Hemogram Haberleri

Hemogram ve hemogram testi nedir? Hemogram testi neden yapılır, neyi gösterir?

Hemogram, kanınızın sağlık hikâyesini anlatan önemli bir tıbbi testtir. Bu test, kanınızın farklı bileşenlerini ölçer ve çeşitli hastalıkların teşhisi ve takibi için kritik bir araçtır. Hemogram analizi, kandaki hücrelerin, hemoglobin miktarının, iltihap belirteçlerinin ve diğer kan bileşenlerinin ölçülmesini içerir. Peki, hemogram nedir ve hemogram testi neden yapılır?

Haber 2024-04-30 21:39:19

Sakarya'da can dostlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde emin ellerde

18 bin metrekarelik alanda kurulu merkezde, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, idrar analiz, EKG cihazı ile oksijen konsantratörü gibi donanım ve birimler yer alıyor

Yurthaber 2022-09-27 15:24:33

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı, sokak hayvanlarına güvenli bir barınak oluyor

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağında 100’ün üzerinde köpek ve 30’un üzerinde kediye bakılmasının yanı sıra sağlık kontrolleri, bakımları ve ameliyatları yapılabiliyor.Giresun Belediyesi Hayvan Barınağında birçok geliştirme yapılarak yoğun bakım ve tedavi üniteleri, ameliyathane genişletildi ve röntgen, biyokimya ve hemogram cihazları alındı.

Yurthaber 2020-10-04 16:11:46

MCHC (Hemogram) nedir? MCHC düşüklüğü, yüksekliği, normal değeri

İngilizce açılımı "mean corpuscular hemoglobin concentration” olan MCHC değeri, her bir kırmızı kan hücresinde bulunan ortalama hemoglobin yoğunluğunu ifade eder.

Haber 2020-06-24 11:06:13

'Virüs kimseyi öldürmez' dedi ve farklı bir tedavi yöntemi açıkladı

Bursa'da doktor olan Dr. Ahmet Şentürk, koronavirüs ile ilgili çektiği bir videoyu paylaşarak Sağlık Bakanlığına teklifte bulundu. Her aile hekiminin kendisine düşen 4 bin hastaya hemogram testi yapıp hastaların bağışıklık sistemleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini savunan doktor Şentürk, "Virüs kimseyi öldürmez. Virüse karşı bedenimizde olması gereken savunma mekanizması düşükse o öldürür" dedi.

Haber 09-04-20 14:12

Ortaca Belediyesi’nde sağlık taraması yapıldı

Ortaca Belediyesi çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, alanında uzman hekimler tarafından sağlık taraması yapıldı.Akciğer grafiği, solunum fonksiyon testi, odyometri, hemogram, biyokimyasal kan testleri, görme testleri ve genel fiziki muayene testinin yapıldığı sağlık taraması kapsamında elde edilen veriler personele ait sağlık takibi dosyalarına işlenecek.Ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin ve meslek hastalığının önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut sağlık problemlerinin ortaya konulmasının amaçlandığı sağlık taramasında elde edilecek sonuçlar, çeşitli testlerden geçirilen belediye personelinin sağlık takip dosyalarına işleniyor.Sağlık taramasının önemine dikkati çeken Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Çalışan arkadaşlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği bizim için çok önemli.

Yurthaber 17-01-20 14:03

Adıyaman’da işçilere sağlık taramasından geçti

Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler, iş sağlığı ve iş güvenliği çerçevesinde 4’lü sağlık taramasından geçti.İş Güvenlik Uzmanları ve İş Sağlığı Hekimleri nezaretinde gerçekleştirilen sağlık taraması kapsamında Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde görev yapan personeller, akciğer grafiti testi, odyometri testi, solunum fonksiyonları testi ve hemogram testinden geçirildi.Yapılan uygulama hakkında bilgi veren yetkililer, sağlık taramalarının rutin şekilde belediyenin tüm biriminde çalışan işçiler için yapılacağını belirterek, “Adıyaman Belediyesi olarak iş güvenliği ve iş sağlığı konusu üzerinde ciddiyetle duruyoruz.

Yurthaber 24-10-18 16:01

Aile Sağlığı Merkezinde Tahliller Ücretsiz Yapılacak

Kırşehir Aile Sağlığı Merkezinde Hemogram ve Biyokimya tahlillerinin yanı sıra diğer tahlillerde ücretsiz olarak yapılacak.İl...

Yurthaber 26-02-13 10:51