Hıdırellez Bayramı Haberleri

Müge Anlı'dan ekip arkadaşlarına Hıdırellez dileği göndermesi! Burada herkes evde kalmış

Müge Anlı, Suzan Kardeş'in her yıl olduğu gibi bu sene de Hıdırellez keseleri gönderdiğini belirtip "Bu da bileklikmiş. 'Vallahi ne olursun sağlık için 1 hafta takın' diye çok ısrar etmiş" ifadelerini kullandı. Keseleri konuklarına, seyirci ve ekip arkadaşlarına dağıtan Müge Anlı birçoğunun bekar olduğunu öğrenince şaşırdı. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı'nın "Burada herkes evde kalmış" sözleri izleyenleri gülümsetti.

Magazin 05-05-2023 11:38

Dinimizde Hıdırellez var mı? Hıdırellez caiz mi, İslam'da var mı? İşte İslam dinindeki yeri...

Hıdırellez'in İslam'da yeri olup olmadığı Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Anadolu'da kutlanan bu mevsimlik bayram sebebiyle merak edildi. Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin önemli bir kısmında Hızır ile İlyâs’ın birleştiği günün hatırası geçmişten bu zamana değişik günlerde ve biçimlerde kutlanmaktadır. Peki, dinimizde Hıdırellez var mı? Hıdırellez caiz mi, İslam'da var mı?

Haber 05-05-2023 10:30

Hıdırellez günü ne zaman dilek dilenir? Hıdırellez dilekleri nasıl yazılır? İşte gül ağacına dilek gömerken yapılması gerekenler...

Hıdırellez'de ne zaman dilek dileneceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Gül ağacına dilek asma ya da gül ağacı dibine dilek gömerek yapılabileceği gibi toprağa çizerek de gerçekleştirilebilir. Peki, Hıdırellez günü ne zaman dilek dilenir? Hıdırellez dilekleri nasıl yazılır?

Haber 05-05-2023 10:00

HIDIRELLEZ GÜL AĞACI RİTÜELİ: Hıdırellez günü ne yapılır, nasıl dua edilir? İşte yapılması gereken ritüeller...

Hıdırellez gül ağacı ritüeli bu mevsimlik bayramda yapılması gerekenleri eksiksiz ve doğru olarak gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu gün, dünyada sıkıntıya düşenlerin yardımcısı olan Hızır Aleyhisselam ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas’ın dünyada bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir. Peki, Hıdırellez günü ne yapılır, nasıl dua edilir? İşte, Hıdırellez gül ağacı ritüeli...

Haber 05-05-2023 09:01

Hıdırellez Bayramı

Hıdırellez Bayramı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hıdırellez Bayramı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dileklerinizin hepsi gerçekleşebilir! Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur?

Hıdırellez, ülkemizde her sene 5-6 Mayıs arasında kutlanıyor. Oldukça coşkuyla beklenen Hıdırellez'de dilenen dileklerin gerçek olacağına inanılıyor. Her sene 'Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur?' sorusu aratılıyor. İşte Hıdırellez nedir ve nasıl dilek tutulur sorularının cevapları...

Kadin 03-05-2023 11:30

Hıdırellez ne zaman kutlanır 2023? Hıdırellez nedir, nasıl dilek dilenir? İşte gelenek ve ritüelleri

Hıdırellez, kutlanmasına az bir zaman kala gündeme geldi. Hıdırellez ya da Hıdrellez olarak anılan bu gelenek, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Peki, Hıdırellez ne zaman kutlanır 2023? Hıdırellez nedir, nasıl dilek dilenir?

Haber 02-05-2023 19:47