Aslan Balığı Haberleri

Hatay'da aslan balığı avlama yarışması yapıldı

Hatay'da, biyoçeşitliliğin korunması ve istilacı türlerle mücadele edilmesi amacıyla aslan balığı avlama yarışması gerçekleştirildi.

Haber 01-11-2022 08:45

Temas edildiğinde ağrı, acı, yanma ve şişlik gibi etki bırakır! Aslan balıklarına yaklaşmayın, dokunmayın

Aslan balığı yavaş ve sakin yüzmesiyle biliniyor. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, aslan balığının dokunaçlarının insan vücuduna temas ettiğinde ağrı, acı, yanma ve şişlik gibi etki bıraktığını söyledi. Korun, istilacı türler arasında yer alan aslan balığının özellikle kayalık bölgelerde durağan yaşamayı sevdiğini belirterek, yaklaşılması ve dokunulmasının tehlikeli olacağını kaydetti.

Haber 28-08-2022 13:03

Antalya'da Aslan Balığı Avlama Yarışması düzenlendi

Yarışmada 1 kilo 370 gram balık yakalayan ekip, birinci oldu

Yurthaber 21-08-2022 17:00

Yer: Antalya! Deniz ekosistemine zarar veren zehirli balığı ızgara yaptılar

Zehirli aslan balığı, Kızıldeniz’den Süveyş Kanalı ile Türkiye kıyılarına ulaşarak yayılım gösteren ve yerleşik türlere ve deniz ekosistemine zarar veriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, zehirli aslan balığı ile mücadele ederek biyoçeşitliliğin ve deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlamak amacıyla zıpkınla aslan balığı avcılık yarışması düzenledi. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, yakalanan 71 adet 15 kilo 370 gram aslan balığı özenle temizlendikten sonra ızgarada pişirildi.

Haber 21-08-2022 16:00

Aslan Balığı

Aslan Balığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aslan Balığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fotoğraf tutkunları Mersin kıyılarındaki su altı kanyonları için dalıyor

Yaklaşık 8-13 metre derinliğe inen dalgıçlar, kanyonların yanı sıra vatoz, aslan balığı, asker balığı ve denizatı gibi canlıları görüntüleme fırsatı buluyor

Yurthaber 12-07-2022 11:16

Aslan balığı, Ege'de fotoğraf tutkunu dalgıçların kadrajına giriyor

İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçelerini tercih eden dalışseverler, birbirinden farklı deniz canlılarını doğal ortamında görme imkanı buluyor - Seferihisar Dalış Merkezi sahibi Aydın Tunca: - "Her dalışta en az 4, 5 aslan balığı görebilirsiniz. Aslan balığının sakıncalarını biliyoruz fakat görsel olarak çok müthiş canlılar"

Yurthaber 28-06-2022 12:04

İskenderun Körfezi'nde aslan balığı avlama etkinliği düzenlendi

İstilacı ve zehirli tür olan balıklar, avlandıktan sonra zehirli diken ve yüzgeçlerinden arındırılıp pişirilerek katılımcılara ikram edildi

Yurthaber 25-06-2022 12:59

Mersin'de aslan balığı tadım etkinliği yapıldı

Mersin'de aslan balığı tadım etkinliği yapıldı

Yurthaber 15-06-2022 21:09

Alanya’da 5 yıldır aslan balığı avlayarak ekosistemi korumaya çalışıyor

Gönüllü dalgıç Samet Alabacak: - "Yakın zamanda dalış yaptığım noktalarda aslan balığı popülasyonunun azaldığını gördüm"

Yurthaber 09-06-2022 12:47

Tezgaha çıktıktan bir gün sonra tükeniyor! Zehirli aslan balığı yok satıyor

Akdeniz ve Ege'de balık popülasyonuna zarar veren aslan balığının zehirli dikenleri kesildikten sonra yapılan çorbası, tavası ve ızgarası büyük ilgi görüyor. Kilosu 150 liraya satılan balık, tezgaha çıktıktan 1 gün sonra tükeniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yurttaş, "Aslan balığı olmasa bile vatandaşlar gelip soruyor. Büyük ilgi gördü. Olunca da ilk tercihlerini aslan balığından yana kullanıyorlar'' şeklinde konuşuyor.

Haber 19-12-2021 11:19

İstilacı Aslan Balığı Edremit Körfezi'ne kadar ulaştı: Tehlikeli ve zehirli

Türkiye sularındaki istilacı türlerin sayıları giderek artıyor. Hint Okyanusu, Büyük Okyanus'un batı kısımları ile Kızıldeniz'de yaşayan, Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e 1990'lı yıllarda giriş yapan aslan balığı, son olarak Edremit Körfezi'ne ulaştı. Başka türlere yaşama alanı bırakmayan türlerden olan Aslan Balığı'nın zehirli olması nedeniyle hem ekosistemi hem de dalış turizmi alanlarını tehdit ettiği belirtilirken uzmanlar, dikenleri kesildiği zaman tüketilebileceğini söylüyor.

Haber 12-11-2021 07:50

1 Ağustos günlük burç yorumları: Sabah saatlerinde planlarımızda değişiklikler olabilir!

1 Ağustos günlük burç yorumları, ayın ilk gününde birçok kişi tarafından araştırılıyor. Yeni ayın başlangıcı, yeni fikirler ve enerjiler getirirken, 1 Ağustos günlük burç yorumları merak ediliyor. Bugün, Ay tutulasından önce gergin enerjiler hakim olabilir. İşte koç, boğa, yengeç, ikizler, akrep, terazi, aslan, oğlak, başak, yay, kova ve balık burcunda günlük astroloji yorumları… İşte Astrolog Merve Rençber'den 1 Ağustos günlük burç yorumları…

Kadin 01-08-2021 08:46

Tatilcilere zehirli aslan balığı uyarısı: Akdeniz'den sonra Ege kıyılarında!

Aslan balığı, dikenli yüzgeçlerinde taşıdığı zehir ile balon balığından sonra en tehlikeli tür olarak görülüyor. Türkiye'de ilk olarak 2014 yılında görülen aslan balığı, çok hızlı çoğalabiliyor. Bu da Akdeniz bölgesinde tatil yapan kişiler için tehdit unsuru haline gelebiliyor. Saldırgan bir tür olmasa da fazla yaklaşıldığında iğnesinin batması durumunda zehrin vücuda işlemesi kaçınılmaz olan aslan balığına karşı önlem almak gerekiyor.

Haber 31-07-2021 10:29

30 Temmuz günlük burç yorumları: Bugün içsel anlamda gerginler yaşanabilir!

30 Temmuz günlük burç yorumları kişilere para, sağlık, aşk ve kariyer konularında yol gösterici yorumlarda bulunuyor. Bugün Kova burçları iletişimde gerginlikler yaşarken, Akrep burçları ise sportif bir gün geçirebilir. İşte koç, boğa, yengeç, ikizler, akrep, terazi, aslan, oğlak, başak, yay, kova ve balık burcunda günlük astroloji yorumları… İşte Astrolog Merve Rençber'den 30 Temmuz günlük burç yorumları…

Kadin 30-07-2021 07:11

Antalya'da aslan balığı avlamak için birbirleriyle yarıştılar

Antalya'da zıpkınla aslan balığı avcılık yarışması düzenlendi. Deniz ekosistemine zarar veren aslan balığı popülasyonunu baskı altına almak için yapılan yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Yakalanan 52 aslan balığı temizlendikten sonra ızgarada pişirildi, yarışmanın düzenlendiği bölgede bulunanlara ikram edildi.

Haber 11-07-2021 15:47

Antalya'da zıpkınla aslan balığı avlama yarışması düzenlendi

Antalya'da zıpkınla aslan balığı avlama yarışması düzenlendi

Yurthaber 11-07-2021 15:23

Aslan balığını sofraya getirecek araştırma

Antalya'daki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde yürütülen çalışma kapsamında aslan balıklarının sofrada tüketilerek ekosisteme verdiği zararın azaltılması gerektiği görüşü ortaya kondu. Balıkçılık teknolojisi yüksek mühendisi Merve Karakuş, "Aslan balıklarının etinde zehir yoktur. İnsan sağlığını sadece gövdesinde bulundurduğu zehirli dikenle tehdit eder. Onları da bir bıçak yardımıyla doğru temasla düzgün olarak kestiğinizde herhangi bir sıkıntısı yoktur" dedi.

Haber 10-07-2021 13:22

Fethiye'de aslan balığına basan kişi hastaneye kaldırıldı

Fethiye'de aslan balığına basan kişi hastaneye kaldırıldı

Yurthaber 07-06-2021 22:12

Alarm veriyor... Denizlerde aslan balığı tehlikesi! Diğer balıkların yavrularını yiyor

Antalya kıyılarında ilk kez 11 yıl önce görülen ve hızla üreyip çoğalan Pasifik kökenli aslan balığının falezler bölgesindeki yaşam alanında yapılan incelemelerde diğer tür balıklara rastlanmamasının, bölge habitatının alarm verdiği anlamına geldiği belirtildi. Bölgede 25 yıla yakındır dalış yaptığını söyleyen İsa Alemdar, "Yaşadığı bölgede üreyen diğer balıkların yumurtalarını ve yavrularını yediği için bölge habitatına zarar veriyor, diğer türleri ciddi tehlikeye sokuyor" dedi.

Haber 15-04-2021 11:13

Her gün sayıları artıyor! Akdenizin istilacıları aslan balıkları

2017 yılında Kızıldeniz'den Antalya kıyılarına göç eden Pasifik kökenli aslan balıklarının popülasyonu gün geçtikçe artıyor. 25 ila 30 santimetre arasında değişen ve sürü halinde dolaşan aslan balıklarını görüntüleyen Erkun Tanyar, rastladığı balıkların kameradan korkarak kayalara gizlenmeye çalıştıkları anları kaydetti.

Haber 23-03-2021 11:56