Hpv Haberleri

HIV ve HPV iddiaları gündem olmuştu! Karabük Üniversitesi'nden açıklama geldi

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialar gündem olmuştu. Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Öte yandan asılsız paylaşımlar yapanlar hakkında hukuki sürecin başlatıldığı aktarıldı.

Haber 25-03-2024 21:52

Araştırma sonucu ortaya çıktı! Rahim ağzı kanseri 30-40 yaşlarındaki kadınlarda artıyor

Rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü özellikle genç kadınları tehdit ediyor. Sinsice ilerleyen rahim ağzı kanseri HPV virüsü ile ortaya çıkıyor. Ancak HPV virüsü alan her kişi rahim ağzı kanseri olmuyor. Yapılan yeni araştırmaya göre HPV aşısı olan 20'li yaşların başındaki kadınlar arasında rahim ağzı kanseri görülme sıklığı 2012'den 2019'a %65 oranında düşerken 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki kadınlarda bu oranın arttığı ortaya çıktı.

Haber 22-01-2024 09:35

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar neler? Cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri nelerdir?

Sağlıklı bir cinsel yaşamın her insan için hem psikolojik hem fizyolojik hem de sosyolojik anlamda olumlu ve olumsuz etkileri bulunabilir. Sağlığı ilgilendiren her durumda olduğu gibi cinsel yaşam konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Cinsel yolla bulaşabilecek olan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunmak, bu konuların başında gelir. Peki cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl korunulur?

Kadin 15-01-2024 16:06

HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

HPV, insanlarda oldukça yaygın olarak görülen ve çoğu insanda herhangi bir sağlık sorununa yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adıdır. HPV virüsü cildi etkileyen bir enfeksiyondur. HPV’nin birçok türü bulunur, ağzı, boğazı ve genital bölgeyi etkiler. Peki, HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

Haber 13-01-2024 21:36

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 13-01-2024 21:33

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 13-01-2024 21:19

HPV nedir, nasıl bulaşır? HPV öldürür mü? HPV belirtileri ve tedavisi

HPV, yalnızca insanları etkileyen bir virüs olduğundan insan papilloma virüsü olarak adlandırılır. Genellikle el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkilediğinden bu bölgelerde ortaya çıkan siğillerin tespit edilmesiyle anlaşılır. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın viral enfeksiyondur. Bu nedenle erken tanı ve aşılar HPV’den korunmakta önemli rol oynar. Peki detaylı olarak HPV nedir?

Haber 13-01-2024 21:18

Bu seks alışkanlıkları sizi kanser yapabilir

Bazı davranışlar, HPV ile ilişkili kanser geliştirme olasılığınızı dört kat artırabilir. Ağız ve boğazı enfekte edebilen insan papilloma virüsü (HPV), orofaringeal kanserin (Ağız kanserleri) en büyük risk faktörlerinden biridir. Önceki çalışmalar, oral seks yapmanın HPV ile ilişkili orofaringeal kanserin yanı sıra HPV'ye yakalanma olasılığını artırabileceği ortaya çıktı.

Haber 14-10-2022 21:31

Orgazm sırasında bunun yaşanması normal mi? Seks ile ilgili sormaya utanılan 13 sorunun cevabı

Cinsellik yaşamımızın bir parçası olmasına rağmen konuşulması ayıp olarak görülen konular arasında bulunuyor. Ancak yaşanılan sorunların neden kaynaklandığının sorulmaması ve konuşulmaması daha büyük problemlere yol açabiliyor. Uzmanlar seks ile ilgili sorulmaya utanılan 13 sorunun cevabını verdi.

Haber 07-10-2022 08:53

Bu akımın etkileri şaşırtıcı: Perine güneşlendirilmesinin faydaları ve zararları

Dünya üzerinde her geçen gün şaşırtan trendler ortaya çıkıyor. Bu yıl en popüler ve şaşırtıcı olan akım cinsel organ güneşlendirilmesi anlamına gelen Perine güneşlenmesi olarak görülüyor. TikTok'ta hızla yayılan bu akım hakkında uzmanlar ikiye bölünüyor. Bazı uzmanlar perine güneşlenmesinin cilt kanserine neden olduğunu savunurken bazıları bu güneşlenmenin birçok cinsel soruna iyi geldiğini belirtiyor. İşte perine güneşlenmesi faydaları ve zararları...

Haber 07-10-2022 07:37

HPV aşısı ile rahim ağzı kanserini önleyebilirsiniz! 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak

Kanser hayatımızda büyük risk oluşturan hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanserden korunmak için önlem almak önem taşıyor. Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olan rahim ağzı kanserini HPV aşısı ile önlemek mümkün olabiliyor. Yapılan projeye göre 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak.

Haber 05-10-2022 10:14

Cinsel hayatı sıkıntıya sokuyor! Herkeste olabilir

Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde görülür ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon olan HPV'nin genital belirtileridir. Oluşturduğu lezyonlar aynı zamanda "kondiloma aküminatum" olarak da adlandırılır.

Haber 21-09-2022 16:33