Ikileme Haberleri

Başlı başına nasıl yazılır? Başlı başına ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir sözcüğün birden fazla ögeden oluşması o ifadenin ikilemeler, birleşik kelimeler veya kalıplaşmış sözler arasında yer aldığını gösterir. Bu kapsamda incelenebilen ifadelerden biri olan başlı başına da cümle içerisinde zarf olarak kullanılır. Ayrı mı bitişik mi yazıldığı üzerine sıkça araştırma yapılan bu zarf sözcüğünün ikilemeler arasında yer aldığı söylenebilir. Bu da TDK onaylı olan başlı başına yazılışının hem kurallar çerçevesinde hem de cümle örnekleriyle birlikte açıklanmasını sağlar.

Egitim 11-03-2024 21:18

Apar topar nasıl yazılır? Apar topar ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Apar topar sözcüğünün zarf türünde olup telaş ve acele ile şeklinde tanımlandığı görülür. Bu sözcüğün 2 ayrı ögeden oluşması ise bitişik mi ayrı mı yazıldığının sorgulanmasının temel nedenidir. Bir ikileme olan apar topar kelimesinin TDK onaylı yazılışının öğrenilmesi için güncel çevrim içi sözlüğe başvurulabilir. Daha sonra ise incelenen bu ikilemenin cümle içerisinde kullanılması ve elde edilen bilgilerin pekiştirilmesi mümkündür.

Egitim 18-02-2024 12:46

Baştan başa nasıl yazılır, baştan başa yazımı nasıl olmalıdır? Baştan başa ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Zengin bir dil olan Türkçede yabancı kökenli kelimeler ile birleşik sözcüklerin yanı sıra ikilemeler de mevcuttur. Bu ikilemelerin bitişik mi ayrı mı yazılması gerektiği ise pek çok kişi tarafından merak edilir. Bir ikileme olan baştan başa da doğru yazılışı sıklıkla araştırılan ifadelerdendir. Bu ikilemenin anlamı, türü ve doğru yazılışı hakkında bilgi edinilmesi için ise TDK kapsamındaki açıklamalara göz atılabilir. Peki, baştan başa nasıl yazılır?

Egitim 16-08-2023 11:07

Bugüne bugün nasıl yazılır, bugüne bugün yazımı nasıl olmalıdır? Bugüne bugün ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bugün sözcüğünün tekrarlanmasıyla oluşturulan bugüne bugün zarfı pek çok metinde rastlanabilen ifadelerdendir. Buna ek olarak bugüne bugün sözcüğünün sözlü dilde de sıklıkla kullanıldığı bilinir. Bu nedenle bugüne bugün sözcüğünün Türkçe yazım kurallarına göre nasıl kullanılması gerektiği açıklanmalıdır. Daha sonra ise bugüne bugün ifadesinin farklı anlamlarıyla kullanıldığı cümle örnekleri oluşturulabilir. Zarf görevinde kullanılan bugüne bugün nasıl yazılır?

Egitim 16-08-2023 10:29

Ikileme

İkileme Hakkındaki Haberler Mynet'te. İkileme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.