Balon Haberleri

Doğum gününde kabusu yaşadı! 7 yaşındaki kız doğum günü balonlarıyla oynarken hayatını kaybetti... Helyum zehirlenmesi mi, boğulma mı?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletinde yaşanan bir olay kısa sürede gündem yarattı. 7 yaşındaki kız çocuğu Alexandra Hope Kelly doğum günü balonlarıyla oyun oynadığı sırada hayatını kaybetti. Anne Channa Kelly balonların boğulma tehlikesi yarattığını dile getirerek tüm ebeveynleri uyardı.

Trend 10-10-2023 09:43

Kapadokya'nın giriş kapısı Soğanlı'da bu yıl 700 sıcak hava balon uçuşu yapıldı

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı bölgesinde bu yılın 8 ayında 700 sıcak hava balon uçuşu gerçekleştirildi.

Yurthaber 31-08-2023 10:25

Kaldırımda yürüyorlardı! Motosikletle yaklaşıp üstlerine... O görüntülerin ardından yeni gelişme

Mersin'de geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen olayda yeni bir gelişme yaşandı. İki arkadaşıyla beraber kaldırımda yürüyen 20 yaşındaki Hatice A., bir motosikletten atılan içi su dolu balonla gözünden yaralanmıştı. Olayı gerçekleştiren A.K. (27) ve B.K. (27), tutuksuz yargılanmak üzere yurt dışı yasağı tedbiriyle tahliye edildi.

Haber 13-03-2023 13:44

Depremin en acı görüntüsü... Hayatını kaybeden çocukların anısına yapıldı, yürekleri yaktı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan yıkımla ortaya çıkan acının büyüklüğü ise tarifsiz. Depreme dair yeni görüntüler gelmeye devam ederken, depremin belki de en acı görüntüsü sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Yapılan paylaşımlara göre, depremde hayatını kaybeden çocukların anısına, bazı enkazların üzerine balonlar asıldı. Küçük bedenleriyle sonsuzluğa uğurlanan çocukların anısına yapılanlar yürekleri yaktı.

Haber 19-02-2023 11:23

Balon

Balon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Balon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kanada, hava sahasına giren bir nesneyi vurarak düşürdü!

Kanada, hava sahasına giren bir nesnenin vurularak düşürüldüğünü açıkladı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, "Kanada hava sahasını ihlal eden tanımlanamayan bir nesnenin düşürülmesi emrini verdim." dedi.

Haber 12-02-2023 03:39

Casus balon bu kez de orada ortaya çıktı! Hava savunma sistemleri tespit etti

ABD ile Çin arasında gerilime neden casus balon krizi gündemdeki yerini korurken bu kez de Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da, istihbarat balonuna benzer bir cisim tespit edildi. Kolombiya Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, söz konusu cismin ulusal güvenliğe tehdit oluşturmadığı ifade edildi.

Haber 05-02-2023 22:36

'Casus Balon' patladı, kriz tırmanıyor! ABD savaş uçakları vurdu, Çin 'misilleme yapma hakkımızı' var dedi

ABD ile Çin arasındaki 'casus balon' krizi büyüyor. ABD Dışişleri Bakanı önümüzdeki hafta yapacağı Pekin ziyaretini iptal ederken, söz konusu balonun kendilerine ait olduğunu kabul eden Çin'e göre ise krizin nedeni beklenmeyen hava şartları. Tüm dünyanın merakla takip ettiği 'balon' krizi devam ederken, ABD üzerindeki balon savaş uçakları tarafından düşürüldü. ABD Başkanı Biden "Talimatı ben verdim" derken; Çin'den ise "Misilleme yapma hakkımız var" açıklaması geldi.

Haber 05-02-2023 08:14

ABD üzerinde görüldü, krize yol açtı! Bir başka 'casus' balon alarmı, bu sefer...

ABD'nin Çin'e ait olduğunu söylediği 'casus' balon, dünya gündemine oturdu. ABD'de uçakların kalkmasına yol açan olayla ilgili yeni bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Latin Amerika üzerinde bir diğer Çin casus balonu uçtuğunu değerlendirdiklerini açıkladı. ABD ile Çin arasında krize yol açan balon sonrası ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Pekin ziyaretinin ertelendiği açıklandı.

Haber 04-02-2023 08:44

ABD üzerinde 'casus' balon tespit edildi, uçaklar havalandı! 'Oldukça büyük'

ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim devam ediyor. Son olarak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin’e ait yüksek irtifalı istihbarat balonunun ABD üzerinde olduğunu, balonun takip edildiğini açıkladı. Bir askeri yetkili, “Gökyüzünde oldukça yüksek olmasına rağmen pilotların bu balonu gördüğüne dair raporlar var. Yani oldukça büyük” dedi. Açıklamasının devamında yetkili, yerde oluşabilecek enkaz nedeniyle balonu düşürmediklerini aktardı.

Haber 03-02-2023 10:56

Tavanda asılı kalan balonu almak için çocuğunu havaya fırlattı! “Resmen yılın babası hareketi”

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan görüntüler ebeveynlik konusundaki tartışmaların fitilini ateşledi. Helyum dolu balonu evin içinde serbest bırakan bir baba, balonun tavanda asılı kalması ve çocuğunun ağlamaya başlaması üzerine ilginç bir yönteme başvurdu. Çocuğunu havaya doğru fırlatan adam tavanda asılı olan balonu almasını istedi.

Trend 28-11-2022 13:44

ABD'li uzay şirketi kafaya koydu! Bu yolculuk diğerlerine hiç benzemeyecek: Bilet fiyatı dudak uçuklattı

Uzay yolculukları artık hiç olmadığı kadar gerçek. ABD'li bir uzay şirketi ise turistleri devasa balonlarla uzaya göndermeyi kafasına koydu. Şirket bunu daha önce benzerini hiç görmediğimiz bir şekilde yapmak istiyor. Gemiler satın alarak onları 'yüzen uzay limanlarına' dönüştüren şirket, turistleri bu yüzen uzay limanlarından yükselecek balonlarla uzaya gönderecek. Ancak bu yolculuğa çıkabilmek için yüksek bir bedel ödenmek zorunda.

Haber 18-11-2022 15:42

Pamukkale'de balon turizmi giderek gelişiyor

Hemen her gün 500 ila 750 ziyaretçi, günün ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükselen 2'si Türk Hava Kurumuna (THK) ait 40 sıcak hava balonundan Pamukkale'nin eşsiz manzarasını görme fırsatı buluyor.

Yurthaber 15-11-2022 11:49

SON DAKİKA | Kapadokya'da balon kazası! İspanyol turistler kurtarılamadı, yaralılar var...

Son dakika haberi: Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonunun sert iniş yapması nedeniyle meydana gelen kazada İspanya uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, iki İspanyol turistin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Haber 18-10-2022 11:13

Midesinden çıkarılamayacak kadar büyüktü! 1 yaşındaki İsmet Cihat bebek herkesi korkuttu: Karın ağrısı başlayınca...

Gaziantep'te 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç, ailesini ve doktorları endişelendirdi. Minik İsmet Cihat, karın ağrısından şikayet edince ailesi yabancı cisim yutmuş olabileceğinden şüphelendi. Hastanede ortaya çıkan gerçek herkesi şaşkına çevirirken başarılı operasyon sonrası herkes rahat bir nefes aldı.

Haber 17-10-2022 17:06

220 euro ödeyemeyen yerli turiste 35 liralık alternatif! 'Yükseklik korkusu' diye başladı... Yoğun talep var

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Tarih ve kültürel değerleri, ilginç yer oluşumları, vadileri, yer altı ve yer üstü şehirleriyle dikkat çeken bölgenin en meşhur aktivitelerinden bir tanesi de balon turları. Fiyatı 220 euroya çıkan balon turlarına katılamayan yerli turistler için yepyeni bir alternatif yaratıldı. Üstelik fiyatı 35 TL. Bu yeni alternatife yerli turistler ve yükseklik korkusu olanlardan yoğun talep var.

Haber 12-10-2022 22:26

Kadim kent Diyarbakır'da günün ilk ışıklarıyla balon keyfi

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Kapadokya'dan getirilen ve Dicle Vadisi'nde yükselen balonlara ilgi yüksek - Balona binen vatandaşlardan Yasemin Varol: - "Kapadokya'ya hiç gitmedim. Balona binmeyi çok istiyordum. Çok mutluyuz"

Yurthaber 09-10-2022 10:44

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kapadokya'da yerli balon ile uçtu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kapadokya'da yerli balon ile uçtu

Yurthaber 10-09-2022 07:34

Yerden 300 metre yükseklikte hidrojen balonunda mahsur kaldı! Sürüklendikçe sürüklendi

Sadece soyadı Hu ile tanımlanan adam ve bir partneri, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletindeki bir orman parkında ağaçtan çam fıstığı toplamak için hidrojen balonu kullanıyordu. Balonun bir adan kontrolden çıkması üzerine ikili yerden 300 metre yükseklikte 2 gün boyunca mahsur kaldı.

Trend 09-09-2022 13:14

Kapadokya semalarını ay yıldızlı bayraklarla donatılan balonlar süsledi

Kapadokya semalarını ay yıldızlı bayraklarla donatılan balonlar süsledi

Yurthaber 30-08-2022 10:28

Evde bulundu: İçi patlayıcı madde ile dolu! Faciaya ramak kala

Eskişehir'de bir evde kimyasal madde doldurulan 3 bin uçan balon ele geçirildi. Balonların patlayıcı ve yanıcı özellikteki alüminyum talaşı ile kostik olarak bilinen lavabo açıcıdan oluşan kimyasal madde karışımı ile doldurulduğu tespit edildi. Yaklaşık 3 bin balona Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince imha edilmek üzere el konuldu. Öte yandan ev sahibi hakkında ise adli soruşturma başlatıldı.

Haber 22-08-2022 18:36

Deprem farkındalığı için pedal çevirdiler

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23. yılında düzenlenen "Kızılay 17 Ağustos Anma Turu"nda 35 kilometre yol katedildi - Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı: - "Kızılay olarak 85 milyon insanımızı eğitmek için bütün hazırlıklarımızı yapmış, adım adım bütün gönüllü yapılarımızı eğitme süreçlerini başlatmış durumdayız"

Yurthaber 17-08-2022 16:19