Adet Düzensizliği Haberleri

Hormon bozukluklarına dikkat! Kansere neden olabiliyor

Kadınlar değişen yaşam şartları nedeniyle sıklıkla hormon bozuklukları yaşıyor. Hormon bozukluklarının tedavi edilmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar hormon bozuklukları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Kadin 04-07-2022 14:46

En sık görülen 4 kadın hastalığına dikkat!

Kadınların başına en sık gelen rahatsızlıklar bazı hastalıkların habercisi olabilir. Konu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, vajinal akıntı, idrar kaçırma, adet düzensizliği ve kasık ağrısı yaşayan kadınların mutlaka bir uzmandan yardım almaları gerektiğini söyledi.

Kadin 28-10-2021 08:58

Miyom nedir? Miyomların belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Adet düzensizliği, adet sancısı, idrar kaçırma, kısırlık, düşük gibi birçok olumsuz tabloya sebep olan miyomlar rahime zarar vermeden cerrahi yöntemlerle çıkarılabiliyor. Özellikle miyom cerrahisi sonrası gebe kalmak da mümkün olabiliyor. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, rahim çıkarılmadan yapılan miyom cerrahisi hakkında bilgi verdi.

Kadin 01-06-2021 10:16

Aşırı tüy sorunu yaşayan kadınlar dikkat! Nedeni hormonal olabilir

Üreme çağındaki kadınların yüzde 5 ila 8’ini etkileyen hirsutizmin (aşırı tüylenme) altında yatan neden tespit edildiğinde çözümsüz olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Nur Özgür, bu durumun farklı sebeplerinin mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadin 31-05-2021 14:39

Adet Düzensizliği

Adet Düzensizliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Adet Düzensizliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İğnenin ucundaki şifa! Akupunktur yöntemiyle adet düzensizliği nasıl tedavi edilir?

Akupunktur, düzensiz adet dönemleri olan veya adetin olmadığı kadınlarda düzenli bir adet dönemini geri kazanmaya yardımcı olabilir. Adet döngüsünü düzenlemek, polikistik yumurtalık sendromu muzdarip ve düzensiz yumurtlama ve düzensiz döngüleri olan kadınlara da faydalıdır. Peki, akupunktur yöntemiyle adet düzensizliği nasıl tedavi edilir?

Kadin 15-02-2021 08:19

Adet düzensizliği sorunu olan kadınlar dikkat

Ulusal Üreme Tıbbı ve Tüp Bebek Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hakan Yaralı, kadınlarda adet düzensizliği ve tüylenmede artış gibi belirtilerle kendini gösteren "polikistik over sendromu"nun, doğurganlık çağındaki kadınlarda en sık karşılaşılan hormonal bozukluk olduğunu belirtti.

Haber 31-12-2005 00:50

Adet gecikmesi, 'adet düzensizliği' değildir

Adet düzensizliği kavramı bazen adet gecikmesi ile karıştırılıyor. Oysa adet düzensizliğinden söz edebilmek için kişinin gerçekten belirli bir ritim içinde adet görmüyor olması gerekiyor. Bunun en temel göstergesi ise kişinin adet göreceği günü önceden tahmin edememesi... İki adet kanamasının başlangıçları arasında geçen süre, yani bir adet kanamasının başladığı ilk günden diğer adet kanamasının başladığı ilk güne kadar geçen süre adet siklusu olarak adlandırılıyor.

Haber 26-09-2005 09:05