şalgam Haberleri

Lokman Hekim'in tavsiyesi! 'Yılda en az 1 kez yiyin ya da tarlasının yanından geçin' Mucize yiyecek! Kansere karşı, gribe birebir, kilo vermeye yardımcı
Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, sofraların vazgeçilmezi olan şalgamın insan sağlığına da birçok etkisinin olduğunu söyleyerek özellikle bağışıklık seviyesini arttırdığı için gribal enfeksiyona karşı birebir olduğunu söyledi. İşte Lokman Hekim'in yılda en az bir kez yenilmesi ya da bu mümkün olmazsa hiç değilse şalgam tarlasını yanından geçilmesi şeklinde bir tavsiyesinin bulunduğunun geleneksek halk anlatılarında belirtildiği mucize besin şalgamın faydaları...
Yayın Tarihi: 29-01-2024 12:43
Şalgamın ve şalgam suyunun faydaları nelerdir?
Türkiye’nin güney kısımlarına has bir lezzet olarak bilinen ve özellikle de ana vatanı Adana ili olarak işaret edilen şalgam suyu, turp ailesine dahil olan değerli bir bitkiden yapılır. Şalgamın en önemli olarak görülüp kabul edilen özelliği ise suyudur. Ekim aralığı son derece geniş olan ve tohumlarından yetişen şalgam, yılın her döneminde kolaylıkla bulunabilir. Hem bitki olarak hem de bu bitkiden yapılan suyu ile şifa kaynağı olarak kabul edilmiştir.
Yayın Tarihi: 13-01-2024 01:37
İbn-i Sina'nın bin yıllık şifa kaynağı! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, hastalıkları önlüyor
İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlıklı yaşam, hastalıkların tedavileri konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. Ünlü alimin şifa kaynağı olan şalgamı da önerdiği ortaya çıktı. İşte şalgamın faydaları
Yayın Tarihi: 21-11-2023 16:32
İbn-i Sina binlerce yıllık reçetesi! Hastalıkları önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Her gün bir bardak tüketin
İbni-i Sina, İslam'ın Altın Çağı döneminde yazdığı kitaplarıyla günümüze ışık tutuyor. "Polimerik erken tıbbın babası" olarak da anılan İbn-i Sina kitaplarında sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken besinler yer alıyor. İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce önerdiği besin, günümüzde de hastalıklara şifa olarak öneriliyor. Bu besinden her gün bir bardak tüketmek hastalıkları önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o besin…
Yayın Tarihi: 29-08-2023 17:28
Hamileler şalgam içebilir mi, şalgam suyu sağlıklı mı? Hamilelikte şalgam nasıl tüketilir mi, şalgam suyu mideye zarar verir mi?
Gebelik döneminde tüketilen besinlere çok dikkat etmek gerekir. Bitkisel kaynakların vücut için pek çok faydası olsa da içerdikleri bileşenlerden dolayı bazen zararlı olabilirler. Hamilelikte ekstra dikkat edilmesi gereken beslenme konusunda anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de şalgam tüketimidir. Yararlı bir içecek olan şalgamın gebelik döneminde tüketimi ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olmak ve doğru miktarda tüketmek çok önemlidir. Şalgam suyu mideye zarar verir mi?
Yayın Tarihi: 07-03-2023 17:59
En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor
Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.
Yayın Tarihi: 25-11-2022 08:30
Yok böyle rahatlık! 250 bin liralık hırsızlık yaptı, üzerine bir de...
Adana'da yaşanan hırsızlık olayı 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Girdiği evdeki çocuk kıyafetler ile 250 bin lira değerindeki altını kirli sepetine doldurup çalan hırsız, daha sonra da buzdolabındaki şalgam suyunu da içti. Hırsızın kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansırken, şalgam şişesi parmak izi ve swap tespiti için delil olarak alındı. Polis ekipleri, hırsızın yakalanması için çalışma başlattı. İşte olayın detayları...
Yayın Tarihi: 04-09-2022 16:45
Adana'da kebabın tescilli dostu: Şalgam suyu
Seyyar tezgahta şalgam suyu satan Emrah Tilki: - "Adana aşktır. A harfi Adana, Ş harfi şalgam, K harfi ise kebabı temsil eder. Şalgam, Adana'nın milli içeceğidir" - Vatandaşlardan Mümin Sertdemir: - "Adana deyince şalgam akla gelir. Yaklaşık 30 yıldır şalgamı tablacılardan içerim"
Yayın Tarihi: 01-08-2022 11:05
Acınıza son! Dil yaralarını tedavi etmek için...
Dil yaraları çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Oldukça rahatsız edici sorunlara yol açabilen dil yaraları konuşmayı, yemek yemeyi zorlaştırabiliyor. Dil yaralarını doğal yöntemler ile iyileştirebilirsiniz. Dil yaralarına karşı iyi gelecek malzemeler her evde bulunuyor. Bu temel malzemeler ile dil yaralarının acısını hafifletebilirsiniz.
Yayın Tarihi: 27-06-2022 16:07
Faydalarını duyunca şaşıracaksınız! Nefis şalgam suyu için...
Şalgam birçok yemeğin yanına yakışıyor. Sevenleri kadar sevmeyeni de bulunan şalgamın sevenleri bu lezzetten vazgeçemiyor. Vücuda sayısız faydası bulunan şalgam suyunu evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Oldukça pratik bir şekilde yapabileceğiniz şalgam suyunu ikram edeceğiniz herkes bu lezzetin tarifini soracak.
Yayın Tarihi: 15-06-2022 13:57
Yangına şalgamla müdahale! Motosikleti 150 litre şalgam suyu dökerek söndürdüler
Adana’da yanan bir motosiklete vatandaşlar şalgamla müdahale etti. Yaklaşık 150 litre şalgam suyu dökerek yanan motosiklet söndürülürken, o anlar saniye saniye kaydedildi. Şalgamcı Veysel Kaplan, yaptığı açıklamada “Motosikleti yanan kişi bize gelip teşekkür etmedi. Biz insanlık görevimizi yaptık” dedi.
Yayın Tarihi: 15-05-2022 13:39
Vücuttaki etkisi inanılmaz! Şalgam Suyu yararları ve zararları neler? Herkes faydalarıyla biliyor ama...
Adana iline özgü bir içecek olan şalgam suyu sevilerek tüketiliyor ve vücuda birçok yararı bulunuyor. Ancak şalgam suyu gereğinden fazla tüketildiğinde vücuda etkileri inanılmaz...
Yayın Tarihi: 16-03-2022 17:21
Gıda zehirlenmesine ayran iyi gelmez! En iyi gelen içecek...
Bozuk gıdaların yenmesi nedeniyle olan gıda zehirlenmesi çok ciddi sorunlar yaratabiliyor. Gıda zehirlenmesini çözmek için genelde ayran içilse de hiç bilmediğiniz daha etkili bir içecek daha var. Şalgam suyunun birçok faydası bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bu faydalarının yanında gıda zehirlenmesine de en iyi gelen içecek olduğu açıklandı.
Yayın Tarihi: 23-02-2022 13:50
Adana'da şalgam ustaları AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı
Adana'da şalgam ustaları AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Yayın Tarihi: 16-12-2021 09:07
Koronavirüs salgınında talebin arttığı ‘turşu suyu’ ambalajlanıp raflara girdi
Pandemi’de talebin arttığı turşu suyu, Adana’da içecek fabrikası sahibi Selahattin Naz’ın girişimiyle ambalaja girdi. Selahattin Naz, "İnsanlar artık gazlı içeceklerden kaçıyor. Biz de annelerimizin turşu suyunu ambalajlayıp, raflara getirdik. Bunu yaparken Münir Özkul ile Adile Naşit’in ‘limon mu sirke mi?’ fikrini birleştirerek sağlıklı bir turşu suyu çıkardık" dedi.
Yayın Tarihi: 10-03-2021 09:59
Şalgam: Faydaları nelerdir?
Şalgam, turunçgiller familyasının önemli bitkileri arasında yer alır. Genel olarak mor ve kırmızı renkte türleri bulunur. Toprakta yetiştirilir ve büyüme aşamasında çok fazla suya ihtiyaç duyar. Şekil olarak havucu andırır.
Yayın Tarihi: 24-06-2020 10:49
Günde bir bardak şalgam gribi önleyebilir
Özellikle Çukurova Bölgesi’nin vazgeçilmez tatlarından olan şalgamın, başta grip olmak üzere soğuk algınlığı hastalıklarını önleyebileceği belirtildi.
Yayın Tarihi: 27-08-2019 10:01
Şalgamın Faydaları Nelerdir?
Şalgam, turpgiller ailesinden ve acı bir tada sahip olan bir tür kök sebzesidir.
Yayın Tarihi: 03-04-2016 17:17