Herediter Anjioodem Haberleri

MasterChef Alican'ın hastalığı herkesi üzdü! Mehmet Şef hak verdi! Ayda sekiz tane iğne veriyorlar

Her bölümü büyük bir heyecanla izlenen MasterChef All Star'da heyecan giderek artıyor. MasterChef All Star'ın 136. bölüm fragmanına favori yarışmacılardan Alican Sabunsoy'un hastalığı damga vurdu. Kalıtsal bir hastalık olan herediter anjioödem ile mücadele eden Sabunsoy, yaşadığı zorlukları anlattı.

Magazin 2023-11-01 17:25:39

MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı nedir? Herediter anjioödem ne demek, belirtileri nelerdir? Tanı ve tedavisi!

MasterChef yarışmacı Alican Sabunsoy'un hastalığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yarışmanın 136. bölüm fragmanı sonrası birçok kişi Herediter anjioödem hastalığına dair arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı nedir? Herediter anjioödem ne demek, belirtileri nelerdir? İşte yaptığı açıklama ile merak uyandıran MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı Herediter anjioödem hakkında bilgiler...

Magazin 2023-11-01 15:32:54

Herediter anjioödem nedir, belirtileri nelerdir? MasterChef Alican'ın hastalığı herediter anjioödemin tedavisi var mı?

Herediter anjioödem hastalığının belirtileri ve tedavisi gibi detaylar merak ediliyor. TV8'de yayınlanan MasterChef All Star programının yarışmacısı Alican Sabunsoy ilk kez hastalığını açıkladı. Yarışmada çok talihsizlikler yaşadığını dile getiren Alican, herediter anjioödem adlı kalıtsal bir hastalığı taşıdığını söyledi. Peki, herediter anjioödem nedir, belirtileri nelerdir? Herediter anjioödemin tedavisi var mı?

Haber 2023-08-24 11:46:10

Geçmeyen ağrılarınızın nedeni bu hastalık olabilir! Apandisit sanılıyor…

Zaman zaman vücudun belirli yerlerinde tanımlanamayan şiddetli ağrılar meydana gelebiliyor. Bu ağrılar başka hastalıkların belirtileriyle karıştırılınca tedavisi zorlaşabiliyor. Hatta yanlış ameliyatlara neden olabiliyor. Sizin de geçmeyen ve tedavisi bulunamayan ağrınız varsa Türkiye’de henüz tanısı konulmamış olan herediter anjiyoödem hastalığına sahip olabilirsiniz.

Haber 2022-05-16 10:06:46

Görme yetilerini kaybeden ikizlerin umudu kök hücre ameliyatı

KAYSERİ'nin Talas ilçesinde 14 yaşındaki ikizler Gizem ve Gamze Gültekin, 'leber herediter optik nöropatisi' (LHON) hastalığı nedeniyle görme yetilerini kaybetmeye başladı.

Haber 24-08-19 14:09

Görme yetilerini kaybeden ikizlerin umudu kök hücre ameliyatı

KAYSERİ'nin Talas ilçesinde 14 yaşındaki ikizler Gizem ve Gamze Gültekin, 'leber herediter optik nöropatisi' (LHON) hastalığı nedeniyle görme yetilerini kaybetmeye başladı.

Haber 24-08-19 13:10

Engelli rapçinin hayali dizide şarkı söylemek

İzmirli yürüme engelli rapçi Metin Özkan, bir dizide şarkılarını söyleyerek sesini duyurmayı hayal ediyor.İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Metin Özkan’a henüz 2 yaşındayken nadir görülen bir kas hastalığı olan herediter polinöropati teşhisi kondu.

Haber 17-02-19 10:53

Aynı acıları başkaları yaşamasın diye çabalıyor

İzmir'de, uzun yıllar çektiği ağrı atakları ve vücudunun çeşitli yerlerindeki şişlikler nedeniyle defalarca ameliyat masasına yatan, yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alınan ve hastalığına 32 yıl sonra tanı konulan Selma Çakır, yaşadıklarını başkasının yaşamaması için farkındalık oluşturmaya çalışıyor - Herediter Anjiyoödem hastası Selma Çakır: - "Bugüne kadar yanlış tanı nedeniyle apandisitimi aldılar, dış gebelik yaşadığımı ya da karnımda kurt olduğunu söylediler. Artık sadece ilacımı alınca kendimi güvende hissediyorum"

Haber 30-09-18 13:38

Herediter Anjioödem hastalığında doğum kontrol hapı uyarısı

Uzmanlar, doğum kontrol hapları ve östrojen içeren hormon preparatların Herediter Anjioödem hastalığı ataklarını tetikleyebileceği uyarısıda bulundu - Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk: - "Özellikle doğum kontrol hapları ve östrojen içeren hormon preparatlarından uzak durulması gerektiği vurgulanmalı"

Haber 13-05-18 16:32