Ebe(Kadın Doğum) Haberleri

Hayat kurtarıyor! Doğum risklerini en aza indirmek için

Hamilelik süreci anne adayları için oldukça stresli ve gergin geçebiliyor. Hamilelikte yaşanan olumsuzluklar hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkiliyor. Doğum sürecini iyi geçirmek için hamilelik sürecinde stresten uzak durmak, bilinçli olmak gerekiyor. Uzmanlar doğumda yaşanacak risk durumlarını azaltmak için önerilerde bulundular.

Kadin 10-05-2022 15:20

İzmir'de doktor gelmeyince bebeği eliyle geri itmişti! Olayı, uzman bilirkişi heyeti çözecek

İzmir'de 2016 yılında meydana gelen olayda özel bir hastanede normal doğum sırasında başı gözükmesine rağmen, doktor ameliyathaneye gelmediği için ebe bebeği tekrar rahime itmiş, tampon yapılması nedeniyle havasız kaldığı öne sürülen bebek yoğun bakıma alınmıştı. Burak bebek 76 günlükken hayatını kaybetmişti. Ebe N.G. ile doktor O.G.T. hakkında açılan davanın duruşması, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görüldü. Mahkeme, olayın detaylı araştırılmasına karar verdi.

Haber 25-04-2022 12:10

Ebeler Haftası ne zaman 2022? Neden kutlanır? Ebeler Haftası mesajları ve sözleri!

Ebeler Haftası ne zaman? Vatandaşlar, zor koşullarda çalışan ebelerin sağlık sistemi üzerindeki önemini vurgulamak için kutlanan bu anlamlı haftaya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Anne ve çocuk sağlığı için bir hayli önemi olan bu mesleği yapanları onurlandırmak, mesleğin önemine ve koşullara dikkat çekmek için kutlanan bu önemli haftaya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki Ebeler Haftası ne zaman 2022? Neden kutlanır? İşte Ebeler Haftası mesajları ve sözleri...

Haber 21-04-2022 10:11

Ebeler Haftası mesajları 2022! En yeni, en güzel Ebeler Haftası mesajları ve sözleri!

Ebeler Haftası mesajları, zor koşullarda çalışan ebelerin sağlık sistemi üzerindeki önemini vurgulamak için kutlanan bu anlamlı hafta sebebiyle merak konusu oldu. En yeni, en güzel Ebeler Haftası mesajları ve sözleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu mesleği yapanları onurlandırmak için ilk defa 1991 yılında kutlanan gün, o zamandan bugüne dek 5 Mayıs'ta kutlanmaktadır. Türkiye'de ise 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. İşte Ebeler Haftası mesajları...

Haber 21-04-2022 09:57

Normal doğum hakkında merak ettiğiniz her şey... Doğumda üstten bastırılıyor mu?

Çocuk sahibi olmaya karar veren ve gebelik testinin pozitif çıkmasıyla unutulmaz mutluluk yaşayan anne-baba adayları için, hayatlarında heyecanlı ve telaşlı bambaşka bir dönem de başlamış oluyor. İlk ultrasonografik görüntülerdeki heyecan, bebeğin gelişiminin takibi, kız mı-erkek mi derken, doğum şeklinin ne olacağı da bu tatlı heyecanda sordukları başlıca sorular arasında yer alıyor. İşte bu noktada, dünyaya geliş şeklini aslında bebeğin kendisinin seçtiğini biliyor muydunuz?

Haber 15-04-2022 11:29

Ebelerden doğum koçu isyanı! 10 yıldır uyarıyoruz

Ankara'da 41 haftalık hamile Ö.G.'nin 'doğum koçu' ile evde doğum yapmaya çalışılırken bebeğin hayatını kaybetmesi sonrası "doğum koçu" tartışmaları sürüyor. Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Uzman Ebe Nesibe Üzel, doğum koçluğu gibi "sosyal medya" trendlerinin, suistimallere yol açtığını ve anne bebek hayatının güvenliğini tehdit eder hale geldiğini vurguladı. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri ise, bu işi ancak sağlık eğitimi almış ebelerin güvenle yapabileceğini söyledi.

Haber 14-01-2022 11:43

Kraliyet Ailesi’nin birbirinden ilginç doğum kuralları! Yasaklara uymak zorundalar

Dünyanın her yerindeki Kraliyet Aileleri’nin hayatları büyük bir merakla takip edilir. Dizi, film ve kitaplara konu olan aile yaşamlarının en önemli özelliği ise bir dizi kural ve protokolden oluşmasıdır. Ailenin geleneksel tutumu, yüzyıllardır var olan kural ve protokollere sadık kalınmasını sağlıyor. Bu kurallar 7'den 77'ye ailenin bütün üyelerinin her adımını düzenliyor.

Trend 14-10-2021 10:03

Koronavirüsten hayatını kaybetti! Acı gerçeği eşi açıkladı

Ankara'da 35 haftalık hamileyken koronavirüse yakalanan ve bebeği sezaryenle alındıktan sonra yaşamını yitiren 28 yaşındaki ebe Duygu Ömrüuzun'un eşi Muhammed Ömrüuzun, "Eşim hamile olduğunu öğrenince oğlumuza bir şey olur endişesiyle aşı olmadı. Hep oğlumuzu düşündü" dedi.

Haber 13-09-2021 13:36

Didem Balçın anne oldu! İşte bebeğinin ismi...

Son olarak 'Kuruluş Osman' dizisinde Selcan Hatun karakterini canlandıran Didem Balçın anne oldu.

Magazin 26-04-2021 16:50

Ebeler Haftası nedir, ne zaman kutlanır? En güzel Ebeler Haftası mesajları...

Tarihteki en eski meslekler arasında yer alan ebelik; sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında oldukça önemli bir yere sahip olan mesleklerdendir. Bu kutsal meslek her sene "Ebeler Haftası"nda anılmakta ve kutlanmaktadır. Peki Ebeler Haftası nedir, ne zaman kutlanır? En güzel Ebeler Haftası mesajları...

Haber 21-04-2021 14:14

Büyük başarı! Hastanede ebeydi, profesör oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Anabilim Dalı Başkanı evli ve 2 çocuk annesi Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, sağlık meslek lisesinden mezun olup ebe olarak hastanede göreve başladıktan sonra, lisans eğitimi de tamamlayıp akademik hayatına atıldı. Anneliğinin yanı sıra iş hayatını da başarılı bir şekilde yürüten Saygıner, 2018 yılında profesör unvanı alırken, görev yaptığı fakültenin ebelik bölümü anabilim dalı başkanlığına getirildi.

Haber 25-03-2021 12:22

Nurdan Büyükak doğum için geri sayıma başladı

Anne olmaya hazırlanan oyuncu İbrahim Büyükak'ın psikolog eşi Nurdan Büyükak doğum tarihini açıkladı.

Magazin 15-03-2021 12:07

Ebe ve doktorlara 'ria' eğitimi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü'nce kadın ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi ve aile planlaması hizmetlerinde başarı oranını arttırmak amacıyla il genelindeki sağlık ocakları ve devlet hastanesinde görev yapan ebe ve doktorlara Rahim İçi Araç (RİA) eğitimi verilmeye başlanacağı bildirildi.

Haber 30-12-2004 09:50