Histeri Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris'te orman yangını bölgesinde açıklama yaptı:

"Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi. İnsanlar geceden itibaren burada uyumuyorlar ve herkes bir tek ağacın kurtarılması için çaba sarf ediyor" - "Bundan ne anlıyorlar, ne keyif alıyorlar bilmiyorum. Bundan keyif alanların akli dengelerinin kayıp olduğu çok net bir şekilde ortadadır. Bir histeri nöbetine tutulmuş durumdalar. Bundan bir an önce kurtulmalarını diliyoruz"

Yurthaber 2022-06-22 12:04:33

Histeri ne demek? Histeri kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Histeri kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Histeri kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 16:15:41

BM Güvenlik Konseyi’nde Nükleer Santrala Saldırı Tartışıldı

BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna'da Avrupa’nın en büyük nükleer santralı olarak bilinen Zaporijya Santralı'na Rusya’nın düzenlediği saldırının ardından acil toplandı. Üye ülkeler Rusya'ya tepki gösterirken Moskova "suni bir histeri" yaratıldığını savundu

Haber 2022-03-05 00:58:05

Histeri nedir? Histerikli kişide görülen özellikler

Histeri, hastanın gerçekliği yenememesi ve bu durumdan doğan çatışmayı çözümleme çabasından ortaya çıkar. Hasta bu çatışmayı aslında gerçeğe uygun olmasa bile gerçek kabul ettiği bazı düşünceler yoluyla yapar.

Haber 2020-12-14 16:04:30

Koronavirüs salgınını 'kitlesel histeri' olarak niteleyen ABD'li pastör, Covid-19'dan öldü

ABD'de koronavirüs salgınını "kitlesel histeri" olarak niteleyen ve Şubat sonunda New Orleans'ta düzenlenen Mardi Gras festivaline katılan müzisyen pastör Landon Spradlin hayatını kaybetti.

Haber 06-04-20 12:21

Uluslararası Emmy Ödüllü ilk Türk oyuncu: Haluk Bilginer

Haluk Bilginer, "Şahsiyet" dizisindeki performansıyla Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen "47. Uluslararası Emmy Ödülleri" töreninde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne değer görüldü - Unutulmaz birçok karaktere hayat veren Bilginer, 1980-1993 yılları arasında İngiltere'deki televizyon dizilerinde ve tiyatrolarda oyunculuk yaptı - Türkiye'deki sinema kariyerine 1987'de "Kara Sevdalı Bulut" filmiyle başlayan usta oyuncu, aralarında "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Masumiyet", "Filler ve Çimen", "Hırsız Var", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" ve "New York'ta Beş Minare"nin bulunduğu birçok ödüllü sinema filminde rol aldı - Sanatçı dizi ve sinema kariyerinin yanında "Aldatma", "Kan Kardeşleri", "Derin Bir Soluk Al", "Çöplük", "Histeri" ve "Balkon" adlı yapıtların da aralarında olduğu birçok tiyatro eserinde başrol oynadı

Magazin 26-11-19 15:36

Türkiye Gençlik Zirvesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) - "Şimdi koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyette koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip, milletin karşısında kendilerini rezil, kepaze etiler. Değerli arkadaşlar, hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil, psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum. Yaşananlar tam anlamıyla bir histeri nöbetidir" - "Maalesef ülkemizde zamana, değişime, hayatın ve dünyanın gerçeklerine karşı direnmeyi çağdaşlık zanneden fosilleşmiş gerici bir zihniyet vardır" - "Dikkat edin, 95 yıllık tarihimiz boyunca cumhuriyetçilik adına, cumhurla cumhuriyetin arasını bunlar açmış, cumhuriyetin kazanımlarına en ağır darbeyi bunlar indirmiştir"

Haber 03-11-18 14:49

Yönetmen Polanski'ye göre #MeToo hareketi kolektif histeri

Yönetmen Roman Polanski, Weinstein skandalı sonrası ortaya çıkan #MeToo hareketini "ikiyüzlülük" olarak niteledi.

Haber 09-05-18 19:36

AK Parti MKYK Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: (2) - "Bizler de artık CHP'nin yalanlarına cevap vermekten, hakaretleriyle ilgili dava açmaktan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hezeyanlarından, histerilerinden, histeri krizlerinden bıkmış usanmış durumdayız. Türkiye bunu hak etmiyor, Türkiye böyle bir muhalefeti hak etmiyor" - "Kimse bize hakaret etme, kimse bizimle ilgili tekrar yalanları ve iftiraları kamuoyunun önünde parmağını sallayarak söyleme hakkına sahip değildir. Burada kendilerinin adeta hakaret etme hedefine oturmuş bir iktidar yok. Bunu anlamaları, bunu bilmeleri gerekiyor. Biz bugüne kadar verdiğimiz siyasi mücadeleyi demokrasi ve hukuk zemininde vereceğiz"

Haber 06-04-18 20:12