Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Haberleri

Altılı Masa Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'in 12 maddesi nedir? Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'in 12 maddesi açıklandı!

Altılı Masa'yı oluşturan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DP, Deva Partisi, Gelecek Partisi genel başkanları aynı zamanda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası üzerinde de 12 maddelik mutabakata vardı. Peki, Altılı Masa Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'in 12 maddesi nedir, ne oldu? İşte ayrıntılar...

Haber 07-03-2023 06:51

MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan güçlendirilmiş parlamenter sistem eleştirisi:

"Bunlar 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' diyerek, eski krizleri ve kaosların sistemini geri getirmeye çalışıyorlar"

Yurthaber 16-09-2022 23:43

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile görüştü

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile görüştü

Yurthaber 15-06-2022 19:26

6 lider yeniden bir araya geliyor! Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişin yol haritası konuşulacak

CHP, Gelecek Parti, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi genel başkanları, 27 Mart’ta DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın ev sahipliğinde buluşacak. Liderlerin bu görüşmede, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte yol haritasını konuşacakları belirtildi.

Haber 21-03-2022 15:44

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Son Dakika: 6 Muhalefet Lideri buluştu! 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerisi için tarih verildi

Son dakika haberi: Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları için Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisinin temsilcileri bir araya geldiği görüşmenin ardından 6 siyasi parti liderinden ortak açıklama geldi. 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerisi için tarih de verildi. Açıklamada "Üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık." denildi.

Haber 13-02-2022 01:11

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan gündemi değerlendirdi:

"(Altı muhalefet partisinin cumartesi günü yapacağı) Bu toplantı, şu anda güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarımızın gelmiş olduğu noktanın bir teyidi ve bundan sonraki sürecin istişaresiyle ilgili olacak"

Yurthaber 09-02-2022 13:38

CHP resmen duyurdu! ‘6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık’

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sistemi ile ilgili ortak çalışmayı tamamladığı öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı son dakika açıklamasında ‘6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Şimdi süreç, takdir sayın genel başkanlarda’ ifadelerini kullandı.

Haber 19-01-2022 14:27

Muhalefet 52 başlıkta uzlaştı! Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de hangi maddeler var?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmalarını tamamladı. Parti temsilcileri yasama, yürütme ve yargı ayaklarından oluşan çalışma kapsamında görüştüğü 58 başlıkta uzlaştı. Söz konusu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' de nelerin değişmesi öngörülüyor. İşte tüm detaylar...

Haber 01-12-2021 12:04