurtarma ekibi kurulduğunu açıkladı. Ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğunu belirten Bakan Koca, "16 bin sağlık çalışanının bulunduğu gönüllüler ordusu. Ağırlık afet dönemlerinde daha çok medikal yardım için kurulan bir yapı." ifadesini kullandı.

Haber 29-04-2023 16:58

Sağlık Bakanı Koca ilk sahuru Hatay'da görevli sağlık çalışanlarıyla yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan ayının ilk sahurunda Hatay'da görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Yurthaber 23-03-2023 07:54

Sağlık Bakanı Koca'dan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Haber 17-03-2023 23:14

Hastaların şikayeti sonrası harekete geçildi! Bakan Koca duyurdu: Faaliyetleri askıya alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle farklı hastanelere başvuran hastaların olması üzerine Sağlık Bakanlığının harekete geçtiğini ifade etti. Koca, yapılan denetimler sonucunda İstanbul ve İzmir'de iki merkezin ilgili birimlerinin faaliyetlerinin askıya alındığını, ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber 11-03-2023 21:43

Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı yer değiştirme 2023! Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Bakan Koca duyurdu!

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü OHAL ilan edilen iller için isteğe bağlı iller arası yer değişikliğine ilişkin ilan metni yayımladı. İlanı Bakan Koca duyurdu. Açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı deprem bölgesi tayin aramaları hız kazandı. Afet bölgesinde görev yapmak isteyen sağlıkçılar bu ilan vasıtasıyla başvuru yapabilecek ve o bölgelerde görev alabilecekler. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin 700 personel alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Finans 10-03-2023 22:16

Sağlık Bakanı Koca'dan tetanos uyarısı! Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş il Sağlık Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Tetanos aşıları ve şebeke suları hakkında bilgi veren Koca, alınması gereken önlemleri açıkladı.

Haber 24-02-2023 17:32

TUS ve YDUS sınavları ne zaman yapılacak, ertelendi mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni tarihleri açıkladı

TUS ve YDUS için Fahrettin Koca'dan bir son dakika açıklaması geldi. Tıpta Uzmanlık Sınavı ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tarihlerde değişiklik yapıldığını duyurdu.

Egitim 21-02-2023 15:16

Sağlık Bakanı Koca, Hatay'da tedavi gören 95 kişinin Adana ve Dörtyol'a sevk edildiğini bildirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgedeki üç hastanede tedavi gören 95 kişinin Adana ve Dörtyol'a sevk edildiğini duyurdu.

Yurthaber 21-02-2023 07:56

Sağlık Bakanı Koca, depremde vaka ihbarlarının ALO 112 hattına yapılması çağrısında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde vaka ihbarlarının "ALO 112" hattına yapılmasını istedi.

Yurthaber 21-02-2023 07:52

Sağlık Bakanı Koca, Reyhanlı'da tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yurthaber 20-02-2023 07:42

Sağlık Bakanı Koca'dan deprem bölgesinde 'şebeke suyu' açıklaması: Duyuruya kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edin

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 11 ildeki gelişmeler yakından takip edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir açıklama geldi. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde konuşan Koca, deprem bölgesinde şebeke suyu kullanımına ilişkin, "Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir." dedi. Koca ayrıca bölgede bulaşıcı hastalık saptanmadığını duyurdu.

Haber 19-02-2023 18:35

Korku dolu anlar! Sağlık Bakanı Koca'nın yanında kor patladı

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları ile ateş başında sohbet ederken, ısınmak için yakılan tenekedeki kor bir anda patladı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde yaşanan panik anları anbean kaydedildi. Öte yandan Bakan Koca ve yanında bulunanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haber 16-02-2023 01:31

Bakan Koca'dan İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklama: Ekiplerimiz göreve hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki kar yağışında acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için 342 ambulans ve 17 UMKE aracının İstanbulluların hizmetinde olacağını bildirdi.

Haber 06-02-2023 00:25

Bakan Koca duyurdu: SMA Bilim Kurulu yarın toplanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun yarın toplanacağını duyurdu. Bakan Koca yaptığı açıklamada kritik toplantıda ikinci ve üçüncü ilacın Türkiye'de kullanımı hakkında karar verileceğini söyledi.

Haber 30-01-2023 16:17

Sağlık Bakanı Koca'dan yeni yılın ilk bebeğine ziyaret

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Bakan Koca, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Özellikle bu dönemde doğan bebeklerimiz önümüzdeki yüzyılın ufkunu belirleyecek olan bebekler" ifadelerini kullandı.

Haber 01-01-2023 01:37

Bakan Koca: EVS sistemi ile ekipler 90 saniyede vakaya çıkış yapıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elektronik Vaka Sistemi (EVS) ile çağrıların 5 saniye içinde kabul edildiğini ve ekiplerin 90 saniyede vakaya çıkış yaptığını açıkladı.

Haber 29-12-2022 21:24

Hastane randevuları ile ilgili yeni uygulama! MHRS sistemi değişti! Sağlık Bakanı Koca detayları anlattı…

Sağlık Bakanlığı hastane randevuları ile ilgili yeni bir uygulama başlattı. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen yurttaşlar bundan böyle 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacak. İşte hastane randevuları ile ilgili başlatılan yeni uygulamanın detayları…

Haber 23-12-2022 07:45

Sağlık Bakanı Koca ilaç sektörü yetkilileri ile bir araya geldi! 'Vatandaşımız ilaca erişirse hepimiz rahat ederiz'

Son dönemde piyasada bazı ilaçların bulunamaması sorununun çözümü için ikinci adım atıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da ilaç sektörünün tüm paydaşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. Buluşma sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Mesajımız net: Vatandaşımız ilaca erişirse hepimiz rahat ederiz." ifadelerini kullandı.

Haber 16-12-2022 19:00

Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı şartları neler?

Sağlık Bakanlığı ön lisans mezunu 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı yapacağını açıkladı. Tıbbi sekreter alımının kadro dağılımı ve başvuru şartları KPSS-2022/11 tercih kılavuzunda yayınlandı. Bu gelişme sonrası başvuruda bulunmak isteyen kişiler internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı şartları neler, kadro dağılımı nasıl? İşte detaylar...

Finans 30-11-2022 08:16

Bakan Koca'dan 'aile diş hekimliği uygulaması' mesajı! 'Dünyadaki ilk ve tek ülke olacağız'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile diş hekimliği uygulamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Dünyada ilk kez olan aile diş hekimliği uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin en kapsayıcı şekilde uygulandığı ilk ve tek ülke olacağız" dedi. İşte Bakan Koca'nın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 24-11-2022 13:42

SON DAKİKA | Skandal görüntülerin ardından Tokat'taki hastanenin faaliyetleri durduruldu! Çalışanlar karara tepki gösterdi: Asgari ücretle zor geçiniyorum... Kirası, kredisi olanlar var

Tokat Medical Park Hastanesi hakkında sosyal medyadaki skandal görüntülerin ardından faaliyetlerini durdurma kararı verildi. Bakanlığın soruşturması devam ederken durumu iyi olan hastalar taburcu edildi. Hastane çalışanları kararı duyar duymaz iş yerlerinin önüne gelip endişeli bekleyişe başladı. Akıbetlerini merak eden çalışanların bazıları, "Asgari ücretle zor geçiniyorum. Burası kapanırsa biz bittik" derken bazılar da, "Burada çalışan insanlar kredilerini kiralarını nasıl ödeyecek." dedi

Haber 21-11-2022 06:39

Son dakika: Özel hastanedeki skandal görüntüler sonrası Bakan Koca duyurdu: Hastanenin faaliyeti durduruldu

Son dakika haberine göre, Tokat'ta özel bir hastanedeki skandal görüntülerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Türkiye'nin gündemine oturan, yoğun bakımdaki bir hastaya eziyet eden hemşirelerin görüntüsüyle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-11-2022 16:52

Sağlık Bakanı Koca bu sözlerle uyardı! Yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotiklerin gereksiz yere kullanımına ilişkin uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "İleride sizi koruyacak silahı, doktorunuz zorunlu görmedikçe, yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın" dedi.

Haber 18-11-2022 19:47

Son dakika: Koronavirüs kabusu devam ediyor! Bakan Koca uyardı... 'Aralık ayında...'

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca, "Aralık ayında artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı." ifadelerini kullandı. Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak." dedi.

Haber 08-11-2022 16:09

Bakan Koca'dan TUS sonuçlarıyla ilgili paylaşım! 72 TUS'un birincisi, en yenisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekimin yerleştiğini bildirdi.

Haber 04-11-2022 21:13

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi ve şartları belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 85 bin kişi istihdam edilecek. Alınacak personellerin müjdeli haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı, başvuru şartları gibi detaylar adaylar tarafından merak konusu oldu. Peki Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başladı mı, ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilenler...

Haber 03-11-2022 18:23

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 85 personel alımı başvuru detayları ve son durumu atama bekleyen sağlık çalışanları tarafından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımına dair detaylar...

Haber 03-11-2022 11:43

TVHB Merkez Konseyi Başkan Eroğlu: “Tek sağlık yeni pandemilere karşı ortak akıl savunmasıdır”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkan Ali Eroğlu, “Tek sağlık yeni pandemilere karşı ortak akıl savunmasıdır" dedi. TVHB Merkez Konseyi Başkan Eroğlu, 3 Kasım Dünya Tek Sağlık Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Haber 03-11-2022 09:11

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! Net asgari ücret seviyesine çıkarıldı

Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, intörn doktorlar ve diş hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerinin net asgari ücret seviyesine çıkarılmasını içeren torba yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini duyurdu.

Haber 27-10-2022 20:52

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak? 85 bin personel alımı başvuru tarihi ve şartları belli mi? Personel alımında son durum

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 85 bin personel alımı yapılacak. Müjdeli haber, Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu. Adaylar personel alımına ilişkin gelişmeleri araştırıyor. Peki Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak? 85 bin personel alımı başvuru tarihi ve şartları belli mi? İşte merak edilenler...

Haber 27-10-2022 12:57

Bakan Koca açıkladı! Hastane randevularına ilişkin yeni bir düzenleme olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, 'Hastane randevularına ilişkin yeni bir düzenleme olacak mı?' sorusuna, "Her gün bu konuda iyileştirmeler yapıyoruz. Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azaldı. Biliyorsunuz kamuya dönen hekimlerimiz oldu, yaklaşık bine yakın hekim döndü" sözleriyle yanıt verdi. Bakan Koca ayrıca yaralı madencilerin sağlık durumlarına ilişkin de bilgi verdi. İşte Bakan Koca'nın o açıklamaları!

Haber 25-10-2022 12:10