Haşr Suresi Haberleri

Haşr Suresi Son 5 Ayet nedir, ne için okunur? Haşr Suresi Son 5 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olan Haşr suresi, Müslümanlar tarafından sık sık okunur. Bu surenin son 5 ayeti ise halk arasında “lâ yestevî” olarak bilinir. Çok faziletli olan bu ayetler, her Müslüman tarafından mutlaka bilinmelidir. Bu ayetleri sabah ve akşam namazlarının tesbihatlarının ardından aşir olarak okunması sünnettir. Bu nedenle İslam alimleri tarafından okunması tavsiye edilir. Peki Haşr suresi son 5 ayet neden ve niçin okunur?

Haber 28-03-2023 17:18

Haşr suresi son 4 ayeti ne için okunur, faziletleri nelerdir? Haşr suresi son 4 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Halk dilince “lev enzelna” olarak geçen Haşr suresi, sabah ve akşam namazlarından sonra tesbihat yaparken okunur. Müslümanlar için çok önemli olan Haşr suresinin son 4 ayetinde Allah’ın 15 ismi zikredilir. Bu surede Hz. Muhammed’in ve ahşabının Medine’de yaşarken Nasdioğulları ile yaptıkları anlaşma anlatılır. Nasdioğlu’nun bu anlaşmaya uymayıp Mekkeli müşrikler lehine ittifak yaparak Müslümanları ortadan kaldırmaya çalıştığına değinilir. Haşr suresi son 4 suresi ne için okunur?

Haber 13-03-2023 17:28

Haşr suresi okunuşu: Haşr suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Kur'an-ı Kerim'in 59. suresi olan Haşr Suresi, nüzul sırası bakımından 101. sıradadır. İsmini ikinci ayette yer alan "el-Haşr" ifadesinden alan sure, Allah'ın isimlerinden ve fiillerinden bahsettiği için İslam dünyasında son derece önemli görülmüştür. Haşr suresi okunuşu hakkında araştırma yapanlar Haşr suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ve meali ile ilgili bilgiler de edinirler. Haşr suresini detaylıca inceleyen din alimleri ise Haşr suresi tefsiri ile ilgili merak edilenleri cevaplarlar.

Haber 02-06-2022 19:39

Diğer Haber Etiketleri

Haşr Suresi

Haşr Suresi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Haşr Suresi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.