Ehliyet Affi Cikti Mi Haberleri

Elektrikli bisiklet nasıl kullanılır? Elektrikli bisiklet kullanmak için ehliyet gerekir mi?

Elektrikli bisikletler çağımızın hızlı ve tempolu yaşam tarzına uyum sağlayarak kullanıcılarına benzersiz bir ulaşım deneyimi sunar. Bu yenilikçi taşıma araçları sadece çevre dostu olmaları ile değil, kullanım kolaylıkları ve sağladıkları rahatlıkla da dikkat çekmektedir. Elektrikli bisikletlerin sunduğu rahatlık, sürüş deneyimini de etkiler. Özellikle şehir içi ulaşımda trafik sıkışıklığına takılmadan hareket etmeye yardımcı olur. Peki elektrikli bisiklet nasıl kullanılır ve ehliyet gerekir mi?

Haber 2023-12-10 16:56:02

DEVAMSIZLIK AFFI KALKACAK MI? Devamsızlıktan sınıfta kalma, sınıf tekrarı olacak mı? Bakan Tekin açıkladı

Devamsızlık affı kalkacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından konuya ilişkin detaylar öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada devamsızlık affının da kaldırılacağını belirtti. Peki, Devamsızlıktan sınıfta kalma, sınıf tekrarı olacak mı? İşte, Bakan Tekin'in 'devamsızlık affı' açıklaması...

Egitim 2023-08-16 13:18:44

2023 EHLİYET HARCI: Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?

Cumhurbaşkanı Kararı ile son dakika noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 artış Resmi Gazete' de yayımlandı. 2023 yılı için yüzde 122.93 olarak belirlenirken ceza, harç ve vergilerde artış yaşandı. Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. Peki, Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?

Finans 2023-07-08 09:38:33

71 yaşındaki Ulviye teyzenin takdir toplayan azmi! Bize başvurduğunda tereddütlerimiz vardı

Artvin’de 71 yaşındaki Ulviye Hekimoğlu'nun ehliyet azmi takdir topluyor. Kursa yazılan Ulviye teyze, yaşına rağmen otomobil kullanmayı öğrenmek için ders alıyor çünkü torunlarını gezdirmek istiyor! Kurs Eğitmeni "Ulviye teyzemiz 71 yaşında bize başvurduğunda 'Eğitimleri alabilir mi? Nasıl olur?' diye tereddütlerimiz vardı" dese de, Ulviye teyzenin kurslar başlayınca güzel bir şekilde eğitim aldığını söyledi. Ulviye teyze ise "İnşallah sınavları kazanıp torunlarımı gezdireceğim“ diye konuştu.

Haber 2023-03-13 10:34:20

EHLİYET AFFI SON DAKİKA haberleri 11 Mart 2023: Ehliyet affı çıktı mı, Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Trafik cezası puanları silinecek!

Ehliyet affı ile ilgili son dakika gelişmesi sonrası tekrar sürücü belgelerine kavuşmak isteyen çok sayıda vatandaş arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Geçtiğimiz gün Meclis’te flaş bir gelişme yaşandı. 14 milyonun üzerinde vatandaşın 521 milyar TL'lik borcuna yapılandırma imkânı sağlayan teklif yasalaştı. 31 Aralık 2022 öncesi borçlar 48 taksitte ödenebilecek. 2 bin TL'nin altı borçlar ise silinecek. Peki, Ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affı Resmi Gazete’de yayınlandı mı?

Finans 11-03-23 09:56

Yeni kimlik ehliyet yerine geçer mi, yeni kimliğe ehliyet ekleme nasıl yapılır? Yeni kimliğe ehliyet işleniyor mu, birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

2016 yılının Mart ayından itibaren eski tip nüfus cüzdanları yeni tip çipli kimlik kartları ile değiştirilmeye başlanmıştır. Bu işlemi yapmayan kişiler için resmî bir açıklama ile bildirilen tarihten sonrasında ceza uygulanacağı söylenmektedir. Yeni kimlik kartı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirtilmiştir. Uygulama kapsamında yeni kimliklerin ehliyet ile birleştirilip birleştirilmeyeceği de açıklanmıştır. Peki, yeni kimlik ehliyet yerine geçer mi

Haber 10-03-23 16:39

VERGİ AFFI SON DAKİKA 10 Mart 2023: Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı, Meclis'ten geçti mi? 2 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek!

Vergi affı ile ilgili son dakika gelişmeleri askerlik, köprü, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Meclis, EYT düzenlemesinin sonuçlandırılmasının ardından borç düzenlemesine ilişkin çalışmalarına başlamıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuya dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Peki, Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Vergi affı Meclis'ten geçti mi?

Finans 10-03-23 10:31

Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Motorlu taşıt e-sınavları hangi tarihte yapılacak?

Ehliyet sınavının ertelenmesi sonrası sınavın ne zaman yapılacağı merak edildi. Bazı sınavlar, Türkiye'de meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan yıkıcı depremler sonrası ertelenmişti. Ehliyet sınavı ertelenen sınavlardan biri oldu. Peki, Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Motorlu taşıt e-sınavları hangi tarihte yapılacak?

Haber 13-02-23 22:14

Ehliyet sınavları ERTELENDİ mi? Motorlu taşıt e-sınavları ne zaman, hangi tarihte? Deprem sonrası MEB'den 'sınav tarihi' açıklaması

Ehliyet sınavlarına hazırlanan kişiler, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Birçok sınavın iptal edilmesi nedeniyle Motorlu taşıt e-sınavlarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'e-Sınav tarihleri' açıklaması geldi. Peki, ehliyet sınavları ertelendi mi? Ehliyet sınavları ne zaman? İşte, motorlu taşıt e-sınavları ile ilgili detaylar...

Haber 10-02-23 13:42

Trafik cezaları son durum ne? Ehliyet affı geliyor mu? İşte trafik cezaları ve ehliyet affı ile ilgili son gelişmeler

Trafik cezası olan vatandaşlar cezaların son durumunu merak ediyorlar. 2023 yılı vergi borçları yapılandırma müjdesiyle başladı. Milyonlarca vatandaş trafik cezaları silinecek mi, ehliyet affı gelecek mi merak ediyordu. Konu ile ilgili son durum açıklaması AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan gelmişti. Peki trafik cezaları son durum ne? Ehliyet affı geliyor mu? İşte trafik cezaları ve ehliyet affı ile ilgili son gelişmeler...

Haber 01-02-23 09:39

Ehliyet affı bekleyenlere müjde! Ehliyet affı çıktı mı, kimleri kapsıyor? Trafik cezaları silinecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Ehliyet affı son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası ehliyet affı ve trafik ceza puanı silinmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Erdoğan, milyonlarca sürücüyü ilgilendiren müjdeli haberleri peş peşe açıkladı. Peki, ehliyet affı çıktı mı, kimleri kapsıyor? Trafik cezaları ve ceza puanları silinecek mi? İşte ayrıntılar..

Haber 24-01-23 13:03

EHLİYET AFFI 2023 SON DAKİKA: Ehliyet affı çıktı mı, alkolü kapsıyor mu? 10 bine yakın ehliyet iade edilecek!

Ehliyet affı ile ilgili son dakika gelişmeleri dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Trafik cezaları da dahil 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan borçlar ve cezalar silinecek. Buna göre yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve 10 bin vatandaşa ehliyeti geri iade edilecek. Peki, Ehliyet affı çıktı mı, trafik cezaları silinecek mi? İşte ehliyet affı açıklaması!

Finans 24-01-23 10:38

VERGİ BORCU AFFI 2023 SON DAKİKA: Vergi borçları silindi mi, vergi affı ne zaman çıkacak? Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi!

Vergi borçlarının silinmesi ile ilgili ayrıntılar, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları ve cezalara ilişkin müjdeyi verdi. Peki, vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak, hangi borçları kapsıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 24-01-23 10:36

Ehliyet ve kimlik birleştirme ücretli mi, son başvuru tarihi ne? Ehliyet kimlik birleştirme RANDEVU EKRANI

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi ile ilgili bilgiler çokça kişi tarafından araştırılıyor. Nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun nedenlerinden biri de ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi. Bu işlemi yaptırabilmeniz için ehliyet ve kimliğinizin yeni tip olması gerekiyor. Peki ehliyet ve kimlik birleştirme nasıl yapılır, ücretli mi? İşte detaylar...

Haber 28-12-22 17:05

C sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır, otobüs kullanabilir mi? C sınıfı ehliyet nedir, şartları nelerdir ve nasıl alınır?

2016 yılında yapılan yeni düzenlemeye göre araç türüne göre farklılık gösteren ehliyet sınıfları karşınıza çıkıyor. Bu ehliyet sınıfları içerisinde C sınıfı ehliyet, özellikle kamyon sürücüleri tarafından merak konusu oluyor. Kamyon ve çekici kullanmak için alınmasının zorunlu olan C sınıfı ehliyeti ve kapsamları nedir?

Haber 11-11-22 17:26

B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır, 6 teker araç kullanabilir mi? B sınıfı ehliyet nedir, şartları nelerdir ve nasıl alınır?

Ehliyet almak için sabırsızlanan birçok sürücü adayının kafasını karıştıran konu ehliyet sınıfları oluyor. Farklı harfler ve rakamlarla isimlendirilen bu ehliyet sınıfları, sürücü adayının kullanabileceği araçları kategorize ediyor. Her araç türüne göre farklı ehliyet sınıfları vardır ve bu ehliyet sınıflarını alabilmek için de gerekli olan şartlar farklılık gösterir. Otomobil kullanmak için gerekli olan B ehliyeti nasıl alınır?

Haber 11-11-22 17:25

Biyometrik fotoğraf sakallı olur mu? Biyometrik fotoğraf çekilmeden önce sakal kesilmeli mi?

Biyometrik fotoğraflar yeni kimlik kartları, uluslararası evlilik cüzdanı, vize, pasaport ve ehliyet gibi belgelerde kullanılmaya başlandı. Resmî kurum ve kuruluşlarda gerekli olan belgelerde biyometrik fotoğraf kullanılması zorunlu hâle geldi. Bu sebeple belgelerin reddedilmemesi için biyometrik fotoğrafların kurallarını bilmek gerekir. Peki, biyometrik fotoğraf sakallı olur mu?

Haber 19-10-22 21:27

Nüfus cüzdanı ve ehliyet değişimi aynı gün yapılır mı? Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu aynı anda alınabilir mi?

Yeni yönetmeliklerle birlikte kimlik kartı ve ehliyet, kimlik kartı üzerinde toplanabiliyor. Vatandaşa tek bir kart taşıma avantajı sunan bu uygulama, randevu ile İlçe Nüfus Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu aynı anda alınabilir mi, işlemler nasıl yapılır?

Haber 10-10-22 18:37

Eski kimlikle ehliyet sınavına girilir mi? Yeni kimlik kartı olmadan sınava girilir mi?

Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir. Ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavında başarılı olduktan sonra sürücü belgesi almaya hak kazanır. Adaylar ehliyet sınavında ilk yardım, trafik adabı, araç tekniği ve trafik bilgisi derslerinden sorumlu tutulur. Adaylar sınavda toplamda 70 tam puan almaları hâlinde dersten başarılı kabul edilir. Peki, eski kimlikle ehliyet sınavına girilir mi?

Haber 26-09-22 16:58

Citroen Ami fiyatları! Türkiye'ye geldi: Ehliyet gerekli mi?

Fransız otomotiv üreticisi Citroen'in, şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik elektrikli aracı Türkiye'ye geldi. Ami isimli otomobili kullanmak için Fransa'da B sınıfı ehliyet sahibi olmak gerekmiyor. Rahat kullanım amaçlayan aracın azami hızı 50 kilometre. Aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro. İşte merak edilenler...

Haber 30-09-21 10:55

Ehliyet sınavları son durum 2021... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak, tarihleri belli oldu mu?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 22-01-21 14:43

Ehliyet sınavları son durum 2021... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak, tarihleri belli oldu mu?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 07-01-21 14:30

Ehliyet sınavları son durum... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 15-12-20 08:51

Ehliyet sınavları son durum... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 11-12-20 09:15

Ehliyet sınavları son durum... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 10-12-20 09:15

Ehliyet sınavları son durum... Ehliyet sınavları ertelendi mi, iptal mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavları ertelendi mi sorusu gündem oldu. Hafta sonu ehliyet sınavına girecek olan binlerce sürücü adayı, yeni yasaklardan dolayı hafta sonu sınavlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının ilk günlerinde ehliyet kursları tamamiyle kapanmıştı. Binlerce sürücü adayı bu dönem ehliyet için başvuru yaptılar. Hafta sonu yasakların tekrar gelmesiyle; ehliyet sınavları iptal mi, ehliyet sınavı yapılacak mı oldu sorularına cevap aranıyor.

Haber 04-12-20 13:30

Ehliyet ve kimlik birleşiyor mu? Ehliyet ve kimlik ne zaman birleşecek? Çipli kimlik ehliyet yerine geçer mi?

Vatandaşlar arasında uzun süredir ehliyet ve kimlik birleşiyor mu sorusunun cevabı araştırılıyordu. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kimlik ne zaman birleşecek konusunda önemli açıklamalar yaptı. Peki, çipli kimlik ehliyet yerine geçer mi? İşte merak edilen detaylar...

Finans 17-09-20 16:24

Türkiye’de internete ehliyetle mi girilecek? RTÜK üyesinden kafa karıştıran açıklama

Türkiye’de internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK denetimine girmesi için torba yasa çıkarılmış ve bu yasa meclisten geçip onaylanmıştı. RTÜK üyesi Taha Yücel gelen açıklama; Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek? sorusunu gündeme getirdi.

Haber 14-04-18 02:14

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Genel Kurulu

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Belli bir fikrin savunucusu olanlara kapıyı aç, belli bir fikrin savunucusu değilse ona kapıyı kapa. Bu mu özgürlük? Çünkü eğitim öğretim kurumlarının bu noktada bir defa kefeni yırtması lazım. Ehliyet, liyakat kimdeyse onun girmesi lazım, önünün de kapatılmaması lazım" - "Batı ülkelerindeki üniversiteler, soruyorum, çok sesli değil mi? Peki bunlardan hangisinin sürekli kendi devletine, kendi halkının değerlerine karşı faaliyet yürüttüğünü duydunuz, gördünüz. Böyl

Haber 07-01-18 16:24

Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'ten son dakika ehliyet sınav sonuçları açıklaması...

Ehliyet sınav sonuçları merakla bekleniyor. 29 Temmuz'da MTSKS-3 ehliyet sınavına giren adaylar, geçen hafta yayınlanan sınav soruları ve cevapları ile kaç puan alacaklarını az-çok hesaplamaya çalıştılar. Fakat tam emin olmak için ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB, ehliyet sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını ilan etti mi?

Haber 07-08-17 10:30

Komşusunun Dükkanına Giren Ehliyetsiz Sürücü: Ehliyet Mi Araba Kullanıyor?

Ümraniye'de, yaklaşık 30 yıldır ehliyetsiz araç kullanan Müyeddin Erişgen (51), otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek komşusunun...

Yurthaber 13-12-12 13:36