Devlet Haberleri

Şehir hayatını bırakıp köye yerleşti! Devlet desteği ile gelirini üç katına çıkardı: Gençlerin dikkatini çekti, arayan çok

Ankara’daki işinden ayrılarak Kastamonu’nun Araç ilçesindeki köyüne dönen Metehan Gökçen, devlet desteğiyle aldığı 100 koyun sayesinde koyun yetiştiriciliği yapmaya başladı. Gökçen, gelirini Ankara'da çalıştığı iş yerinden aldığı ücretin 3 katına çıkardı.

Finans 24-03-2024 11:12

Devlet kurumu müdürü, yanında çalışan 2 kadına cinsel saldırıdan yargılanıyor! Evliyim, çocuğum var iftira!

İzmir'in Urla ilçesinde müdür olarak görev yaptığı devlet kurumunda kadın hizmetli Ö.K.'ya (42) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen E.D. (52), 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada suçlamaları reddetti. Kendisine iftira atıldığını öne süren E.D.'nin, aynı suçtan dolayı başka bir davadan da yargılamasının devam ettiği öğrenildi.

Haber 19-12-2023 20:19

Son dakika| Bakan Fidan: Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze mesajı verdi. Bakan Fidan, "Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu problem Filistinliler ve İsraillilerden büyüktür, tüm bölgeyle alakalıdır. Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır, her türlü katkıya hazırız" açıklamasını yaptı.

Haber 08-12-2023 20:23

Sabar Devleti'nin kurulduğu yer ve tarihi nedir? Sabar Devleti hakkında bilgiler ve özellikleri nelerdir?

Sabarlar, Sibirya Bölgesi’ne adını veren ve Selçuklular’dan önce Anadolu’nun kapısını Türkler’e açan ilk Türk Kavmi olarak kaynaklara geçmiştir. Anadolu’ya ilk Türk akınlarını gerçekleştirerek Sasaniler’le Bizans’a karşı kurulan ittifaklarda yer almışlardır. 5-7. yüzyıllarda Kafkasya'nın kuzeyinde, Karadeniz'in doğu kıyılarında ve Kuban bölgesinde yaşayan Sabirler, Batı Sibirya'dan gelen göçebelerden ibaretti. Sabar Devleti'nin kurulduğu yer neresidir?

Egitim 08-05-2023 10:02

30 yaşında 9 çocuğu olan dünyanın en doğurgan annesi! Kız çocuk istediğim için bencil olduğumu söylüyorlar

Günümüzde evliliklerin ileri yaşlarda gerçekleşmesi ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle çocuk sahibi olmak çok daha zor duruma geldi. Birçok çift çocuğu olsun diye tüp bebek gibi çeşitli tedavilere başvuruyor. Ancak bazı kişilerin oldukça doğurgan olduğu görülüyor. Amerika'da yaşayan 30 yaşındaki bir kadın 10. çocuğuna sahip olmak istediğini açıkladığı için bencil ilan edildi.

Kadin 25-04-2023 14:07

Elazığ'da depremzede üreticilere 204 milyon lira yem, mazot ve gübre desteği sağlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da afetzede üreticilere toplam 204 milyon lira yem, mazot ve gübre desteği verildi.

Yurthaber 14-04-2023 12:12

Bumin Kağan kimdir, hangi devleti kurdu? Bumin Kağan'ın hayatı nasıldı, diğer adı nedir?

Göktürk Devleti’nin kurulmasında rol oynayan Bumin Kağan, tarihte büyük başarılarıyla bilinir. Aşina sülalesinin ve diğer Türk boylarının önderliğini sürdürmüş olan Bumin Kağan, Çin üzerinde egemenlik kurmaya başlayan Tabgaç Devleti’nin sınırlarını işgal etmesiyle dikkat çekmiştir. Türk tarihinde önemli yere sahip Bumin Kağan, Cücenlere karşı savaşarak, Çin ile olumlu ilişkiler kurmuştur. Göktürklerin Orta Asya’da geniş sınırlara ulaşmasına öncülük etmiştir. Bumin Kağan kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:01

Balamir Kağan kimdir, izlediği dış politika nasıldı? Balamir Kağan hangi devletin kurucusudur?

Avrupa'ya seferler düzenlemesiyle bilinen Balamir Kağan, Avrupa Hun Devleti başında uzunca süre hükümdarlık yapmıştır. Avrupa Hun Devleti, Avrupa ve Afrika kıtasına yayılan yüzölçümü ile bölgenin siyasi açıdan gelişmesinde rol oynamıştır. Orta Çağ’ın başlamasında etkili olan Balamir Kağan, Kavimler Göçü olarak da bilinen büyük göç hareketini başlatmıştır. Batıya doğru harekete geçen Hunlar, bölgede yaşayan Ostrogot ve Vizigotları mağlup etmiştir. Balamir Kağan kimdir?

Egitim 10-04-2023 13:59

Göçebe yaşam tarzı özellikleri nelerdir? Göçebe yaşam tarzının sonuçları nedir, Türk kültürünü nasıl etkilemiştir?

Göçebe yaşam tarzını benimseyen topluluklar hayvancılık faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla süresiz aralıklarla yer değiştirmiştir. Konargöçer olarak da adlandırılan göçebe yaşam tarzı, belirli bir toprağa bağlı kalmadan sürekli göç etmek anlamına gelir. İklim koşulları ve coğrafi şartlar, göçebe hayat tarzını benimsemiş toplumları etkiler. Tarımsal faaliyetleri az olan ve hayvancılıkla uğraşan topluluklar, göçebe yaşam tarzı ile soylarını yürütmüştür.

Egitim 10-04-2023 13:59

Muş'ta devlet desteğiyle kurulan fabrikada 400 kişilik istihdam hedefleniyor

Muş'ta, 6. Bölge Yatırım Teşvikleri kapsamında sağlanan destekle kurulan tekstil fabrikasında 400 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Yurthaber 10-04-2023 13:46

Göktürk Devleti ne zaman ve nerede kuruldu, kaç yıl hüküm sürdü? Göktürk Devleti kurucusu, hükümdarları ve tarihi nedir, hangi boya mensuptur?

Göktürk Devleti tarihte “Türk” adını ilk defa kullanan devlet olmasıyla dikkat çeker. Ayrıca Göktürk Devleti Orta Asya bölgesinde en geniş sınırlara ulaşan devlet olma özelliğine sahiptir. Uzun süre bağımsızlığını sürdüren devlet “Köktürk” adıyla da bilinmektedir. Türk diline ait en eski yazılı kaynaklara da Göktürkler döneminde rastlanır. Göktürk Devleti'nin tarihi ve özellikleri nedir?

Egitim 24-03-2023 16:42

Asya Hun Devleti kurucusu, hükümdarları, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Asya Hun devleti ile ilgili bilgiler nelerdir?

Türkler tarafından tarihte birçok devlet kurulmuştur. Orta Asya'da kurulmuş ilk Türk devletleri arasında yer alan Asya Hun Devleti, tarihi olaylarla ön plana çıkmıştır. Asya Hun Devleti, Türk dünyasının şekillenmesinde büyük rol oynamıştır. Siyasi ve askeri başarılarıyla ön plana çıkan Asya Hun Devleti'nin kurucusu kimdir, özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:49

Avrupa Hun Devleti kurucusu, hükümdarları, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Avrupa Hun devleti ile ilgili bilgiler nelerdir?

Dünya tarihinde önemli rol oynayan Avrupa Hun Devleti, farklı göçler sonrası kurulmasıyla dikkat çeker. Türklerin Avrupa bölgesinde kurduğu ilk devlet olma özelliğine de sahiptir. Türk tarihi bakımından önemli olmasıyla ön plana çıkan Avrupa Hun Devleti, siyasi ve askeri gücüyle birçok devlete örnek olmuştur. Peki, Avrupa Hun Devleti hükümdarları kimlerdir?

Egitim 10-03-2023 16:48

İslamiyet'i kabul eden ilk Türk devleti nedir, hükümdarı kimdir? İlk Müslüman Türk devleti İslamiyet'i ne zaman kabul etti?

Türkler 10. yüzyıl sonrasında bireysel, toplumsal veya devlet halinde İslamiyet'i kabul etmeye başlamıştır. Türklerin Gök Tanrı inancı ve İslamiyet arasında birçok benzer özellik bulunur. İslamiyet öncesi Türklerin Müslüman Araplarla ilk karşılaşması ise 7. yüzyıla uzanır. İslamiyet ile birlikte yaşam tarzları da değişmeye başlamış ve günümüze kadar şekillenerek gelmiştir. Peki, ilk Müslüman Türk devleti hangisidir, özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:48

Mısır'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir? Mısır'da kurulan ilk Türk İslam devleti nedir, özellikleri nelerdir?

Mısır bölgesi geniş kıta sahanlığı ve tarıma elverişli toprakları sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hz. Ömer döneminde İslam Devleti sınırlarına dâhil edilen Mısır bölgesinde merkezi hükümet tarafından atanan valiler arasında Türklerde bulunuyordu. Atanan valilerin bağımsızlıklarını ilan etmeleri neticesinde Mısır'da Türk devletleri kurulmuştur. Kurulan devletler yaklaşık 1000 yıl bölgede hüküm sürmüştür. Peki, Mısır'da kurulan Türk devletleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:46

Ağrı'da kadın muhtarın köyü hizmetlerle güzelleşiyor

Doğubayazıt ilçesi Dalbahçe köyünün ilk kadın muhtarı Meryem Önkür, devlet ve hayırseverlerin desteğiyle köyüne halı saha ve park kazandırdı - Köyünde kütüphane temelinin atılmasını da sağlayan üniversite mezunu Önkür: - "Ben sadece hizmet için bu işe girdim. Köylülerimizin duasını almak bana yetiyor. İşimi severek yapıyorum"

Yurthaber 10-10-2022 11:09