Elektrik Haberleri

İzmir'deki akım faciasında beklenen bilirkişi raporu çıktı! İhmali olan İZSU ve GDZ Elektrik Dağıtımın müdürleri gözaltında

İzmir'de sağanak yağmurda biriken sudaki akıma kapılarak acı bir şekilde hayatını kaybeden 2 kişiyle ilgili soruşturma sürüyor. Konuyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda hem Gdz Elektrik hem de İZSU kurumlarının ihmali olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber

İzmir’deki elektrik faciasında çok konuşulacak itiraf! ‘Elimizde malzeme olmadığı için’ diyerek anlattı…

Türkiye’nin konuştuğu İzmir’deki elektrik faciası ile ilgili ortaya çıkan ifadeler gündem yaratacak. Gözaltındaki şüphelilerin ifadeleri elektrik altyapısında ihmalleri ortaya koyarken “Elimizde malzeme olmadığı için boruyu değiştirme gibi bir işimiz yoktu” sözleri facianın resmen göz göre göre geldiği şeklinde yorumlandı. Akıma kapılarak can veren Özge Ceren Deniz’in babası, “Kusuru olanların hafif sebeplerle değil, kastla yargılanmalarını istiyorum” talebinde bulundu.

Haber

İzmir'deki akılalmaz olayda yeni gelişme! Savunması ortaya çıktı: 'Gözlemcimiz izinliydi'

İzmir'de iki kişinin yoldaki elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Gözaltı kararı verilen 5 kişiden 3'ü daha yakalandı. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki savunmasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., "Mazgalların yapılması işleminde gözlemcimiz izinliydi. Gözlemcimiz Mustafa Atakan izinli olduğu için olay yerinde bir gözlemci yoktu. Biz orada çalışma yaparken kablolara hiçbir şekilde zarar vermedik" dedi.

Haber

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılıp ölmesiyle ilgili 27 kişi adliyede! Yakınları bu sloganla ortalığı inletti

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken yakınları "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı.

Haber

Elektrik

Elektrik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Elektrik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İzmir’deki elektrik akımı faciasında gözaltı sayısı yükseldi! 2 kişi hayatını kaybetmişti…

Türkiye'nin konuştuğu feci olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili haklarında gözaltı kararı alınan 35 şüpheliden 31'i yakalandı.

Haber

İzmir'de korkunç olay! Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili gözaltı kararı

İzmir'in Konak ilçesinde geçtiğimiz günlerde korkutan bir olay yaşanmıştı. Sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi.

Haber

İzmir'de elektrik kaçağı faciasında hayatını kaybetmişti! Tıp fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz'in son videosu ortaya çıktı

23 yaşındaki Özge Ceren Deniz, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yağmurda yolun karşısına geçmek isterken elektrik akımına kapılarak arkadaşı İnanç Öktemay ile birlikte hayatını kaybetti. Acı olay Türkiye'yi ayağa kaldırırken, tıp fakültesi öğrencisi olan Özge Ceren Deniz'in son videosu ise izleyenlerin yüreklerini burktu.

Haber

Elektrik akımı faciası sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesinden açıklama: 'Kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır'

İzmir'in Konak ilçesinde Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, yağmurda yolun karşısına geçmek isterken yoldaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. Açıklamada "Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır" denildi.

Haber

Özgür Özel'den İzmir'deki acı olayla ilgili paylaşım: 'Paylarına düşen en ağır cezayı almalarının takipçisi olacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay ile başsağlığı mesajı yayımladı. "21'inci yüzyılda hiçbir yurttaşımız böylesi trajik biçimde ölmeyi hak etmiyor" diyen Özel paylaşımında, sorumluların paylarına düşen en ağır cezayı almalarının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Haber

İzmir'de elektrik akımına kapılarak can veren İnanç Öktemay gözyaşlarıyla defnedildi! Annenin feryatları yürekleri dağladı

İzmir'in Konak ilçesinde yağmurda yolun karşısına geçmek isterken elektrik akımına kapılarak yere düşen arkadaşı Özge Ceren Deniz'e yardım etmek isterken kendisi de akıma kapılarak yaşamını yitiren İnanç Öktemay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede anne Nevin Öktemay'ın feryatları yürekleri dağladı.

Haber

Gediz Elektrik mi Konak Belediyesi mi? Tedaş da gündemde... İzmir'deki ihmalde Türkiye sorumluyu arıyor... İlk tespit: Nedeni izolasyon hatası!

İzmir'deki sağanak yağış sırasında karşıdan karşıya geçmek isteyen iki arkadaşın elektrik akımına kapılarak ölmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. O anlara ait görüntüler yürekleri sızlatırken, herkes sorumluların peşine düştü. Sorumluluk elektrik dağıtım firması Gediz Elektrik'te mi, yoksa Konak Belediyesi'nde mi? sorusuna yanıt aranırken, TEDAŞ da sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan söz konusu olayın nedeniyle ilgili de ilk tespit çalışması tamamlandı: İzolasyon hatası!

Haber

Elektrik akımına kapılıp can vermişlerdi, kahreden yeni görüntü... Öldüren ihmali 5 yıl önce haber yapıp uyarmışlar: Belediye başkanının akrabası çıktı

İzmir'de dünkü sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan iki arkadaşın öldüğü anlara ait yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı. Olayın yaşandığı yerle ilgili elektrik dağıtım şirketine defalarca şikayet yapıldığı belirlendi. Yerel bir gazetenin tam 5 yıl önce yaşanacak tehlikeye karşı haber öğrenildi. Hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın Pamukkale Belediye Başkanı'nın akrabası olduğu ortaya çıktı.

Manşet

İzmir'de kahreden olay! Yağmurda yolda yürürken elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Konak ilçesinde, yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıdan karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Yaralı halde yerde yatan kişilerin yanına, kaçak elektrik akımı nedeniyle kimse yaklaşamadı. 2 kişinin dakikalarca yağmur altında yardım istediği son görüntüleri ise yürekleri burktu.

Haber

Elektrik faturalarına yeni düzenleme geliyor! Taslak ortaya çıktı, 24 ay detayı dikkat çekti: Artık o bedeli ödemesinler!

EPDK, elektrik tüketicilerine yönelik değişiklikler içeren taslağı görüşe açtı. Buna göre, 24 ay düzenli fatura ödeyen mesken aboneleri bir sonraki abonelikte güvence bedeli ödemeyecek. Kaçak elektrik kullanımı ceza katsayısı artırılacak ve kaçak kullanımı tespit edilen kişiler daha fazla ceza ödeyecek

Finans

1 Ağustos'ta başlıyor! Belediyelere aydınlatma zammı: Yüzde 30'a yükselecek, BOTAŞ'ın borçları silinecek

Sokak aydınlatma giderleriyle ilgili yeni düzenleme geliyor. Tasarruf tedbirlerine ilişkin hazırlanan paketle birlikte belediyelere 'aydınlatma zammı' yapılacak. Söz konusu yeni düzenleme ile birlikte; büyükşehir ve mücavir alanlarındaki belediyeler için aydınlatma giderleri kapsamında kesilen yüzde 20’lik pay, yüzde 30’a, diğer belediyeler için ise yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarılıyor. Öte yandan aynı düzenlemeye göre BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan her türlü borcu da silinecek.

Finans

Aşırı sıcaklar kavurdu, elektrik tüketiminden rekor geldi!

Türkiye'de elektrik tüketiminde dün 1 milyon 147 bin 848 megavatsaatle günlük bazda rekor kırıldı. Saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 55 bin 556 megavatsaatle 15.00'te, en düşük tüketim ise 36 bin 858 megavatsaatle 07.00'de oldu.

Finans

TMSF, 5 elektrik üretim şirketini satışa çıkardı

TMSF, Hazine'ye ait 5 elektrik üretim şirketinin paylarını 15,6 milyar TL muhammen bedel ile satışa çıkardı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

Bugünden itibaren artık yüzde 38 daha pahalı! Elektrik faturalarına yansıyacak... Zamlı tarife başladı

Elektrik faturalarında yaz ortasında yeni dönem. Günlerdir konuşulan mesken aboneler için yüzde 38 olan zamlı tarife, bugünden itibaren geçerli olmaya başladı. Ekonomistler, elektrik zammının enflasyona etkisinin sınırlı olacağını belirtse de vatandaşlar 1 Temmuz itibariyle faturalarını yüzde 38 zamlı ödeyecek.

Finans

Bakan Bayraktar'dan elektrik zammı açıklaması! Fatura destek uygulamasını hatırlattı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını bildirdi. EPDK'nın yüzde 38'lik zammı gündem oldu. Zamla ilgili bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan geldi.

Finans

İSO Başkanı'ndan elektrik zammı çıkışı! Enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır

İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Erdal Bahçıvan, açıklanan elektrik zamlarına tepki gösterdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik satış fiyatlarına yüzde 38 zam yaptığını duyurmuştu.

Finans

SON DAKİKA | EPDK duyurdu! Elektriğe zam... İşte yeni tarife ve tarihi

Son dakika haberi: Elektriğe yüzde 38 zam geldi. EPDK'dan yapılan açıklamada "Elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30 oranında artış yapılmıştır" denildi. Zam oranlarının 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacağı belirtildi.

Finans

Elektrik, doğal gaz, petrol... EPDK 18 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, doğal gaz ve petrol piyasalarında 18 şirkete lisans verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

EPDK duyurdu: Elektrikte yeni dönem! Birleştirilebilecek...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada toplayıcılık faaliyetleriyle elektrik sektöründe yeni bir dönem başlayacağı belirtildi. Buna göre isanssız elektrik üreten santrallerin üretimlerinin birleştirilerek büyük üretim tesisi gibi faaliyette bulunmalarının önü açılacak.

Finans

Resmi Gazete'te yayımlandı: EPDK, elektrik toptan satış fiyatını belirledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 2023 yılına ait Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi. Fiyat, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans

Cemevleri ile ilgili önemli karar! Resmi Gazete’de yayımlandı artık bakanlık bütçesinden ödenecek…

Alevi vatandaşların ibadethaneleri ile ilgili hükümetten dikkat çeken bir adım daha geldi. Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cemevlerinin aydınlatma giderleri artık talebe bağlı olarak bakanlık bütçesinden ödenecek.

Finans

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans

Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketleri için borç erteleme kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), deprem bölgesindeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.

Finans

Elektrikte yeni dönem başladı, EPDK'dan kritik karar! Bundan sonra zorunlu olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektrik piyasası katılımcılarının, mevcut teminat mektuplarını gelecek yıla kadar elektronik teminat mektubuna dönüştürmesi zorunlu hale geldi.

Finans

Emekliye seyyanen zam, bayram ikramiyesi derken bu formül ilk kez ortaya çıktı! 'Emekli kart' yolda!

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesi yolda. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, işte detaylar...

Finans

TEDAŞ'tan sokak aydınlarmaları için duyuru: Elektrik sayaçları için erteleme kararı...

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) tarafından, genel aydınlatma sayaçlarının Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri (OSOS) kapsamına alınması işleminin 31 Aralık 2024'e kadar tamamlanmasına karar verildi.

Finans

4 milyon haneye elektrik desteği verilecek! Şartlar neler?

İhtiyaç sahibi 4 milyon 53 bin aileye elektrik desteği verilecek. Elektrik desteği almak için şartlar neler, destek miktarı ne kadar olacak?

Finans

Bursa'da inşaatta çalışırken akıma kapılan işçi ağır yaralandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşaatta makara kullanırken elektrik akımına kapılan işçi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? DMM'den Fatih Karahan açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk enflasyon raporu sunumunun ardından elektrik ve doğal gaza zam geleceği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Finans

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam geliyor mu? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Petrol inip çıkabilir ama doğal gaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz” diyerek elektrik ve doğal gaz desteklerinin de devam edeceğini belirtti. Öte yandan Bakan Bayraktar sondaj çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak Karadeniz'den yeni keşif haberlerinin gelebileceğini söyledi. İşte elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili son dakika haberinin detayları...

Finans

Şanlıurfa'da akıma kapılan işçi öldü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti.

Yurthaber

Artık elektrik faturası ödemiyorlar! O köyde hayata geçti... Fazlası da gelir olacak

Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yılında Düzce ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 1 köyde 11 hane elektriğe ücret ödemiyor.

Finans

Bakan Bayraktar: Vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Finans

1 Ocak'tan itibaren geçerli tarifeler belirlendi; ocak ayında elektriğe zam var mı?

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan tarifeleri belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan sayıda elektrik tarifesi mesken aboneleri, ticarethane ve sanayi aboneleri için sabit kaldı.

Finans

Küçükçekmece'de akılalmaz olay! Önce 50 metrelik elektrik direğine çıktı sonra intihar etmeye çalıştı

Küçükçekmece'de şaşırtan bir olay yaşandı. Boşandığı eşini ve çocuklarını özlediğini söyleyen Tarık Aslan, 50 metrelik yüksek gerilim hattı direğine çıkarak 112 ekiplerine intihar ihbarında bulundu. Polis ve arkadaşlarının ikna çabaları üzerine aşağıya inen Aslan, ambulansla hastaneye götürüldü.

Haber

Kars'ta akıma kapılan 8 koyun telef oldu

Kars'ta şiddetli rüzgar nedeniyle yüksek gerilim hattının kopması sonucu akıma kapılan 8 koyun telef oldu.

Yurthaber

Kar ve fırtınada yıkılan elektrik direği ekiplerin zorlu çalışmasıyla yerine dikildi

Kars'ın Digor ilçesinde, şiddetli tipi ve kar yağışı nedeniyle yıkılan elektrik direği, ekiplerin 3 kilometre yürüyüp hummalı çalışması sonucu yerine dikildi.

Yurthaber

Cep telefonuyla o anları kaydetmek istedi, az kalsın canından oluyordu! Faciadan dönüldü

Bursa’da bir sokaktaki elektrik teli kıvılcım çıkarmaya başladı. Arızayı ve patlamaları gören bir kadın ise o anları cep telefonuyla kayda alırken, kopan kablo kadının bulunduğu yere düştü. Refleksle olay yerinden kaçan kadın büyük tehlike atlattı.

Haber

Kırklareli'nde köylere içme suyu sağlayan tesislerin elektriği güneş enerjisinden sağlanacak

Kırklareli'nde köylere içme suyu sağlayan tesislerin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi santralinin yüzde 55'i tamamlandı.

Yurthaber

EPDK’dan elektrik için yeni karar! Deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), afet bölgesi ilan edilen şehirler için Resmi Gazete’den duyurdu. Buna göre deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi. Karar yarından itibaren yürürlükte olacak.

Finans

Elektrikte ekim tarifesi belli oldu! Sanayi ve ticarethaneye yüzde 20 zam

1 Ekim'den itibaren geçerli olacak yeni elektrik fiyat tarifesi belli oldu. Yeni tarifede konuta zam olmazken sanayi ve ticarethane abonelerine yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Finans

Yapmadan önce bir kez daha düşünün! Dikkat edin evinizden olabilirsiniz

Hayatı kolaylaştırmak için yaptığımız bazı davranışlar tehlikeye sebebiyet verebiliyor. Bilindiği üzere, evde kullanılan elektronik cihaz sayısının artması ile birlikte onları fişe takma ihtiyacı da doğdu. Uzmanlar, evdeki prizlerin yetersiz gelmesi nedeniyle kullanılan üçlü prizlere ilişkin uyarıda bulundu. Üçlü prizi böyle kullanıyorsanız dikkat edin evinizden olabilirsiniz...

Haber

Yürek yakan görüntü! Feci şekilde can verdi, gören telefona sarıldı

Adana'da elektrik ustası Mehmet Önen (50), inşaata hat çekmek için bir evin damına çıktı. Yüksek gerilim hattı tellerinden akıma kapılan Önen, feci şekilde can verdi. Aynı sokakta daha önce de benzer bir olay yaşandığı öğrenildi. İşte detaylar...

Haber

Bitlis'te mobil onarım ekibi köy okullarını yeni eğitim yılına hazırlıyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde "mobil onarım ekibi", yaz tatilinde köy okullarının bakım ve onarımlarını yaparak eğitim öğretim yılına hazır hale getiriyor.

Yurthaber

Tren raylarına oturup fotoğraf çektirmek istediler! Elektrik akımına kapıldılar... Saniye saniye kameralara yansıdı

Lollapalooza Müzik Festivali’ne gitmek isteyen üç kişilik bir arkadaş grubu Chicago’daki bir tren istasyonunda fotoğraf çektirmek istedi. Yasaklı alana inerek raylara oturan üçlü 600 voltluk elektrik akımına kapıldı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Trend