Çinliler Haberleri

Mukan Kağan kimdir, kimin oğlu? Mukan Kağan hangi devletin hükümdarıdır?

Tarihte kurulan devletlerde yer alan hükümdarlar; halkı yönetmek, savaş ve barış kararlarına imza atmak, ordu kurmak ve idare etmek gibi birçok görevi üstlenmişlerdir. Ordunun başında göreve çıkan hükümdarlar; yönettikleri ülkelerin sınırlarını genişletmeyi ve halkın yeni kaynaklara ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlamıştır. İyi bir devlet adamı ve komutan olan Mukan Kağan’da, Göktürk Devleti’nin önemli hükümdarlarından birisidir. Mukan Kağan kimin oğlu?

Egitim 20-04-2023 09:45

Bumin Kağan kimdir, hangi devleti kurdu? Bumin Kağan'ın hayatı nasıldı, diğer adı nedir?

Göktürk Devleti’nin kurulmasında rol oynayan Bumin Kağan, tarihte büyük başarılarıyla bilinir. Aşina sülalesinin ve diğer Türk boylarının önderliğini sürdürmüş olan Bumin Kağan, Çin üzerinde egemenlik kurmaya başlayan Tabgaç Devleti’nin sınırlarını işgal etmesiyle dikkat çekmiştir. Türk tarihinde önemli yere sahip Bumin Kağan, Cücenlere karşı savaşarak, Çin ile olumlu ilişkiler kurmuştur. Göktürklerin Orta Asya’da geniş sınırlara ulaşmasına öncülük etmiştir. Bumin Kağan kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:01

Dünyanın en korkunç festivali: Bakmak bile cesaret istiyor!

Endonezya'da yaşayan Çinliler tarafından Ay Takvimi'ne göre her yılın ilk ayının 15. gününde düzenlenen "Cap Go Meh Festivali" birçok insan tarafından dünyanın en korkunç festivali olarak anılıyor. Katılımın yoğun olduğu bu festivalde, katılımcılar vücutlarını arındırdığı inancıyla, bedenlerine çeşitli aletler batırarak dehşet verici görüntülere sahne oluyorlar.

Trend 02-10-2022 14:50

Çinliler

Çinliler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çinliler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.