Filistin Haberleri Ve Son Dakika Filistin Haberleri

Filistin Haberleri Ve Son Dakika Filistin Haberleri

Filistin veya resmi adıyla Filistin Devleti Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde belirtilen bölgelerde fiili olarak yönetimde olan bir devlettir. Filistin Devleti’nin başkenti Kudüs’tür ancak İsrail işgali nedeniyle yönetim merkezi Batı Şeria’da bulunan Ramallah’tır. Filistin Devletinin kuruluşu 15 Kasım 1988’de o zamanlar Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı Yasser Arafat’ın devletin kurulduğunu ilan etmesiyle oldu ve Oslo Anlaşmaları sonrası Batı Şeria ile Gazze şeridindeki A ve B bölgelerinin yönetimi için Filistin Ulusal Otoritesi kuruldu. İsrail’in Gazze’den çekilmesini takiben 2007’de Hamas bu bölgelerin yönetimine geçti. Filistin Devleti 138 Birleşmiş Milletler üyesi ülke tarafından tanınmaktadır. Ayrıca Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, G77, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve diğer bazı uluslararası organların üyesidir.

Filistin Haberleri

İsrail'den Yemen'e saldırı! Husilerden çok sert açıklama: Savaş başladı, artık Tel Aviv güvende değil!

Yemen'deki Husilerin Babülmendep Boğazı'nda İsrail ve ABD gemilerini hedef almaya devam ediyor. İsrail güçleri de bunlara cevap niteliğinde bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Yemen'in Hudeyde limanının hedef alındığı saldırılarda ortalık mahşer yerine döndü. Husilerin Tel Aviv'e düzenledikleri saldırıya misilleme yaptığını açıklayan İsrail saldırıyı üstlendi. Husiler ise İsrail'in Hudeyde'ye saldırısı sonrası, "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil" ifadesinde bulundu.

Haber

FIFA'nın gücü, İsrail'e yetmedi! Filistin'in talebini erteleyip her şeye göz yumdular...

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA, İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesi için Filistin'in yaptığı başvuruya ilişkin kararını erteledi.

Spor

Son dakika | Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail açıklaması: Filistin'de işgalci güç konumunda

Son dakika haberi: Dünya bugün Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistin'i işgali hakkındaki danışma görüşünü bekliyordu. UAD'den yapılan açıklamada İsrail için "Filistin'de işgalci güç konumunda" dendi.

Haber

İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor! 17 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail savunmasız Filistinlileri vurmaya devam ederken dünya sessizliğini korumaya devam ediyor. Son olarak Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Han Yunus’ta yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik saldırı gerçekleştirdiğini ve bu saldırıda 17 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. AK Parti'den saldırıya tepki geldi.

Haber

Filistin

Filistin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Filistin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

AB'den İsrailli aşırı sağ gruplara yaptırım kararı!

Avrupa Birliği (AB), İsrailli aşırı sağcı gruplara yaptırım kararı aldı. Kararın, Filistinlilere yönelik etnik temizlik çağrısında bulunan, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddet olaylarında rol oynayan ve insani yardım kamyonlarını engelleyen İsrailli aşırı sağcı kişi ve grupları kapsadığı belirtildi.

Haber

İsrail güvenli bölge dediği yerde ölüm saçtı! 71 Filistinli ölü...

İsrail güçleri, daha önceden "güvenli olduğunu" söyledikleri Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde ölüm saçtı. Savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda 71 Filistinlinin öldüğü, 289'unun ise yaralandığı bildirildi.

Haber

Özgür Özel, 'Filistin' vaadine parantez açtı: Erken seçim sonrası tebrik mesajında dikkat çeken detay

Fransa'da erken genel seçimlerin 2. turunda sandıktan sol ittifakı birinci çıkmıştı. CHP lideri Özgür Özel'den sol ittifaka tebrik mesajı geldi. Özel'in mesajındaki Filistin detayı dikkat çekti.

Haber

Hizbullah, İsrail'in Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu!

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu. Yaptığı açıklamada saldırıyı Gazze saldırılarına karşılık Filistin halkının direnişine destek verdiğini göstermek amacıyla yaptığını belirtti. İsrail, Hizbullah'ın önemli isimlerinden Meysem Mustafa el-Attar'ı öldürdüğünü yazılı olarak bildirmişti.

Haber

AB'den İsrail'e rest! 'Tanımayacağız' diyerek kınadı

Avrupa Birliği (AB) İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yerleşimlerini genişletme planına yönelik faaliyetlerini kınadı. Öte yandan AB'den yapılan açıklamada, "AB, uzun süredir devam eden ortak tutumu ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda, taraflarca mutabık kalınmadığı sürece 1967 sınırlarında yapılacak değişiklikleri tanımayacaktır." ifadesine yer verildi.

Haber

İsrail askerlerinden insanlık dışı muamele... Kan donduran görüntüler, yaralı Filistinliyi araca bağladılar

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne baskın ve saldırı düzenlemeye devam ediyor. Batı Şeria'da kaydedilen yeni görüntülerde İsrail güçlerinin yaralı bir Filistinliye gösterdiği insanlık dışı muamele kan dondurdu. İşte o anlar!

Haber

Fırlayacak gibi duran gözleri dünyayı ağlattı! 'Ben de ölürüm! Öyle hissediyorum'

İsrail zulmü aralıksız sürüyor ancak dünya sessizliğini korumaya devam ediyor. İsrail'in elinde 1 ay esir kalan Gazzeli Bedir Dahlan dün serbest bırakıldı. Yaşadığı günleri 'kabus' olarak yorumlayan Gazzeli genç ailesinin nerede olduğunu bilmediğini, gidecek yeri olmadığını söyleyerek, 'Ben de ölürüm, öyle hissediyorum." sözleriyle dünyayı ağlattı. İşkence sonrası yerinden fırlayacakmış gibi görünen gözleri ise herkesi kahretti.

Haber

Filistin devletini Ermenistan da tanıdı! İki devletli çözümü destekliyoruz

Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Açıklama Ermenistan Dışişleri Bakanlığından geldi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim tartışmalarına yanıt! Cumhur İttifakı birliğin teminatıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti bayramlaşma programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in utanç verici katliamlar yaptığının altını çizerek, "Gazze'deki katliama tepki göstermek insanlık vazifemiz. Dünya İsrail'e set çekmek zorunda" dedi. 'Erken seçim' tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan, "Cumhur İttifakı birliğin teminatıdır. Fitne kazanı kaynataların oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

Haber

Tüm dünya diken üstünde: Yeni savaş tehdidi! ABD 'her şey buna bağlı' diyerek duyurdu

İsrail'in Filistin'de işlediği katliamlar yüzünden bölgede artan gerilim hızla tırmanmaya devam ediyor. Son olarak İsrail'in Lübnan sınırında gerçekleştirdiği mancınık atışları sonucu sınır hattında yangın çıkmıştı. ABD de İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan gerilimin tırmanmasından endişeli. Biden, İsrail'in Hizbullah'la yaşayacağı bir savaşın bölgedeki tansiyonu tavan yaptırmasından dolayı diken üstünde. Potansiyel savaşın önüne geçebilecek tek şeyin Gazze'deki ateşkes olduğuna inanılıyor.

Haber

Son yaptığı hareket sonrası Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor! Ondan nefret ediyorum, sefil adam

İsrail'in Filistin üzerindeki zulmü 7 Ekim tarihinden beri tüm uluslararası baskılara rağmen devam ediyor. Son olarak dün rehine kurtarma operasyonu adı altında 200'den fazla Filistinlinin ölümüne yol açan ve sonucunda dört İsrailli rehinenin kurtarıldığı operasyona da dünya çapında tepki yağdı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kurtarılan rehinelerle poz vermesi hem ülke içinde hem de küresel ölçekte eleştirilerin hedefi oldu.

Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama!

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber

İsrail bu sefer de okula saldırdı: 39 kişi öldü...

İsrail'in zulmü bitmek bilmiyor. Aylardır Gazze'deki sivillere bomba yağdıran ve on binlerce masum canı katleden İsrail, saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Nusayrat Mülteci Kampı'nda sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler okuluna saldırı düzenleyen İsrail, 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Haber

Slovenya, Filistin’i resmen tanıdı

Slovenya Parlamentosu, Filistin devletinin tanınmasına yönelik kararnameyi onayladı. Birleşmiş Milletler'in 3'te 2'sinden fazlasını oluşturan 140'tan fazla ülke Filistin devletini tanıyor.

Haber

Yeni savaş kapıda! Çin'den 'güç kullanma' tehdidi: ABD'nin adımı ne olacak?

Çin Milli Savunma Bakanlığına getirilen eski deniz komutanı Amiral Dong Jun, Shangri-la Diyaloğu'nda dünyadaki tansiyonu tavan yaptıran açıklamalarda bulundu. Dünya kamuoyu İsrail'in Filistin zulmünü manşetlerine taşırken, dünyanın diğer ucunda büyük bir savaşın patlak vermesi an meselesi... Çin ile Tayvan arasındaki bağımsızlık krizi giderek derinleşirken, Pekin cephesinin güç kullanma tehdidi başta ABD olmak üzere tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

Manşet

Dünya çapında ses getiren Filistin protestosu: Formalarındaki o detay dikkat çekiyor!

Şili'de Filistinli göçmenler tarafından 1920 yılında kurulan Palestino isimli futbol kulübü dünya çapında dikkat çeken bir Filistin protestosuna imza attı. Kulüp formalarındaki '1' numarası Filistin haritası olarak yeniden dizayn etti.

Spor

AK Partili vekil gözyaşlarını tutamadı: Taze kızarmış tavuk başlığıyla servis ettiler…

İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı katliam tüm dünyada tepkilere neden olurken AK Partili vekil Hasan Turan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Refah’ta yaşanan zulmü anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Turan Refah'taki saldırılarında hayatını kaybeden bir çocuğu kucağına alan babasının fotoğrafını gösterirken ağladı ve fotoğrafın İsrail medyasında "Taze kızarmış tavuk" başlığıyla servis edildiğini belirtti.

Haber

Bir ülke daha Filistin'le ilgili kararını verdi! Resmen tanıdılar

Geçtiğimiz günlerde İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin'le ilgili adım atarak resmen tanıma kararı almıştı. Gözlerin çevrildiği Slovenya'dan da haber geldi. Slovenya hükümeti Filistin Devleti'ni resmen tanıma kararı aldı.

Haber

CHP Genel Başkanı Özel'den Filistin'i tanıyan ülkelerin başbakanlarına mektup

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'i resmen tanıyan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve İrlanda Başbakanı Simon Harris'e ayrı ayrı mektup yazarak, kararları dolayısıyla teşekkür etti.

Haber

Yazar Azra Kohen katil İsrail'i değil Filistinli babaları suçladı! 'Bebekler öldürülüyor yaptığı savunmaya bak'

Psikolog ve yazar Azra Kohen'in İsrail - Filistin süreciyle ilgili yaptığı yorumlar tepkilere neden oldu! Son olarak Refah'ta çadırlardaki masum çocuk ve bebekleri bombalayan, onları diri diri yakan İsrail'e dünya genelinden tepki yağarken Türkiye'de yaşayan Azra Kohen yaşananları yorumlarken kendini kaybetti! Kohen'in açıklamaları tepki çekti. Everest Yayınları, "Katliamı meşrulaştıran hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz" açıklamasında bulundu.

Manşet

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz

Son dakika haberi: Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptığı açıklamada "Tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz. Bağımsız Filistin devletinin BM'ye tam üyelik talebi yerine getirilmeli" dedi. Şi, ayrıca Yakın Doğu Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na 3 milyon dolar bağışlayacaklarını belirtti.

Haber

Peş peşe geliyor! İspanya'nın ardından Norveç ve İrlanda'da da Filistin'i tanıdı

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Bakanlar Kurulu toplantısında Filistin devletinin resmi olarak tanınması kararını onayladı. İspanya'nın ardından Norveç ve İrlanda'dan da Filistin hamlesi geldi. Öte yandan Slovenya Başbakanı Robert Golob, Slovenya hükümetinin bu hafta Filistin Devleti’ni tanıma önerisini değerlendireceğini açıkladı.

Haber

Gidecek başka yerleri yok! Son 3 haftalık sayı açıklandı: Filistinliler katliamdan kaçıp sığındıkları Refah'ta da yerlerinden edildi

İsrail'in Filistin katliamı sürüyor. Birleşmiş Milletler son 3 haftada Refah'ta yerinden edilen Filistinlilerin sayısını açıkladı.

Haber

Son dakika | İsrail tankları Refah'ın kalbinde! Netanyahu'nun katliamı sonrası 'İncil' göndermesi... Dünyanın gözü önünde çocukları bombalıyorlar

İsrail bir kez daha dünyayı ayağa kaldırdı. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin bulunduğu çadır kente düzenlenen saldırı sonrası İsrail Başbakanı Netanyahu katliamı "hata" olarak nitelendirdi. İsrail ordusunun saldırıyla ilgili açıklamasında bölgeyi 'Batı Şeria' dışında ifadelerle anması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan üç ülkeden daha Filistin hakkında kritik karar geldi. Son olarak İsrail tankları Refah şehir merkezine ulaştı, Bakan Fidan tepki gösterdi.

Haber

Ünlü komedyen Doğu Demirkol'dan Filistin'e destek kararı! Gösteri gelirlerini bağışlayacak

Komedyen Doğu Demirkol, sosyal medya hesabından #freepalestine (özgürfilistin) etiketiyle bir paylaşım yaptı. Demirkol, bu yaz gerçekleştireceği tüm açık hava gösterilerinin gelirlerini Filistin'e bağışlayacağını duyurdu.

Kulis

Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ele alındı.

Haber

Son dakika | Avrupa ülkeleri peş peşe duyuruyor: İsrail'i kızdıran karar! Netanyahu'dan hamle gecikmedi

Son dakika haberi: İrlanda'nın ardından Norveç ve İspanya da Filistin için kritik bir karar aldı. Norveç ve İspanya hükümetleri Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu. Bu gelişme üzerine İsrail'den hamle gecikmedi. Türkiye'den de gelişmeyle ilgili açıklama geldi.

Haber

El Nakba: 1948'de ne oldu ve Filistinliler neden 15 Mayıs'ı 'Felaket Günü' olarak anıyor?

Dünyanın dört bir yanındaki Filistinliler için 15 Mayıs "El Nakba" yani "Felaket Günü" demek. Filistinliler bugün, İsrail Devleti'nin kurulmasıyla evlerini terk etmek zorunda bırakılıp mülteci konumuna düşmelerini anıyor.

Yurthaber

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Filistin açıklaması! 'Sevindirici bir gelişmedir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun, Filistin'e BM üyeliği ve ilave haklar talep edilen karar tasarısının kabul edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Haber

Boykot çağrıları sürüyor… İsrail'in Eurovision'dan neden men edilmediği ortaya çıktı

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nı izleyen seyirciler arasında bulunan ve İsrail'in yarışmaya katılımını protesto amaçlı "Özgür Filistin" sloganı attığı için güvenlik müdahalesiyle karşılaşan Amer Begovic, müdahaleye tepki gösterdi. Eurovision'a dairse protestolar devam ediyor...

Magazin

BM’nin Filistin kararı İsrail’i çıldırttı! İsrail temsilcisinin bu hareketi olay oldu, tepki gecikmedi: ‘Seviyesizlik…’

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısını kabul etmesi İsrail’i çok kızdırdı! İsrail Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, söz konusu kararın bir kopyasını kağıt imha makinesinden geçirdi. BM Sözcüsü Farhan Haq ise hareketi "tiyatral" olarak niteleyip tüm üyelerin BM Şartı'na saygı duymak zorunda olduğunu bildirerek "Bu seviyeye inmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber

BM'den Filistin kararı! Tasarı kabul edildi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. Filistin'in BM'ye tam üyelik kriterlerini yerine getirdiğine işaret edilen kararda, gözlemci statüsündeki Filistin'e "oylamalara katılma ve BM organlarına aday gösterme" haricinde ilave haklar verilmesi talep edildi.

Haber

Trakya'da AK Partili kadınlar Filistinli anneler için toplandı

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde AK Partili kadınlar, Anneler Günü öncesi İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaşam hakları ellerinden alınan annelerin durumuna dikkati çekti.

Yurthaber

Bilecik'te üniversite öğrencileri Filistinlilere destek için oturma eyleminde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilere destek olmak amacıyla oturma eylemi başlattı.

Yurthaber

Eurovision Şarkı Yarışması'na damga vurdu! Eric Saade'nin tüm yasaklamalara rağmen bileğindeki detay çok konuşuldu...

EBU ve İsveç devlet televizyonu SVT'nin organizasyonu ile 11 Mayıs’ta düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması, 1992 ve 2013 yıllarından sonra 3. kez Malmö kentinde yapılacak. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finaline Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade'nin sahnede bileğinde Filistin kefiyesi ile şarkısını seslendirmesi damga vurdu.

Trend

Kocaeli'de üniversite öğrencileri İsrail'in saldırılarına yürüyüşle tepki gösterdi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

Tokat'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Tokat'ta, üniversite öğrencileri tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Yurthaber

Denizli'de üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

Giresun'da üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti

Giresun Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

Zonguldak'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yürüyüşle protesto etti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

Korkulan oluyor! İsrail'den Refah hamlesi: Ordu çağrıda bulundu

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah, uzun zamandır Gazzelilerin sığındığı tek liman konumunda. Uluslararası kamuoyunda günlerdir İsrail'in Refah'a kara harekatı düzenleyeceğine yönelik bir düşünce vardı. Bu düşünce artık gerçekleşmekten bir adım uzakta... İsrail ordusu Refah kentinin doğusundaki Filistinlilere bölgeyi boşaltma çağrısı yaptı.

Haber

Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Samsun'da, "Gazze'yi unutma" sloganıyla Gazze'deki ablukanın kalkması ve Filistin'in özgürlüğü için destek yürüyüşü düzenlendi.

Yurthaber

Diyarbakır'da üniversite öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine destek verdi

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle desteklerini sundu.

Yurthaber

Elazığ'da üniversite öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine destek verdi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek verdi.

Yurthaber

Mardin'de, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek yürüyüşü

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Yurthaber