Stokçuluk Haberleri

'3 kilosunu hesaplasan bir çeyrek altın ediyor' Lezzet katıyordu artık yatırım aracı oldu! Fiyat artışının sebebiyse...
Tatlıların vazgeçilmezi olan, özellikle Ramazan'da daha çok tüketilen baklavalara lezzet katan Antep fıstığı son dönemde birileri için adeta yatırım aracına dönüştü. Ramazan'a kısa bir süre kala kimileri bunu fırsat bildi ve baklavaya talebin artacağını öngörerek stok peşine düştü. Baklava üreticileri fıstık bulamamaktan ve fiyat artışından şikayet ederken tonlarca fıstığın stoklandığını söyledi. Fiyat artışına dair "3 kilo fıstığı hesap etsen, bir çeyrek altın ediyor" ifadeleri kullanıldı.
Yayın Tarihi: 03-02-2023 10:20
'Arabalar burada dursun nasılsa değerlenir' Çamlıca Camii otoparkındaki araçlarla ilgili açıklama geldi! 'Kiralık araç firması...'
Üsküdar'daki Çamlıca Camii otoparkında onlarca aracın stoklandığı söylenen görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki çekmişti. Araçların otomobil stokçuları tarafından park edildiği ileri sürülürken o anları görüntüleyen vatandaş ise “Dursun arabalar burada, nasılsa değerlenir” diyerek tepki göstermişti. Olayın haber yapılmasından sonra araçların kaldırılarak otoparkın boşaltıldığı görüldü. Öte yandan otoparktaki sıfır araçlarla ilgili açıklama da geldi.
Yayın Tarihi: 09-01-2023 12:25
Son dakika: TBMM'de kabul edildi! Stokçuluk yapanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası
Son dakika haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 6'ncı Yargı Paketi ile stokçuluk yaptığı belirlenen kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Öte yandan yargıda hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi getiriliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak
Yayın Tarihi: 23-06-2022 23:00
Ve Meclis’te kabul edildi: Fiyat etkileme ve stokçuluk yapan…
Stokçuluk yapanlara ve fiyatları etkileyenlere ağır ceza verilmesini öngören 6. Yargı Paketi Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Bu kapsamda fiyatları etkileme suçunda hapis cezasının alt sınırı 3 aydan 1 yıla, üst sınırı da 2 yıldan 3 yıla çıkarılacak. Stokçuluk suçunda da hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 1 yıla, üst sınırı ise 2 yıldan 3 yıla yükselecek.
Yayın Tarihi: 09-06-2022 07:56
Son Dakika: AK Parti'den yeni kanun teklifi! 2 milyon lira ceza verilebilecek
Son dakika haberi: AK Parti, 24 maddelik 6. Yargı Paketi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. 24 maddelik yargı paketiyle, stokçuluk yapanlara ceza artırımı geliyor. Bununla birlikte, noterde gayri menkul satışı düzenlemesi de pakette yer alıyor. Ayrıca, hakim ve savcı yardımcılığı süreleri de yeniden düzenleniyor. Kanun teklifi ile stokçuluk yapanlara 2 milyon TL para cezası verilebilecek. İşte detaylar!
Yayın Tarihi: 03-06-2022 16:04
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Bakan Bozdağ'dan 'stokçuluk' açıklaması
Son dakika: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk suçunun hapis cezasının artırılacağını açıkladı. Bozdağ'ın açıklamasına göre düzenleme mayısta TBMM'ye sunulacak. Düzenlemeyle stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarının caydırıcılığının artmasını öngörülüyor.
Yayın Tarihi: 10-05-2022 12:05
Stokçuluk yapan şimdi yandı! Bakan Bozdağ duyurdu: Cezalar artacak!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulukta cezaları artıran bir adım atacaklarını duyurdu. Canlı yayında soruları yanıtlayan Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada "Hem yalan yanlış haberlerle piyasada fiyatların artmasına, daha yüksek fiyatla malların ve hizmetlerin satılmasına neden olan kişilerle ilgili hem de bile isteye stokçuluk yapanlarla ilgili cezayı artıracağız." diye konuştu.
Yayın Tarihi: 12-04-2022 09:35
Gıda fiyatlarıyla ilgili yeni gelişme! Bakan Bozdağ duyurmuştu! Harekete geçildi...
Gıdada fahiş fiyattan bıkan vatandaş için sevindirici haberi geçtiğimiz haftalarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vermişti. Buna göre stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza üst sınırının 2 yıldan 3 yıla çıkarılması için çalışma başlatıldı. Yeni düzenlemenin yakın zamanda Meclis gündemine taşınacağı ifade ediliyor.
Yayın Tarihi: 27-03-2022 10:07
Şırnak Valisi Pehlivan, marketlerde denetimlere katıldı:
"Fahiş fiyat uygulayanlara, stokçulara fırsat vermememiz gerekiyor"
Yayın Tarihi: 10-03-2022 17:56
Stokçulara eşi benzeri görülmemiş tepki! 'Bulursam iğnemle sokacağım'
Ülke gündemine ilişkin konularda yaptığı tiyatral sokak gösterileriyle dikkat çeken Bursalı tiyatrocu Bahtiyar Keskin ; son dönemde ortaya çıkan yağ stokçularını giydiği arı kostümüyle sokak sokak gezip protesto etti.
Yayın Tarihi: 10-03-2022 09:53
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'dan stokçuluk ve fahiş fiyat açıklaması:
"Ürün bulunmaması gibi bir durum kesinlikle olmayacak. Biz bunu bir kere daha garanti etmek istiyoruz"
Yayın Tarihi: 10-03-2022 09:36
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı
Yayın Tarihi: 09-03-2022 17:59
Sinop Valisi Karaömeroğlu'dan marketlere depolarda ürün bekletilmesin uyarısı:
"Vatandaşımıza haksızlık yapan hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Ne cezai işlem gerekiyorsa onu uygulayacağız"
Yayın Tarihi: 09-03-2022 12:23
Ayçiçek yağında fırsatçılık ifşa oldu! Etiketi değiştirmeye vakitleri bile olmadı İşte kanıtı...
Ayçiçek yağı fiyatı ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeni ile ayçiçek yağı ithalatında akşamalar yaşanabileceğini düşünenler marketlere akın etti. Sıvı yağ talebi arttı, market rafları boşaldı.
Yayın Tarihi: 09-03-2022 12:17
Şanlıurfa'da fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen 6 markete ceza
Şanlıurfa'da fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen 6 markete ceza
Yayın Tarihi: 09-03-2022 11:01
Ordu Valisi Sonel, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı
Ordu Valisi Sonel, "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" denetimi yaptı
Yayın Tarihi: 08-03-2022 22:03
'Ayçiçek yağı yok' dediler: Bakın nereden çıktı! Stokçuluk oyunu böyle bozuldu...
Birçok marketin raflarında ayçiçek yağı bulunmazken, stok yapıldığına dair söylentiler sonrası ekipler denetimlerini artırdı. Yalova ve Kocaeli'de yapılan denetimlerde, ünlü zincir marketlerin raflarının boş ancak depolarının dolu olduğu ortaya çıktı. Ekipler söz konusu işletmelerle ilgili yasal işlem başlattı.
Yayın Tarihi: 08-03-2022 15:37
Zincir marketler şokta! Bakan talimat verdi: Stokçulara 3 yıl hapis cezası
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza üst sınırının 2 yıldan 3 yıla çıkarılması konusunda çalışma başlatıldı.
Yayın Tarihi: 08-03-2022 15:03
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan flaş stokçuluk açıklaması! Yaptırımlar yeniden düzenlenecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulukla ilgili konuştu. Son dönemlerde artan stokçuluk hakkında yeni kararlar alınacağını, yeni düzenlemeler yapılacağını açıklayan Bakan Bozdağ, “Stokçulukla ilgili maddelerdeki yaptırımları yeniden ele alıp yeniden düzenleyeceğimizi de buradan ifade etmek isterim” dedi. İşte Bakan Bozdağ'ın o açıklamaları!
Yayın Tarihi: 07-03-2022 15:05
Son Dakika: Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yönetmeliği değişti! Fahiş fiyat artışı yapanlara...
Son dakika haberine göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yönetmeliği değişti. Buna göre, fahiş fiyat artışı yapanlara 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası verilecek. İşte son dakika gelişmesinin detayları...
Yayın Tarihi: 18-02-2022 00:49
Stokçulara 'Maliye' kıskacı: İnceleme başlatıldı! 500 bin lira...
Stokçuluk ve haksız fiyatla mücadele kapsamında stok tespitine yönelik fiili envanter çalışması yapılıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu çalışmaların sonucuna göre risk unsurları tespit edilen mükelleflere vergi incelemesi yapıldığını kaydetti. Piyasa dengesini bozanlar 500 bin liraya varan para cezalarıyla karşı karşıya…
Yayın Tarihi: 03-02-2022 08:25
Fırsatçılığın cezası ağır olacak! Resmi Gazete'de yayımladı: Tam 2 milyon lira ceza
Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yayın Tarihi: 11-01-2022 10:16
Bir stokçuluk da balıkta! Hamsi 60 lira oldu! Pazara ürün vermiyorlar
Bir stokçuluk haberi de balıktan geldi. Bakanlığın uyarı üstüne uyarı yapmasına rağmen stokçuluğun önüne bir türlü geçilemezken balık fiyatlarındaki yükseliş dudak uçuklattı. Hamsinin kilosu 60 liraya dayanırken, stokçuların pazara ürün vermemesinin bunda etkili olduğunu ifade edildi.
Yayın Tarihi: 10-01-2022 08:48
Son Dakika: Stokçuluğa karşı caydırıcılığı artıracak kanun teklifi kabul edildi
Son dakika haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nda stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi. Stokçuluğun önlenmesine ilişkin olarak cezaların 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında olması öngörülüyor.
Yayın Tarihi: 06-01-2022 00:21
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Araç stoklayan bayilere idari para cezası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, stokçulara yönelik cezaların artacağına ilişkin açıklama yapmıştı. Stokçulukla ilgili son dakika gelen habere göre Başsavcılık, firmalardan yeni araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen kişiler hakkında resmen soruşturma başlattı. Soruşturma sonrası araç stokçuluğu yapan bayilere idari para cezası kesildi.
Yayın Tarihi: 05-01-2022 13:31
Araba stokçularının oyununu müşteri gibi davranan polisler ortaya çıkardı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, polisin müşteri gibi davranmasıyla araç stoklayan bayiler bir bir tespit edildi - Sivil polislere, otomotiv sektöründeki çip krizi ve ham madde tedarikinde yaşanan sorunları sebep göstererek ellerinde araç olmadığını iddia eden bayilerin kayıtlarını aynı gün inceleyen maliye müfettişleri, stoklarda yeteri kadar araç olduğunu belirledi
Yayın Tarihi: 05-01-2022 11:04
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken stokçuluk açıklaması: Meydanı boş bulmamaları lazım
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, stokçuluk yasasıyla ilgili konuştu. "Vatandaşın canını yakanların canı yanması lazım" diyen Destici, "Herkes şunu bilmeli ki stokçuluk, karaborsacılık yaptığında devlet benim ümüğüme çöker ve benim cezamı verir bunu bilmesi ve meydanı boş bulmaması lazım." ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 02-01-2022 22:26
2022'nin ilk günlerinde Meclis'e geliyor! Sağlıkçılar, öğretmenler ve avukatları ilgilendiren düzenleme
Meclis, 2022 yılına da yoğun gündemle başlayacak. TBMM'de sağlık çalışanlarına ücret düzenlemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu değişikliği ve 6. Yargı Paketi gündemde olacak. Stokçulara verilen cezaların artırılması da görüşülecek konular arasında yer alıyor.
Yayın Tarihi: 02-01-2022 08:52
Son dakika: Otomobil fiyatlarının yükselmesini bekliyorlar! Yeni görüntü geldi! Stokçuluk iddiası…
Otomobil stokçuluğu iddiasında yeni görüntüler geldi. Otomobil fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen bazı galericilerin ellerindeki araçları stoklayarak daha çok kazanç sağlamaya çalıştığı iddia edildi. İşte o görüntüler…
Yayın Tarihi: 01-01-2022 12:18
İstanbul’da dikkat çeken görüntü! Bir otopark dolusu sıfır otomobil…
Sıfır otomobil bulmakta sıkıntı yaşanmaya devam ederken İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde çekilen bir görüntü dikkat çekti. Bir otoparkta bulunan onlarca sıfır araç böyle görüntülendi.
Yayın Tarihi: 29-12-2021 10:35
Adana'da gıda ve temizlik ürünleri stoklanan bir depo mühürlendi
Adana'da gıda ve temizlik ürünleri stoklanan bir depo mühürlendi
Yayın Tarihi: 28-12-2021 17:47
Son Dakika: Bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlarla ilgili soruşturma
Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden yeni araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen şüpheliler hakkında resen soruşturma başlattı.
Yayın Tarihi: 17-12-2021 11:24
Son Dakika: Stokçuluğa ilişkin kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi
Son dakika haberine göre, stokçuluğa ağır yaptırım getiren düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre; üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak.
Yayın Tarihi: 16-12-2021 21:26
Son dakika: Araç fiyatlarındaki artış! 50 ilde otomobil stokçularına operasyon
Son dakika haberine göre araç fiyatlarındaki artışı etkileyen otomobil stokçularına yönelik operasyon düzenlendi. Karabük merkezli 50 ilde düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Stoklanan otomobillerin bayi liste fiyatlarının çok üzerinde manipülasyon yapılarak fahiş fiyatlarla ilan sitelerinde satışa sunulduğu tespit edildi" denildi.
Yayın Tarihi: 15-12-2021 10:43
Erdoğan uyarmıştı! Cezası iki milyon TL'ye çıkıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, stokçulara yönelik cezaların artacağına ilişkin açıklama yapmıştı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından harekete geçildi. Üzerinde çalışılan yeni düzenlemeye göre, stokçulara verilen cezalarda üst limit, 500 bin TL'den iki milyon TL'ye çıkarılıyor. AK Parti, 8 maddelik Yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Stok cezasını 2 milyon TL'ye çıkaran düzenlemeleri içeren yasa teklifi Meclis'e sunuldu.
Yayın Tarihi: 13-12-2021 16:42
Rize Ticaret Borsasından kuru çay stokçularına uyarı
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: - "Bazı stokçuluk yapan zincir marketlerin, elimizde bu kadar çay varken halkımızın çay satın almasına sınır koyması kesinlikle kabul edilemez"
Yayın Tarihi: 13-12-2021 13:21
İstanbul'da bazı marketlerde satış kısıtlaması başladı! İşte satış kısıtlaması olan ürünler
Fiyatlarda yaşanan hızlı yükselmeler sonrası İstanbul'da bazı zincir marketler, ürünleri müşterilere sınırlı sayıda satmaya başladı. 'Gizli stokçuluk' yaptığı belirtilen marketler, yağ, süt, un, şeker ve sigarada satışları sınırlandırdı.
Yayın Tarihi: 12-12-2021 12:13
AK Parti, stokçulara ceza artırımı için TBMM’ye yasa teklifi sunacak
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısı sonrasında yaptığı, "Girdi maliyetleriyle ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, bilhassa da stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır" açıklamasının ardından, stokçularla ilgili yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmaya hazırlanıyor.
Yayın Tarihi: 10-12-2021 06:00
Fırıncılar: 500 çuval un alıyorduk şimdi 40'a düştü! 130 liralık un 340'a çıktı
Stokçuluk yapıldığı için un alamadıklarını söyleyen fırıncı esnafları, önceden 500 çuval un alırken şimdi 40 çuval un alabildiklerini belirtiyor. Ekmeğin fiyatının artmasını istemediklerini belirten bir fırıncı, "Bir ay içerisinde 3’e katladı. Daha önce 130 liraya aldığımız unlar 3 ay içerisinde 340 liraya kadar çıktı." dedi.
Yayın Tarihi: 03-12-2021 12:21
Yağ, otomobil, gübre stokçuluğu derken konut stokçuluğu da başladı!
Konut satıcıları ev fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünerek satışları yılbaşından sonra yapmak için ilanları kaldırmaya başladı. Son anda satış iptali yapan konut sahiplerinin, aldıkları karardan dolayı birçok vatandaş tapudan eli boş dönmeye başladı. Uzmanlar 600 bin ilandan 50 bin ilanın geri çekildiğini açıklıyor. Öte yandan emlakçılar satış yapanların yüzde 90'nın geri çekildiğini belirtirken, bir ay önce sattıkları konutun hala tapusunu alamadıklarını belirtiyor.
Yayın Tarihi: 02-12-2021 10:30