Beslenme Ve Diyetetik Haberleri

Beslenme ve Diyetetik mezunları ne iş yapar? Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

İnsanlar, kontrol edemediği şekilde kilo almaya başladığında veya istediği halde kilo alamadığında bir düzen arayışına girer. Bu durumda kendi başına sağlıklı bir çözüm bulamayacağını düşünüp bu iş için uzmana başvurmayı düşünebilirler. Diyetisyen unvanı ile bilinen bu uzmanlar, Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimi alır. Kapsamlı bir eğitim süreci geçiren Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin iş imkanları, eğitim süreleri, kamu ve özel sektörde iş olanakları merak konusudur.

Egitim 19-07-2022 13:23

Beslenme ve diyetetik taban puanları 2022! Tüm üniversitelerdeki Beslenme ve diyetetik bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları

Beslenme ve diyetetik taban puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üniversite sınavı ile ilgili yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Beslenme ve diyetetik taban puanları açıklandı mı? Tüm üniversitelerdeki Beslenme ve diyetetik bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Egitim 19-07-2022 10:13

Çiğ beslenme: Hem kilo vermeniz hem de ödem atmanız mümkün!

Kilo ve ödem sağlığımız için sorun yaratabiliyor. Fazla ödem şişkinliğe neden oluyor, yaşantımızı etkiliyor. Beslenme şeklini değiştirerek, uygun egzersizleri yaparak kilo ve ödemi çözmek mümkün. Her gün yeni diyetler ortaya çıkıyor. Bilinçsizce yapılan diyetler sağlığa zararlı olabiliyor. Yiyeceklerinizi çiğ olarak veya az pişirerek kilo ve ödem atmanız mümkün.

Haber 10-02-2022 14:52

Masa başı çalışanları için beslenme önerileri hayat kurtarıyor!

Masa başı çalışanlar için beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Elif Bilgin Baş, hareketsiz yaşamın getirdiği kilo problemi ile başa çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Gün boyu iş yerinde kalan ve hareket kısıtlaması yaşayan masa başı çalışanları için 8 beslenme önerisi hazırlayan Baş'ın kilo sorunu yaşayanlara çözüm sunacak uygulamaları...

Haber 01-11-2021 12:08

Beslenme Ve Diyetetik

Beslenme Ve Diyetetik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Beslenme Ve Diyetetik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dümdüz bir karın rüya değil! İşte göbek yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacak 9 besin

İnatçı göbek yağları, birçok insanın ortak sorunları arasında yer alıyor. Dümdüz bir karına sahip olmak isteyenler için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de, doğru besinleri, en uygun miktarda tüketmek... İşte göbek yağlarını eriten 10 mucize besin!

Haber 09-10-2021 17:29

Bilim cevap bulamıyor! Sıradışı beslenme rutini ile hayatta kalmaları mucize olarak kabul ediliyor

Kimisi protesto amaçlı, kimisi ise inançları gereği beslenme rutinlerini tamamen değiştiren kişilerin hikayelerini sizler için araştırdık. Tamamen sağlıksız bir beslenme düzenine işaret eden bu rutinler bilim insanları dahil olmak üzere pek çok kişiyi hayrete düşürüyor.

Trend 22-09-2021 16:47

Kurban Bayramı’nda fit kalmak isteyenler! Bu beslenme listesi tam size göre

Bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabiliyor.

Yemek 19-07-2021 10:11

Diyet yaparken bu hataları tekrarlamayın! Diyet hakkında az bilinen 7 gerçek

Yaz mevsimiyle birlikte pek çok kişide ince ve fit görünme isteği artarken, fazla kilolardan kurtulma arayışları da hızlandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, ideal kiloya ulaşma uğruna şok diyetlerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgularken, arkadaş çevresi ya da internetten uygulanan bilinçsiz diyetlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Haber 12-07-2021 10:55

Çok fazla protein yediğinizde ne olur? Yararı kadar zararları da var

Sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin düştüğü hatalardan biri de fazla protein tüketimidir. Yenilenler azaltılmak istenirken dengeli beslenmeden uzaklaşmak vücudun işleyişinin bozulmasına neden olur. Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyetlerinin de bu sebeplerle yarardan çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Fazla protein tüketiminin vücuda zararı nedir? Doğru protein miktarı ne kadar olmalıdır?

Yemek 24-06-2021 10:08

Yaz aylarının gelmesiyle diyet mevsimi açıldı! Erkekler kadınlardan daha hızlı mı kilo veriyor?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber fazla kilolardan kurtulmak için diyetlere olan yönelim arttı. Fit bir görünüme kavuşmak isteyenler şok diyet uygulamalarına başladı. Erkek ve kadın metabolizması arasındaki farklar kilo verme sürecinde de etkili oluyor. ‘Erkekler kadınlardan daha mı hızlı kilo verir’ sorusu sıklıkla tartışılan konulardan bir tanesidir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 07-06-2021 10:36

Katı diyetlere son! İnce ve fit gözükmek için sağlığınızdan olmayın

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber özellikle koronavirüs karantinasında alınan fazla kilolar diyetlere yönelimi arttırdı. Yazın bikini ve mayoların içinde daha fit görünmek isteyenler hızlı zayıflamak, daha ince görünmek amacıyla şok diyetlere başvurmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz sağlıklı diyet ve kilo verilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 25-05-2021 14:10

Verilemeyen kiloların nedeni cushing sendromu!

Kilo vermede problem yaşayanların cushing sendromundan şüphelenmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, kilo verememenin yanında bazı belirtiler görülüyorsa yaşanan sorunun ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Haber 13-05-2021 10:33

Katı diyetlere son! Kilo vermeyi zorlaştıran bu basit hataları yapmayın

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber mayo ve bikini sezonuna hazırlıklar başladı. Sahillerde fit görüntüsüyle dikkatleri çekmek isteyenler katı diyetlere şimdiden başladı. Koronavirüs karantinasında alınan kiloları vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hatalar bu süreci yavaşlatıyor.

Kadin 07-05-2021 11:18

Gıdaları çöpe atmadan önce bu ayrıma dikkat!

Gıdaların üzerinde bulunan son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki farkın anlaşılmaması nedeniyle tonlarca gıdanın boşuna çöpe gittiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, dünyada gıda sıkıntısı çekildiğine dikkat çekerek gerçekten bozulmayan besinlerin çöpe atılmaması gerektiğini söyledi. ’'Ürün üzerindeki TETT’nin geçmesi, ürünün bozulduğu anlamına gelmez’' diyen Balcı'nın konu ile ilgili açıklamaları...

Haber 11-02-2021 10:48

Kilo almak için ne yenir diye merak ediyorsanız işte liste!

Aşırı aktif yaşam, hızlı metabolizma, genetik zayıflık, stres ve depresyon gibi nedenler kilo almayı bir sorun haline getirebilir. Bu kişiler için kilo almak için ne yemeliyim diye düşünmek kaçınılmaz olacaktır. Ancak kilo almaya odaklanırken gözden kaçırılmaması gereken bir nokta vardır. O da kilo almak için sağlıksız yiyeceklere yönelmeye gerek olmamasıdır. Sağlıksız bir yaşama yönelmeden kilo almanın mümkün olduğunu hatırlayarak yeneceklerin belirlenmesi gerekir.

Yemek 26-01-2021 17:47

Gece yeme sendromu engellenebilir mi? Bu belirtiler varsa yapmanız gerekenler

Gece yeme sendromu, gece uykudan kalkıp, buzdolabına gidip bilinçsizce tıkınırcasına yemek yeme şeklinde görülen bir yeme bozukluğudur. Bu bir davranış bozukluğudur. Çünkü uykudan kalkıp buzdolabına giden kişiler genelde ne yediklerini hatırlamadığını söylerler. Sabah uyandıklarında bunu bazen hatırlarlar. Dünden kalan bir pasta, dolma, börek gibi karbonhidrat ağırlıklı, bilinçsizce yenen bir tablo olarak karşımıza çıkar.

Haber 26-01-2021 14:12

Uyumlu atıştırmalıklar kilo verdiriyor!

Pandemi nedeniyle ev izolasyonunda geçirdiğimiz süreç çoğu kişi için atıştırmalıkları cazip hale getirdi. Kilo aldırdığını düşündüğümüzden ön yargıyla yaklaştığımız atıştırmalıklar ile ilgili farklı bir bakış açısı getiren Prof. Dr. Y. Birol Saygı, atıştırmalıklar arasında mükemmel uyum yakalandığında kilo vermemize bile yardımcı olabileceklerine dikkat çekti. Saygı, atıştırmalıkların yaratılacak sinerji ile yağla mücadelede faydalı hale gelebileceğini söyledi.

Yemek 01-01-2021 15:58

Yeni yılın ilk gününde yenilenmeye hazırsanız sizin için 7 altın öneri

Yeni bir yılın gelişini bol muhabbetli keyifli mi keyifli bir sofrada geçirdiyseniz, geride bıraktığınız yılın stresini yiyecek, içecek ve şüphesiz tatlılarla atmaya çalıştıysanız ve yılın ilk gününden yenilenme kararı aldıysanız bu öneriler çok işinize yarayacak! İşte zorlu bir yılın ardından ölçüyü kaçıranlar için fazla kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyecek öneriler...

Yemek 01-01-2021 12:28

Su orucu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Son zamanlarda birçok diyet yöntemi popüler olmuş durumda. Kilo vermek isteyenlerin hangi diyeti uygulayacağı konusunda kafası bi hayli karışmış halde. Su orucu da bu diyet yöntemlerinden biri.

Haber 28-12-2020 11:44

Bölgesel yağlanmanın nedenleri ve çözümü nedir?

Bölgesel yağlanma nasıl giderilir sorusunu yanıtlamak üzere şekil bozukluklarının mimarı bölgesel yağlanmanın nedenlerini ve bundan kurtulma yollarını inceledik. Bu sorunun olası çözümlerini ve yağ dokusunu inceltmeye yönelik yararlı egzersizleri aşağıda bulabilirsiniz.

Haber 28-12-2020 10:34

Kilo vermeyi engelleyen etkenler!

Koronavirüs pandemisinde evde zaman geçirmeye başlanması ile birlikte ağır basan yeme içme isteği kilo kontrolünü de olumsuz etkiliyor. Bu noktada uyarıda bulunan uzmanlar, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere bakın hangi önerilerde bulunuyor...

Haber 24-12-2020 14:44

Definasyon nedir? Definasyon dönemi beslenme yöntemi nasıl olmalıdır?

Hayalini kurduğunuz vücut yapısına ulaşmak ve kaslarınızı çok daha belirgin hale getirmek için uygulayacağınız tüm işlemler definasyon olarak adlandırılır. Bu dönem dikkat edilmesi gereken bazı detaylara sahiptir. Peki definasyon nedir?

Haber 23-12-2020 17:12

Vücut kitle endeksi hakkında tüm bilmeniz gerekenler

Halk arasında boy ve kilo endeksi olarak da bilinen vücut kitle endeksi nedir ve vücut kitle endeksi hesaplaması nasıl yapılır?

Haber 23-12-2020 14:13

Bağırsakları mahvediyor! Kendinizi korumak için kesinlikle...

Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Kübra Şahin, glüten hassasiyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "''Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türüdür. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir'' dedi.

Haber 05-11-2020 10:24

Bağırsakları mahvediyor! Kendinizi korumak için kesinlikle...

Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Kübra Şahin, glüten hassasiyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "''Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türüdür. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir'' dedi.

Haber 05-11-2020 10:24

Taş Devri diyetine göre pişirme yöntemleri! Bildiğiniz tüm diyetleri unutun

Yaz aylarının gelmesiyle beraber mayo ve bikinilerin sezonu açıldı. Bikini ve mayo demek çoğu kişi için fit bir vücut ve sağlıklı bir beden anlamına geliyor. 7’den 70’e herkesin yaz aylarında diyette olduğu söylenir. Pazartesi günü kararlı bir şekilde başlanan diyetlerin ömrü büyük bir çoğunlukla salı gününe kadar sürer. Bazıları ise ideal kilolarına ulaşmak için diyet programlarından taviz vermez. Sizler için daha önce uyguladığınız bütün diyetleri unutturacak bir program sunuyoruz.

Yemek 04-05-2018 01:08

Günlük diyetlere kanmayın

Uzmanlar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte her gün bir yenisi çıkan diyet önerilerine inanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 01-07-2006 12:28

Sağlıklı beslenmenin 8 kuralı

Sağlıklı yaşamanın en temel kurallarından biri sağlıklı beslenmek. Beslenme deyince her ne kadar akla yemek yemek gelse de, sağlık için sadece diyet yapmak yeterli olmuyor. Ruhsal ve zihinsel sağlığımız da en az bedensel sağlığımız kadar önemli.

Haber 18-12-2004 11:09