Android Işletim Sistemi Haberleri

WhatsApp'tan konum nasıl atılır? Android ve iOS telefonlarda WhatsApp konum atma özelliği nasıl kullanılır?

Yüzyıllardır telefon, teknolojinin gelişmesiyle birlikte en çok değişikliğe uğrayan araçlardan biri. Sürekli olarak geliştirilen uygulamalar ve bu uygulamalarda yapılan yenilikler, günlük hayatımıza etki eden pek çok kolaylığı beraberinde getiriyor. Konum gönderme işlemi de bunlardan bir tanesi. WhatsApp uygulaması sayesinde, bir başka akıllı telefon sahibi ile var olan konumumuzun yanı sıra hareketli konum da paylaşabiliyoruz. Peki, WhatsApp'tan konum nasıl atılır?

Haber 09-10-2022 11:02

WhatsApp sticker yapma aracı nasıl kullanılır? WhatsApp çıkartma oluşturma ve ekleme nasıl yapılır?

WhatsApp kullanıcılarının hemen hepsi sticker kullanıyor. Kendi beğenilerine uygun sticker uygulamaları oluşturmak isteyen kişiler, Android ve iOS alt yapılı telefonlarda kullanılan Whatsapp Sticker maker uygulamalarından yararlanabilir. WhatsApp'ta çıkartma ekleme nasıl yapılır?

Haber 08-10-2022 19:01

Şu an neredeyim? Şu an bulunduğum konumu nasıl görürüm ve birine gönderirim?

Günden güne gelişen teknoloji, ihtiyaçlarımıza göre şekillenmektedir. Birkaç yıl önce, birden fazla teknolojik aleti ayrı ayrı taşımaktaydık. Gelişen teknolojiyle, tüm ihtiyaçları tek tuşla halleder duruma ulaştık. Sadece iletişim aracı olarak kullandığımız telefonlar, internet ile birlikte bilgisayar ve navigasyon yerine de geçmeye başladı. Böylelikle adres bulma konusunda da olmazsa olmazımız halini aldılar. Telefonlardaki şu anki konumu göster özelliği ile bakın neler yapılabilir oldu?

Haber 08-10-2022 18:27

Telefona format attıktan sonra silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır? iOS ve Android telefona format attıktan sonra silinen dosyalar nasıl geri gelir?

Telefona format attıktan sonra silinen dosyaları geri getirme işlemi çeşitli uygulamalarla yapılabilir. Android ve iOS telefonlarda format atma işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcıların verilerini telefonlarına tekrar yükleyebilmeleri için bazı programlar bulunur. Telefonda format sonrası silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır? Telefona format attıktan sonra neler olur?

Haber 27-09-2022 14:23

Adımları ile NFC kredi kartı tanımlama: Kredi kartına NFC ile mobil temassız ödeme özelliği nasıl tanımlanır?

NFC, yakın alan teknolojisi olarak tanımlanır. NFC kredi kartı tanımlama özelliği, kart kullanmadan telefon ile alışveriş yapmayı sağlar. Bu işlemi yapılabilmesi için telefonun NFC ile uyumlu olması ve bu özelliği ayarlar adımlarından aktive edilmesi gerekmektedir. NFC kredi kartı tanımlama işlemi için hangi adımları izlemek gerekir? Tamamlanan adımların ardından telefonu temassız özelliğe sahip olan POS'a yaklaştırmak, NFC ile şifresiz ödeme işlemi için yeterli olacaktır.

Haber 26-09-2022 20:12

Tablete format atma adımları: iOS (iPad) ve Android tablet cihaza nasıl format atılır, ne kadar sürer?

Tablete format atma işlemi cihazın ayarlar kısmından yapılmaktadır. iPad'lerde ve Android tabanlı tablete format atma adımları farklıdır. Tabletlerin şifresi unutulduğunda kilitli tablete format atmak için güç kapalıyken format atmak gerekir. Tablete format atma nasıl yapılır, ne kadar sürer? iPad ve Android Tablete Nasıl Format Atılır?

Haber 26-09-2022 20:12

Açılmayan telefona format atmak için yöntemler: Ekran kilitli telefona format atma yöntemi nedir?

Açılmayan telefona format atmak, telefon ekranı kullanılmadan atılan formattır. Açılmayan telefona format atmak için hard reset tekniği kullanılır. Hard reset, telefon tuş kombinasyonunun kullanılarak sistem ayarlarına girildiği ve sıfırlama seçeneğinin kullanıldığı bir format türüdür. Ekranı açılmayan veya şifresi unutulan telefona format atmak gerektiği zaman ne yapmalı? Açılmayan telefona nasıl format atılır? Kilitli telefona format atma yöntemi nedir?

Haber 26-09-2022 19:20

Telefona format atma nasıl yapılır? Android ve iOS cep telefonuna format atma yöntemi adımları

Telefona format atma işlemlerinde Android ve iOS işletim sistemleri için farklı yöntemler kullanılır. Android telefonları sıfırlamak için gerekli ayarlar, telefonun kendi ayarlarında bulunurken iOS işletim sistemli telefonları bilgisayara bağlamak ve bilgisayar üzerinden sıfırlama işlemi yapmak gereklidir. Cep telefonuna nasıl format atılır? İşte Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlara format atma adımları...

Haber 26-09-2022 19:19

Eviniz için multimedya destekli en iyi Android Akıllı TV çeşitleri

Televizyonların sunmuş olduğu sıradan özellikleri yetersiz bulan ve yeni teknolojileri keşfetmek isteyenlere Android akıllı TV çeşitleri tavsiye ediliyor. Android akıllı TV'ler tıpkı bir cep telefonu veya tablet gibi Google Play mağazalarına erişip televizyon ekranında birçok uygulamanın kullanılmasını sağlıyor. Birçok başarılı TV markası, Android akıllı TV modelleri üretiyor. Gelin, en kaliteli Android TV seçeneklerini birlikte inceleyelim!

Haber 16-06-2022 15:56

Yükleyen yanar! Telefonunuzda biri bile varsa hemen silin: Başınız büyük derde girebilir

Hackerların saldırıları son yıllarda oldukça arttı. Siber salgınlar artık akıllı cihazlarımıza da yöneldi. Bu yüzden birçok yeni kötü amaçlı uygulama ortaya çıkıyor. Son olarak Android akıllı cihazları tehdit edip kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar tespit edildi. Telefonunuzda bu uygulamalardan biri bile yüklüyse en kısa sürede kurtulmalısınız. En basiti bu uygulamaları verilerinizi ve paranızı çalmadan hemen silmeniz gerekiyor. Aksi halde başınız büyük derde girebilir.

Haber 15-06-2022 12:21

Şimdiden damgasını vurdu! Android telefonunuz horlamayı ve öksürüğü...

Geceleri horlamak ve öksürmek uykudayken insanı en sık rahatsız eden durumların başında geliyor. Ancak Android telefonunuz yakında horlama ve öksürük algılama özelliği kazanabilir. Google'ın Android cihazlar için yeni bir uyku izleme özelliğini test ettiği ve gece horlamalarını ve öksürüklerini tespit etmeyi amaçladığı ortaya çıktı. Bu özellik, şimdiden olumlu karşılandı.

Haber 27-05-2022 11:13

Çok şaşıracaksınız! Android kullanıcıları bunu iOS kullanıcılarından daha iyi yapıyor

Yapılan yeni bir araştırma, Android kullanıcılarının iPhone kullanıcılarına göre daha güvenli sürücüler olduğunu ortaya koydu. Bu sonuca ulaşmak için 20.000 sürücünün 13 milyon kilometrelik sürüş sırasında toplanan verileri analiz edildi. Araştırmayı yapan şirkete göre, Android kullanıcıları, iPhone kullanıcılarına göre direksiyon başında çok daha iyi.

Haber 06-05-2022 11:30

iOS bunu beğendi: Android'de kan kaybı!

Yeni bir rapora göre Android işletim sistemi, küresel pazardaki payında kan kaybı yaşadı. Android, küresel işletim sistemi pazar payının yaklaşık yüzde 8'ini kaybetti. iPhone'larda kullanılan iOS işletim sisteminde ise artış yaşandı.

Haber 22-04-2022 10:02

WhatsApp duruma el koydu: Kafa karıştırıyordu, artık çözüldü!

WhatsApp, süreli mesajlar özelliği için yeni bir adım attı. Yapılan tespitlere göre WhatsApp, süreli mesajlarda önemli bir değişiklik yaparak yaşanan kafa karışıklığını giderdi. İşte WhatsApp'ın el koyduğu durum...

Haber 08-04-2022 17:01

Google Play Store'da büyük şok! Android kullanıcıları dikkatli olun

Google, Android uygulama mağazası Google Play Store'da yer alan düzinelerce uygulamanın verileri gizlice topladıklarını gördü. Şirket daha sonra bu uygulamaları Google Play'den kaldırma yoluna gitti. Google bu uygulamalarını mağazadan kaldırmış olsa da, araştırmacılar hala milyonlarca cihazda olduklarını belirttiler.

Haber 07-04-2022 15:56

Hem ucuz hem yüksek performanslı Android telefon isteyenlerin tercihi Reeder P13 Blue'yu yakından inceledik

Dijital dünyadaki gelişmeler çoğaldıkça cep telefonlarının önemi de artış gösteriyor. En iyi cep telefonu modelleri arasındaki Reeder P13 Blue Max, uygun fiyatı ve özellikleriyle öne çıkıyor. Gelin, günlük kullanımda hızı, kamera kalitesi ve pil gücü gibi konularda etkin bir kullanım imkânı yaratan Reeder P13 Blue Max incelemesine göz atalım!

Haber 06-04-2022 13:45

2022 de pek parlak görünmüyor! Ming-Chi Kuo: 170 milyon adetlik telefon siparişini iptal ettiler

Akıllı telefon pazarı 2022'de de üst düzey bir performans gösteremeyebilir. Çünkü ünlü analist Ming-Chi Kuo telefon pazarı hakkında şoke eden iddialarda bulundu. Kuo, önde gelen Çinli Android telefon üreticilerinin yaklaşık 170 milyon adetlik telefon siparişlerini iptal ettiklerini öne sürdü.

Haber 06-04-2022 11:38

Dünyanın ilk Lightning girişli Android telefonunu ürettiğini söyledi! Bu işte bir terslik var

Ken Pillonel isimli bir mühendis, dünyanın ilk iPhone'ların girişi olarak bilinen Lightning bağlantı noktasına sahip Android telefonunu yaptı. Pillonel, daha önce dünyanın ilk USB-C girişli iPhone'unu üretip açık artırma yoluyla satışa sunmuştu.

Haber 01-04-2022 14:33

Kullanıcılar dikkat! Bu uygulamayı hemen silin

Android akıllı cihazların resmi uygulama mağazası Google Play Store'da kötü amaçlı yazılım içeren bir uygulama tespit edildi. Bu uygulamanın yüklendiği akıllı telefon gibi cihazlardan hemen silinmesi gerekiyor.

Haber 30-03-2022 17:03

Google, Android telefonlarını lisanslamayı bıraktı! Rus şirket BQ, yüzünü Huawei'ye dönüyor

Google, Android işletim sistemini kullanan Rus şirket BQ'nun akıllı telefonlarını sertifikalandırmayı durdurdu. Bu nedenle Rus üreticinin Huawei'nin Harmony OS işletim sistemini test ettiği bildirildi. BQ CEO'su Vladimir Puzanov'a göre, yeni cihazlar Google mobil hizmetleri desteği olmadan piyasaya sürülecek.

Haber 28-03-2022 12:16

Bir benzeri yıllardır iOS'ta var! Google'dan da müjde geldi: Android 13 izninizi isteyecek

Yazılım devi Google, Android 13'ün ikinci geliştirici önizlemesini yayınladı ve böylece bildirimler için yeni bir gelişme duyuruldu. Buna göre iOS'ta yıllardır bulunan özelliğin bir benzeri olarak Android 13'ün de uygulamaların bildirim göndermesi için izninizi alması gerekecek.

Haber 18-03-2022 15:00

Google'dan flaş karar! Ukrayna'daki Android telefonlara hava saldırısı uyarıları gönderecek

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi 16'ıncü gününde devam ederken, yazılım devi Google, Ukrayna'daki Android kullanıcılarının, telefonlarına hava saldırısı uyarıları alacaklarını duyurdu.

Haber 11-03-2022 09:20

MediaTek, ABD'de Qualcomm'u geçti mi? İşte o rapor!

MediaTek ve Qualcomm arasındaki rekabet sürüyor. Ancak MediaTek, Amerika Birleşik Devletleri'nde Qualcomm'u geride bırakmış olabilir. Zira bir piyasa raporu, ABD'deki Android cihazların yüzde 48'inin MediaTek imzalı çiplere sahip olduğunu gösterdi.

Haber 02-03-2022 16:12

Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri sızdı! Aralarında sizin telefonunuz da olabilir

Android 13'ün henüz ilk geliştirici önizlemesi yayınlandı ancak şimdiden Xiaomi, Redmi ve Poco imzalı bir telefona sahip olanlar "Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modellerini" merak etmeye başladı. Xiaomi henüz resmi bir açıklama yapmasa da Android 13 alacak Xiaomi telefonlar ortaya çıkmış olabilir. İşte iddialara göre Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco telefonlar...

Haber 20-02-2022 15:09

Android kullanıcılarına müjde! Google, Android 13'ün ilk geliştirici önizlemesini yayınladı

Google, Android 13'ün ilk geliştirici önizlemesini yayınladı. Android 13'ün ilk geliştirici önizlemesi, Google'ın bu yıl Android tarafına hangi güncellemeleri sunacağı hakkında ipuçları verdi.

Haber 11-02-2022 17:50

Çok konuşulmuştu! Android Deprem Uyarı Sistemi Türkiye'de tanıtıldı: Google depremden önce uyaracak

Google, depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı göndermeyi hedefleyen Android Deprem Uyarı Sistemi’ni tanıttı. Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde Antalya'daki depremden önce bazı telefonlara deprem uyarısı gönderilmiş ve deprem sonrası bu uyarı çok konuşulmuştu. Peki Türkiye'de tanıtılan Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl yapılır, uyarı sistemi nasıl işliyor? İşte hepsinin cevabı...

Haber 03-02-2022 13:39

WhatsApp'ı Android'de kullananlara kötü haber! Kotadan düşmüyordu, yakında sona erebilir

Android için WhatsApp uygulamasını kullananlar için kötü bir haber geldi. WhatsApp ile Google arasında yapılan bir anlaşmadan dolayı yedeklemeler Google Drive depolamasından düşmüyordu. Ancak bu durum yakında sona erebilir.

Haber 31-01-2022 11:39

Samsung Galaxy Fold'u unutmadı!

Samsung, ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'u unutmadı. Şirket, Galaxy Z Fold için Android 12 müjdesi verdi.

Haber 30-12-2021 15:21

Şaşırtan iddia: Samsung, Android dönemini kapatıyor!

Çıkan bir iddiaya göre, Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Android devrini kapatmaya hazırlanıyor. Samsung'un birkaç yıl içinde Android'in yerine yine Google'a ait olan Fuchsia OS'u benimseyeceği öne sürülüyor.

Haber 23-12-2021 14:11

Google, Android 12 Go Edition’ı duyurdu

Şirkete göre, düşük maliyetli telefonlar için geliştirilen işletim sistemi Android 12 Go Edition, 2022’de cihazlara ulaştığında, cihazınızı yüzde 30’a kadar daha hızlı hale getirecek.

Haber 16-12-2021 13:47

Apple, Tracker Detecti yayınladı

Bu program iOS cihazı olmayan kullanıcılar için kaybolan eşyalarını bulmaya yarayacak.

Haber 15-12-2021 14:33

En güçlü telefonları mı merak ediyorsunuz? İşte AnTuTu'nun son listesi

AnTuTu, kasım ayının en güçlü Android telefonları sıralamasını yayınladı. En güçlü Android akıllı telefonlar arasında dikkat çeken birçok model var.

Haber 06-12-2021 13:51

Nokia'dan beklenmedik karar! Kötü haberi verdi

Nokia, Android 11'e güncellenmesi beklenen Nokia 9 PureView için dikkat çeken bir karar aldı. HMD Global çatısı altındaki şirketin kararına göre Nokia 9 PureView, Android 11 güncellemesini almayacak. Peki neden?

Haber 30-11-2021 17:47

Çıkalı 6 yıl oldu! Android dünyasında bir ilk

Hollandalı sürdürülebilir akıllı telefon üreticisi Fairphone, altı yaşındaki Fairphone 2 için Android 10 güncellemesini duyurdu. Şirkete göre, yazılım güncellemesi alan telefon Android dünyasında bir ilk.

Haber 24-11-2021 17:24

Android'in en popüleri beklendiği gibi çıkmadı!

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in kullanım oranları ortaya çıktı. Böylece, şu anki en popüler Android sürümü belli oldu. Ancak en popüler Android sürümü beklendiği gibi çıkmadı.

Haber 23-11-2021 14:28

Samsung'dan Android 12 ve One UI 4 güncellemesi! Peki neler sunuyor?

Samsung, yeni One UI 4 arayüzünün ve Android 12 güncellemesinin kullanıma sunulacağını açıkladı. İşte Samsung kullanıcılarına Android 12 ve One UI 4 ile sunulan özelliklerden bazıları.

Haber 19-11-2021 10:46

Android cihaz mı kullanıyorsunuz? 7 uygulamayı hemen silin!

Android akıllı cihazların resmi uygulama mağazası Google Play Store'da kötü amaçlı yazılım içeren 7 uygulama tespit edildi. Bu uygulamaların akıllı telefonlardan hemen silinmesi gerekiyor.

Haber 15-11-2021 14:08

WhatsApp, 1 Kasım'dan itibaren bu cihazlarda çalışmayı durduracak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 1 Kasım'dan itibaren bazı iOS ve Android telefonlara destek vermeyi sonlandırıyor. Çıkan haberlere göre WhatsApp, Android 4.0.3 veya alt sürümlere sahip Android telefonlar ile iOS 9 veya daha alt sürümleri çalıştıran iPhone'larda çalışmayacak.

Haber 27-10-2021 10:44

Squid Game hayranları dikkat! Büyük tuzak ortaya çıktı

Son günlerin popüler dizisi Squid Game temalı kötü amaçlı bir uygulama tespit edildi. Yapılan incelemelere göre Android telefonları hedef alan kötü amaçlı yazılım en az 5 bin kez indirildi.

Haber 22-10-2021 18:05

Windows 11 ile Android uygulamalarını deneme şansı

Windows 11'in Android uygulamalarını çalıştırabileceği resmen açıklanmıştı. Windows 11 ile yapılan ilk testte ise yalnızca 50 seçilmiş uygulamanın mevcut olduğu görüldü. Ancak Microsoft “önümüzdeki aylarda” daha fazlasını vaat ediyor.

Haber 22-10-2021 11:51

İşte Android 12 hakkında bilmeniz gerekenler

Şirket, Mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansı sırasında işletim sisteminin ilk genel beta sürümünü yayınlamıştı. Android 12 şimdi ise ilk olarak Google'ın telefonlarına geliyor. İşte Android 12 hakkında bilmeniz gerekenler.

Haber 21-10-2021 11:49

Android 12 güncellemesini alan ilk şanslı telefonlar hangileri?

Android 12 alan ilk telefonlar belli oldu. Google uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni Android sürümünü sonunda kullanıma sundu. Böylece kararlı sürümü alan ilk telefonlar da netlik kazandı.

Haber 21-10-2021 10:30

WhatsApp çökme problemini giderdi

WhatsApp 4 saatlik kesinti ile birlikte ciddi problemler yaşamıştı. Hatta Facebook bu konuda sert eleştiriler almıştı. Sunuculardan kaynaklı olan çökme problemleri platform tarafından giderildi. Ancak bu seferki çökme sorunu biraz daha farklı.

Haber 16-10-2021 10:24

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro için Android 16 detayı ortaya çıktı

Google Pixel 6 ve Google Pixel 6 Pro modelleri ile ilgili şimdiden birçok bilgi gün yüzüne çıkartıldı. Ortaya çıkan son iddialara göre ise bu cihazlar Android 16 güncellemesini bile alabilecek.

Haber 13-10-2021 12:34

Oppo, ColorOS 12'yi resmen tanıttı

Oppo, yeni işletim sistemi arayüzü ColorOS 12'nin resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Şirketin iddiasına göre ColorOS 12, kullanıcılarına Android 12'ye daha yakın bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Haber 11-10-2021 15:32

Realme'den Android 12 adımı

Realme, Android 12‘nin resmi olarak kullanıma sunulmasıyla birlikte, realme UI 3.0 güncellemesi için tarih verdi.

Haber 08-10-2021 10:33

Android tabanlı taşınabilir oyun konsolu: Legion Play ortaya çıktı

Raporlara göre, Lenovo'nun yaklaşmakta olan Android tabanlı oyun konsolunun görüntüleri tespit edildi. İşte Lenovo Legion Play için gelen detaylar.

Haber 06-10-2021 11:41

AnTuTu, Eylül 2021'in en güçlü Android telefonlarını paylaştı!

AnTuTu, Android en iyi akıllı telefonu arayanlar için Eylül 2021'i baz alan yeni bir liste oluşturdu. Telefon karşılaştırma platformu, Eylül 2021'in en güçlü Android akıllı telefonlarını listeledi. Listede Qualcomm Snapdragon 888 ve Snapdragon 888+ sürprizi yaşandı. İşte AnTuTu'ya göre Eylül 2021'in en güçlü Android telefonları.

Haber 04-10-2021 10:16

Android cihazlar bu virüs ile korunmasız kalıyor

Android cihazlar bu virüs karşısında büyük zorluklar yaşıyor. Ortaya çıkan son detaylara göre Google Play Store içerisinde yer alan bir uygulama kullanıcıları kötü etkiliyor. GriftHorse isimli bu virüs bulaştığı yaklaşık olarak 200 civarında uygulama ile büyük tehdit oluşturuyor.

Haber 02-10-2021 10:57