İstanbul Boğazı Haberleri

İstanbul Boğazı'nda sis etkili oluyor! Gemi trafiği askıya alındı

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği etkili olan sis nedeniyle askıya alındı.

Haber 06-04-2024 07:21

SON DAKİKA | İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı! Valilik'ten açıklama

Son dakika haberine göre İstanbul Boğazı'nda bir kargo gemisi dümen arızası yaşadı. Bunun üzerine İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Valilik daha sonra yaptığı açıklamada Boğaz'ın gemi trafiğine açıldığını aktardı.

Haber 29-03-2024 22:37

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli: Vapur seferleri iptal edildi

İstanbul Boğazı'nda etkili olan sis nedeniyle gemi trafiği geçici olarak askıya alındı. Vapur seferleri de ikinci bir duyuruya dek iptal edildi. Öğleden sonra kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine trafik güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

Haber 10-03-2024 10:30

SON DAKİKA | Ortaköy'deki restoranda yangın paniği! İstanbul Boğazı'nın kenarında dumanlar yükseliyor

Son dakika yangın haberi: İstanbul Beşiktaş'ta yangın paniği yaşanıyor. Ortaköy’de bulunan bir restoranın çatı katında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İstanbul Boğazı'nın kenarında yükselen dumanlar endişe yaratırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Haber 09-03-2024 13:30

İstanbul Boğazı

Istanbul Boğazı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Istanbul Boğazı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü durdurulduğu bildirildi.

Yurthaber 29-02-2024 07:49

İstanbul'u büyük bir tehlikeden kurtarmış! Kahreden olayın görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti verilecek gemiye transfer sırasında denize düşen kaptan Oğuz Kök, hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti. Kök'ün denize düştüğü anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Öte yandan Kaptan Oğuz Kök, 2006 yılının Şubat ayında, boğazda dümeni kilitlenen 160 bin ton koreson yüklü Genmar Star gemisini Dolmabahçe önünde demir atarak durduran ve İstanbul'u büyük bir tehlikeden kurtaran kılavuz kaptandı.

Haber 05-02-2024 09:55

İstanbul Boğazı’nda kahreden olay! Kılavuz kaptan şehit oldu

İstanbul Boğazı’ndan geçişe hazırlanan yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan Oğuz Kök, denize düşerek hayatını kaybetti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, "Deniz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve denizcilik camiasına sabırlar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 04-02-2024 11:30

SON DAKİKA | İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı!

Son dakika haberi: İstanbul Boğazı'nda çarpışan kargo ve yolcu gemileri Ahırkapı Demir Sahası'na demirledi.

Haber 02-02-2024 09:33

İstanbul Boğazı'nda '24 metre' tartışması: Sosyal medyada gündeme gelen iddialar sonrası isyan ettiler

İstanbul'da balık stoklarının yıldan yıla azalması yeni endişeleri ve tartışmaları beraberinde getirdi. Sosyal medyada, '24 metre' yasağını ihlal ettiği öne sürülen endüstriyel balıkçılar ise "Bulgaristan, Yunanistan, hiçbirinde böyle bir yasak yok. Komşumuzda olmayan yasak bizde niye var?" diyerek isyan etti.

Haber 28-01-2024 10:24

İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar! Vapurdan düştü, onu gören midyeci denize atladı

İstanbul Karaköy’de seyir halindeki vapurdan düşen bir kişi endişe yarattı. Dengesini kaybederek suya düşen kişiyi gören midyeci, elbiseleriyle suya atladı. Denizde çırpınan vatandaşa yardım etmek için çevredekiler de can simidi uzattı. Kurtarma anları vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 22-01-2024 07:55

Son dakika | İstanbul Boğazı trafiğe kapatıldı! Liberya bayraklı yakıt tankeri arıza yaptı

Son dakika haberi: Liberya bayraklı yakıt tankerinin İstanbul Boğazı'nda geçerken arızalanması sonucu boğaz çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Haber 21-01-2024 12:43

İstanbul Boğazı'nda dikkat çeken manzara! Görenler şaşkın, gittikçe artıyor 'Genelde kış aylarında oluyor'

İstanbul Boğazı'nda özellikle Arnavutköy sahilinde ortaya çıkan denizanası yoğunluğu ve çöpler dikkat çekiyor. Boğaz'daki o görüntüyle ilgili yorum yapan bir tekne çalışanı ise "Burada kirlilik olmasının sebebi betonun altına birikiyor. Bu genelde kış aylarında oluyor. Burada pislik çok oluyor. Bunun sebebi de restoranlardan ve teknelerden atılan pislikler. Denizanası da bu pisliğe geliyor. Pislik oldukça denizanası da olacak" dedi.

Haber 13-12-2023 17:41

Son dakika: İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı

Son dakika haberi: İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları Boğaz trafiğini de etkiledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise boğazdaki yerel trafiğin de saat 19.00 itibariyle geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

Haber 28-11-2023 18:12

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamasında nefes kesen drone gösterisi! Gökyüzündeki şov büyüledi

Cumhuriyetimizin 100. doğum günü erken saatlerden itibaren yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Karada başlayan gösterilere hava şovları da katılınca büyüleyici görüntüler ortaya çıktı. İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul Boğazı’nda ışık ve havai fişek gösterileri yapıldı. Gösteri izleyenlerin nefesini kesti. Drone ile gökyüzüne Türk bayrağı, Türkiye haritası, atın üzerinde Atatürk ve ay yıldız görseli oluşturuldu.

Haber 29-10-2023 20:27

İstanbul Boğazı'nda 100 savaş gemisiyle görkemli geçit! Türk pilotlar nefes kesti

Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Boğazı'nda donanma tarihindeki en büyük geçit töreni yapıldı. Hazırlıkları günler öncesinden tamamlanan tören, vatandaşlara gurur dolu anlar yaşattı. SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları havada yaptıkları şovlarla heyecan dolu dakikalar yaşatırken 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi göğüsleri kabarttı.

Haber 29-10-2023 16:30

İstanbul Boğazı'nda hareketli dakikalar! Görenler mayın sandı, gerçek bambaşka çıktı

Sarıyer Emirgan sahilinde balık tuttukları esnada mayına benzer bir cisim gören vatandaşların ihbarı üzerine ekipler teyakkuza geçti! Deniz polisi, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet ekiplerinin çalışması sonucu, mayın sanılan cismin ne olduğu ortaya çıktı. Yaşananlar ise kameralara yansıdı.

Haber 22-10-2023 17:29

İstanbul Boğazı'ndan geçmeye hazırlanıyordu! Maltepe açıklarında gemi karaya oturdu

İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapmaya hazırlanan kuru yük gemisi, Maltepe açıklarında karaya oturdu. Ekipler olay yerine sevk edildi.

Haber 16-10-2023 16:54

Kadıköy-Eminönü vapurundan düştü! Boğazda korku dolu anlar

Kadık-Eminönü seferini yapan yolcu vapurundan bir kişi denize düştü. Dalgalarla boğuşan kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haber 27-09-2023 18:53

İstanbul Boğazı'nda yunus sürprizi! Vatandaşlar ilgiyle izledi... Böyle görüntülendiler

İstanbul Boğazı'nda ortaya çıkan yunuslar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Uzun süre kıyıya yakın şekilde yüzen yunuslar daha sonra gözden kayboldu.

Haber 24-08-2023 13:39

Rusya’ya rağmen Ukrayna’dan yola çıktı! Tüm dünyanın izlediği o gemi İstanbul Boğazı’nda… Bakanlıktan açıklama geldi

Tüm dünyada gündem olan Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından bir ilk yaşandı. Ukrayna limanlarından yola çıkan bir ticari gemi Rusya’nın açıklamasına rağmen İstanbul Boğazı'na girdi. 'Joseph Schulte' gemisiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. İşte tüm dünyanın yakından takip ettiği o gemi ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 18-08-2023 07:50

İstanbul Boğazı’nda mayın hareketliliği! Vatandaş fark etti, denizin dibinden çıkarıldı

İstanbul Boğazı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Sarıyer Kireçburnu açıklarında midye toplamak için dalış yapan bir vatandaş, denizin dibinde bir mayın olduğunu fark etti. Patlamamış haldeki eski mayın, dalgıçlar tarafından çıkarıldı. İşte detaylar...

Haber 18-07-2023 09:45

Boğazlardan gemi geçişine zam! 'Her yıl yeniden güncellenecek'

İstanbul ve Çanakkale boğazlarından gemi geçişlerinde alınan ücrete zam geldi. Artık net ton başına alınan ücret bugün itibarıyla 4,42 dolar oldu. 1983 yılından 7 Ekim 2022 yılına kadar boğazlardan geçen uluslararası gemilerden net ton başına 0,80 dolar alınıyordu. Bu miktar Cumhurbaşkanlığı Kararı ile geçen yıl 4,08 dolara çıkarılmıştı.

Finans 01-07-2023 09:23

SON DAKİKA | Bakan Uraloğlu 'tarihi bir adım' diyerek duyurdu! Boğaz geçişlerinde yeni düzenleme

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk boğazlarından uğraksız geçen uluslararası gemilerden alınan ücretlerde, 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapıldığını belirtti. Uraloğlu, "Boğazlarımızda ülkeye döviz girişini artıracak tarihi bir adım atıyoruz. Gemilerden daha önce net ton başına 0,80 dolar alınırken, şimdi 4,42 dolar alınacak." ifadelerini kullandı.

Finans 11-06-2023 11:24

İstanbul Boğazı çevresinde yaşayanları isyan ettirdi! 'Evin içerisinde duramıyorsunuz'

İstanbul Boğazı'na açılan tur tekneleri, boğaz çevresinde yaşayanların korkulu rüyası haline geldi. Teknelerden gece geç saatlere kadar gelen müzik sesi, vatandaşları isyan ettirdi. Özellikle boğaza yakın yerlerde yaşayanlardan teknelerle ilgili çok sayıda şikayet iletiliyor. Vatandaşlar, müzik sesinden evin içinde duramadıklarını ve gece saatlerinde uykudan uyandıracak kadar yüksek ses geldiğini dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 05-06-2023 09:55

Üsküdar'da denize düşen çocuk kurtarıldı

Üsküdar'da denize düşen çocuk, Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yurthaber 02-06-2023 07:43

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, yelken yarışı nedeniyle çift yönlü askıya alındı.

Haber 06-05-2023 10:15

İstanbul Boğazı'nda Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK selamlama uçuşu yaptı

TEKNOFEST 2023 kapsamında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu gerçekleştirdi.

Yurthaber 25-04-2023 15:27

İstanbul'da sis etkili oluyor

İstanbul'da sabahın erken saatlerinden itibaren bazı bölgelerde sis etkili oldu.

Yurthaber 19-04-2023 08:08

İstanbul için korkutan açıklama! Tarih vererek uyardı: Boğaz'daki yalıları birkaç kez su basmış olacak

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan İstanbul için korkutan bir açıklama geldi. Marmara Denizi'nde önümüzdeki dönemlerde su seviyesinin en az 50 santimetre yükselebileceğini söyleyen Kurnaz, " 2050 yılına kadar Boğaz'daki yalılar, Kadıköy'deki metro gibi noktalara birkaç kez su basmış olacak" diyerek uyardı.

Haber 16-04-2023 09:21

Yer: İstanbul Boğazı... Görenler cep telefonuna sarıldı! Bunun burada ne işi var?

İstanbul Boğazı'nda ortaya çıkan su samuru görenleri şaşkına çevirdi. Boğaz'da su samuru görerek hiç de alışık olmadık bir manzarayla karşılaşan vatandaşlar, su samurunu görüntülemek için ise cep telefonlarına sarıldı. Bir görünüp bir kaybolan su samurunu çeken vatandaşlar, "Bunun burada ne işi var?" diyerek yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdi.

Haber 22-03-2023 17:06

Sis nedeniyle kapatılmıştı! İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği kuzey-güney yönlü açıldı

İstanbul Boğazı'nda dün yoğun sis etkili olmaya başlamış ve gemi trafiği kuzey-güney yönlü olarak kapatılmıştı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava şartlarının normale dönmesinin ardından gemi trafiği kuzey-güney yönlü olarak yeniden açıldı.

Haber 01-03-2023 00:20

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, sis nedeniyle çift yönlü olarak durduruldu.

Yurthaber 23-02-2023 08:24

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı.

Haber 31-01-2023 08:07

Son dakika: İstanbul Boğazı'nda MKK-1 alarmı! Yük gemisi karaya oturdu, gemi trafiği durdu

Son dakika haberi: İstanbul Boğazı'nda yük gemisinin karaya oturması nedeniyle gemi trafiği askıya alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden açıklama gelirken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Haber 16-01-2023 08:05

İstanbul Boğazı'nda makine arızası yapan yük gemisi kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda makine arızası yapan 70 metre boyundaki kuru yük gemisi kurtarılarak Ahırkapı’ya demirletildi.

Yurthaber 13-01-2023 07:50

Sis nedeniyle göz gözü görmüyor! İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul Boğazı, sis nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Haber 08-01-2023 07:16

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Haber 05-01-2023 08:00

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

Yurthaber 05-01-2023 07:34

İstanbul Boğazı'nda şaşırtan görüntü! İstila ettiler, sahil beyaza büründü... Görenleri hayrete düşürdü

İstanbul Boğazı'nda denizanası istilası yaşandı. Sarıyer sahili denizanalarıyla doldu. Görüntü karşısında hayrete düşen vatandaşlar, denizanalarının yoğun denizdeki kirlilikten dolayı ortaya çıktığını söylerken sahili beyaza bürüyen denizanaları drone ile görüntülendi.

Haber 04-01-2023 09:46

2023'ün ilk sabahında İstanbul! Sis, Boğaz'ı adeta yuttu

İstanbul'u etkisi altına alan sis, 2023'ün ilk sabahında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde inanılmaz görüntüler oluşturdu. İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılırken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Haber 01-01-2023 12:28

SON DAKİKA | İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Son dakika haberi: İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

Haber 01-01-2023 08:54

İstanbul Boğazı’ndaki eğlence teknelerine yılbaşı denetimi!

Yılbaşı öncesinde İstanbul Boğazı’nda eğlence organizasyonu yapan teknelere kaçak ve sahte içki denetimi gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı denetimlerde, Beşiktaş bölgesinde faaliyet gösteren tekneler tek tek incelendi.

Haber 29-12-2022 22:44

Son dakika: İstanbul Boğazı girişinde iki gemi çarpıştı! Ekipler bölgeye sevk edildi

Son dakika haberine göre, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi girişinde bulunan Ahırkapı önlerinde bir kuru yük gemisi ile konteyner gemisi çarpıştı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden (KEGM) yapılan açıklamada, bölgeye ekiplerin sevk edildiği ve gemilerin emniyetli bir şekilde Ahırkapı'ya demirletildiği bildirildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 02-12-2022 20:47

Sadece 2 metre yeter! Türkiye'de fazla konuşulmuyor diyerek uyardı: İstanbul'u bekleyen felaket için tarih verdi

Göz alıcı yalılarıyla hem İstanbulluların hem de turistlerin göz bebeği, ayrıca jeopolitik açından da küresel çapta öneme sahip olan İstanbul Boğazında uzmanlara göre harekete geçilmezse üzücü manzaralar meydana gelecek. Boğazın güzelliğine renk katan yalıları gerekli önlemler alınmadığı durumda büyük bir tehlike bekliyor. İklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çeken Prof. Dr. İhsan Çiçek, deniz suyunun yalnızca 2 metre yükselmesi sonucu yalıların başına gelebilecekleri açıkladı.

Haber 19-11-2022 11:20

Son dakika: Arıza yapan konteyner gemisi çekildi, İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

Son dakika haberine göre, İstanbul Boğazı Kandilli önlerinde makine arızası yapan KAPPA isimli konteyner gemisinin, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri tarafından Ahırkapı'ya çekilmesiyle, geçici olarak kapatılan Boğaz'daki gemi trafiği yeniden açıldı.

Haber 19-11-2022 00:03

İstanbul Boğazı'nda gemi arızası! Ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı

Mısır'dan hareket eden ve Romanya'ya gitmek üzere İstanbul Boğazı'na giren gemi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altında makine arızası yaptı. 228 metre uzunluğundaki gemiden gelen yardım talebi üzerine Kıyı Emniyeti olaya müdahale ederek gemiyi kurtardı.

Haber 11-11-2022 08:44

İstanbul Boğazı'nda arızalanan yük gemisi kurtarıldı

Mısır'dan Romanya'ya seyir halindeyken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altında makine arızası yapan yük gemisi kurtarıldı.

Yurthaber 11-11-2022 07:34

İstanbul Boğazı'ndaki 6 Kasım kararı, tartışma yarattı! Vatandaş ikiye bölündü

İstanbul Boğazı'nın 6 Kasım'da belli saatlerde ticari gemi geçişine kapatılıp endüstriyel balık avlama gemilerine açılacak olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Prof. Dr. Saadet Karakulak, bölgenin biyolojik koridor olduğunu belirterek "Balık stoklarını olumsuz etkileyecektir. Yapılan uygulama aşırı avcılığın yapılmasına yol açacak" dedi. Öte yandan balıkçılar ise karardan oldukça memnun kaldı ve bunu yıllardır beklediklerini dile getirdi. Olta balıkçıları durumdan oldukça şikayetçi...

Haber 01-11-2022 10:08

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis! Vapur seferleri iptal oldu

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sis, sabah saatlerinde de etkili oldu. İşe gitmek için evden çıkan vatandaşlar yoğun sisle güne başladı. Öte yandan sis nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edilirken İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi geçişleri de durduruldu.

Haber 01-11-2022 08:09