Genel Af Haberleri

Destici'den 'genel af' çıkışı: Cezaların caydırıcılığını zedeliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un son açıklamasının ardından 'genel af' bir kez daha Türkiye'nin gündeminde. Konuyla ilgili son çıkış Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den geldi. Destici, "Devletin kişilere karşı işlenen suçlarda af yetkisi olmaması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Haber 20-12-2023 13:59

Mahkum yakınlarından 'genel af' çağrısı! 'Tayyip Dede' pankartı dikkat çekti

Ankara'da bir araya gelen mahkum yakınları, 'genel af' talebinde bulundu. Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAFED) Başkan Yardımcısı Figen Akkaş, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında hükümlü, tutuklu ayrımı gözetmeksizin ceza indirimi, sicil affı ve anayasanın değiştirilmesiyle birlikte genel af talebimizdir" dedi. Kalabalığın arasındaki bir çocuğun elinde taşıdığı 'Tayyip Dede ben annemi istiyorum' yazılı pankart dikkat çekti.

Haber 17-12-2023 16:59

GENEL AF SON DAKİKA 2023: Genel af çıkacak mı, 7. yargı paketi ile mahkumlara af gelecek mi? AK Partili Hamza Dağ 'dan açıklama

Genel af çıkacak mı? Merak edilen soru AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan açıklama ile yanıt buldu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamasına değinen Hamza Dağ'ın konuya ilişkin sözleri merak konusu oldu. Peki, genel af çıkacak mı? 7. yargı paketi ile mahkumlara af gelecek mi? İşte genel af konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın yaptığın açıklama...

Haber 22-06-2023 11:38

'Genel af' iddiaları gündem olmuştu! AK Partili Hamza Dağ'dan açıklama geldi: 'Böyle bir gündemimiz yok'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında 'genel af' iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Dağ, "Genel af gibi bir gündemimiz kesinlikle yok. Milletvekilimizin bir yere verdiği beyanatmış, bizim öyle bir gündemimiz yok" dedi. İşte Hamza Dağ'ın o açıklamaları...

Haber 22-06-2023 10:15

Genel af o tarihte mi ilan edilecek? AK Parti'den ilk yanıt geldi! Eski bakan Müslüm Doğan'ın iddiası gündem oldu

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın tarih vererek 'genel af' ilan edileceği yönündeki iddiası af bekleyen kesimlerde heyecan yarattı. Doğan, AK Parti'den "üst düzey bir yönetici" olduğunu belirttiği arkadaşının kendisine af çalışması yürütüldüğünü söylediğini aktarmıştı. 'Genel af çıkacak mı?' sorusu yanıtını ararken bu kez AK Parti'den konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, o iddiadaki tarih ile ilgili çok net konuştu!

Haber 19-06-2023 08:37

Genel af çıkacak mı, 7. Yargı Paketi'nde af yasası var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan genel af açıklaması

Genel af konusunda beklenen açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında yöneltilen "Genel af çıkacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Öte yandan 7. Yargı Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası birçok kişi konuya ilişkin yaptıkları araştırmaları sürdürüyor. Konutta haciz işlemi, Kirada arabuluculuk zorunluluğu, infaz ertelemesi gibi maddelerin yer aldığı 7. Yargı Paketine ilişkin detaylar merak edildi. Peki, Genel af çıkacak mı?

Finans 13-04-2023 07:47

Genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek, hangi tarihte? İşte 7. Yargı Paketi maddeleri...

Genel af çıkacak mı, sorusunun yanıtı ile birlikte 7. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuya ilişkin çalışmalar Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki, genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek, hangi tarihte? İşte 7. Yargı Paketi maddeleri...

Finans 03-02-2023 10:38

Af çıkacak mı? Mahkumlara genel af gelecek mi?

Mahkumlara genel af düzenlemesinin olup olmayacağı merak ediliyor. Açık cezaevlerinde kalan yaklaşık 120 bin mahkum Covid-19 süresince izne gönderilmişti. İzin süresi bittiğinde yeniden izinler uzatıldı. En son kabine toplantısında alınan kararla açık cezaevlerinde kalan mahkumların izin süresi 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki, Af çıkacak mı? Mahkumlara genel af gelecek mi? İşte konu hakkında son dakika gelişmeleri...

Haber 16-12-2022 08:59

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Osmaniye'de konuştu:

"TDP olarak toplumsal barış affını arzu ediyoruz"

Yurthaber 14-10-2022 14:07

Af çıkacak mı? Son dönemin gündem maddesiydi! AK Parti'nin önemli ismi 'Net' diyerek Diyarbakır'da duyurdu

Af çıkacak mı? Son dönemde siyaset kulislerinde genel afla ilgili iddialar vardı. MHP'nin AK Parti ile görüşmelerinin arka planında af olduğu ifade ediliyordu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın Adalet Bakanı Bozdağ ile af konusunda görüştüğü söylense de Yıldız, bu iddiayı yalanlamıştı. AK Parti'den dikkat çeken af açıklaması geldi.

Haber 23-09-2022 12:01

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül'den genel af çağrısı:

"Bizim devletimiz şefkatli, merhametli, sevgi doludur. Bizim af çağrımız siyasi değil vicdani bir çağrıdır"

Yurthaber 20-05-2022 13:35

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Konya'da genel af çağrısını yineledi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Konya'da "genel af" çağrısını yineledi

Yurthaber 04-05-2022 15:00

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Zonguldak'ta genel af çağrısını yineledi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Zonguldak'ta "genel af" çağrısını yineledi

Yurthaber 01-05-2022 16:56

Mustafa Sarıgül çağrısını yineledi! Çıkarılmasını istediği affın ismini açıkladı

9 Nisan'da tüm siyasi partilere af çağrısında bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Osmaniye'den aynı çağrıyı bir kez daha yaptı. "5 milyon Suriyeli yurttaşımıza kucak açan devletimiz, 250 bin kader mahkûmuna da kucak açmalı" ifadelerini kullanan Sarıgül, "Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da 'toplumsal barış affı' olsun" dedi.

Haber 26-04-2022 19:25

TDP Genel Başkanı Sarıgül'den genel af çağrısı:

"Uyuşturucuya, teröre, kadın cinayetlerine ve çocuk suçlarına karışmamış binlerce kader mahkumu, bayram öncesi genel af beklemekte"

Yurthaber 19-04-2022 21:52

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Adana'da konuştu:

"Bayram öncesi bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum; gelin hep birlikte bir genel af çıkararak toplumsal barışı sağlayalım"

Yurthaber 16-04-2022 15:09

TDP lideri Mustafa Sarıgül'den 'genel af' çağrısı! Ramazan Bayramı'na işaret etti

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den gelen 'genel af' çıkışı dikkat çekti. Hariç bıraktığı suçlar dışında genel af çıkarılmasını isteyen Sarıgül, Ramazan Bayramı'na işaret etti.

Haber 11-04-2022 20:34

Esed rejimi ülkeye dönen 5 sivili alıkoydu

SNHR, Esed rejiminin ilan ettiği genel af kapsamında 5 sivili ülkeye girer girmez alıkoyduğunu duyurdu

Haber 26-09-2019 13:34

Ürdün Kralı genel af yasasını onayladı

Ürdün Kralı "genel af yasasını" onayladı

Haber 04-02-2019 20:19

Ürdün'de Temsilciler Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı

Ürdün'de Temsilciler Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı

Haber 21-01-2019 23:49

Bahçeli'den Erdoğan'a 'af' yanıtı: Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir

Son dakika haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'genel af' tartışmalarına ilişkin açıklamaya yanıt verdi. Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP'yi uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır' ifadelerini kullandı.

Haber 22-10-2018 12:30

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok konuşulacak 'af' çıkışı: Arkadaşlarıma talimatı verdim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu. Son dakika haberine göre, Erdoğan 'genel af' tasarısı ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da arttırmıştır. Arkadaşlarımızdan af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği ve uygulamanın mahşeri vicdana daha uygun hale gelmesi yönünde çalışma yapmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor' dedi.

Haber 16-10-2018 15:12

Örgüt üyelerine şoke eden mesaj: Af çıkacak, devletin başına Adnan Oktar geçecek!

Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'ya ait bilgisayar ve harici disklerde örgüte ait gündem yaratacak bilgiler ele geçirildi. Bilgiler arasında örgüt üyelerine yollanan bir mesajda, 'Af çıktığında serbest kalacağız. Devletin başına Adnan Oktar geçecek ve devleti biz yöneteceğiz' ifadesinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Haber 14-10-2018 13:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'genel af' açıklaması: Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meclise taşıdığı genel af tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel af ile ilgili olarak 'Af meselesinde öncelikli ölçümüz vicdandır. Adalet Bakanımıza gerekeni söyledik, çalışmalarınızı yapın. Yapılabilecek bir şey varsa değerlendirelim ama cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz' diye konuştu.

Haber 07-10-2018 15:50

CHP'li isimden gündem yaratacak iddia: Af tasarısının mimarı Çakıcı'nın avukatı mı?

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır'ın af tasarısı ile ilgili iddiası gündeme bomba gibi düştü. Başarır, af tasarısını hazırlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'la ilgili ses getirecek bir iddiada bulundu ve Yıldız'a 'uzun süre Çakıcı'nın avukatlığını yapıp yapmadığını' sordu.

Haber 03-10-2018 15:47

Haklarında hapis istemi olan ünlülere Af müjdesi

MHP’nin af teklifi cezalarda 5 yıllık indirim sağlıyor. 163 bin kişinin yararlanacağı teklif sayesinde uyuşturucu suçundan haklarında hapis istemi olan Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren cezaevine girmekten kurtulacak.

Magazin 25-09-2018 10:05

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu genel af çağrısı yaptı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı af tartışması sürerken, HDP'den "Genel af" çağrısı geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, insanların artık patlama noktasına geldiğini söyledi ve genel af getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 28-08-2018 17:34

AK Parti ve MHP'den flaş 'idam' kararı! Anlaştılar

Uzun süredir tartışılan idam yasasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İddiaya göre; AK Parti ve MHP 'idam' konusunda anlaştı. İki lider, Ceza İnfaz Kanunu değişikliği ile kısmi af ve idam konusunda ortak bir çalışma kararı aldı.

Haber 28-08-2018 11:06

Genel af mı geliyor? MHP çalışma başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Devlet Bahçeli'nin sık sık gündeme getirdiği af konusunda çalışma başlattığı öğrenildi. Çalışmaya göre, terör örgütü üyeleri, örgüt suçu işleyenler, çocuk istismarcıları ve kadına şiddet uygulayanlar kapsam dışı bırakılacak.

Haber 19-07-2018 07:20

Sedat Peker'den af mesajı! Bu çağrıyı yaptı

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyip hapis yatan Sedat Peker, MHP lideri Bahçeli'nin yaptığı af çağrısı ile ilgili hakkında yorum yaptı. Peker, Cumhur İttifakı'na oy isteyerek, "Eğer Cumhur İttifakı’nı desteklerseniz af konusunda seçimden sonraya kalsa da yine bir umut var" mesajını verdi

Haber 12-06-2018 13:55

Genel af 2018'de çıkacak mı? İYİ Parti'den genel af yorumu

Bahçeli'nin genel af çıkışının ardından genel af 2018'de çıkacak mı? sorusu gündemde... İYİ Partili Ümit Özdağ konuyla ilgili, "Bu kesinlikle bir ‘Saray operasyonu'dur. Devlet Bahçeli artık bir siyasi figür değil. Bunun altını çizelim. Af konusunda da bu kadar ısrarlı olması da sadece sarayın politikalarının yolunu açmak için yapılan bir çalışma." yorumunu yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, "Gündemimizde af yok." demişti. Bahçeli ise, "Geri adımımız düşünülemez" açıklamasını yapmıştı

Haber 06-06-2018 10:01

Gündemimizde genel af yok

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: - "Genel af mevzusu yasamanın çıkarması gereken bir mevzudur. Herkes kendine göre parlamentoda çoğunluk sağlayıp 'Ben şunu, bunu yapacağım.' diyebilir ama bizim gündemimizde genel af yok" - "Önümüzdeki dönemde teknolojik ve dijitalleşme anlamında radikal kararlar almamız gerekiyor. Bizim daha fazla Aziz Sancarlar yetiştirmemiz gerekiyor"

Haber 03-06-2018 21:18

Son dakika! Devlet Bahçeli'den yeni af açıklaması

'Genel af çıkacak mı?' tartışmaları sürerken konuyu ilk ortaya atan Devlet Bahçeli'den son dakika bir açıklama daha geldi. Bahçeli, "Ramazan Bayramı öncesi inşallah iktidar bir adım atar" dedi

Haber 01-06-2018 15:44

Trump'dan Dinesh D'Souza için genel af

Trump'dan Dinesh D'Souza için genel af

Haber 31-05-2018 19:18

MHP'li Mustafa Kalaycı: Af çıkacak bunun geri dönüşü yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Bunun geri dönüşü yok artık af çıkacak” dedi. Erdoğan ise af konusunda, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını açıklamıştı.

Haber 31-05-2018 18:12

Doğu Perinçek'ten 24 Haziran seçimleri öncesinde dikkat çeken 'genel af' çıkışı: PKK'yı da FETÖ'yü de affettirecek bir öneri

Vatan Parti'sinin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri yaklaşırken önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çağrısını eleştirirken, "Af dediğiniz zaman ilk Anayasa Mahkemesi'nde kapsam dışındaki diğer suçlarda genel af kapsamına alınır. Bahçeli bu durumda PKK'yı da FETÖ'yü de affettirecek bir öneri getirmektedir. Bunun AKP ile danışılarak yapıldığını tahmin edebiliriz" dedi.

Haber 29-05-2018 10:29

Fatih Portakal'dan Bahçeli'nin 'genel af' çıkışına çarpıcı yorum!

Genel af tartışması büyüyor. Devlet Bahçeli'nin son yaptığı, "Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?" açıklamasına FOX Haber spikeri Fatih Portakal'dan çok konuşulacak bir yorum geldi. Portakal, "Bu sözü başka bir siyasetçi söylese hakkında işlem başlatılır" dedi

Haber 18-05-2018 07:50

Devlet Bahçeli: Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp isyan başlatırsa ne olur?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel af önerisiyle gündeme gelmiş ancak iktidardan 'Gündemimizde yok' yanıtını almıştı. Bahçeli bu kez de genel af önerisini isyan ile gündeme getirdi. Bahçeli, "Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?" dedi ve 'kader kurbanı' diye nitelediği hükümlülerin dışarı çıkmasını istedi.

Haber 17-05-2018 09:07

Erdoğan'dan AK Partililere 'Genel af' uyarısı

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümete yönelik olarak yaptığı "genel af" çağrısıyla başlayan tartışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın söz konusu çağrıya sıcak bakmadığını belirten Orakoğlu, AK Partili milletvekillerinin de "af konusunda görüş belirtmemeleri yönünde uyarıldığını" iddia etti.

Haber 16-05-2018 11:17

'Genel af' çıkışı sonrası birbirlerine girdiler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel af çıkarılması konusundaki "Biz bu konuda kararlı ve sözümüzün arkasındayız" çıkışına ilişkin "Bahçeli iktidara geldi de bizim haberimiz mi olmadı acaba?" diyen Star yazarı Nuh Albayrak’a tepki gösterdi. Sözlü “Nuh Albayrak gibi gazeteciler MHP'nin Cumhuriyet'in kurucu iradesinin bekçiliğinden kaynaklanan analarının ak sütü gibi helal, daimi iktidar ortaklığını anlayamazlar” dedi

Haber 16-05-2018 07:39

Genel af 2018 son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yeni açıklama

Genel af çıkacak mı? MHP lideri Bahçeli'nin 'af' çağrısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu 'Kader mahkûmlarının affına dair bir beklenti var, tartışmaya değer' dedi.

Haber 14-05-2018 14:57

Star yazarı Nuh Albayrak'tan Bahçeli'ye: İktidar oldun da bizim mi haberimiz yok

Star gazetesi yazarı Nuh Albayrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel af konusundaki "Biz bu konuda kararlı ve sözümüzün arkasındayız" çıkışına sert tepki gösterdi.

Haber 14-05-2018 09:25

Selahattin Demirtaş'tan Bahçeli'ye 'af' yanıtı: Parti lideri olacağıma, psikopat bir mafya lideri olsam daha iyiymiş

1,5 yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af çağrısına tepki gösterdi.

Haber 13-05-2018 07:39

Başbakan Yıldırım'dan, Bahçeli'nin genel af önerisine cevap

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin twitter'dan yaptığı genel af çağrısına cevap verdi. Yıldırım "Bizim gündemimizde genel af çalışması yok" dedi.

Haber 12-05-2018 16:58

Genel af mı geliyor? Devlet Bahçeli'den erken seçim öncesi genel af açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabı üzerinden gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bahçeli, 'Kaderlerinin kurbanı olmuş mağdurlarla ilgili lehlerinde hukuki ve ahlaki bir düzenleme yapılması, onların aydınlığa kavuşturulmaları tez elden sağlanmalıdır. Kader mahkumlarının talihini değiştirebilir, onların elinden tutabilir, zincirlerinden ve zindanlardan onları çekip çıkarabiliriz. Tartışma ve konuşmaya değmez mi?' dedi.

Haber 12-05-2018 16:19

Burundi'de 450 mahkum serbest bırakıldı

Hükümet, isyan hareketlerine katılmakla suçlanan 450 mahkumu 2017'deki genel af kapsamında tahliye etti

Haber 18-03-2018 04:31

AK Parti'den genel af açıklaması

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, 'geçmişe dönük 5 yıllık af çıkacağı' iddialarıyla ilgili, "Cezaevlerinin durumunu, suç ve ceza dengesindeki adaleti bozmayacağı bir takım çalışmalar yapılıyor" dedi

Haber 10-08-2016 18:04

Maliki genel af ilan etti

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, devlete karşı savaşan kişiler ve aşiret mensuplarından "eli kana bulaşmamış" olanlarına genel af ilan etti.

Haber 02-07-2014 18:44

Esad’dan ‘genel af’ ilanı

Suriye'de kısa süre önce tartışmalı biçimde tekrar devlet başkanlığına seçilen Beşar Esad bugüne kadar işlenen tüm suçlar için genel af ilan edildiğini duyurdu.

Haber 09-06-2014 14:56